Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Podwójna moralność kobiet?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie skierowane do kobiet. To nie żaden atak, wiec feministki niech sobie odpuszcza ;) Ot, sytuacja jakich pewnie sporo. Możecie mi wytłumaczyć dlaczego kobieta, której zdarzały sie sytuacje typu przygoda na jedna noc, czy krotka seks znajomość, jest jednocześnie bardzo konserwatywna podczas rozwijania relacji ze mna? Mimo, ze oboje znamy swoją przeszłość. Dla mnie jest na wszystko za wcześnie, albo nic nie wypada, a jakiś facet przelecial ja po kilku godzinach na pierwszym spotkaniu. Czy to nie dziwne? Dlaczego mnie stopuje, skoro wiem o tamtym? Czy to moze w waszym, kobiecym, rozumieniu dwie rożne sprawy?

Gość gość
bo seks a uczucia to dwie różne sprawy. obdarzyć kogoś miłością i zaufaniem to nie to samo co rozłożyć nogi albo spuścić się do środka

Gość gość
Bo "zmadrzala"czyli szuka jelenia i udaje porządną ze niby chce zbudować zaufanie a G...prawda :) nie kręcisz jej

Jestem dość młoda, ale być może ta kobieta wstydzi się wcześniejszych spraw, nie chce znowu wyjśc na tzw. łatwa, ale sami mężczyźni to propagują, miłość/związek i seks to dwie różne sprawy. Może nie chce wchodzić dwa razy do tej samej rzeki (znowu nawiązanie do poprzedniego zdania, być może ktoś ją kiedyś w związku skrzywdził i z nimi postepuj***ardziej ostrożnie).

Gość gość
Twoim zdaniem tylko kobiety mogą się wypowiedzieć w tym temacie, feministki już nie? Czym sie rózni według Ciebie kobieta od feministki ? A może ta kobieta jest feministką i dlatego Cię ...

Gość gość sylwia
Jestem kobietą i powiem Ci ze ja osobiscie nie wyobrazam sobie takich sytuacji jak sex po paru godzinach czy coś na jedną no .Dla mnie to jakiś totalny absurd.Jak mozna tak robić?

Gość gość
Ja taka bylam w stosunku do.jednego faceta. Chcesz mojej odpowiedzi szczerej :D To.. niekoniecznie musi oznaczac to cos.zlego ale ja mam troche pokretny sppsb myslenia wiec nie wiem jak u tej twojej dziewczyny. Ale po prostu na tym facecie mi.zalezalo i balam.sie ze on potraktuje mnie.tylko jak.laske.do.seksu a pozniej zniknie. Bo.mialam wczesniej tego.typu nieprzyjemnie zdarzenie a zw bylam w.nim.zabujana i.nie chcialam.doznac kolejnego ipokorzenia to.trzymalam.go.na dystans. Na tamtym z.ktorym sie przspalam nie.zalezalo mi przynajmniek w.pierwzej chwili to.byla.spontaniczna akcja ale po prostu nie wiazalam z nim.jakichs zwiazkowych nadziei wiec.obawa o to ze on chce tylko seksu byla mniejsza a wlasciwie.w.tamtej chwili nie bylo jej wcale. Zbyt krotko go.znalam. No.ale poznjiej poczulam cos do tego z ktorym.sie.przespalam.a tamten nagle.sie obudzil twierdzac ze chce ze mna byc troche nie w.pore. Ogolnie zabawna hustoria :D No nic mam nadzieje ze pomoglam.troche :D

Gość gość
Czy to nie dziwne? Dlaczego mnie stopuje, skoro wiem o tamtym? x Jesteście już razem, spotykacie się na poważnie/na wyłączność(nazwij jak chcesz)? Jeśli tak, to bardzo proste, Ciebie traktuje POWAŻNIE, chce Cię poznać, che stworzyć z Tobą związek, który nie opiera się tylko na seksie. Tamten, był tylko dla zaspokojenia potrzeb, do seksu i niczego więcej.

Gość gość
Bo tamtych traktowała przedmiotowo, tak jak niektórzy faceci traktują kobiety - na raz do łóżka i pa pa. Ciebie traktuje powaznie, a przynajmniej na to wygląda. Osobiście to nie podoba mi się taka postawa, czy to u kobiet czy mężczyzn (tzn takie sypianie na jedną noc) ale co kto lubi.

