Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ŻabAlka

także tego :)

Polecane posty

Gość gość
Według rejestru Narodowego Instytutu Dziedzictwa na listę zabytków wpisane są: układ urbanistyczny kościół par. pw. śś. Piotra i Pawła, późnogotycki z l. 1405-1441 - XV w., XVI w. w rejestrze. Ogrodzenie z bramą, z 1713 r. i figura św. Jana Nepomucena, z 1730 r., wypisane z księgi rejestru kościół fil. pw. Niepokalanego Poczęcia NMP, XV/XVI zespół klasztorny franciszkanów, ul. Krótka 4, z XIV-XVIII w.: gotycki kościół z XIV w., ob. magazyn, klasztor, ob. dom mieszkalny kaplica cmentarna pw. Świętej Trójcy, z l. 1708-1709 park miejski, z poł. XIX w. zamek książęcy, z 1360 r., XVI-XIX w.: studnia na dziedzińcu zamkowym z ok. 1600 r. mury obronne, fragmenty z l. 1350-1415, XVII w., XIX w.: baszta, ul. Kościelna 10, mur, ul. Forteczna 4, mur i dwie baszty (pn.-zach.), mur i trzy baszty, ul. Wojska Polskiego, mur i dwie baszty (pd.-zach.), mur i jedna baszta (pn.-wsch.), mur (pn.-zach.), mur (pn.), brama Krakowska, z 1390 r. - XIV w., XIX w., wypisana z księgi rejestru ratusz, z 1374 r., XV-XIX w., z 57-metrową wieżą zespół szpitala miejskiego, ul. Oleśnicka 10, z l. 1911-1912: budynek prosektorium z kaplicą, pawilon oddziału dziecięcego, budynek mieszkalno-warsztatowy; altana, drewniana; magazyn, ogrodzenie z bramą, park dom, ul. Chrobrego 6, wypisany z księgi rejestru dom „Burmistrzówka”, ul. Krakowska 29, z XVIII w., z poł. XIX w. dom, ul. Obrońców Pokoju 28, z poł. XIX w. domy, Rynek 3, 4, 5, 6, 24 (d. 27), z XVI w., XVIII w., XIX w., wypisane z księgi rejestru dom, Rynek 12, z k. XIX w. domy, ul. Staszica 4, 6, z XVI w., XVIII w., XIX w., wypisane z księgi rejestru szkoła ewangelicka, ul. Szkolna 4, szachulcowa, z 1789 r. zespół browaru, ul. Chrobrego 26, z l. 1870-1910: stara słodownia z warzelnią i suszarnią, nowa słodownia z suszarniami, leżakownia i fermentownia, maszynownia i magazyn beczek, kompleks bud. Pomocniczych, magazyn jęczmienia, ul. Kolejowa 18 a.

Gość gość
kiedys jak polazłem pijany po piwo z 1500 zł w kieszeni żeby mi czasem nie brakło to na drugi dzień nie miałem nawet na kaca:O kwestią otwartą pozostaje czy miałem napad hojności przy kasie czy może rozdałem siope potrzebującym....

Gość gość
browar namyslow jest browarem regionalnym ,dopiero niedawno ruszyla sprzedaz na cala polske co oznacza,ze marka wyrobila sobie grono komsumentow i namyslowskie piwo jest najlepsze w kraju

Gość gość
namyslowska ludnosc byla gladzona , bo w namyslowie powstal podoboz obozu koncentracyjnego w Groß-Rosen.

Gość gość
namyslow .....just do it

Ja tam zawsze wolałem regionalne jasne pełne piwo. Połczyński browar produkował swego czasu dużo rodzajów piw: Lager Brewer (Pils, Mocne, Strong) Fuhrmann Starovar (1 zwykły lager + 5 lagerów smakowych) Połczyńskie (Zdrojowe, Tęgie, Miodowe) AG 1929 EB Lechia Legion Pils ŁKS Galera Strong Nordgold Połczyn Full Romper Romper Strong Zawiszak Piwo pszeniczne Abbé Weizen x W 2010 browar zbankrutował. Od 2012 produkuje pyszne regionalne piwo o nazwie Połczyn

Maciek B dziś Chodzi mi jak sie zachowala miejscowa ludnosc we wrzesniu, kiedy rozpoczela sie wojna. Po czyjej stali stronie. Bo nie oszukujmy sie, na opolszczyznie bylo duzo tzw. ziomków, ktorzy wtedy potrafili zaciukać swojego sasiada. To byli Niemcy, zyjacy w Polsce, udajacy ze wszystko jest ok, x I jak zwykle rozlicza innych ten którego dziadek był komuszym tawariszem i strzelał do swoich :D

