Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdrośc o 500 plus jak reagować

Polecane posty

Gość gość
Wyobrazcie sobie taką sytuacje!Od jutra dzieci mają tylko ci co stac ich na wszechstronne wychowanie.Te dzieci tylko rzecz jasna ukierunkowane na sukces,studia,wysokie zarobki.Patologia,i mniej zarabiający,mniej zaradni zostają bezołodni bo ich potencjalne potomstwo nie jest w stanie osiągnąc odpowiednich wynikow.Skąd lepsza klasa,lepszy sort wezmie . ..sprzątaczke,salową,ekspedientke,fryzjera????kto bedzie uczył w przedszkolu,pracował w fabryce???kto zhanbi sie pracą elektryka,mechanika samochodowego,budowlanca????To przeciez nie ludzie pracy,oni teraz marnie zarabiają,niektorzy nie tylko leserow wyzywają od patoli.Niektorzy wbrew temu pracuja na to aby bogaci mogli byc bogaci

Gość gość
Co do tego gdzie ten niż. Ja i moje cztery znajome mamy dwojke dzieci. Trzy kolejne maja trojke dzieci. A siedem znajomych ma po jednym. Cala reszta nie ma dzieci. Za czasow mojego dziecinstwa (a mam 30l)zdecydowana wiekszosc kolezanek miala co najmniej dwojke rodzenstwa. Przez cala podstawowke i liceum poznalam tylko czterech jedynakow. A za dziecinstwa moich rodzicow (lata '60)niczym niezwyklym nie bylo 4-6 dzieci na pare. Wiec jednak jest tendencja spadkowa w posiadaniu potomstwa. I to wlasnie jest niz demograficzny.

Gość gość
19:10 Sama się udaj do specjalisty. Wystarczy spojrzeć na te mordy na placu zabaw x jak dla mnie to albo jesteś nienormalna, albo pewnie mieszkasz w jakims zatechlym blokowisku w najgorszej dzielnicy Sosnowca... Zresztą nie chodze na place zabaw, to jest dla biedoty, mamy dom i ogród... a te pieniaczki tu to chyba same z najgorszych srodowisk, ze cały czas o jakiejś patologii gadaja, jakby nic innego za oknem nie było

Gość gość
Nizu nie ma tylko tysiace Polaków uciekło z tej biedy i rodzi tam. U nas bezrobotne wielodzietne, z facetami bez pracy lub na najniższej żyją dobrze. Dostają pięćset plus, mieszkania, obiady, karty dużej rodziny, książki w szkole.

Gość gość
Przeciez sa statystyki co do liczby urodzen, i nie maja one nic wspólnego z emigracją... Za 30 lat co trzecia osoba będzie na emeryturze

Gość gość
Mieszkam w dużym mieście. Owszem w bloku. W nowym bloku. Wybudowanym kilka lat temu. W zielonej części miasta. Metr mieszkania kosztował 2800 zl. Masz jeszcze jakieś ciekawe spostrzeżenia co do mojej osoby? Nie moja bajka życie na jakimś zadupiu w domu z ogrodem żeby się zaharowac. Mamy ładne place zabaw w okolicy i moje dziecko przynajmniej może ćwiczyć swoje "zdolności" fizyczne nie tylko biegajac po swiezo skoszonej trawce. I spędza czas z innymi dziećmi dzięki czemu uspolecznia się. Nie mam nic do placów zabaw. Mam też działkę na obrzeżach miasta rekreacyjna i dobrze mi się tam odpoczywa. Wystarczy trawę zkosic i wsio. Lezing o******ling ot co! :P Nie jestem nienormalna. po prostu mam oczy i widze brudne ciało, braki w uzebieniu, i sposób w jaki się zachowują. Mam uszy i słyszę sposób w jaki odnoszą się do dzieci i do siebie. Widzę jak zachowują się ich dzieci. Jak sa agresywne i niegrzeczne. Obserwacja obserwacja i obserwacja. Wystarczyło liznac niezły kawałek socjologii, psychologii i potrafi się ocenić ludzi z jakich sa środowisk.

