Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Strigoica

Alergia na pyłki. Domowe sposoby.

Polecane posty

Witajcie. Mam alergię na pyłki traw i pokrzywy. Słyszałam że dzięki piciu herbaty z pokrzywy skutki alergia na nią są o wiele mniejsze. Czy jest tu ktoś komu ta metoda pomogła. A może znacie jakieś inne domowe sposoby na walkę z tym uporczywym łzawienie i swędzeniem oczu oraz nosa. Kiedyś brałam Zyrtec ale powoduje on straszna senność.

Gość gość
w reszcie pojawila sie kaleka. mam twoje zdjecie i zaraz je tu wzuce. no chyba ze wiecej sie tu nie pojawisz

Gość gośćakimke
Ja mam, na nieznane mi pylki, w sumie nic nie robię poza plukaniem nosa. Pomaga. Eee mi to szybko przechodzi pare dni z 10.

A ja się z tym męcze od maja do września. Próbowałam już płukać zatoki wodą morską ale po chwili jest tak samo a może nawet gorzej. Dobrze że masz delikatne objawy alergii bo ja wiosna i latem nawet się nie maluje nie ma sensu po chwili i tak cały makijaż spłynie bo chodzę zaryczana.:-)

Do gość 9.52 Nie rozśmieszaj mnie bo mi się zajady zrobią niby skąd masz moje zdjęcie?

Gość gośćakimke
Mnie tylko w maju nos atakuje poza takimi objawami jak kichanie, kataro podobne jest ok. W mojej rodzinie mam alergika i on zawsze wyjeżdża na ten okres pylenia największy. ;)

Wiesz co akimke ja chyba też wyjadę. Może Syberia albo inne obszary okołobiegunowe. Tam gdzie nie ma traw i pokrzywy. Choć cholera nie bo znając moje szczęście to uczyli mnie futro misiów polarnych.:-)

Gość gość
mam twoje zdjecie z GG. i co teraz powiesz?

Gość gość
mam twoje GG z kafe

Czyli gościu poznałeś mnie na kafe, i to właśnie z kafe masz moje GG tak?

Hej Strigoica może nie na temat, ale którego jest dzień mamy 25 czy 26 Maja? Google mi nie działa.

Gość gość
dokladnie tak. to co sama odejdzierz z forum czy mam cie do tego zmosc?

Ha ha ha no to gościu właśnie strzeliłeś sobie w kolano bo jest tylko jedna osoba z forum która ma moje zdjęcie. No dawaj wrzuć to moje rzekome zdjęcie. Jeśli będzie moje to ok odejdę ale jeśli nie to zrobisz z siebie kompletnego debila.

Podbiję, może jest ktoś kto podzieli się ze mną swoją wiedzą.:-)

Gość gość
a używam Alergia Stop. Co mnie przekonało żeby akurat ten inhalator kupić? Przede wszystkim polska marka Sanity, po drugie prosta budowa, po trzecie niski poziom hałasu....a wiem z opowieści znajomych którzy się inhalują że głośny kompresor to największa zmora wielu modeli

Jeżeli mówimy o alergii na pyłki traw, drzew, itd. to spróbuj dobrych masek filtrujących (tylko wybierz certyfikowane takie jak np. Broyx). U wielu osób one dają dużą ulgę - trzeba tylko pamiętać, żeby wychodząc na dwór założyć je.

Gość Aneta

Chciałam kupić taką maskę do biegania, są w Decathlonie. Ważne jest, aby dobrać odpowiedni rozmiar.

Gość Gofffrok
Dnia 31.08.2019 o 21:35, Gość Aneta napisał:

Chciałam kupić taką maskę do biegania, są w Decathlonie. Ważne jest, aby dobrać odpowiedni rozmiar.

Z tego co wiem, nie jest to trudne. A sama taka maska to faktycznie pomaga i latem i zimą. Najgorzej, jak ktoś źle znosi pyłki i smog. Wtedy jest to produkt całoroczny

Gość Dorota

Ta maska z Decathlonu jest na pyłki i smog. W okresie jesienno-zimowym  używam jej przeciw smogowi. Jeden filtr średnio wystarcza mi na 50 godzin noszenia.