Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

A pro po morza miłości... :) Mały fragmencik z proroctw z Mszy św. z m/odlitwą o uzdrowienie. Jest tak - jak się ktoś odnajduje w tych słowach - przyjmuje przez wiarę i przez wiarę otrzymuje. Od kogo? Wiadomo :) I krzyczy na głos lub w duchu - Chwała Panu !!! :) A jak nie chce uwierzyć - to nie otrzymuje. Nikt nikogo do niczego nie zmusza. To są słowa z zarejestrowanego audio: 🌻 Wierzę, że jest mężczyzna, który ma chorą wątrobę. Przyjmij uzdrowienie, którym J/ezus dotknął Ciebie. 01:04:49 Wierzę, że jest osoba, która ma chory kręgosłup. W dolnej części bóle kręgosłupa. Pozwól aby uzdrowienie zamanifestowało się w Twoim życiu. 01:05:30 Wierzę, że też jest osoba, która myśli, że przez zrozumienie, jak B/óg zadziała, że wtedy, to się dokona, że jak zrozumie jak Bóg zadziała w jej życiu to wtedy uzdrowienie się dokona. Wierzę, że B/óg, chce Ci powiedzieć, że Ty nie musisz rozumieć tego w jaki sposób Cię uzdrowił, w jaki sposób to się dokonało. Nie poddawaj to wątpliwości, przyjmij to uzdrowienie. 01:06:30 Wierzę, że jest kobieta, który ma teraz taki ucisk w sercu. Wierzę, że Bóg objawia teraz Tobie Swoją miłość, leczy Twoje serce, leczy Twoje emocje. 01:07:10 I wierzę też, że jest kobieta, które ma chore serce fizyczne. I kiedy wypowiadałem te słowa to, właśnie Ciebie poruszyło i wyczekiwałaś, żeby to było o Tobie. Ojciec chce żebyś przyjęła to uzdrowienie. Tak, bo jesteś Jego córką. Tak, to jest do Ciebie. 01:07:50 Wierzę, że też jest osoba, która ma problem ze stopami, zwłaszcza z prawą stopą. Często masz duże skurcze stopy i to utrudnia Ci normalne funkcjonowanie. Pan chce dziś przychodzić i to uzdrowić. 01:08:15 Wierzę, że jest osoba, która ma problem ze skórą,(...szumy) która się łuszczyła. Pan chce przyjść i to uzdrowić. 01:08:27 I trzecia rzecz. Wierzę też, że jest mężczyzna, który ma problem z prostatą. Pan przychodzi i chce ten problem uzdrowić. 01:08:36 Wierzę, że jest tutaj osoba, która ma na kolanie bądź w kolanie jakąś metalową cześć. Wierzę, że B/óg chce zabrać ten metal. Wierzę, że B/óg nie chce byś miał tej metalowej części na kolanie bądź w kolanie. 01:08:59 Wierzę, też że jest osoba, która na niektórych częściach ciała ma wysypkę. I ona nie jest na całym ciele ale po prostu na fragmencie ciała. Wierzę, że B/óg zabiera to z Twojego ciała, 01:09:20 Wierzę, te że jest osoba, która słuchając dzisiaj wprowadzenia w ogóle się w nim nie odnajdowała, ponieważ jej ojciec był ojcem, który oskarżał, który zrzucał winę na nią. W/ierzę, że B/óg chce Ci powiedzieć, że On taki nie jest, że B/óg nie potrafi oskarżać swojego dziecka, że Bóg nigdy nie pomyślał o tym żeby zrzucić na Ciebie winę, że Bóg wręcz przeciwnie. Wziął całą konsekwencje trudnego życia Twoich rodziców i Twoje na siebie i to pokona, bo Cię kocha. I to robi dla ciebie. I taki jest Ojciec. I żebyś mógł normalnie funkcjonować On zachęca Cię do tego abyś przebaczył swojemu ojcu, jemu przebaczył.