Gość goscfhhv
Dobra! Niech wam będzie! Mam dwójkę dzieci. Mąż jest ratownikiem medycznym za 1800zl pracuje. Ja jestem z wykształcenia pielęgniarką. Chce iść do pracy ale nianka kosztowałoby tyle co moja wypłata. Tak jesteśmy patologią. Niech wam będzie. Serce mi jako matce się kraja, jak obrażacie nas od patoli. Obyscie zawsze mieli taaaka cudna pracę. Bo jak nie, to pierwsi polecacie do mopsu. Pozdrawiam.

Gość gość
Ostatni post,do pielegniarki!Beton to beton.Takie z posadkami od rodzicow nie rozumieją zycia w RP.Ciekawe cz Twoj mąz jak ratuje im zycie pytaja sie czy jest odpowiednio sytuowany aby govten zaszyt spotkał?

Gość gość
Sorry, ale durniejszego p[omyslu niz to 500 plus to polska nigdy nie widziala

Gość gość
Pomysł dobry tylko to nie ten czas,poprostu niestac.Pisze z perspektywy co dostaje na wszystkie dzieci tą kase.

Gość goscfhhv
Mąż ratuje życie każdemu. I tym najbogatszym po wypadkach w BMW i tym biednym pod mostem. Do tego jest cudownym człowiekiem. Kiedyś złożył podanie do firmy prywatnejpewnego pana. Kwalifikacje Maz ma- zaproponowano mu 1360 zł albo do widzenia. Odmówił. Miesiąc później ratował mu życie bo go pobili i okradli. Wierzę ze będzie dobrze w Polsce. Musi być. Bo teraz jest pięknie pokazane jak jeden drugiego by zzarl i zabił na odchodne. Serce boli.

Gość gość
Niestety te 500+ to najgorsze co może być. Bo dostają to lenie, i cwaniaki co kombinują jak tu nie pracować a mieć kasę. Sama mam w rodzinie taką co o separację wniosła a z mężem dalej mieszka śpi i na fb szczęśliwe małżeństwo aby tylko 500 + dostać bo samotnej dochod nie przekroczy a z męzem już tak. Zamiast tego 500+ powinny być inne rzeczy np - zerowy vat na art dzieciece - bezpłatne badania prenatalne nie tylko od 35 rż -darmowe przedszkola i żłobki - ewentualnie bony np na ubranka, pampersy, mleko czy kurs jezykowy dla dziecka, darmowe leki dla dzieci, darmowe leki dla kobiet w ciąży a nie rozdawanie kasy, za którą kupują menele wińsko

Gość gość
ja pierdolę, jeszcze się dziwisz, ze ludzie zazdroszczą tak, ja sama co pięć minut przeklinam ten rząd bo za pracę dają jałmużnę, zgroza, żeby ludzie pracy w naszym kraju byli traktowani jak niewolnicy, których na nic nie stać, a za leżenie i rozmnażanie się dawali za darmo po tyle pieniędzy. Rzad doprowadził do nienawiści, kłótni pomiędzy sobą tymi swoimi głupimi decyzjami.

Gość gość
do goscfhhv dziś -wychowałam dziecko za swoje 1200 zł i męża 1500 zł i dojeżdżaliśmy do pracy ponad 25 km. i nami nikt k***a się nie przejmował, nikt nam nawet grosza za darmo nie dał. LITOŚCI CO TEN CHOLERNY RZAD Z NAMI PRACUJĄCYMI WYCZYNIA, MY CHCEMY GODNIE ŻYĆ ZA PRACĘ

Gość gość
a gdzie byłaś przez ostatnie 7 lat ? za co teraz przeklinasz obecny rząd ? przeklnij siebie i tobie podobnych że przez 7 lat dawali się okradać okłamywać i pozwolili na rujnowanie kraju ! Ślepi byliście gdy PO - rządziło grabiąc niszcząc naszą gospodarkę ?! A teraz gdy PiS coś chce zrobić z tym szambem które narobiło PO wskie ścierwo - to macie pretensję ?! Róbcie tak dalej ...to znowu do władzy dojdą apartaczyki zaprzańcy a wówczas to już wam nic nie pozostanie jak albo zdychać albo służyć jako niewolnik za chleb i wodę u Niemca !

