Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdrośc o 500 plus jak reagować

Polecane posty

Gość gość
No to o co ci chodzi? Ja mam jedno i tez dostaje. Wiecej nie chce i bede miala . Za to rozumiem zal tych ktorzy nie dostali 500zl bo za ten program zaplaca wszyscy.

Gość gość
16:39 a gdzie Ja napisałam, że tylko rodzice jedynaków pracują? Jak już tak się ciskasz to przynajmniej czytaj ze zrozumieniem!

Gość gość
16:39 i nie pisz, że masz ileś tam obowiązków wiecej ode mnie gdyż tego nie możesz wiedzieć z bardzo prostej przyczyny: bo nie znasz mnie i mojego życia. Pozdrawiam.

Gość gość
16:39 a gdzie ja napisałam, że tylko rodzice jedynaków pracują? jak sie masz zamiar tak ciskać to przynajmniej czytaj ze zrozumieniem i nie pisz, że masz ileś tam obowiązków więcej ode mnie gdyż tego nie możesz wiedzieć z bardzo prostej przyczyny: bo nie znasz mnie i mojego życia. Pozdrawiam.

Gość gość
To po co gadasz ze dostalas te 500 plus , nawet rodzinie nic nie mow bo oni tez potrafia byc wredni i zazdrosni , klam w oczy ze nie dostalas tego świadczenia albo ze nie bedziesz sie wypowiadac w ogole na ten temat bo to twoja sprawa !

Gość gość
Jedynak po prostu nie jest rokujący dla państwa tzn zadnych dobroci z niego nie będzie a z rodzinyw ielodzietnej będzie. 500+ to nie socjal!!!

Gość gość natw
gość dziś 16:39 a gdzie ja napisałam, że tylko rodzice jedynaków pracują? jak sie masz zamiar tak ciskać to przynajmniej czytaj ze zrozumieniem i nie pisz, że masz ileś tam obowiązków więcej ode mnie gdyż tego nie możesz wiedzieć z bardzo prostej przyczyny: bo nie znasz mnie i mojego życia. Pozdrawiam. " X Ty glupia jakas jesteś czy co? Chyba wiadome jest to, ze jak ma się 5 dzieci to się czlwoiek otyra dużo więcej niż Ty z tym Twoim wychuchanym jedynakiem :D Jezu żeby taka tepa być. dOBRZE , ze nie masz więcej dzieci przynajmniej nie przekazujesz głupich genow dalej.

Gość gość
No i lepszy wychuchany jedynak niz 5 zaniedbanych smierdzacych dzieci.

Gość gość
Moim zdaniem zazdrość w społeczeństwie o ten program jest olbrzymia. To przecież takie polskie. My mamy 2 dzieci. Gdy je planowaliśmy nie myśleliśmy akurat o żadnych socjalach itd. z których nie korzystamy ( oprócz becikowego). Obydwoje pracujemy. Podam przykład z własnego podwórka. Rodzice już dawno przepisali na nas gospodarstwo rolne, z racji tego aby mieli 2 renty. My jesteśmy tylko na papierku- nic z tego nie mamy. Nie łapiemy się przez to na żadne dodatkowe świadczenia, gdyż do dochodu jaki zarobimy doliczany jest jeszcze dochód z gospodarstwa. Ale moi rodzice przy każdej, powtarzam każdej możliwej okazji docinają nam (w towarzystwie innych osób, przy gościach). Nasluchalam się nie raz ile miliardów już jest długu publicznego, jak to wzrastają podatki, opłaty. Ostatnio nawet usłyszałam że przez 500+ padają firmy bo muszą płacić coraz to nowe opłaty do skarbu państwa. Rzygać już się chce słuchając tego. Wymówki że wszyscy płacą na ten program itd. itp. I to wszystko w najbliższej rodzinie. Więc sami widzicie. Każdy każdemu liczy i zazdrości.

Gość gość
Dodam że 500zł bierzemy na drugie dziecko. Ale już wystarczy aby nam odcinać. Bo przecież oni utrzymują nasze dzieci itd.