To są słowa poznania wypowiadane pod działaniem Ducha św. przez wystawienników, tj. osób modlących się wstawienniczo za chorych w Imię J/ezusa. 🌻 Hehgość Możesz od zaraz zacząć budować swoją wiarę :) Wg własnej woli. Bóg Ci daje poprzez Swoją Miłość - uzdrowienie. Czy je od Niego przyjmiesz - zależy od Ciebie. x jutro napiszę troszkę więcej o tym co się działo na tym spotkaniu... a jest o czym pisać :)

As28 dziś Tak mi się wydaje, że właśnie oceniamy książki po okładce ponieważ od razu rzucamy księża to a to. Owszem są tacy i tacy. Ale nie wszyscy są jednacy :) Tak jak nie cały kościół jest zły tak samo jak nie wszyscy niewierzący są dobrzy... Wszędzie znajdujemy i zło i dobro i w śród wierzących i niewierzących.

Gość Hehgość
As28 dziś Dotrwaliśmy do czasów, kiedy pacjent sam musi być dla siebie lekarzem inaczej tylko straci sporo czasu i i tak niczego się nie dowie. Myślę, że optymalny wzrost dla faceta to 1,8 m. Powyżej zaczynają się problemy. Nie jakieś znaczne, ale jednak trzeba uważać. I tego doświadczam. Ciało działa na zasadzie maszyn prostych i przy pewnych pozycjach obciążenia wzrastają prawie wykładniczo. Mam sporo jeżdżenia, sporo siedzenia, jednak zawsze dbam o to, żeby na piechotę kilka kilometrów dziennie zrobić. Może nawet tyle nie dbam o to, co tego potrzebuję. Takiego typu dolegliwości miałem już wcześniej i zwykle same mijały. I pewnie tym razem będzie tak samo ;-) Oby

Gość Hehgość
Modelka Ale ja już mam zbudowaną wiarę :-) Musiałbym teraz zbudować niewiarę do tej swojej wiary ;-) x D*O*B*R*A*N*O*C

Gość To ja od kota
Witam moje czlowieczki . Napisalam dlugi post ale nie przeszedl ;)

I z morza miłości, kilka kropel: 01:10:20 Ja wierzę, że Bóg chce uzdrowić zanik mięśni w nogach. 01:10:32 Mam też takie przekonanie, że jest osoba, która bardzo cierpi i przez ten ból nie może przyjąć tego co Bóg chce zrobić. I twój Tata mówi dziś do ciebie: nie poddawaj się, Ja jestem tutaj żeby Cię przytulić i żeby Ciebie ogarnąć Swoją miłością. 01:11:10 Wierzę, że Bóg chce dzisiaj uzdrawiać niedosłuch, który powstał w skutek złego leczenia, niedoleczenia zapalenia ucha. 01:11:25 Ja wierze, że jest osoba, która walczy, ma takie złe natrętne myśli. I wierzę, że Pan Bóg chce to dzisiaj zabierać. 01:11:33 Wierzę też, że jest więcej osób, które są bardzo zmęczone psychicznie. I wierzę, że Pan Bóg chce dziś dawać nowe siły psychiczne. 01:11:48 Wierzę w to, że jest między nami osoba, która miała myśli samobójcze. Wierzę w to, że Bóg chce dzisiaj do Ciebie mówić: On tego nie pragnie, On tego nie chce, On Ciebie kocha miłością taką, która to wszystko może pokonać. Wszelką beznadzieję, Jego miłość jest od tego większa. 01:12:27 Też mam przekonanie, że jest tutaj osoba, która upadła podczas jakiejś aktywności na kolano. I to kolano nie daje spokoju w bólu, to jest prawe kolano. Wierzę, że Bóg chce dzisiaj uzdrowić te kolano, przywrócić pełną sprawność. 01:12:52 Miałem też taki obraz. Takiego zanieczyszczonego okna okrągłego. Okrągłej szybki, przez które wpada światło. Wierzę, że Pan Bóg chce Ci pokazać przez ten obraz, że pomimo tego brudu, tej nieczystości jakiejś tam, Jego miłość jest silniejsza. Ona musi przebić przez to wszystko pokonać i grzech. 01:13:37 Ja chciałbym potwierdzić słowa prawego kolana. (...) 🌻 piękne :)