Gość gość
500 zł na dziecko to norma Europejska ! nie rozumiem jak długo jeszcze dacie się traktować jak bydło Polskie ?~Każdemu europejczykowi na zachodzie się należy tylko wam Polacy jak zwykle coś nie pasuje ...nie pasuje , bo nic nie rozumiecie z tego jak powinna wyglądać demokracja i podstawowa opieka dla obywatela ! Wychwalacie życie na zachodzie ale jak ktoś wam polepsz byt to wstrzynacie awantury wzajemne oskarżenia zawiść itede ! Sami k...wa nie wiecie czego chcecie !

Gość gość
U władzy juz są kolesie z pisu.Bez kompetencji,bez umiejetnosci.Gorzej,gorzej byc nie moze.Dostaje na wszystkie dzieci ale pisu to nie cierpie i nie szanuje.WSTYD na cały swiat

Gość gość
wstydź się za siebie ! skoro nie rozumiesz niczego co się dzieje na świecie ...to nie komentuj ,że wstyd ci przed światem za PiS bo właśnie ten rząd uratował ci dupsko abyś nie musiała w przyszłości służyć przed zakłamanymi możnymi władcami tego świata - który to doprowadzają do ruiny ! Widocznie nic nie dociera do Ciebie ....to spójrz na Francję na Austrię , ci ludzie mają już też dość rządów lewicowych ! a 8 państw Europy szykuje się do referendum o wyjściu ich krajów z UE - zatem , jeszcze raz się zastanów ! Czego i kogo nienawidzisz i kogo wstydzisz ?

Gość gość
gość dziś 500 zł na dziecko to norma Europejska ! nie rozumiem jak długo jeszcze dacie się traktować jak bydło Polskie ?~Każdemu europejczykowi na zachodzie się należy tylko wam Polacy jak zwykle coś nie pasuje ...nie pasuje , bo nic nie rozumiecie z tego jak powinna wyglądać demokracja i podstawowa opieka dla obywatela ! Wychwalacie życie na zachodzie ale jak ktoś wam polepsz byt to wstrzynacie awantury wzajemne oskarżenia zawiść itede ! Sami k...wa nie wiecie czego chcecie ! Brawo Bo Polakom to nie dogodzi Niestety jesteśmy narodem zawistnym i zazdrosnym

Gość gość
do gość dziś - tylko, że bałwanie 6 tys. najniższa krajowa to też norma europejska a nie 1850 zł tak jak w naszym p*********m kraju, także jak głupi rzad da nam najniższą krajową 6 tys. to wtedy będzie mógł wam za pieprzenie się dać te 500 zł

Gość gość
gość dziś Bałwanem to Ty jesteś

Gość gość
ewentualnie bony np na ubranka, pampersy, mleko czy kurs jezykowy dla dziecka, darmowe leki dla dzieci, darmowe leki dla kobiet w ciąży a nie rozdawanie kasy, za którą kupują menele wińsko x a ty myślisz, ze taki menel to nie potrafi wymienić takich bonów na owo winsko? Często robia to z bonami obiadowymi, sprzedają je za wóde

