Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

julia kobós. najlepsza juciuberka

Polecane posty

Gość gość
Glupi kot mojego sasiada zrzucil doniczke ze storczykiem i zjadl storczyka i teraz rzyga jak kot

Gość gość
Śliczna to była chwila, w końcu dnia letniego, o zachodzie słońca, którego wielka tarcza w orszaku purpurowych i złotych obłoków płynęła coraz niżéj ku ciemnemu pasowi lasu. Morze światła zalewało szerokie pola, nad któremi stała wielka cisza a w światłości i ciszy, skowronki jak strzały, szybko, pionowo, ze srebrném dzwonieniem wzbijały się tak wysoko, że tonęły i znikały aż w błękitach nieba. Powietrze, niby czara, nalana mocnym i wonnym napojem, pełném było zapachu traw, teraz właśnie koszonych na poblizkich łąkach. Nad drogami stały słupy owadów, złote, drżące, podobne do nieprzerwanie i monotonnie brzęczących strun. W dali turkotały wozy, zwożące z łąk skoszoną trawę; zdala i czasem, przelatywały krótkie, zgrzytliwe brzęki ostrzonych kos.

Gość gość
John secada just another day without you to najseksowniejszy videoclip swiata!!!!

Gość gość
loll

Gość gość
A jak będzie słońce i pogoda, pójdziemy se, Jasiu, do ogroda. Będziemy se, fijołeczki smykać, będziemy se ku sobie pomykać.

Gość gość
Szmata! Dawajcie szmate! Tyle kurzu!

Gość gość
Gdzie mogę kupić kamasutrę po polsku?

Gość gość
Kasze zawierają małe ilości tłuszczu, ale są bogate w węglowodany złożone, które stanowią podstawowe źródło energii. Cukry złożone bardzo wolno rozkładają się do glukozy, co zabezpiecza przed gwałtownymi skokami insuliny, a co za tym idzie, nagłymi atakami głodu. Za spożywaniem kasz na diecie redukcyjnej przemawia także duża zawartość błonnika, który poprawia perystaltykę jelit, trawienie oraz działając jak ,,miotełka’’, usuwa toksyny z organizmu. Błonnik, pęczniejąc w żołądku wypełnia go i dzięki czemu na dłużej odczuwamy sytość, co ogranicza podjadanie pomiędzy posiłkami. Kasze obfitują także w wiele składników mineralnych (np. żelazo, potas, magnez, wapń) oraz witamin głównie z grupy B (B1 — tiamina, B2 — ryboflawina, PP — niacyna, kwas foliowy) oraz witaminę E.

Gość gość
wczoraj Cześć! Moim hobby jest stalkowanie na portalach społecznościowych nielubianych przeze mnie osób i wuglarne komentowanie każdego ich kroku na ogólnodostępnym forum. Nie należę do patologii społecznej. Wychowałam się w zamożnej rodzinie, która nauczyła mnie, że praca hańbi, więc nie mam oporów przed szykanowaniem innych za zawód jaki wykonuje. Nie należę do patologii społecznej. Wolne chwile spędzam na francuskich portalach randkowych, poszukując informacji na temat obcych dziewczyn, które uważam za rozpustne, obłudne i pohańbione. Jestem rasistką. Nie należę do patologii społecznej. też mam wodę zamiast mózgu! zaprzyjaźnijmy się!

Gość gość
O ile zadanie, pierwotnie przez nas podjęte, możemy uznać za rozwiązane z punktu widzenia chemicznego, badanie własności fizycznych ciał promieniotwórczych znajduje się w pełnym rozwoju. Pewne szczegóły ważne są już ustalone, lecz znaczna liczba wniosków ma jeszcze dotąd cechy tymczasowości. Nic w tym dziwnego, jeżeli zwrócimy uwagę na zawiłość zjawisk, którym promieniotwórczość daje początek, i na różnice we własnościach rozmaitych ciał radioaktywnych. Badania różnych fizyków, którzy studiują te ciała, spotykają się ze sobą i krzyżują nieustannie. Mając ustawicznie na widoku cel właściwy niniejszej rozprawy i opisując przede wszystkim własne swoje poszukiwania, musiałam jednak współcześnie wzmiankować i o rezultatach prac innych, których znajomość jest niezbędna.