Gość Hehgość
modelka Nie wiem skąd to wydłubałaś, ale bardzo celna riposta, bravo! 10/10 :-D x a teraz pozwólcie, że podogrywam sobie dalej ...j

Gość To ja od kota
Witam moje zeberki ;)

Gość As28
Dzień dobry :) Chyba nas te temperatury bardzo męczą, że po nocy zamiast pisać idziemy spać ;) x Hehgość jeśli chodzi o kręgosłup to nie ma z tym żartów. Wzrost też nie ma nic wspólnego z takimi dolegliwościami, a spacery nie wzmacniają mięśni. Nie wiem jakie masz zasoby finansowe, ale na rozciąganie i wzmacnianie całego kręgosłupa najlepszy jest Atlas. Mój wujek od kilkunastu lat w ten sposób ćwiczy i jest w pełni sprawny, chociaż już groziła mu operacja. Sama chciałabym mieć taki sprzęt w domu, ale niestety nie mam na to miejsca ani pieniędzy :/ Siłowni też u mnie ogólnodostępnej nie ma :(

Kicia na upalne dni najlepsze są maślanki, kefiry i zsiadłe mleko ;) Wystarczy chwilka a już jest chłodniej. Ja dzisiaj do zsiadłego mleka dodałam sobie starty na tarce ogórek i po porannych zakupach przy 25 stopniach w cieniu było to najlepsze ochłodzenie. Na dodatek powietrze jest jak zupa przed burzą :/

Modelko od najmłodszych lat jesteśmy uczeni oceniania ludzi za pomocą stereotypów i jest to trudno zmienić. Ja lepiej dogaduję się z policjantami niż księżmi. W swoim życiu na swojej drodze spotkałam tylko czterech księży z prawdziwego powołania, a wielu księży poznałam. Przestałam chodzić do kościoła po kilku miesiącach pisania przez jednego księdza kazań. Każde było o kwestiach finansowych. Na dodatek zachowywał się jak pępek świata i wszystkich traktował przedmiotowo. W rok spieprzył wieloletnią pracę dwóch księży, którzy przyciągali do kościoła duże ilości dzieci i młodzieży. Tak biskupowi wymiana nieumiejętnie wyszła. A jeszcze nasza parafia została potraktowana jak kara i degradacja jednego z wikariuszy, który już był proboszczem. Wrócił do parafii po wielu latach na dwa lata "kary". Z nowym proboszczem też miałam wiele nieprzyjemności aby ochrzcić syna. Na szczęście znam swoje prawa jak i obowiązki księdza, który nie może odmówić chrztu dziecku, co jest w całej diecezji często spotykane. Wielu rodziców nie zdaje sobie sprawy, że może zgłosić taką odmowę do zwierzchnika swojego proboszcza. x Możecie się śmiać, ale najlepszą edukację seksualną miałam w 2-3 klasie liceum na lekcjach religii. Z księdzem mogłyśmy rozmawiać na każdy temat i nie raz pożyczał nam książki o naturalnych sposobach antykoncepcji :D Sam się śmiał, że nie powinien mieć jako ksiądz "Nauk przedmałżeńskich", bo jednak nie uważał, że może mieć takie kompetencje. To był jeden z tych czterech księży z prawdziwego powołania, którego poznałam i do tej pory bardzo szanuję.

