Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ToZnowuMy

zebromarchewka

Polecane posty

Gość gość
Piszecie zawsze szyfrem ;) nic nie rozumiem ;) chociaz uwielbiam wasze ModelkowoHagiegowe dialogi ;) Milego dnia Wam zycze i milej pogody bez wielkich wiatrów i duzych mrozów. Tak jak teraz jest idealnie , czyli pazdziernikowo ;) K

Gość gość
Musze cos dopisać, bo teraz dopiero przeczytalam chalwowy post ;) Dziekuje Modelko , dzieki Tobie zrobie chalwe na swieta :) A o piernikach poczytam pozniej, robilam z mama jako mala dziewczynka. Przyznam, ze nie lubie pracochlonnych przepisów ale moze wypelnie mieszkanie piernikowym zapachem przed swietami. Tez sie tym zainteresuje :) K

Gość ojj stara modelka bez związku
Kicia, a ja chcę już na Mikołaja przetestować jakiś przepis na pierniczki co by wiedzieć czy wychodzą zjadliwie ;) Ostatnio uwielbiam pierniczki :) Oczywiście po uzdrowieniu mnie tak kulinarnie wzięło ;)

As28 Odezwij się nam jak u Ciebie z maluszkiem. Jak Wasze zdrowie ?

H-g Widziałeś może już ten fragment z linku, który Ci przesłałam?

Gość gość
Witajcie czlowieczki :) Modelko link powyzej do pierniczkow. Bardzo ufam Kwestii Smaku :) uwielbiam ta strone . Zrobilam wiele dań i polecam znajomym ta strone. Ponizej sa piekne zdjecia pierniczkow. Polecam serdecznie . K

Gość gość
Strona nie przeszła a ciekawe czy link dobrze wszedl ;) Dziwne, ze te strony tak przechodza, bardzo niekomfortowo mozna sie poczuc czekając na przerzucenie strony. Brakuje tutaj naszego popychacza stron ;) K Moze troche popcham ...

Gość gość
Ciekawe jak dlugo potrwa to pchanie ;) K

Gość gość
Zalosne to jest

Gość gość
Czuje sie ponizona przez kafe ;)

Gość gość
Moze z procy strzelić ;) K Z wieży Hg lepiej by sie z procy strzelalo ;) szybciej kamyk by pofrunąl i odblokowal nasz temat Pooomooocyyyyy :(

Gość gość
No widzicie , jestem najgorsza w popychaniu K

Gość gość
Post sponsorowany pomogl mi pchac ;)

Gość gość
Jestem teraz uzalezniona od chusteczek. Podobno najlepsze na przeziebienie sa chusteczki ;) ktos mi o tym jakis czas temu powiedzial ;) i teraz zawsze jak mam katar, to przypomina mi sie As :) Rzeczywiscie, tylko one pomagaja ;) Dalej dzis nie pisze, bo dla Was miejsca nie starczy i znow bedzie trzeba pchac i strzelać kamieniami z wieży ;) K

Dziękuję Ci kochana za linka :) Spróbuję ten przepis. Jak jeszcze mi się uda w ten weekend, w sensie na niedzielę bo w niedzielę świętuję niedzielę ;) W sensie uczę się świętować po Bożemu czyli nic nie robić w tym dniu :)

Kicia, polecam herbatkę z majeranku :) Ładnie rozgrzewa organizm od środka i dobrze działa na nerki. I szybciej katar mija. I przy katarze chwilowo - na ten czad wyeliminuj nabiał (oprócz masła) szczególnie ser żółtu bo jest śluzotwórczy. I owoce cytrusowe, banany i gruszki surowe. Chyba, że gotowane z do owsianki z przyprawami rozgrzewającymi to wtedy można. Przetrenowałam na sobie, działa :)

Gość gość
W takim razie pozwolę sobie na jeszcze jeden post ;) najwyżej za kare bede pchac ;) za niedotrzymanie slowa danego ;) Modelko ja uwielbiam te pierniczki w czekoladzie Wedla alpejskie i uwielbiam truskawkowe i z powidlami. Moja mama tez je uwielbia i co rok na swieta kupuje tego mnostwo dla niej. Wedla to wogole wzzystko uwielbiam a wiecie co najbardziej ? Torcik wedlowski ten okrągły w kwadratowym pudelku :) no i ptasie mleko. Moge zjesc cale ptasie mleko za jednym zamachem ;) po pol godzinie pozniej zaczynam je nienawidzic ;) a teraz np znow je pragne ;) Mandarynek jem tylko 4 sztuki dziennie, bywa ze 8 ale sie hamuje ;) Dobranoc Modelko , dobranoc ludzikom.