Gość gość
Jak kogoś nie stac na dzieci, bo ma najnirzsza krajową, to niech nie robi 3 dzieci bo tak wypada, i niech nie płacze, że mu ciężko i nie ma co do gara wsadzić. Tylko niech weźmie odpowiedzialność za swoje dzieci i doope i SAM je utrzymuje! A nie wyciąga łapę po kasę od państwa!!! Niech młodym państwo ułatwia życie, da godne pensje, zmniejszy podatki! bezdzietnym ktorych nie stac nawet na jedno dziecko. a nie dopłaca do PATOLOGII!!z 4-5 dzieciaków!!!bez pracy i perspektyw, ktorzy i tak nie dają tej kasy na te dzieci tylko łatają długi w budżecie domowym. Od razu by dzietnosc wzrosła i nie przeba by było brać kredytów na zachodzie na to śmieszne ,,500+,, i zwiększać długu Polski!!

Gość gość
WSZYSCY zaplaca za ten program. Kasa z nieba nie spadnie. Trzeba byc idiota zeby nie widziec jak ten program skrzywdzil.wiele osob.

Gość gość
Wybaczam Ci, że nazwałaś mnie głupią, tępą i że życzysz mi abym więcej dzieci nie miała. Wybaczam Ci dlatego, gdyż musisz być niespełna rozumu, podłą osobą, która w ten sposób próbuje uleczyć własne chore kompleksy. Ja za to życzę Ci więcej uśmiechu na co dzień, pogody ducha i mądrego gospodarowania 500+. Pozdrawiam cieplutko i wysyłam mnóstwo pozytywnej energii.

Gość gość
Ci co biorą 500+ a co wy myśleliście??? Że dostaniecie pińcet a reszta społeczeństwa przyklaśnie i wam pogratuluje??? Gadacie, że inni wam zazdroszczą, tylko postawcie się na miejscu tych ludzi zwłaszcza tych którym dochód przekroczył o j****e 10 zł ciekawe co wtedy byście gadali, hipokryci!

Gość gość
Jak narodziłaś 5 dzieci to teraz tyraj. Do kogo masz pretensje? Tak mówisz jak byś za kare tyrała koło tych dzieci.

Gość gość
Do 18:23 A myślisz ,,tempa stszało,, że te pieniądze na program ,,500+,, to kaczor z doopy wyciagna???!!! Z powietrza stworzył te miliony ktore co miesiąc idą na takich jak ty?! Myślisz że to nie jest obciążanie dla budżetu? Jeśli zdecydowałas sie na dzieci to weź za nie odpowiedzialność sama i sama je utrzymuj a nie doisz z państwowego cyca.. Czyli z pieniędzy które są brane m.in z PODATKOW! I z pożyczek ktore zaciągnął rząd!!!? Za pare lat pis przestanie rządzić. Wejdzie inna partia. Kasę zabiorą i... I doopa! A długi w kraju zostaną.. A z tego programu i tak pożytku nie ma. Na co idą te pieniądze? Na dzieci? NIE.. Moja koleżanka kupiła komórki a mąż sobie kupił nowe auto.

Gość gość
18:41 popieram Cię

Gość gość
Kupił auto i z ,,pincet,, na 3 dzieci opłacają raty.. Zeby to chociaż było jakieś combi że niby żeby się zmieścić z dziećmi..ale nie nie.. Kupił se jakieś fifa rafas sportowe mazda jakas tam a ona dalej się tłucze starą skodą .. Także jaka to kasa NA dzieci? Żadna. To rodzice z tego wydają na bzdury!

Gość gość
Przepraszam bardzo! Macie pretensje do tych co biora??? A moze raczej powinniscie miec pretensje do tych co to durne przepisy zatwierdzili, co? Mialo byc NA KAZDE DZIECKO a potem jak zwykle zrobili wszystko zeby ludzi sklocic!