Hehgość co wchodzę na temat wyświetla mi się Lotto 35+ ;) Może pora na Twoją szóstkę? :P :D

Gość To ja od kota
Pozniej do was napisze kochane zeberki pomarańczowe :) tak As chłodne kefiry zsiadle mleko najlepsze. Ja codziennie jem chlodnik . Po drodze mam wegetarianski bar i wpadam tam sobie na chlodnik z botwinki albo chlodnik owocowy. Pozniej napisze co dodają do chodników :)

Gość To ja od kota
- truskawki -borowki -jogurt naturalny lub maslanka b. zimne -płatki migdalow do posypania na wierzch -cukier - mozna dodac makaron swiderki( ja nie) Czesc truskawek miksujemy by chlodnik mial kolor truskawkowy :) ja borowek nie miksuje, poniewaz nie chce utracić tego uczucia gdy pękają w buzi ;) pozdr czlowieczki

To ja od kota dziś 🌻 o..o pychotka :) Właśnie przypomniał mi się przez Twój przepis - deser Kempisty właśnie: w długim szklanym pucharku - na dnie długi gorący makaron wstążki - potem warstwy owoców jagodowych jakie są dostępne w tym roku: maliny, jagody, jeżyny ... - i zalać to jogurtem - wg niej tym L + i zajadać :) W tym roku sobie zrobię ów zestaw ponieważ od ponad 3 lat mogę w tym roku mogę nareszcie zjadać owoce sezonowe :) x a na truskawki szybki przepis - z tym, że już z cukrem truskawki zalane jogurtem greckim wymieszanym z cukrem i mi to już do szczęścia wystarczy :)

Gość To ja od kota
Wlasnie :) jogurt grecki jest pycha. W pracy jak juz nie wiem co jesc to kupuje przed praca duzy jogurt grecki, kroje do niego malinowe pomidorki, szczypte soli firmy Sante (czerwona) i mam spokoj na kilka godzin ;) takie to syte jest albo duzy kefir Bakoma zielony i szarpie grahamke lub bulke ziarniste i wrzucam do tego kefiru, czekam 3 minutki i wcinam, mega sytosc ;)

As28 dziś Piszesz: "Modelko od najmłodszych lat jesteśmy uczeni oceniania ludzi za pomocą stereotypów i jest to trudno zmienić. x no nie wiem... czy tak trudno - po prostu wystarczy nie powielać ich ? ;) np. chyba nie każda kobieta się dobrze czuje kiedy np. słyszy przysłowiowe "baby są głupie" ... bo jakiś tam przedstawiciel płci przeciwnej miał kłopot dogadać się z większością spotkanych w swoim życiu kobiet albo np. "faceci to świnie" - bo jakaś przedstawicielka płci przeciwnej miała kłopot dogadać się w tym temacie z większością spotkanych w swoim życiu mężczyzn itp. itd. Wiadomo, że spotkamy różnych ludzi i zdarzają się i tacy i tacy. A dobrych to wszędzie jest jak na lekarstwo :) 🌻 Cyt.: "Ja lepiej dogaduję się z policjantami niż księżmi" x Czy to, że ja lepiej dogaduję się prawnikami niż z architektami tzn. że wszyscy architekci to beznadziejne barany? ;) Oczywiście, że nie. I wśród prawników zdarzają się dziwni ludzie tak samo jak i wśród architektów. Po prostu. x Jeśli chodzi o księży to i ja miałam różne przejścia z nimi przez ostatnie 3 lata - intensywniej co nie oznacza, że wszyscy są do bani. Bo i wśród księży zdarzają się życiowi pomocni ludzie, których też spotkałam. A ci bezduszni niestety psują opinię tym co na co dzień, mozolnie w pocie czoła robią dobrą robotę.

