Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wierzycie że w niektórych nagle w wieku 40 l. budzi się instynkt macierzynski?

Polecane posty

Gość gość

ja w to nie wierzę. Jak ktoś zawsze nie lubił dzieci, a miał kandydata na ojca i męża, miał kasę, miał możliwości a nie chciał dziecka a nagle w okolicach 40tki olśniło ją że chce zostać matką to moim zdaniem dzieje się tak z pobudek egoistycznych a nie z potrzeby serca. "A bo wszystkie mają a ja nie mam", "A bo teraz wszystkie rodzą pod czterdziestkę", "A bo nudzi mi się, wszystko już mam, jeszcze dziecka brakuje do kolekcji osiągnięć". tak mi się to widzi...

Gość gość
nawet jesli to nie twoja sprawa;)

Gość gość
uderz w stół a nożyce się odezwą :D widzę, że cię to ubodło bo może to o tobie :) nie moja sprawa ale wypowiedzieć może się tu każdy, musisz to jakoś przełknąć, tego nie zmienisz, choćbyś pękła :) Nie ma czegoś takiego jak nagły instynkt pod 40tke, jesli wczesniej hejtowało się dzieci i bało ciąży jak ognia. znam kobietę która otwarcie się przyznała że zaszła w ciążę bo nie chciała "by coś ją ominęło". ale dzieckiem sie nie umie i nie lubi zająć, widać że się w tym nie czuje, nie wiem po co rodzić dzieci skoro nic się nie czuje w temacie.... znam tez kobietę która zaszła w ciążę bo "czuła się taka samotna". oczywiście z ojcem dziecka nie wyszło, a synka zrobiła sobie swoim kamerdynerem i partnerem niemalże, przez co każda jesgo dziewczyna miała Przeyebane ostro. Bo mamusia zazdrosna i pomyliła sobie obiekty uczuć. Można być fajną kobietą i matką w wieku 20paru lat, a można mieć i ze 40 i siano we łbie. to nie od wieku zależy. dzisiaj ludziom sie wydaje jednak, że idiotka pod 40tke jest mądrzejsza od idiotki pod 20tke. Jeden pies.

Gość gość
tak :D ubodło mnie jak nie wiem co;) mam 25 lat i wciaż uważam, że to nie twoja sprawa:) i to jest w polaczkach najgorsze-to wtracanie się w czyjeś zycie, narzucanie swoich pogladów, bo przecież tylko ty masz racje i swieta racje;) na szczescie jeszcze "takie" nie moga decydowac o czyjejś ciązy wiec twoje pieprzenie na necie nikogo nie ruszy:)

Gość gość
NIe wierze, wierze za to , ze dzieic powinny miec jedynie dziewczynki ktore od kolebkji przejawiaja instykt macierzynski cale swoje zycie marza o tym by byc mama i na tym sie koncentruje. Tylko one moga byc dobrymi matkami. NIe daj Boze jakas inna zimna bladzia z kariera zachce miec dziecko w okolicahc 40! fuj!

Gość gość
strasznie ograniczone myslenie,autorko. A coz w tym zlego,ze ktos nie chce, zeby cos go w zyciu ominęlo? Maciezyństwo to wazny element zycia, dlaczego tego nie przezyc? I co to jest instynkt macierzyński? Nigdy nie mialam,po prostu pokochalam dzieci, jak przyszly na swiat.

Gość gość
a skąd wiesz że nie chciała mieć dzieci wcześniej? może nigdy nie była gotowa zawsze był jeszcze czas a teraz to już raczej ostatni dzwonek...

Gość gość
Jak to jest ze w innych krajach kobiety w wieku 40 lat rodza dzieci i nikt nie widzi w tym nic zlego a u nas wielkie halo ?

Gość gość
Nie mam 40 lat, ale wierzę, że poglądy dotyczące dzieci mogą się diametralnie zmienić. Ja byłam zawsze na" nie". Uważałam dzieci za zaplute smrody, poważnie. Ale wpadłam. I z czasem wszystko mi się odmieniło. Odnalazłam się w tym i na tyle mi odbiło, że mam dwójkę - drugie już planowane i wyczekiwane:-)

Gość gość
Ile jeszcze tych tematow zalozysz kretynko? Az taki masz bol d**y ?

Gość gość
u mnie w wieku 55 lat obudził się instynkt 500+ bo już mi k***a zbrzydło pracować w tym pieprzonym kraju za jałmużnę, a tak bym dostała za darmo

Gość gość
Ja nigdy nie lubilam dzieci, dla mnie to byly wsretne bachory. Ale kiedy poczulam instynkt macierzynski i urodzila sie coreczka kocham ja najbardziej na swiecie jest moja ukochana ksiezniczka. Mialam 29 lat. Natomiast nadal nie lubie obcych dzieci, denerwuja mnie i mam je gdzies.

Gość gość
A czy ty dziecinko naiwna myśłisz,że wszuyskie kobiety rodzą dzieci bo im się instynkt odezwał? Nie, rodzą dokąłdnie z takich samych powodów jak napsiałaś mając 15, 35 itp lat. Są takie któe swiadomie planują jak zakup mieszkania, są takie któe nie planujhą bo wpadają, czy ktos gdzie powiedział,ze tylko dzieci " z instynktu " mają się rodzic? Po kolejne poczytaj czym jest instynkt macierzyński,Ogólne definicje instynktu sprowadzają się do stwierdzenia, że jest on wrodzoną zdolnością wykonywania pewnych prostych, zupełnie nieskomplikowanych czynności, które nie zostały wcześniej wyuczone, natomiast są niezbędne dla przetrwania gatunku. Jaki zatem odr*****iewyuczony posiada mama, która bierze na ręce swoje nowonarodzone dziecko. Jak kbieta ma mieć instynnt nie majac dziecka? U nas sjuż się tyle bredzie o instynkcie itp,ż emało która kobieta wie o co w tym chodzi i powstają takie tematy jak ten.

Gość gość
Ja tam tez zadnego instynktu nie czulam a swoje dzieci kocham. Pokochalam jak przyszly na swiat.

Gość gość
Tak może u 10% ten instynkt jedna siezbudzi ..tak ok 40 tki.. ale w 90% masz Autorko rację :D Bo potem z tego jest problem starych matek które w babciowym wieku smakuja uroki macieżyństwa .