Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chciałabym drugiego dziecka, ale nie ma takiej opcji. Smutno mi :(

Polecane posty

Gość gość
Słuchajcie, autorka dobrze napisała w tytule! to ktoś o" gość dziś "Chciałabym drugie dziecko'-przez te 2 lata skup się na języku polskim." napisał bzdury!!! Poucza innych, a sam wali takie byki! Autorko jest dobrze. :)

Gość gość
Autorko, zamiast mieć drugiego dziecka, pomyśl o pierwszego zatrudnienia, dobrego lokala, by Wasze jedno miało, gdzie mieszkać. Macie jedna pensja, brak zdolnościa kredytowa, więc może warto coś zmienić w ten kierunek?

Gość gość
Boże, Ty widzisz i nie grzmisz....

Gość gość
"Chciałabym jednego dziecka. Chciałabym urodzić jedno dziecko" Chciałabym drugiego dziecka. Chciałabym urodzić drugie dziecko. Chciałabym trzeciego dziecka. Chciałabym trzecie dziecko urodzić. Tak jest poprawnie. Koniec, Kropka.\ Jesli ktoś nie rozumie to zapraszam na korki z ojczysta mowa. ;)

Gość gość
A czytałaś pożal się Boże dowcipnisio wszystkie moje wpisy ze zrozumieniem i uważnie? Bo z tego co widzę to nie :o Myślisz, że biznes rozkręca się w dwa tygodnie? Gratuluję w takim razie ułańskiej fantazji :) Autorka.

Gość gość
12.57 i uważasz, że to jest śmieszne to co napisałaś? Jeśli tak to gratuluję analfabetyzmu i braku znajomosci gramatyki języka polskiego. Chciałaś zabłysnąć, a zrobiłaś z siebie idiotkę. Doucz się z gramatyki i wtedy "błyskaj".

Gość gość
A czytałaś pożal się Boże dowcipnisio wszystkie moje wpisy ze zrozumieniem i uważnie? Bo z tego co widzę to nie pechowiec.gif Myślisz, że biznes rozkręca się w dwa tygodnie? Gratuluję w takim razie ułańskiej fantazji usmiech.gif Autorka. x W dwa tygodnie, to i trzeciego dziecka zrobią.

Gość Takaja80aaa
Ja pitole polonistki się zleciały!!!! Potwierdzam że mała różnica przereklamowana mam córcię 3i pół roku , syn półtoraroczny ja 36 i ledwo wydalam. Na szczęście powoli zaczynają się dogadywać.

Gość gość
12.57 i uważasz, że to jest śmieszne to co napisałaś? Jeśli tak to gratuluję analfabetyzmu i braku znajomosci gramatyki języka polskiego. Chciałaś zabłysnąć, a zrobiłaś z siebie idiotkę. Doucz się z gramatyki i wtedy "błyskaj". x Jesteś głupsza, niż myślałam.

Gość gość
Ja pitole polonistki się zleciały!!!! Potwierdzam że mała różnica przereklamowana mam córcię 3i pół roku , syn półtoraroczny ja 36 i ledwo wydalam. Na szczęście powoli zaczynają się dogadywać. x Dla równowagi z analfabetkami.

Gość gość
Może i jestem głupia, ale chociaż wiem, jak poprawnie używać gramatyki polskiej. :) Polecam korepetycje.:)

Gość gość
Naprawdę nie rozumiecie, że to jest BIERNIK!!! Chciałabym kogo co? Dziecko, psa, męża, zioło, koło, królika Naprawdę tego nie można pojąć??????

Gość gość
Naprawdę nie rozumiecie, że to jest BIERNIK!!! Chciałabym kogo co? Dziecko, psa, męża, zioło, koło, królika Naprawdę tego nie można pojąć?????? x Widać nie mogą, a na swoja obronę i by zatuszować braki w podstawach wyzywają od kretynek. Nie ma co się produkować, toż to walka z wiatrakami.

Gość gość
Zapisałyście prawie trzy strony nie na temat. To dopiero jest kretynizm :D

Gość gość
Sama jesteś kretynką. To powinno być z dopełniaczem. Radzę poradzić się dobrego polonisty.

Gość gość
autorka napisała poprawnie w tytule .

Gość gość
Autorko i przytakujące Tobie-zerknij do linka, który wkleiłam.

Gość gość
Aha i zdanie jakichś zwykłych bab, które nie są polonistkami ma być tutaj żelaznym potwierdzeniem tego przy czym upiera się część kafeterianek? :D no to brawo! Skoro dla Ciebie autorytetem są jakieś obce kobiety na forum....gratuluję głupoty :D

Gość gość
Te 'zwykłe baby', jak je nazwałaś, to Polki, posługujące się językiem ojczystym, więc poza analfabetyzmem pokazujesz dodatkowo prostactwo i brak elementarnych zasad kultury, ty 'niezwykła babo'.

Gość gość
A napisałabyś autorko, że "widzę jednego dziecka", czy "widzę jedno dziecko". To masz odpowiedź na pytanie, bo widzieć i chcieć łączy się z tą samą odmianą przez przypadki

Gość gość
A różnicę między CHCĘ a CHCIAŁABYM dostrzegasz czy nie bardzo?

Gość gość
To, że to są polki nie oznacza, że to co piszą jest poprawne. Nie są polonistkami więc żaden to dla mnie autorytet co do poprawności językowej w tym wątku.

Gość gość
między moimi dziećmi jest 16 lat różnicy. chciałam miec jedno dziecko, ale po latach odmieniło mi się.

Gość gość
Chciałabym domu z ogródkiem. Chciałabym MIEĆ dom z ogródkiem.

Gość gość
A różnicę między CHCĘ a CHCIAŁABYM dostrzegasz czy nie bardzo? Jeśli chodzi o deklinację, to tryby nie mają żadnego znaczenia :)

Gość gość
To, że to są polki nie oznacza, że to co piszą jest poprawne. Nie są polonistkami więc żaden to dla mnie autorytet co do poprawności językowej w tym wątku. Po 'Polki' z małej litery, nie mam już więcej pytań, także daruj sobie kolejną obraźliwą i kąśliwą uwagę.

Gość gość
Tak samo jak "wolę tylko jedno dziecko", "wolałabym tylko jedno dziecko", a nie "wolę tylko jednego dziecka".

Gość gość
Nie piszę ręcznie tylko z komputera więc mogła mi nie wskoczyć duża litera wielka Pani Polko. Jesus co za wariatki :o wy nie macie widzę co robić z wolnym czasem. Weź jeszcze się przywal gdzie zapomniałam przecinka :o

Gość gość
Wolę a chcę to jest to samo? No brawo. Dwa zupełnie inne i zupełnie co innego znaczące słowa, ale ona je ze sobą przyrównuje. Genialnie:)