Gość To ja od kota
Super Modelko ze juz mozesz jesc owoce, to szczescie moc jesc owoce i wszystko na co mamy ochote :) ta pani Kempista tez chyba mowila o jajkach, zeby nie bac sie ich jesc i jesli prawidłowo je sie przyrządza to sa bardzo zdrowe. Żółtko musi byc nie sciete i wtedy jest zdrowe, gdy zetniemy na patelni lub gotujac to juz moze miec niekorzystne właściwości dla nas. Gdy smaze jajka wkrajam seler naciowy i podsmazam go kilka minut z cebulka i kawalki cukini, gdy zmieknie wszystko to klade na to jajka i czekam az tylko białko sie zetnie, żółtko calkiem mokre :) troche soli, pieprz , super jedzenie. Chyba tez pochodzi od Kempisty

To ja od kota dziś Ten grecki jogurt to ostatnio wyczaiłam, że nie ma mleka w proszku. Przynajmniej tak pisze producent na etykiecie ;) U mnie przemysłowy zwykły jogurt i nawet kefir w kubeczku ma niestety w swoim składzie mleko w proszku, które jest niestety świetną pożywką dla różnych grzybków typu candida i inne paskudztwa. Ostatnio wykończyłam kilka miesięcy jogurty Kempisty i muszę sobie je kupić i w domu robić. Raz, że smaczniejsze a dwa, że zdrowsze bo bez tych różnych zagęszczaczy, polepszaczy itd. I bakterie ów jogurtowe są sprawdzone - jak padną tzn. że nie są już aktywne i człowiekowi też nie służą ku zdrowiu tak jak powinny. Ostatnio też odkryłam kefir w butelce - mam nadzieję, że bez mleka w proszku bo ma inną konsystencję niż ten kubeczkowy z mlekiem w prochu. Ale mi smakuje jak mydło... Jogurt od Kempisty, który robiłam samodzielnie w domu to po prostu marzenie a te sklepowe się nie umywają. Z tym, że te bakterie kefirowe są bardzo wrażliwe na temperatury i dość szybko właśnie padają.

To ja od kota dziś Z tymi jajkami to też miałam numer ;) Kiedy alergia sięgnęła zenitu i wtedy mogłam jeść tylko pięć produktów i wylądowałam w szpitalu - 3 lata temu bo nie budowała mi się z tego powodu krew, to wówczas przy przyjęciu lekarka stwierdziła, że mam anoreksję i skonsultuje mnie z psychiatrą i z wielką łaską warunkowo mnie przyjmuje no bo wyniki miałam na granicy do przetoczenia krwi. Nie muszę mówić jak się z tym czułam. Ponieważ dobrze wiedziałam dlaczego nie buduje mi się krew, po prostu nie miała z czego kiedy przez kilka miesięcy mogłam jeść tylko 5 produktów i jeszcze nie za dużo na raz bo od razu bardzo źle się czułam. Wówczas schudłam te 14kg i pewnie stąd wzięła mnie za anorektyczkę. Ale przed przyjściem do szpitala zrobiłam sobie prywatnie badanie na poziom wit. B12, kwasu foliowego, wit. D3 i innych tam pierwiastków i witamin biorących udział w tworzeniu krwi. I wyszły mi dużo poniżej najniższej normy. Lekarze oczywiście podejrzewali wszystko ale nie to co było faktyczną przyczyną tego stanu. Więc skserowałam moje wcześniejsze badania i dałam do wglądu. I zaskoczeni doszli do tych samych wniosków co ja, że nie ma z czego mi się krew budować bo wszystkie normy są przekroczone poniżej. I widząc, że podawali mi kwas foliowy. Wówczas przypomniałam sobie co na filmikach Kempisty mówiła o jajkach i wartościach ich super odżywczych bo właśnie jajka mogłam jeść. Więc Mama nosiła mi oprócz rosołu wołowego z kaszą jaglaną x 3 dziennie (bo tylko to mogłam jeść + wafle ryżowe i nic więcej) na moją prośbę przynosiła mi po 8 jajek na dzień ugotowanych - koniecznie bez pękniętej skorupki bo właśnie kiedy jajko pęknie wówczas cholesterol się przyswaja do organizmu. Kiedy jajko pęknie wówczas w jajku zwiększa się temperatura powyżej 82*C i niszczy się lizyna, która właśnie jest odpowiedzialna za ściąganie z naszych żył cholesterolu. Więc po kilku dniach takiego żywienia przybiegła z moimi wynikami lekarka, ta właśnie która mnie przyjmowała i robiła wielkie oczy widząc mnie jak siedzę na łóżku i zajadam gorący domowy rosół ze słoika ;) I krzyknęła oburzona - o to pani je... Owszem jadłam - to co mogłam bo inne rzeczy przecież nie mogłam. I patrząc na moje wyniki totalnie zaskoczona - zapytała mnie, co pani robi, że tak pani wyniki z krwi tak szybko rosną jak szalone? Oczywiście powiedziałam, że jem jajka, po 8 na dzień (to maksymalna ilość wg dr Kempisty) Więc ów lekarka zrobiła jeszcze większe oczy i potem za każdym razem jak mnie widziała na korytarzu b. dziwnie się patrzyła ;) Koniec końców na wynikach mam potwierdzone jak w momencie skrajnego wycieńczenia organizmu - zwykłe jajka gotowane w skorupce robią cuda :) Takie cuda, że lekarzom, ze zdziwienia robią się wielkie oczy ;)

