Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałabym drugiego dziecka, ale nie ma takiej opcji. Smutno mi :(

Polecane posty

Gość gość

Syn ma prawie cztery lata. To już spora różnica by była, a ja muszę z ciążą poczekać jeszcze dobre 2 3 lata :(

Gość gość
Kochana ja mam syna 16 letniego i 2 latka. To dopiero jest różnica. Urodziłam w wieku 25 i 39. Spokojnie dasz radę.

Gość gość
Między mną a siostrą jest 9 lat różnicy i żyjemy.

Gość gość
Dlaczego kwoczką ? Nigdy nie byłam kurą domową, ani matką kwoką. Zawsze chciałam dwoje dzieci z małą różnicą wieku. Niestety życie inny scenariusz mi pisze.... 14 lat różnicy no to rzeczywiście bardzo dużo. A możesz mi powiedzieć czemu tak długo zwlekałaś z decyzją o drugim? U nas niestety syt. finansowa i mieszkaniowa na to nie pozwala. Mam dziecko z poprzedniego małżeństwa. Z obecnym mężem jestem od dwóch lat, od roku jesteśmy małżeństwem.

Gość gość
Mała różnica wieku jest przereklamowana, wiem co mówię, mam 3 dzieci 11, 9 i 1,5 roku.

Gość gość
To jaką macie tę sytuację finansowo - mieszkaniową? Ja mam syna 3 letniego, z ciąży po 4 latach starań i w drugą ciążę nie mogę zajść i to jest dopiero smutne, bo ja naprawdę nie mogę, ty teoretycznie tak...

dlatego ze kobieta decydujac sie na dziecko w tym wypadku( drugie) nie mysli kategoriami jak kobieta z jednym dzieckiem do tego odchowanym:) nie znam faceta ktory by sie tak poswiecil jak kobieta:) tez mam jedno dziecko mysle o drugim ale powstrzymuje mnie to poniewaz brak kasy do tego warunki mieszkaniowe zmeczenie przy jednym a co dopiero dwojka?? nikt nie daje pewnosci ze jak dorosna beda sie szanowac i zyc w zgodzie:_)

Gość gość
"Chciałabym drugie dziecko'-przez te 2 lata skup się na języku polskim.

Gość gość
Nie jesteśmy jacyś ubodzy, patologiczni. Nic z tych rzeczy. Po prostu mieszkanie póki co wynajmujemy, jeszcze przez rok raczej to się nie zmieni chyba, że w końcu wychodzę coś w administracji, w ostateczności zdecydujemy się na kredyt. Ale póki co jest to niemożliwe ponieważ mamy tylko wypłatę męża. Ja od miesiąca prowadzę sklep no i zanim to się rozbuja to minie trochę czasu. Ale nie mamy pewności co do tego czy zacznę zarabiać. Pierwszy rok muszę utrzymać ten sklep choćby na zero wychodzić więc ten rok jesteśmy jakby "zawieszeni".

Gość gość
11:21 O co Ci chodzi? Nic w temacie nie napisałam niepoprawnie kobieto, czepiasz się nie wiadomo czego :o

Gość gość
Jeżeli nie widzisz niepoprawności, to tym gorzej z Tobą.

Gość gość
Z moim językiem polskim wszystko jest w porządku, nigdy nie miałam problemów w szkole z tym przedmiotem związanych, miałam same piątki więc weź się odklej ode mnie kobieto :o Idź sobie na jakieś forum polonistyczne i tam sobie swoje złote rady wypisuj, to jest forum o ciążach i dzieciach.

Gość gość
11.25 pewnie też dostaje okresu...

