Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Gość gość
Lodowa gora ;) haha . Dobranoc Asuś , spij spokojnie :) kot

Gość Hehgość
Kicia Wróciłem z łazienki wyłączyć kompa ... a tu się dzieje :-D Ph < 7 jest kwaśne Ph > 7 jest zasadowe ph ok 7 jest OBOJĘTNE tak jak ph wody źródlanej ;-) D*O*B*R*A*N*O*C

Gość ojj stara modelka bez związku
Wietrzymy, wietrzymy porannną porą

Na noc zostawiłam otwarte okna oprócz sypialni, co ładnie wychłodziło mieszkanie. Poranną porą dodatkowo otworzyłam wszędzie już wszystkie okna na raz aby zrobić przeciąg. Przeciągu nie było. Był minimalny delikatniutki przepływ powietrza. Po wyrównaniu temp. w domu do tej co na zewnątrz pozamykałam okna i zasunęłam rolety aby operujące słońce nie nagrzewało wnętrza mieszkania. ( Marzę o okiennicach jak we Włoszech :) ) Pozamykałam drzwi, szczególnie z kuchni by ciepło z gotowania nie rozchodziło się na mieszkanie i gotując otwieram okno. Potem z niej wchodząc na pokoje delektuje się ich chłodem :) Obecnie jest 26 stopni wew. mieszkania i na zewnątrz domu. A to dopiero poranek.

Dzisiejsza degustacja ogóreczków, ogóruniów: ;) x W kamionce: - delikatnie słone - pyszne są - b. mocno chrzanowe tak, że lekko szczypie w język - smak jakby ogórka z chrzanem ;) x W słoju: - praktycznie nie słone wyszły :) - ostro mocno chrzanowe, b. mocno szczpie w język :D - smak chrzanu z dodatkiem ogórka kiszonego - smak soli lekko w ogóle wyczuwalny - wydaje mi się, że przez to, że zostały podziurkowane widelcem są dlatego jeszcze bardziej chrzanowe niż z kamionki x W obu przypadkach są super jędrne i pachnące pysznie koprem. x Wnioski na następny raz: - dodać mniej chrzanu - a jednak :) - soli tyle co w kamionce - super lekko słone wyszły idealbe ale nie tak słabo słone jak w słoju - na te w sumie 2,5 kg ogórków dałam 2 główki czosnku - można dodać trzecią :) - i koniecznie wrzątkiem zalać by wyszły tak piękne jędrne jak teraz :) - kusi mnie by następnym razem dodać cebulę i marchewkę do kiszenia :)

Gość To ja od kota
Witajcie czlowieczki :) okna zamkniete , wszystko zasłonięte. Cala noc wszystko bylo otwarte. Dziekuje Hg za odpowiedz :) Milej kawy i smacznych ogoreczkow :)

Gość To ja od kota
As rexona twoja podobnie pachnie jak moj rozowy adidas :) tylko twoja troche slodsza ale bardzo podobny zapach i tez mily :) ;)

Gość To ja od kota
Modelko ja zawsze obserwowałam jak mama robi i do kiszonych do sloikow na zime dodawala marchewke ale cebulke nie a ja musze sprobowac z cebulka tak jak napisalas :)

Dzień dobry :) U mnie na termometrze jest ponad 32 stopnie w cieniu. O 7.00 zamknęłam i zasłoniłam okno u rodziców w pokoju (południe), a godzinę później zamknęłam okna w moim pokoju i kuchni (północ). Ustawiłam na szafie wentylator, żeby w dużym pokoju cały czas była rotacja powietrza, co je ostudza. Na czas zasypiania synka wiatrak stał u mnie, a potem znowu go odniosłam na miejsce. Wentylator na szafie to najlepsze rozwiązanie aby wychłodzić mieszkanie i ochronić mieszkańców przed "przewianiem", co może skutkować paraliżem mięśni, czy zapaleniem gardła. Temperatura odczuwalna to 24-26 stopni w zależności od pomieszczenia.

Kiciu jest kilka różnych Rekson o kolorze różowym i różnią się nawet kolorami opakowania. Jeszcze w liceum miałam wypróbowane wszystkie i tylko różowa mi odpowiadała, nawet jeśli była dostępna tylko ta kwiatowa. x Teraz zastanawiam się nad zmianą dezodorantu na inny, bo moja skóra przez lata przyzwyczaiła się i już nie jest tak skuteczny. Antyperspiranty/dezodoranty, kosmetyki do kąpieli i szampony raz na jakiś czas trzeba zmieniać, aby się skóra nie przyzwyczajała, a także odpoczęła.

Gość To ja od kota
As dobrze wiedziec o tym zeby wentylator stawiać na szafie. Mam jeden maly i postawie na szafie, tylko musi byc dodatkowy przedluzacz a drugi mam wspanialy na długiej nodze , daj***ardzo zimne powietrze i wczoraj dwie gpdziny non stop na mnie wiało az zrobilo mi sie zimno. Ja dobrze reaguje na wiatraki . Dzuewczyny w pracy sie dziwią ze na moim biurku non stop wali mi w buzie wiatrak a mi nic nie jest. Mowia bedziesz chora a ja nic, moze caly czas na mnie wiać i nie zaszkodzi mi. A ten w domu na wysokiej nodze to moje wybawienie, dzieki niemu nie boje sie juz w domu siedziec w upały. As w rosmanie byla tylko jedna rozowa reksona a w super pharmie to zadnej nie bylo :)

