Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ritha

Facet znecajacy sie psychicznie nade mna i dziecmi

Polecane posty

Gość ritha
12:08 Dziekuję za radę. Nie wiedziałam, ze mogę starac sie o mieszkanie komunalne bedac zameldowana tymczasowo w danej miejscowosci. Meldunek staly mam w miescie rodzinnym u mojej mamy, w ten sposob sie zabezpieczylam kiedy sprzedawalam swoje mieszkanie. Mama jednak jest juz starsza kobieta - ma ponad 80 lat - i poza tym nie ma warunkow zebym mogla z dzieckiem sie do niej wprowadzic. Dlatego w takiej sytuacji nie wiem czy gmina nie odpowie, ze mam sie ubiegac o mieszkanie w miejscu zameldowania stalego?

Gość gość
Nie zakładaj niebieskiej karty bo to strata czasu. Zamiast do mopsu idź do radcy prawnego, który udziela porad za pieniądze. W Polsce jest tak, że jak nie weźmiesz sprawy w swoje ręce ( nie opłacisz prawnika ) to nic nie uzyskasz. Postaraj się wywalczyć jak największe alimenty i całkowicie porzuć plany o ślubie. Lepiej nigdy nie będzie. Świr nie zamieni się w normalnego faceta. Jedynym wyjściem jest odejście.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Ile go znasz?

Gość ritha
12:14 Jak juz wczesniej pisalam, mieszkanie sprzedalam bo to do którego sie przeprowadzalam wymagalo remontu i pieniadze w duzej mierze, a wlasciwie w wiekszosci poszly na remont tego mieszkania. Rodzenstwa nie mam. Co prawda mam mame, u ktorej jestem zameldowana na stale, ale po pierwsze ona nie ma warunkow zebym mogla sie do niej przeprowadzic razem z dzieckiem bo ma pokoik z kuchnią poniewaz zamienila mieszkanie na mniejsze, a po drugie mama ma ponad 80 lat i nie ma takiej mozliwosci zebym sie jej zwalala na glowe. Rozwazylam wszystkie opcje i nie mam dokad sie udac. to nie kwestia dumy tylko po prostu realia.

Gość ritha
12:28 zgadzam się z Tobą, że lepiej nie będzie. Nawet nie myślę o ślubie z tym czlowiekiem, nie ma takiej opcji. Skoro juz teraz tak postepuje to moze byc juz tylko gorzej i mam tego swiadomosc. Poczytam w internecie ile kosztuje taka porada u radcy prawnego i jesli nie bedzie to jakas wygorowana kwota to skorzystam. Dziękuję Ci za radę. 12:33 W październiku minie 5 lat odkad sie znamy.

Gość gość
Myslalam ze masz tylko czasowy meldunek, powiem ci jak to wyglada w sytuacji siostrzenca: sa zameldowani na stale ale tak ze dwa miesiace przed komisja mieszkaniowa wymelduja sie calkowicie( tak nam poradzila osoba ktora pracuje w urzedzie miejskim) W tym miesiacu dostala mieszkanie samotna matka z dwojka dzieci. Trzeba tez dolaczyc do wniosku zaswiadczenie o dochodach ale spokojnie mozesz je dolaczyc jak juz bedziesz pracowac. A wniosek musisz zlozyc tam gdzie masz staly meldunek z tym ze musisz sie koniecznie wymeldowac jak juz bedziesz wiedziala kiedy bedzie posiedzenie komisji no i przynajmniej raz w miesiacu musisz przychodzic do wydzialu mieszkaniowego tam gdzie zlozysz wniosek i sie przypominac i dopytywac bo kazda taka wizytyta jest odnotowywana a dla komisji to tez istotne bo znaczy ze ci zalezy i jestes zainteresowana sprawa.

Gość gość
Zacznę może od końca, ale wydaje mi się, że Twoje pieniądze włożone w remont mogą być do odzyskania na drodze prawnej. To jednak na przyszłość. Na teraz: za żadne skarby świata nie daj się oszukać, że ten człowiek może się zmienić, cokolwiek by nie robił czy mówił. Ten związek nie istnieje, nic Cię z nim nie łączy i tylko tymczasowo z nim mieszkasz, zanim się usamodzielnisz, wyprowadzisz i powiesz go o alimenty. Każdy przejaw przemocy czy agresji z jego strony zgłaszaj na policję. Wyszukaj sobie organizacje, które zajmują się pomaganiem kobietom w Twojej sytuacji i zasięgnij profesjonalnej rady. Nie daj sobie wzmówić, że to Twoja wina. Nie pozwól się wpędzić w rolę ofiary. No i nie przejmuj się tym, co tu wypisują mądrzy, przezorni i bezbłędni, co to zawsze wiedzieli co trzeba zrobić i nigdy się w życiu nie pomylili. Pozdrawiam i życzę powodzenia.