Gość gość
Autorko ja też muszę poczekać z drugim dzieckiem dopóki nie skończymy budować domu i nie wyprowadzimy się od teściów którzy mojego męża traktują jak parobka i buntują przeciwko mnie , nie da się z nimi żyć , ile masz lat? bo ja mam już prawie 33 :( Nie wiem kiedy się wybudujemy , wszystko zależy czy i kiedy dostaniemy kredyt

Gość gość
Ja mam trochę mniej bo 28, chciałam dwójeczkę do trzydziestki, ale to się na pewno nie uda ehh

Gość gość
Mała różnica miedzy dziećmi jest przereklamowana a Ty masz czas odpoczac i sie zajac soba. Nie wyolbrzymiaj faktu ze jeszcze musisz poczekać-to nie jest żadna tragedia! Nigdy nie zrozumiem co takie kobiety maja zamiast mogzu-macice chyba..? Ja mam jedynaczkę i wiecej nie planuje bo zwyczajnie nie chce kolejnej ciazy, cesarki, laktacji, wstawania w nocy, noszenia, bujania i sraa/nia za przeproszeniem. Jest tyle do zrobienia i zobaczenia w zyciu ze żal marnować na pieluchy. Pozniej na starość usiądziesz we fotelu i stwierdzisz ze jedyne co zrobiłaś to wpakowałas sie młodo w pieluchy i kierat.

Gość gość
Ja nie chciałam mieszkać u rodziców mojego męża a de facto miejsca jest u nich w domu. Ale ja jednak wolę ten wynajem i święty spokój. Jedynie jeśli będziemy szli na swoje to wprowadzimy się do nich na 2 3 miesiące żeby zrobić remont a zaoszczędzić na wynajmie. Ale póki nie mamy opcji przeprowadzki na swoje w najbliższym czasie to będziemy wynajmować.

Gość gość
11:55 Ja nie wstawałam w nocy, nie bujałam, nie nosiłam, nie karmiłam piersią bo nie mogłam i nawet mi to odpowiadało bo dałam butlę i spokój. Nie jestem wykończona macierzyństwem, realizuję swoje pasje, mąż też. Wyjeżdżamy z dzieckiem wszędzie gdzie nam się podoba. I nie jestem uwiązana w domu z dzieckiem. Nigdy nie byłam.

Gość gość
Chciałam małą różnicę wieku właśnie dlatego, że chciałam odchować dzieci i w wieku 30 paru lat korzystać z życia. Z dziećmi w wieku szkolnym da się wszystko.

Gość gość
Skoro nie wstawałas w nocy znaczy ze teraz tez tak bedzie??? Gratulacje-wspaniały tok myślenia :D

Gość gość
A napisałam że przy drugim też tak będzie ? Nie! Po prostu nie jestem zmęczona pierwszym dzieckiem więc jeśli drugie mi zgotuje hardcore przeżyje to :)

Gość gość
Chciałabym drugie dziecko Nie chciałabym drugiego dziecka Czy naprawdę polski to taka trudna języka????

Gość gość
poprawnie jest: "chciałabym drugiego dziecka" "dostaje okresu" - to akurat jest bardzo poprawna forma. Błędne "dostaję okres" powoli wypiera prawidłową formę i staje się normą. Tak samo poprawne jest "dostarczamy prądu" a nie "dostarczamy prąd". Odczep się więc od autorki, bo to nie temat o błędach językowych.

Gość gość
Chciałabym drugie dziecko Nie chciałabym drugiego dziecka Czy naprawdę polski to taka trudna języka???? x Zostaw ją, ona miała 5 tki z polskiego, to dlatego nawet nie wie, jak się odmienia przez przypadki.

Gość gość
Gość 12.22 zamilcz i się nie kompromituj.

Gość gość
:-D :-D :-D a deklinacja wie co to jest???? Analfabetki :-o

Gość gość
12.21 dla ciebie jak widać trudna. Kogo? Czego? DRUGIEGO DZIECKA! a nie "drugie dziecko". :o Odmiany uczy się już w podstawówce!

Gość gość
Już widzę ją, jak sprawdza dziecku prace domowe, analfabetyzm do kwadratu i jeszcze nie widzi swojego błędu, mimo że ma napisane poprawnie.

Gość gość
12.21 dla ciebie jak widać trudna. Kogo? Czego? DRUGIEGO DZIECKA! a nie "drugie dziecko". pechowiec.gif Odmiany uczy się już w podstawówce! x Masz medal! Może nie mnóż się już?