Gość gość
więc nie podszywajcie się za mnie ok to ja gość z 16 39 więc tak z**********y i mamy 500 plus bo nam się należy zauważyłyście jak po moim wpisie gól wam skoczył otóż jesteście złe na mnie że zarobię 3 tysiaki mąż siedem osiem bo jest kierowcą :-p i dostaje jeszcze 2 tysiaki górką ok jak dla was ja mogę być tym wszystkim co tu na mnie napisałyście , ale ja nie będę wam odpisywać pluć jadem bo wolę być ponad wami :-) nikt mi na dzieci nie dawał z*********m jestem haapy ludzie mają takie problemy że szkoda gadać CO DO PISU CIEKAWE JAK PRZEJDZIE PO I BĘDZIE 500 PLUS NA KAŻDE DZIECKO ??? TEŻ BĘDZIECIE TAK KRZYCZĘĆ ??? PLUĆ NA MNIE BO MAM 5 DZIECI ??? nie znacie mnie nic o mnie nie wiecie ale ja wiem jedno 500 plus to jest coś co się pojawiło i nie wiem ale na niektórych działa jak płachta na byka nie rozumiem tego bo jak to mówią mi nie brakowało przed 500 i nie czuję różnicy po 500 MOGĘ WIĘC BYĆ TAKĄ PATOLOGIĄ :-) MI PASI

Gość gość
Oczywiście, że jest to wina tylko i wyłącznie rządzących. Pomysł był dobry ale bądźmy realistami... Nasz rząd obraca pieniędzmi których tak na prawdę nie ma. Pis zadłuża państwo tylko po to by udowodnić, że ,,potrafi,,. Pieniądze na wypłaty 500+ są pożyczone. Od kwietnia jesteśmy zadłużeni na niebotyczne kwoty, aż strach pomyśleć co będzie dalej. Rozumiem rodziny, które się cieszą z tych pieniędzy bo jak by nie było to jest dodatkowy zastrzyk gotówki, ale zapłacimy za to wszyscy.

Gość gość
17:53 Skoro to nie socjal to dlaczego jest próg dochodowy?

Gość gość
ja byłam dobrze nastawiona do tego programu, bo on mocno poprawiał sytuacje kobiet w Polsce, i trochę wpomopował kasy z te biedniejsze rejony.. ale ostatnie wiesci sa złe, bo raz ze UE zablokowała ten podatek od handlu, a dwa ze mimo ze wzrosła sprzedaż detaliczna, to na razie to nie pociągnęło za sobą tego większego wzrostu - przemysłu.. ciekawe co oni dalej zrobią, pewnie będą wymyslac jakies cuda

Gość gość
dalej to podniosą pensję i więcej tego nie dostanie osób niż dostanie :-p

Gość Fajnie jest
Do tych radosnych którzy otrzymują 500+ W następnym roku 2017 skończy się radocha i zawita bida.Nie będzie już wam tak wesoło.

Gość gość
pieprzona patologia pisowwsa za pieprznie się daje za darmo 500+ a za pracę jałmużna, mam nadzieję, że Bozia za to ich pokarze. ZGROA, LITOŚCI, tym pisowcom dupa zasłoniła mózg

Gość gość
Przeciez my mamy takie bogate panstwo. Nie dosc ze dali 500+ to jeszcze daja rodzinne, zapomogi na dzieci itp. Skoro dali 500+ to reszta dodatkow powinna byc zabrana. Albo jedno albo drugie.

Gość gość
wynagrodzenie 1200 zl za pracę a za pieprzenie sie 500 zł od zrobienia jdnej sztuki bachora, litości, zgroza, cholerne pisowoce . Przed chwila w radiu zet mówili, że 500+ bardzo zadłuża kraj.

Gość gość
Popieram 500+ pod jednym warunkim.ze te dzieciaki w przyszllosci zarobia na moje 500+ do emerytury.

Gość gość
A ja nie chce dzieci i tych ICH 500 zl!! Nigdy rząd mnie tym nie przekupi żebym się zaczęła rozmnazac! Też mi biznes! Co to jest to 500 zl!? Nic! Nawet jakby mi dali 1000zl na dziecko to i tak mnie nie przekonają do posiadania dzieci!!! Wolę SWOJĄ kasę wydawac tylko i wyłącznie na siebie!