Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nazwałyście swoje córeczki ?

Polecane posty

Gość gość
Paulina 9msc

Gość gość
Po prostu Anna.

Gość gość
Ja jestem już po 50, więc dzieci mam dorosłe, w małrzeństwach i dzieciate.:-) Pierwszego syna nazwaliśmy Marek. Drugiego Władek i mamy wnuczkę Maję. Córka ma Krystyna i dwójkę dzieci Nikolę i Stasię. Czwarta ma Alina i Lenkę oraz Oliwkę. Piąta córka ma Amanda.

Gość gość
Ja w tym roku byłam w ciąży jednocześnie z moimi trzema kuzynkami. Tak więc jeden Antek, kolejny dostał Stasiek, a potem z kuzynką urodziłyśmy tego samego dnia i ja nazwałam Nadia, a ona Beata.:-):-):-)

Gość gość
My sobie wymarzyliśmy, że będziemy mieli dwójkę dzieci więc mieliśmy 16 letnią Martę i 14 letnią Kasię, a tu jak grom z jasnego nieba spada na nas wiadomość, że jestem w ciąży. I nazwaliśmy na prośbę Kasi Bronisława.

Gość gość
Mieliśmy mieć Julkę. I dzięki Bogu, że tak się nie stało! Przejrzałam na oczy dopiero w 8 miesiącu ciąży. Siedzimy sobie na ławeczce na placu zabaw i plotkujemy, ale jakaś kobitka obok wołała pewnie córkę "-Julka" odwróciły się chyba cztery dziewczynki... No to poszliśmy po rozum do głowy i nazwaliśmy Malwina, nie za częste w tych rocznikach, ale i nie za rzadkie. Teraz Malwinka ma 5 lat i ma młodszą siostrzyczkę (6 miesięcy) Małgosię.:-)

Gość gość
Ja mam tylko jedną-Amandę. To imię zawsze mi się podobało.

Gość gość
My daliśmy córci Liliana :)

Gość gość
Jeszcze nie jestem w ciąży, ale staramy się.:-) Ja myślę że jak będzie dziewczynką to nazwałbym Oleksa albo Mieczysława. A mąż chciałby raczej Samantę, albo Marysię.

Gość gość
Jestem w ciąży i jeśli faktycznie to będzie dziewczynka, nazwiemy ją Klementynka. Średnio mi się podoba, ale mąż tak sobie wymarzył i chcę mu sprawić radość. Moje pomysły to była Hanna, Idalia, Maria, ale nie będę się upierać :)

Gość gość
Ja nazwę córkę Hermiona

Gość gość
Febronia, miała być. Ale jak się moja mama dowiedziała to zrobiła awanturę ho, ho... Cóż mamy Kamilę.

Gość RudaAla
Nie mam córki niestety.

Gość gość
ja mam córke Oliwię, znow jestem w ciąży i ja będzie dziewczynka to będzie Kamila <3 te dwa imiona od zawsze mi się podobały.

Gość gość
Imię dla córki wybieraliśmy długo, pierwszym założeniem była Zofia, potem jednak ktoś podał imię Helenka, jednak mąż uznał je za "staroświeckie", kolejna propozycja to Natalia, ale w teraz się, aż roi od Natalek... Kruszyna to niezwykle rzadkie imię i dla dziecka świetne, ale jak będzie się przedstawiać jak dorośnie ? Wreszcie dwa tygodnie po narodzinach postanowiliśmy - Zefiryna. Po mojej babci.:-)

Gość gość
Mamy trzy córki, najstarsza, 13 lat ma Laurencja, miała być Laura, ale pospolite, więc pełne imię Laurencja, a i tak mówimy Laura. Druga, 8 lat otrzymała imię po matce męża Daria, a najmłodsza, 3 lata miała być Iryta, ale wszyscy śmiali się i mówili, że irytujące... Nazwaliśmy Gabriela.

Gość gość
Tak się złożyło, że do 18 lat byłam jedynaczką, ale nagle moja mama zaszła w ciążę i pozwolono mi nazwać siostrę.:-) Nie chciałam popularnych imion i zaczęłam szukać... Koniec końców otrzymała imię Gaja. I po dwóch latach los sprawił kolejną niespodziankę, mama znów była w ciąży ! Tym razem byłam już na serio wściekła, przecież to różnica 20 lat!!! I jeszcze ja mam mieszkać z nimi w pokoju ( mieszkamy w bloku). Tacie podobało się imię Maja, ale zaprotestowałam i głównie rzeby się zemścić wywalczyłam imię Merkuria, w skrócie Merka:-) Dziewczyny mają teraz 6 lat i 4 lata i jakoś się pogodziła z losem.:-)

Gość gość
Magdalena po zmarłej babci,która miała 92 lata

Gość gość
cipeczka, pochwina, wagina, łechtania HA HA HA w d..... wam sie już przewraca od wymyślania idiotycznych imion

Gość gość
Moja córka miała mieć na imię Marika,później myśleliśmy o Małgosi. Koniec końców po urodzeniu nazwaliśmy ja Aleksandra i jak sama mówi Ola najładniejsze. W drugiej ciąży dla córki wybrałam Łucja, ale urodził się syn :-)

Gość gość
My mamy popularne imiona bo Zuzanna i Oliwia.

Gość gość
Walentyna, po mojej cioci.:-) I bardzo mi się podoba.

Gość gość
13.39 Oliwia <3 ogólnie popularne, ale ja np. znam 1 Oliwie tylko, moja :)

Gość gość
Sandra

Gość gość
Natalia i Maja

Gość gość
Hanna, Dominika i Larysa.

Gość gość
Wanda i Marta.

Gość gość
Moje córki mają na imię Marylka (2 lata), Czesława (1 rok) i Urszula (2 miesiące). Stare dobre imiona...

Gość gość
We wrześniu pojawi się drugi członek naszej rodziny. Mamy już 11 letnią Amelię i naszą następną córkę nazwiemy Kaja.

Gość gość
My mamy trojaczki:-) Ewelina, Esmeralda i Erwina. Ewelina to imię mojej teściowej, Esmeralda jakoś zawsze mi się podobało, a Erwina na "cześć" mojego wujka.