Gość gość
kooorffa a było tak miło:O

Zabolało? Przecież prawdę piszę, twój zrusyfikowany dziadek tylko udawał Polaka jak ci "zakamuflowani Niemcy" na Śląsku :D

Dlatego może najpierw rozlicz dziadka z krzywd innym wyrządzonych (bo z tego co piszesz mało masz już na to czasu) , a później innych rozliczaj :)

Maciek B dziś Moj dziadek wyrzadzal krzywde jedynie zlym ludziom i byl w tym naprawde niezlyoczko.gif x W czasach gdy on był w armii złymi ludźmi byli Polacy, a dobrymi Rosjanie , więc skończ z tą hipokryzją, bo twój dziadek to taki sam sort człowieka co ci "zakamuflowani Niemcy" których chcesz rozliczać :D

A kto oceniał, czy dany Polak to zakoamuflowany Niemiec , czy nie? Czyżby nie dobrobuszny Rosjanin, który kochał Polaków i w akcie tej wielkiej miłości zsyłał ich na Sybir ? :D

Twój dziadek jak by nie patrzeć to taki sam zbrodniarz jak ci znienawidzeni przez ciebie Niemcy, dlatego też dziwi to ,że Niemców nienawidzisz, a dziadka kochasz ;)

Gość gość
pavlo dziadka maja spalic na stosie jak wiedzme niech ginie w ogniu piekielnym:D

Gość aczkolwiek nie w realu
gość dziś ale z tą kawą to serio propozycja. usiądziemy w kawiarni i będziemy się porozumiewali przy pomocy komunikatorausmiech.gif ponieważ jestem totalnym nolifem i paskudnym facetem to będę ci słał piękne uśmiechnięte emotkiusmiech.gif co ty na to? możesz nawet udawać że sie nie znamycool.gif w sumie to ja też będę sie czuł swobodniejusmiech.gif taka hybryda , nowa forma komunikacjiusmiech.gif x Propozycja warta rozpatrzenia, aczkolwiek wymaga lekkiego dopracowania. :) PS. szybki jesteś eM

W czasach działalności rondlowego dziadka stanowiska dowodzące w armii piastowały największe komusze gnidy. Więc się rondel zajmij wpierw rozliczeniem tej swojej rodzinnej gnidy s potem zacznij rozliczać innych.

Gość gośćcc
zamiast starej kiszonej po ktorej ci d**e rozerwie kup sobie taka kiszona tegoroczna z koperkiem

Gość gośćcc
albo sam zrob X http://dancia.bloog.pl/id,341417255,title,Kiszona-mloda-kapusta-z-koperkiem-i-marchewka,index.html?smoybbtticaid=616fef

Maciek B dziś Odwieczne motto dziadka, ktore po nim przejalem, to "go hard, or go home": x Dziadkowi zosatło juz go home, bo hard to już raczej z niebieską pigułką nawet niet ;)

Gość gość
pavlo skończył szyche i juz jest gdzie ty pracujesz pavlo, bo zawsze jestes przed 15, fizyczny robol, zaczynający i kończący wcześnie?

A kim byli twoi przodkowie? W twoim przypadku mozna powiedziec tak: "ojce za stodołe chodzili". Heheoczko.gif Dziadek nie chcial byc wojskowym, choc u nas w rodzinie taka tradycja. Chcial byc lesnikiem, ale wojna go zastala. x W mojej rodzinei sami leśnicy z dziada pradziada więc pudło. Takich gnid jak ty i twój dziadek do ludzi chroniących cokolwiek się nie rekrutuje , bo jak ktoś zabierający życie ma jakiekolwiek inne zycie chronić? :D Dlatego też o byciu leśnikiem to twój dziadzia mógł co najwyżej pomarzyć ;)

gdzie ty pracujesz pavlo, bo zawsze jestes przed 15, fizyczny robol, zaczynający i kończący wcześnie? x Zawsze? Dziwne, wczoraj byłem o 9 np. chyba ,że ty w innej strefie czasowej zyjesz :D Gdzie pracuję? W DE na własnej działalności stąd i większa ilość czasu wolnego :)

Gość gość
wiedzialem ze sie będziesz tłumaczył :D łykasz az miło

gość dziś wiedzialem ze sie będziesz tłumaczył smiech.gif łykasz az miło x Spoko, mogę olewać twoje posty od teraz , tylko mi później braku kultury nie wmawiaj :D

Gość gość
a co konkretnie wymaga dopracowania w mojej propozycji spotkania? ps: moglibysmy sie spotkac żeby to omówić;)

To w co ty wierzysz autyk dawno przestało mnei interesować. A teraz dalej dorabiaj wszystkim wkoło fałszywe życiorysy, to wychodzi ci o wiele lepiej jak układanie buziek z kanapek i haribo na "blog kulinarny" :D

Gość gość
panowie do kooorfy nędzy psujecie mi rankdke