Gość gość
Dziekuje Modelko kochana :) jutro sobie kupie ta herbatke :)

Gość gość
Kaśka! Ty po prostu kup sobie majeranek o ile takiego nie posiadasz w podręcznym zestawie ziółek :-) :-) :-) h-g

Gość gość
Hg nakrzyczal na mnie :(

Hehgosc Uprzedziłeś mnie. Miałam Kici, o tym majeranku to dopisać :) Zobaczyłeś ten fragment filmiku, który przesłam Ci na poprzedniej stronce ? Myślę, jednak go już widziałeś ;) Napisz proszę Twoje wrażenia. Czy te słowa są do Ciebie ? Bo wiesz, jeśli tak to moje modlitwy zostały wysłuchane ;)

Kicia, no co Ty... H-g zawołał po przyjacielsku tak i z uśmiechem :) Ale wiesz, On tam z choopami na tych wieżach, to szeptem to tam nie mówią. Wiesz jak to choopy w robocie ;) Takie nie okrzesane trochę w męskiej grupie a potem schodzą na ziemię i muszą wrócić do mówienia ludzkim głosem :D Takim to trzeba dużo wybaczać, zresztą jak każdemu chłopowi ;) H-g nie jest z tych osobników szczególnie złośliwych, no może jedynie czasami ;)

gość 2016.11.25 Kiciu, na punkcie pierniczków ostatnio zbzikowałam ;) Ostatnio jadłam Toruńskie pierniki po prostu miodzio ;) Swego czasu przywiozła je Mama z wycieczki. Uwielbiam ten orzeźwiający smak mięty w nich :) I pomyśleć, że jeszcze rok temu nie mogłam się dotknąć mięty na balkonie ani ją wdychać... A teraz po uzdrowieniu zajadam się łakociami z miętą :) No szok :) Nawet nie wiesz jak się cieszę, że mogę normalnie wszystko jeść :) Dzięki... Bogu :)

Gość gość
Modelko :) ja tez uwielbiam Katarzynki pierniczki :) K

Gość gość
To super Modelko, ze mozesz wszystko jesc. Ja jakos mojej pokrzywki zwalczyć nie moge. To chyba choroba autoimmunologiczna, juz to rozszyfrowalam. Naczytalam sie o tym mnostwo, caly net przerylam. Mnistwo osob to ma z tego, co slysze. Dzis robilam pizze wege dla corki, bez sera nie jest taka pyszniutka ,ale ogolnie smakuje jak z pizzerii, ciasto wspaniale wyszlo ale do mojej mamy mi daleko. Ona takie rzeczy robi najlepiej, rozpływa sie w ustach, ciasto grube i puszyste, dodatki smakują niebiańsko , taka pizza jest w domu 5 minut. A pączki wielkie jak pol glowy, w srodku najprawdziwsze powidla , lepszych paczkow jak mamy nigdy nie jadlam, w sklepach sa suche i dziwne, rogale Marcinkowskie to nikt na swiecie rowniez lepszych nie zrobi, wielkie napchane nadzieniem, za co sie nie zlapie to cuda jej rak wychodza. Ja to jestem taka jej podróbka, marna kopia. Znalazlam fajny przepis na herbatke majerankowa, zwykly majeranek nie przeszedlby mi przez gardlo ;) Zreszta juz chyba wyzdrowialam, po poscie Hg mi wszystko przeszlo, tak zlęklam sie wykrzyknika i paskudnego slowa kaśka, ze mi odrazu zatoki wyschly ;) Choopy , masz racje Modelko i dziekuje Tobie za slowa wsparcia, choopy cos na niego zle tym razem podzialaly ;) W pierwszym momencie pomyslalam, ze Hg troszke sobie wypił ;) K