Gość Hehgość
Modelka Nie mam zdrowia, żeby przekopywać wcześniejsze wpisy Możesz napisać konkretnie jakie to były te "pięć produktów"? x Serdecznie przy okazji pozdrawiam nasz "babiniec" :-)

1. kasza jaglana gotowana wodzie 2. rosół z wołowiny (gotowanych na warzywkach ale sam wywar mogłam jeść bo już gotowanych warzyw nie mogłam jeść) 3. wołowina gotowana 4. jajka 5. wafle ryżowe - 1/4 wafla na raz mogłam na raz bo przy większej ilości od razu b. źle się czułam A i dodam, że woda musiała być odchlorowana bo inaczej się dusiłam i również gotowana w naczyniach nie metalowych bo również się dusiłam.

Gość To ja od kota
Modelko. Fajnie piszesz. Duzo spraw mi fajnie przekazałas . Tez mialam ten jogurt od Kempisty ale brzydzilam sie go hehe. A moje wyniki od 15 lat krwinki biale ponizej normy , raz juz mialam 1,2 i oczy mialam zamglone i slabo mi bylo. Na ponad 4 wskakuja latem gdy jem tony owocow i pestek tysiace z jablek papierowek. Po 15 latach obniżonych krwinek pojawiła sie pokrzywka. Jako nastolatka odchudzalam sie prawie do wyczerpania organizmu, przy 170 cm wazylam 45 kilo i moze te glupoty z mlodosci odbily sie wtedy na zdrowiu.

Gość Hehgość
Modelka Chciałem dzisiaj zawalczyć :-) Mimo bólu wysprzątałam i odkurzyłam całe mieszkania. Przeszło! Nawet zdążyłem się z tego ucieszyć. Po jakiejś godzinie wróciło w podwójnym nasileniu :-) Zakupiłem apap, który na szczęście pomaga. Pewnie dzięki temu, że rzadko wspomagam się lekami

Dobry wieczór :) x Ja już od czterech lat nie mogę wybrać się do lasu aby nazbierać na spokojnie jagód. W tym roku nie daruję sobie jeśli chociaż raz nie zjem makaronu polanego sosem ze świeżych jagód, śmietany i cukru. Smak mojego dzieciństwa, chociaż po kilku latach zbierania z rodzeństwem jagód praktycznie co 2-3 dni, nie mogłam na nie patrzeć, bo śniły nam się po nocach.

Gość gość
Modelka Trochę mnie zmartwiłaś swoim wykazem. Kiedy nie mam czasu, taka właśnie jest moja dieta. Czasem trwa nawet tygodniami. No, ale czegoś się dowiedziałem :-) H-g x As28 dziś Przypomniałaś mi, że mam z kilogram jagód z zeszłorocznego zbioru w zamrażarce :-D H-g