Gość gość
do gość dziś o tym piszę ! między innymi ma to się również do zarobków zadaj sobie pytanie ...dlaczego mamy jak mamy skoro już tyle lat przynależymy do UE ? w czym jesteśmy gorsi od zachodu i na jakich zasadach nas się traktuje w UE ? czy to będzie 500 czy podniesienie płac ...wiecznie jesteśmy upominani w Brukseli tak jakby nam się nic nie należało ! Nie wiem czy pamiętasz onego czasu gdy Merkel zabroniła podwyżek płac Polakom w Polsce ...no ja się pytam , co ta krowa ma do naszych zarobków do nas do Polski i do tego żeby w ogóle udzielać nam tego typu nakazów zakazów ?! Na co pozwolił poprzedni rząd ? Skutki tego odczujemy przez kolejne lata ! Nie mamy przemysłu fabryk a co za tym idzie pracy! Nasz handel jest niszczony i przejmowany przez obcy kapitał ....jak sądzisz kto przyłożył do tego swe brudne łapska ? i nie pisz do mnie bałwanie :) sam się zastanów nad sobą

Gość gość
doprowadza mnie do szału paskudność charakteru ludzi którzy przez ostatnie 7lat rządów mafii PO wskich psów - nawet palcem nie kiwnęła by przeciwstawić się złodziejstwu machlojom obrzydliwym kłamstwom i pogardzie do narodu ! a teraz , w pół roku rządów PiS oczekują gwiazdki z nieba ! gdzie tu logika ? gdzie kultura? gdzie zrozumienie problemu pozostawionego przez opozycję ?! nie zachowujcie się jak skarcone dzieci bo swą postawą możecie jeszcze gorzej zapłacić w przyszłości gdy ponownie zaprzańcy dorwą się do koryta !

Gość gość
do goscfhhv dziś - przy takich zarobkach męża macie dwójkę dzieci i ty wykształcona pielęgniarka a taka pusta, nie stać to się nie rodzi, babo, czy ci odwaliło

Gość gość
Kafeteria to ciekawe miejsce - chyba tylko tu rzeczywistość osób na forum nie ma nic wspólnego ze statystykami. Tu jest zgrupowanie osób zarabiających powyżej średniej krajowej, tylko tu przyrost naturalny jest dodatni, chociaż na jedna kobietę przypada średnio poniżej 1,5 urodzeń. A co ciekawe pomimo tego dobrobytu kafeterianie narzekają na biedę. Jak czasem czytam te dyskusje to mam wrażenie że znalazłam się w świecie równoległym, albo w umyśle schizofrenika.

Gość gość
Prezydend Duda ma jedno dziecko!! Nie stac to nie rodz?!?!Kazdy Polak po winien skonczyc studia!?!Islamisci zajmą sie podrzednymi pracami w fabryce i usługami?!?Tylko Polak katolik z porządnym wykształceniem ma racje byt!?!

Gość gość
500 plus to polityka prorodzinna żeby miał kto na WASZE emerytury pracować, żeby społeczeństwo się nie starzało, a nie prezent, więc darujcie sobie durne porównania o 500 plus za kanarka.

Gość gość
A co takiego dobrego zrobił poprzedni rząd? Nie jestem za tym rządem ale wymagać cudów, gdy zostawiło się państwo w takim a nie innym stanie to szczyt bezczelności. W każdym kraju jest socjał dla dzieci, u nas dopiero teraz został wprowadzony, dlaczego rodzice którzy mają dzieci, pracują i stać ich na wychowanie dzieci, a należy im się 500 + nie mają z tego skorzystać? Bo komuś się to nie podoba, bo zostaną zwyzywani od patoli, Piszecie tutaj że rząd powinien obniżyć Vat na ubrania, Tak powinien, ale kto podwyższył ten Vat?

Gość gość
na moja emeryture skladki odprowadzam sobie SAMA a to ze inni to pokradli to gowno mnie obchodzi. ja wg twego myslenie robie na emeryture obecnych wiec oni laski nie robia a maja oddac co wzieli...kura domowa dostaje kase za nic wiec tak, to jest oddanie jaka za kanarka