Gość gość
Lepiej jednak dokonywać tego pomiaru, kompensując ładunek talerza A tak, żeby elektrometr pozostawał na punkcie zero. Ładunki, o które tu idzie, są nadzwyczaj słabe; mogą one być kompensowane za pomocą kwarcu piezoelektrycznego Q, którego jedno uzbrojenie jest złączone z talerzem A, drugie zaś — z ziemią. Blaszkę kwarcową poddajemy wyciąganiu, którego wielkość jest znana i oznaczona przez ciężarki, umieszczane na talerzyku Π; obciążenia dokonywa się stopniowo, a następstwem tego jest stopniowe wytworzenie pewnej znanej ilości elektryczności w ciągu czasu, który mierzymy. Czynność tę możemy regulować w taki sposób, żeby ilość elektryczności przechodząca przez kondensator i ilość elektryczności ze znakiem przeciwnym, dostarczana przez kwarc, równoważyły się między sobą w każdej chwili. Można także mierzyć w wartościach bezwzględnych ilość elektryczności, przechodzącą w pewnym czasie przez kondensator, to jest mierzyć siłę prądu. Pomiary są tu niezależne od czułości elektrometru.

Gość gość
Wykonywając szereg pomiarów tego rodzaju, przekonywamy się, że radioaktywność jest zjawiskiem, które można mierzyć z pewną dokładnością. Mało zmienia się ona z temperaturą, a wahania w stanie ciepła środowiska otaczającego prawie nie wywierają na nią wpływu; stopień oświetlenia substancji czynnej nie ma żadnego znaczenia. Natężenie prądu przepływającego przez kondensator wzrasta razem z powierzchnią talerzy. Dla danego przyrządu i danej substancji prąd wzrasta odpowiednio do różnicy potencjału na dwu talerzach, do ciśnienia gazu napełniającego kondensator i do odległości talerzy (pod warunkiem, żeby ta odległość nie była zbyt wielka w stosunku do średnicy). W każdym razie, wobec dużych różnic potencjału prąd dąży do pewnej wartości granicznej, która, praktycznie biorąc, jest wartością stałą. Nazywamy ją prądem nasyconym, albo prądem granicznym. Tak samo wobec pewnej, dostatecznie wielkiej odległości między talerzami kondensatora prąd nie zmienia się wcale z dalszymi zmianami tej odległości. Prąd otrzymany w powyższych warunkach, z dodatkiem, że kondensator pozostaje w powietrzu pod ciśnieniem atmosferycznym, był w doświadczeniach moich używany do mierzenia promieniotwórczości.