Kicia, dokładnie te :) Tylko nie umiałam sobie przypomnieć ich nazwy ;) A w tym tygodniu robiłam wariacje na temat zapiekanki ziemniaczanej :) Zabrakło mi ziół prowansalskich i oprócz pieprzu ziołowego dodałam majeranek i kminek i nie wyszła mi dobra. Chyba przez tą ilość kminku ;) Więc do kolejnej dodałam oprócz pieprzu ziołowego i majeranku, liścia laurowego i ziela angielskiego - cząber. I ten cząber, którego na ogół nie używam na codzień - świetnie pasuje do smaku zapianki z ziemniaka, białej kapusty i cebuli w pórka. Moje odkrycie smakowe z tego tygodnia ;) W zupelności zastąpiły mi zioła prowansalskie, które w kuchni schodzą mi w ilościach hurtowych ;)

Kiciu, a pro po pokrzywki... W każdy ostatni poniedziałek miesiąca i w ostatnią niedzielę miesiąca jest na żywo transmitowana Msza św. on-line z modlitwą o uzdrowienie. Akurat jutro jest ostatni poniedziałek miesiąca :) i jutro on-line rozpoczyna się o godz. 18:30. Na stronce: http://odnowa.jezuici.pl/ Będzie aktywny link od godz. 18:30 Zobacz jak to wygląda i jakie cuda otrzymuja wierzący w trakcie i obecni tam i też oglądający :) Pan Jezus uzdrawia każdego kto z wiarą szczerze Go poprosi i Mu ufa. I to jest piękne :) Skoro ja zostałam z wielu rzeczy uzdrowiona to dlaczego Ty nie mozesz też ? :)

Gość gość
Dziekuje Modelko, zainteresuje sie tym uzdrawianiem. Od zawsze myslalam, ze na wszystko jest jakis sposob. Bede miala tez cząber na uwadze ;) musze sprobowac romansu z nim ;) Jest u mnie w przyprawach, ale nigdy nie dawalam go do zapiekanek. Jakos byl mi obojetny do tej pory, tak samo jak curry. Milego dnia ludzikom zycze, u mnie spadlo troche sniegu. Wczoraj zasnelam z telefonem w reku ;)

Gość gość
DobryWieczór :-) Kasia Nie ja wybierałem Ci imię ;-) :-P Ale skoro takie się dostało, to należy się przyzwyczaić do wszystkich jego odmian - nie wybrzydzać, nie marudzić, a tym bardziej nie obrażać się, żeby tego później niepotrzebnie nie odchorowywać :-) xxx On tam z choopami na tych wieżach, to szeptem to tam nie mówią xxx A poszeptaj ty sobie, kiedy wiatr wyje ci do ucha. Okrzesane, okrzesane. Jeżeli już ktoś zabluzga, to trzeba przyjrzeć mu się uważnie, bo pewnie wpadł w poważne tarapaty, a czyjeś tarapaty w tej pracy są na ogół udziałem wszystkich. Stereotypy, Stereotypy ... Jakiś czas temu trafiliśmy trzytygodniowe zlecenie w jednej z trójmiejskich stoczni. Zakwaterowano nas w szatni ogólnej na jakieś pięćset osób. Rano jak w ulu, kilkuset chłopa (choopa) z których każdy miał coś kolegom do powiedzenia. Przez te trzy tygodnie powszechnie stosowany przerywnik na "k" usłyszałem może dwa, trzy razy. xxx Modelka Lubię zabawę z ziołami/przyprawami. Omijam szerokim łukiem gotowe zestawy typu vegeta, kucharek, mieszanki ziół. Mam u siebie wszystkie potrzebne składniki jakie występują na rynku, łączę je na różne sposoby i czasem wychodzi coś niepowtarzalnego :-) Oczywiście te dziwniejsze eksperymenty na bardzo małych porcjach - szkoda marnować jedzenia xxx Kasia Co do curry Spróbuj wykonać taki sos: Zasmażka ( masło / mąka) + curry, ( żeby gotowy sos miał ładny żółty kolor) + 05 szklanki mleka + starta skórka cytryny + wymoczone wcześniej rodzynki + szczypta soli/szczypta pieprzu/trochę cukru + kostka bulionowa ( na szybko, wiadomo chemia) ew. kostka bulionowa własnej produkcji Fajne do dań mięsnych lub mięsnopodobnych (soja etc.). Można się przekonać do curry :-) xxx Modelka Postaram się odpowiedzieć na pytania, ale od czasu powrotu to najbardziej mi brakuje właśnie czasu :-D H-g