Gość gość
Byłam w podobnej sytuacji...niestety musiałam zacisnąć zęby i wrócić "uciec" gdy był w pracy do rodziców (niestety u nich nie było kolorowo :/ ) starałam się ogarnąć i nie zwariować...dziecko poszło do przedszkola ja do pracy..wynajęłam pokój u starszej pani po 2 latach poznałam obecnego męża i jest lepiej...znajdź w sobie siłę

Gość gość
Tak będzie najlepiej. Przerabiałam niebieską kartę i darmową pomoc i nic z tego nie wyniknęło. Stracisz czas i nerwy bo nikt normalny nie zniesie szopki szumnie nazwaną pomocą od państwa. Prawnik, który zajmuje się sprawą za pieniądze poprowadzi Cię w taki sposób, że uzyskasz max. Mam nadzieję, że uda Ci się odzyskać pieniądze i dostaniesz spore alimenty na dziecko.

Gość ritha
12:53 Bardzo Ci dziękuję za te cenne informacje, na pewno z nich skorzystam. Serdecznie pozdrawiam. 12:53 Masz rację, ale dopiero teraz do mnie to dotarlo, ze tak naprawde to nie ja jestem winna tylko on. Dotychczas po kazdej awanturze szukalam winy w sobie, choc tak naprawde nie potrafilam jej w sobie znaleźć bo z reka na sercu nie masm sobie nic do zarzucenia. Od 2,5 roku siedze w domu z malym dzieckiem, spie po 5-6 godzin na dobe bo zawsze jest cos do zrobienia, podczas gdy on swoj wolny czas ( ktorego ja nie mam) poswieca na granie w gry, najlpiej przy piwku. Z nikim sie nie spotykam, bo jak juz pisalam, mieszkam 100km od rodzinnej miejscowosci i po prostu nie znam tutaj nikogo, zreszta nie mam okazji zeby poznac. Mam sasiadow ale juz wstyd mi sie im nawet pokazywac na oczy. Ciagle slysza nasze klotnie, jego wyzwiska i placz dziecka. Chyba mysla, ze jestem taka jak on skoro z nim mieszkam, nie wiem.. No ale z drugie strony widza mnie zawsze zadbana, dziecko tez, jak wychodze na spacer, dzwigam zakupy,itd. Raz sasiadka zaczepila mnie na drugi dzien po awanturze i powiedziala, ze slyszala w nocy, ze dziecko dlugo nie moglo spac, bo jeszcze o godz. 01:00 slyszala jego placz. Powiedzialam tylko, ze dziecko codziennie pozno zasypia. bo co mialam powiedziec? Wstyd mi przez ta cala sytuacje. Dowiedzialam sie tylko, ze Ci sasiedzi mieli z jego rodzina cale zycie przeboje bo oboje rodzice pili, razem sie potem bili, a dzieci (czyli on z siostra) musialy uciekac do sasiadow zeby sie schronic. On nigdy mi nie opowiadal o tym. Wydaje mi sie, ze to w nim zostalo, napatrzyl sie na ta cala patologie i teraz w jakims stopniu probuje to kontynuowac. Ale źle wybral, bo ja jestem wrogiem wszelkich uzywek i nie zamierzam godzic sie na takie traktowanie. Dlatego Dziekuje Ci za slowa wsparcia i rady, to dla mnie bardzo wazne. A o alimenty juz zlozylam pozew do sadu, dokladnie 4 dni temu.

Gość ritha
12:59 Też bym tak zrobila, gdybym miala gdzie, ale na to musze jeszcze poczekac. Cieszę sie jednak , że Tobie sie udalo i odzyskalas spokoj. 13:01 Masz rade, bardzo Ci dziekuje.

Gość ritha
*rację

Gość gość
Jak można było sprzedać swoje mieszkanie!!!!!! Ale byłaś zaślepiona. Nigdy bym tego nie zrobiła, to było twoje zabezpieczenie. Jak można być tak nieodpowiedzialnym. Przecież miałabyś pieniądze z wynajmu, a poza tym nie byłaś jego żoną, to po jakiego wszystko włożyłaś w to z****** mieszkanie. No nie dawno nie widziała takiej niemnoty.

Gość gość
"Ale źle wybral, bo ja jestem wrogiem wszelkich uzywek i nie zamierzam godzic sie na takie traktowanie" Skoro tak piszesz, to rób coś kobieto. Odejdż od niego. Staraj sie o alimenty i przede wszystkim wróć do swojego miasta, do znajomych i do mamy. Jesteś jednak trochę od niego uzależniona psychicznie. Jak można siedzieć z takim draniem.

Gość ritha
13:45 "zaslepiona" to dobre określenie. Ale cóż, czasu już nie cofne. Nie ma sensu oglądać się na to co było, ale skupić się na tym co będzie i zrobić wszystko żeby zmienić swoje zycie.

Gość ritha
13:54 Właśnie robię, co tylko w mojej mocy. A pozew o alimenty zlozylam kilka dni temu.