Gość gość
No dokladnie tak jak w komentarzy wyzej. Wiec nie traktuje tego obrazliwie bo swoim naciskiem.ja tylko wystraszysz i faktycznie ponysli.ze chcesz tylko seksu. Moze.nie chce sie sparzyc moze czeka na moment az bedzie pewna ciebie i bedzie ci ufac,

Gość gość
skad wiesz,ze jakis facet przelecial ja po kilku godz. ? powiedziala ci to ona ? czy moze ten facet ci to powiedzial ? faceci czesto chwala sie nawet jak nic nie bylo

Gość gość
jesteś pewien ze poszla z innym po paru godzinach?moze sobie to dopowiedziales,ja np. jak bylam mloda miałam słaba psychikę i zdarzylo mi się ulec na seks wbrew sobie bo ktoś był namolny,szantazowal,bo bral na litość,mowiac o swojej nieszczęśliwej milosci,ze tylko raz i takie tam, kompletny bezsens,ale bylam slaba,dzis mogłabym zabic za jakakolwiek probe wymuszenia,ale domyślam się ze mój przypadek jest specyficzny,a co nia kieruje to możliwe jak wyżej ktoś pisal ze chce być szanowana np.,może tez się czegos nauczyla jak ja,a może jest inny powod tylko ona wie

Gość gość
Dokladnie tez.ludzie sie zmieniaja wiec jezeli to zdarzenie mialo miejsce w przeszlosci to nie mozesz oczekiwac od niej ze bedzie zachowywac sie tak samo sczegolnie jesli uwaza to za błąd.

Gość gość
Autorze bądź prawdziwym mężczyzną! Skoro inni dostawali od tak to masz prawo domagać się seksu jeśli się spotykacie. To powinna być krótka piłka "dawałaś byle komu od tak to mi też masz dawać !"Nie słuchaj tłumaczeń. Chcesz być gorszy niż "byle kto" i musieć czekać dłużej na seks? Trochę honoru!

Gość gość
napisał kretyn :-) dno dno dno

Gość gość
To nie jest powdójna moralność, chodzi raczej o oczekiwania od relacji. Tego na jedną noc potraktowała po prostu przedmiotowo. Nie oceniam "moralności" tego.

Gość gość
po paru godzinach? najprawdopodobniej to zdzira. Żadna normalna kobieta nie przekona się do faceta po kilku godzinach nawet/ a raczej tym bardziej w kwestii samego seksu. Fe. Z drugiej strony można spotykać się z kimś długo codziennie i nawet nie mieć ochoty na pocałunek. Nie ma reguły w kwestii tak delikatnych spraw.

Gość gość
Tej kobiecie na Tobie nie zależy bo inaczej uprawiała by z Tobą seks niż z tymi co bzykała się bez zobowiązań!

Gość gość
ja nie wierze ze ona mu powiedziała ze po paru godzinach,zreszta to nie pasuje do tej wersji ze chce mu się podobać jako porzadna kobieta,nie powiedziałaby mu tego,cos tu nie gra :-)

Gość gość
No tak ale facet moze potraktowac laske przedmiotowo a kobieta faceta juz nie. Autorze jie sluchaj tych glupicj rad nie unos sie duma itd bo wszytsko spieprzysz i o seksie z ta dziewczyna juz na pewno.bedziesz mogl tylko pomarzyc. Jesli te sytuacje powtarzaja sie notorycznie.to.troche slabo to.sobie.ja daruj jezeli to byla jednorazowa sytuacja to nie ma co sie unosic. Ona tez jest kobueta tez ma swoje potrzeby jezeli w.inny sposob daje ci do.zrozumiebia zejej zalezy to uwierz ze tak jest. A na seks i jej decyzje tez przyjdzie pora.

Gość gość
Jeśli kobieta uprawia seks szybciej z byle kim niż z kimś wyjątkowym to kobieta jest niewarta zachodu. Nie dawaj sobie wmówić bzdury typu "ich traktowała przedmiotowo a ciebie chce poznać" . Teraz to oni są wyjątkowi bo uprawiali seks z nią szybko a Tobie da co najwyżej po ślubie i to mało i słabo.

Gość gość
g****o wiesz :-)

Gość gość
sprawa jest prosta: pierwszy lepszy dostał a ty nie. Wymuś na niej seks bo masz do tego prawo

Gość gość
Bo "zmadrzala"czyli szuka jelenia i udaje porządną ze niby chce zbudować zaufanie a G...prawda usmiech.gif nie kręcisz jej

Gość gość
wcale nie,ten co dostał mógł być naprawdę gorszy,i to pod kazdym względem,jakby nie był to by z nim dalej była :-) a np. teraz jest zakochana i chce by było idealnie,cos chce zanim mu da,pytanie co :-) ja wiem co

Gość gość
a to tez możliwe ze Cie nie pragnie,niestety,a masz dowody na to ze ona Cie pragnie? całuje cie gorąco dotyka tak ze wiesz

Gość puszczalskaaaa
na szybkie numerki jest byle co, widocznie bierze cie na powaznie

Gość gość
Dokladnie chce zeby byli.idealnie :) moze.chociaz raz w.stosunku do tego faceta chce aby bylo.tak.jak powinno byc :)

Gość gość
gość dziś Gdyby był gorszy to by nie dostał od tak a dostał więc byle kto jest lepszy niż ten wyjątkowy mężczyzna. puszczalskaaaa dziś Gdyby go brała na poważnie to uprawiała by z nim seks szybciej niż z tymi "byle kim" a skoro byle kto dostał szybciej to znaczy, że jej na nim nie zależy i nie traktuje go poważnie. x Wy kobiety oddzielacie seks od uczuć i możecie być z roochaczami czy d****arzami ale nam puszczalska nie imponuje i nie chcemy być gorsi od byle kogo. Chcemy być wyjątkowi!