Gość gość
żuloja wszystkie kible juz dzis wylizała i ma czas na dalszy spam

Gość gość
Przemoc słowna polega na obrażaniu, żartowaniu, komentowaniu w przykry sposób zachowań i słów drugiej osoby. Uwagi mogą być wypowiedziane agresywnie, ale także z uśmiechem. Czasem po „delikatnym” ataku czujemy się źle i sami do końca nie wiemy, co nas uraziło. Celem napastnika jest spowodowanie, że ofiara poczuje się winna, gorsza, upokorzona. On sam czuje się wtedy lepiej. Może także używać przemocy słownej do karania. Jeżeli atak był jednorazowy, a napastnik to dla ciebie obca osoba, łatwiej jest sobie poradzić. Gdy pozostajemy w bliskiej relacji z napastnikiem, długotrwała przemoc słowna może mieć bardzo poważne konsekwencje: obniża się samoocena ofiary, czuje się ona zagrożona i niepewna. Trzeba zwracać uwagę na niepokojące sygnały i nie pozwalać na obraźliwe zachowania, mieć szacunek do samego/samej siebie. Czy problem przemocy słownej dotyczy mnie? Pozostawanie w związku, w którym jest przemoc słowna, to problem obu stron. Jeżeli ty lub twój partner/twoja partnerka, odpowiesz „tak” na poniższe pytania, bardzo możliwe, że jesteście w takiej relacji: - Czy kiedy byłem zły/byłam zła, starałem/starałam się powiedzieć coś, by urazić moją bliską osobę? - Czy używałem/używałam słów, które miały obrazić moją partnerkę/mojego partnera? - Czy moi rodzice używają słów, które ranią innych? - Czy czuję się winny/winna, gdy mój partner/moja partnerka spowodował/spowodowała, że byłem smutny/byłam smutna? Jak bronić się przed przemocą słowną? Na obraźliwe teksty trzeba natychmiast reagować. Jeżeli napastnik jest dla ciebie kimś bliskim, powiedz mu, co cię uraziło i czego nie akceptujesz, na przykład w ten sposób: „Przestań mówić, że jestem brzydka. To sprawia, że bardzo źle się czuję. Wiem, że mnie obrażasz, bo jesteś teraz wściekły/rozdrażniony, ale musimy się szanować”. Jeżeli sam/sama jesteś osobą, która mówi wiele niepotrzebnych słów, powstrzymaj się, gdy zamierzasz kogoś obrazić. Postaraj się zamiast tego mówić o swoich emocjach. Dobrze jest także wyobrazić sobie, jak poczulibyśmy się, gdyby to nasz partner/nasza partnerka powiedziała nam coś przykrego. W zależności od rodzaju napaści słownej możemy stosować wiele strategii obronnych. Oto kilkanaście z nich z książki B. Berkchan pt. Inteligentny sposób radzenia sobie z głupimi uwagami i docinkami. Samoobrona z programem treningowym: 1. Ignorowanie ataku – udajemy, że nie słyszeliśmy. 2. Milczące gesty – milczymy, reagujemy tylko mową ciała i powracamy do poprzedniego zajęcia mimo zdziwienia napastnika. Możemy np. uśmiechać się, kiwać głową, głęboko oddychać. 3. Zmiana tematu – zaczynamy mówić zupełnie o czymś innym, np. „Myślę, że jutro będzie padać”, „Nie przepadam za lodami waniliowymi, a pan/pani?”. Inną wersją jest powiedzenie niepasującego do sytuacji przysłowia, np. „Jedna jaskółka wiosny nie czyni”. 4. Krótki komentarz – na atak odpowiadamy np. „Ojej!”, „Ach, tak”, „Szkoda!”. 5. Odtruwające pytanie – pytamy napastnika, co oznacza jego jadowite słowo, np. „Co ma pan dokładnie na myśli, mówiąc...?”, „Jak zdefiniujesz...?”. 6. Ustępujemy i przyznajemy rację – ale tylko wtedy, gdy nie wyrządzimy sobie szkody. Np. „Jeśli dzięki temu lepiej się poczujesz, chętnie przyznam ci rację”, „Masz całkowitą rację. Czy czujesz się teraz lepiej?”. 7. Przyznanie racji i upór – pokazujemy napastnikowi, że rozumiemy go, ale pozostajemy przy tym, czego chcemy. Np. „Dobrze rozumiem, że chcesz otrzymać odpowiedź. A ja potrzebuję dnia do namysłu”. 8. Komplement – chwaląc lub podziwiając napastnika, zwyciężamy. Np. „Podziwia

Gość gość
Plotka – niesprawdzona lub kłamliwa wiadomość, zwykle powodująca utratę dobrego wizerunku osoby, której dotyczy. Powszechnie uważa się, że plotka jest synonimem pogłoski, która jest definiowana jako rozpowszechnianie niepewnych (niepotwierdzonych) informacji

Gość gość
Stalking – termin pochodzący z języka angielskiego, który oznacza „podchody” lub „skradanie się”. Pod koniec lat 80. XX wieku stalking zyskał dodatkowe negatywne znaczenie na skutek nowego zjawiska społecznego, jakim było obsesyjne podążanie fanów za gwiazdami filmowymi Hollywood. Obecnie stalking jest definiowany jako „złośliwe i powtarzające się nagabywanie, naprzykrzanie się czy prześladowanie zagrażające czyjemuś bezpieczeństwu”. Stalking jest często powiązany z czynami karalnymi, tj. obrazą i zniewagą, zniszczeniem mienia, przemocą domową. Przykładowe zachowania definiowane jako stalking to śledzenie ofiary, osaczanie jej (np. poprzez ciągłe wizyty, telefony, smsy, pocztę elektroniczną, podarunki) i ciągłe, powtarzające się nagabywanie. Działania te są szczególnie niebezpieczne, gdy mogą przybrać formę przemocy fizycznej, zagrażającej życiu ofiary. W polskim kodeksie karnym stalking (zdefiniowany jako uporczywe nękanie powodujące uzasadnione okolicznościami poczucie zagrożenia lub istotne naruszenie prywatności) od 6 czerwca 2011 r. stanowi przestępstwo, zagrożone karą pozbawienia wolności do 3 lat (art. 190a § 1 k.k.) lub – w przypadku doprowadzenia ofiary do próby samobójczej – do 10 lat. Osoba dopuszczająca się stalkingu nazywana jest stalkerem.