Dopiero o 20.00 wyszłam pierwszy raz z dzieckiem z domu. Po godzinie już w domu jesteśmy, bo zaczęłam cała płynąć. Mały też zaczął dokazywać pod koniec i nie miałam siły na szarpaninę. x Ogólnie cały dzień miałam okropny pod każdym względem :/ Mam ochotę tylko się umyć, pościelić, umyć synka i kłaść się spać. Może przed snem jeszcze zajrzę do Was :)

Gość To ja od kota
As ja tez mialam paskudny dzien przez ten upal. To juz bylo przegiecie ale pozniej byla burza i teraz jest juz super . Siedze oddycham na balkonie, powietrze super orzezwiajace , wreszcie to co lubie , grafitowe niebo ;)

Jeśli to do nas jutro dojdzie to będzie cud ;) Ja mieszkam w takim miejscu, że mamy swój specyficzny mikroklimat, a ukształtowanie terenu też robi swoje. Nie raz wokół krążyły burze a u mnie ani kropli deszczu. Czasem ta sama burza przechodzi tak jakby dwa razy. Dziwne to moje Roztocze Środkowe :D

Gość Hehgość
Rozumiem Was :-D Sześć godzin spędziłem w pełnym słońcu przy temp. 34 st. na 250 ml wody gazowanej. Widziałem jak natychmiast przesączyła się przez skórę, więc dałem sobie spokój z płynami, bo nie cierpię się pocić :-) Blisko szesnastej przyszły chmurki od Kici (dzięki Kicia!!!) i porobiła się burza, która trwa do teraz x "Czy wiesz, że... Różnice w zapachu skóry u ludzi różnych ras są podyktowane różnicami w funkcjonowaniu gruczołów apokrynowych. Ich unerwienie u ludzi rasy białej i czarnej jest inne, co warunkuje nieco inny skład potu. Potocznie uważa się, że ludzie różnych ras, przy zachowaniu wysokiej higieny mimo wszystko "pachną nieco inaczej". Stwierdzenie takie nie wydaje się znajdować potwierdzenia. Różnice w zapachu u ludzi różnych ras są bardzo subiektywne i w zapachu ciała od koloru skóry większe znaczenie ma z pewnością higiena." x Nie zgadzam się Panią Agnieszką. Od zawsze rozpoznawałem blondynkę po zapachu, podobnie brunetkę. No chyba, że były akurat przymaskowane mocnym perfumem :-) Z zawiązanymi oczami! :-) A rasę "czarną" nawet z dużej odległości x Pozdrawiam Wszystkich pomiędzy błyskawicami ... Zeus stanął na wysokości zadania! ;-)

No weźcie się podzielcie choćby deszczem!!! Ja tu mam jeszcze zbyt ciepło :|

Uciekam do spania, bo już się organizm dopomina odpoczynku. Dobranoc Kochani i miłych snów :)

Gość gość
Dobranoc As :-) Podmuchamy w Twoją stronę. Może jutro będziesz miała to co u nas :-) H-g

Hehgość dziś Cyt.:"Od zawsze rozpoznawałem blondynkę po zapachu, podobnie brunetkę." x ciekawe :D bardzo przydatna umiejętność przy farbowanych lisach :D no, jednak niektórzy mężczyźni mają coś ... z psa :P

Gość gość
Modelka Przy pisaniu tamtego posta zastanowiłem się dlaczego tak się dzieje Moja doraźna teoria jest taka, że blondynki/blondyni są bardziej zasadowi, a bruneci/brunetki bardziej z kwaśnym Ph I to nie są wcale subtelno-subiektywne moje i tylko moje odczucia ;-) H-g

Gość To ja od kota
Moja piekna pogode wysylam tez do was :) na dworze jest jak w październiku - super chlodek ;) Tylko nie piszcie ze w październiku byl upal 50 stopni ;) ;) hehe

Gość To ja od kota
Hg ja jestem z natury szatynka taka prawdziwa. Nie ciemny blond ani brazowe tylko orzechowe z takimi złotymi refleksami w sloncu. To nie pachne jak blondynka ;) jakas pomiedzy jestem ale jestem zimny typ urody ciut pomieszany z cieplym ( refleksy i cetki na oczach ) mama ma czarne oczy i wlosy brazowe ( miala) i ciemna cerę a tata niebiesko szare oczy i wlosy chyba jasny szatyn byl i blada cera ( juz nie pamietam bo teraz siwe) to jakie ja mam ph ? :)

Gość gość
Kicia Nie mam zielonego pojęcia! :-) Rozpoznaję TYLKO skrajności :-) Do ósmego roku życia byłem blondynem takim na 100%, pewnie po matce, która była od zawsze naturalną blondynką. Później szybko pociemniałem. Dobra, nie rozpędzam się z tym tematem! :-D H-g

Kochani, jutro napisze więcej. Dobrej nocy :)

Gość To ja od kota
Hahahahahahahahaha

Gość To ja od kota
Witam kochane czlowieczki. Piekna pogoda, zycze wam takiej. Poczatek listopada juz u mnie :) deszcz wiatr zimno .... Milego schlodzenia wam zycze , smacznych ogórków .. ..

Gość gość
To haha moje nie bylo do Modelki tylko do Hg o tym jak napisal ze nie bedzie dalej omawial transformacji koloru swoich wlosow :) Strona nie przeszlo i umieścił sie post pod Modelka :):) kot

Gość gość
Kicia Tu nie chodzi o transformację włosów tylko o to, że niewiele by brakowało a bym wdepnął w zaklęte rewiry, ale na szczęście w porę ugryzłem się w język :-D ;-) x Trzeba będzie naszej As chyba kostki lodu posłać kurierem, bo jakieś małe szanse na ochłodzenie u Niej widzę x DzieńDobry! :-) Zmykam na spacer póki się jeszcze da - jakieś kasandryczne meteo_przepowiednie trafiły na mój region H-g