Gość gość
Cyberstalking – neologizm określający zjawisko używania Internetu i innych mediów elektronicznych do nękania. Zjawisko to jest definiowane jako cyberprzemoc popełniana przez stalkera. Sprawca jako narzędzia używa technologii informacyjnej, w szczególności Internetu, by dręczyć pojedynczą osobę, grupę osób lub całą organizację. Zachowania te obejmują również: fałszywe oskarżenia, nielegalny monitoring, pogróżki, kradzież tożsamości, uszkodzenia sprzętu lub danych, narzucanie się z seksualnymi intencjami i gromadzenie informacji o pokrzywdzonym celem dręczenia. 6 czerwca 2011 weszła w życie poprawka do kodeksu karnego, uznająca cyberprzemoc i stalking w Polsce za czyn zabroniony (połączenie tych terminów daje pojęcie cyberstalkingu). Czyn ten podlega karze na podstawie art. 190a k.k. Osoba dopuszczająca się cyberstalkingu nazywana jest cyberstalkerem.

Gość gość
Kafeteria siedlisko rozwódek, Matek Polek, zakompleksionych nastolatek i napalonych 25-letnich prawiczków. Znane miejsce rozmów i durnowatych pytań rodem z gazetek Fakt. Przysiadając się przy jednym ze stolików możemy dowiedzieć się, który krem w Sex Shopie jest dzisiaj w promocji oraz czy branie z połykiem koledze z pracy podczas przerwy śniadaniowej jest zdrowe, a czasem jak przeprowadzić idealne oświadczyny, jaki kolor i odcień członka pasuje ci do dzisiejszego układu planet, jak wytrzepać zająca, a nawet gdzie można kupić sztuczną koleżankę. W niektórych kafeteriach można zakupić koks, a nawet ciacho!

Gość gość
Ej paczcie co znalazłam o naszej Jólce Kobus

Gość gość
Brak slow!

Gość gość
Szok

Gość gość
Jesteś oazowiczem?

Gość gość
Julia bardzo poważnie wygląda w nowej fryzurze, postarza ją. Z ciemnymi włosami wyglądała bardziej dziewczęco.

Gość gość
Żeby obcięła na krótko,ale nie,ona zostawiła włosy do ramion,i szczęśliwa...Pomogła! :o Dobra pani,za dychę...

Gość gość
Do 14:31 na lyso sie miala zgolic?

Gość gość
"Rodzice się nie dogadują"- to panaceum jest rozwód? Żadnej walki o małżeństwo, o związek ludzi, którzy kiedyś się kochali? Chińskie podejście do plastiku i wszelkich urządzeń: zepsuło się, do śmieci. Bez próby naprawienia, przywrócenia sprawności, dania nowego życia. No chyba, że związek był "chińszczyzną". Ale po co zawierać takie małżeństwa? Nieodpowiedzialność.

Gość gość
Nieodpowiedzialność i dziecinność.Widać,jaka jest Julia Kobus.Pusta i głupia.

Gość gość
gość 2016.05.28 Patologią to jesteś Ty skoro oczerniasz inne osoby nie znając ich. Julka jest patologią,bo co? Urodziła dziecko w wieku 19 lat? Ty się czep Dżesiki która urodziła dziecko w wieku 13 lat, kolejne w wieku 16 lat i czeka na 500 + to jest patologia a nie dziewczyna pełnoletnia, która urodziła dziecko mężczyźnie, którego kochała była z nim długi czas i który niestety okazał się psychopatą a ona co miała zrobić? Rozstała się z nim, wynajmuje mieszkanie, pracuje, zajmuję się dzieckiem to jest patologia? Nie wydaje mi się.

Gość gość
gość 2016.06.02 Twój komentarz jest pusty i głupi a nie dziewczyna, która opiekuję się własnym dzieckiem i stara się, żeby mu było jak najlepiej, pomyśl zanim coś napiszesz. Myślenie nie boli uwierz...