Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdrośc o 500 plus jak reagować

Polecane posty

Gość gośćmamax4
Długo ten program trwać nie będzie. Póki jest,odkładam dla syna na oddzielne konto. Patologią nie jestem, uczciwie pracuję na swojej do jako Radcaprawny, mąż jest strażakiem. Chociaż uchodzimy w swoim środowisku za majetnych ludzi, nie wstydzę się tego, że mam to 500 zł na drugie dziecko. Zawsze jakaś suma się uzbiera i syn będzie miał lepszy start w dorosłe życie.

Gość gość
placisz podatki to bierz te 500, skoro sa z twoich pieniedzy. ale czemu niepracujaca kobieta ma brac? i tak wiekszosc tych dzieci bedzie mieszkac zagranica i na te emerytury "nasze" nie zarobia

Gość gość
do gość dziś - kolejna małpa co sobie cipę rozrywa po to aby emeryci nie umarli z głodu, może jeszcze powiesz, że musisz przez emerytów leżeć z gołą cipą na chodniku p oto aby ciebie ktokolwiek zapłodnił,

Gość gość
Chora Polska zmuszają do rodzenia dla 500plus a pytanie kto tyle naczaska ,zeby mieć te500plus, patologia, bo wola siedzieć i się plenic niż pracować.Nie chcialabym tych 500 i tyle dzieci mieć to żałosne tyle rodzic.Jedno bym śmiało wychowała i bez 500 plus.

Gość gość
18;36 Dlaczego? poczytaj w temacie maż zmusza mnie do pracy, autorka ma działalność i kasę bo maż zarabia ale jest tak wygodna ze woli rok pipa siedzieć w domu, zamiast zatrudnić nianie a nie zatrudni bo po co pracować jak można się lenić?a przy okazji drugie machnąć i mieć 500.

Gość gość
oczywiście że będą siedzieć i rodzić, a głupi podatnicy mający jedno albo wcale będą zapieprzać na tą patologię za 1200 zł

Gość gość
18;36 Z tego co wiem 500 dostaje się na drugie a nie na 1 dziecko .W rodzinach patologicznych duzo dzieci się rodzi, najmniej to dwa. Normalność to maja ci co 1 ,może z wygody maja 1, albo nie chcą mieć więcej.Takie życie, tam gdzie bieda maja duzo dzieci, tak jest zazwyczaj a tam gdzie są pieniądze albo maja 1 albo wcale.

Gość gość
19;25 Dokładnie.

Gość gość
Ledwo urodziła i do roboty!?Szok!!!!!Tu lecą takie teksty ktore sugerują ze wogole posiadanie dzieci to patologia!Ludzie tak zaslepieni materializmem i własnym ego!To poprostu motłoch lepszego sortu!W jakich realiach zyjecie?Czy sprzątaczka,pracownik fabryki to patol?Zarabia ledwo 1300 zł i pozbawiony jest według was człowieczenstwa.Zrecie,kupujecie i korzystacie z roznych usług za ktorymi stoi 1000 ludzi o duzo mniejszych zarobkach,oni tez są rodzicami!!!!Czego uczycie swoich wychuchanych roszczeniowych jedynakow.Pokazujecie eoznej,salowej,ekspedience pogarde?Do mechanika,czy elektryka mowicie GORSZY masz wykonac to i to?!Dajcie juz spokuj z tą dziką zazdroscią o te 500+,ten projekt padnie,wyvtez bedziecie biedniejsi.

Gość gość
19;37 Nikt nikomu nie zazdrości. Kazdy pisze to co myśli a wy tylko jedno co potraficie to pisać zazdrość, czy wy już nic innego nie umiecie napisać to do łopaty a ludzi się każdych szanuje i tych biednych tez, tylko tam gdzie jest kasa to wygodnictwo i p*****i siedzą jak szczury w kanale, bo by nawet za 1200 nie pracowali bo są nauczeni lepszych pieniędzy i się nie narobienia i maja wyj****e na prace gorszego sortu a biedak pójdzie do każdej pracy.

Gość gość
Po prostu, nie wiesz jak się pisze, to nie krytykuj komentarzy.

Gość gość
Przestańcie już z ta chorobliwa zazdrością, jak ktos chce 500 to niech się pleni i jaka zazdrość pytam, złość.

Gość gość
pieprzone pisowce by ich szlag trafił

Gość gość
Wychuchany i rozczeniowy jedynak- no chyba kpisz! Najpaskudniejsze to sa dzieciory z rodzinek w których rodzice nie pracuja dziecki jest kilkoro każde zajmuje sie sobą. Sa paskudnymi klamczuchami w dodatku rozczeniowi jak rodzice, bo im sie należy. Miałam styczność z takimi, potrafiły tak kłamać że aż głowa boli, a żeby pani ze świetlicy na ktorej grzeja d**e kilka godz dziennie powiedzieć dzien dobry to za dużo. Jedynacy to zazwyczaj kulturalni i okrzesani są, nie zdobywają świata przemocą.

Gość gość
precz z królicami

Gość gość
Jedynacy,ale nie wszyscy,nic nie muszą.Po mają cudownych rodzicow co wszystko pod nos podkładają,w innych tylko patologie widzą i wszystkie sprawy za swoje potomstwo załatwią Są poprostu moze i lepiej wyedukowani ale nieprzystosowani do zycia w grupie,nie umieją radzic sobie z problemami.Bo rodzice dbali i chronili przed całym swiatem.Dzieci z rodzenstwem są bardziej społeczni,ale tez nie wszyscy.Dzieci nie potrzebują najlepszych rzeczy ale miłosci,bezpieczanstwa i dobrych wzorcow.My z mezem duzo nie zarabiamy omamy kochaną trojke dzieci.Nie głosowałam na pis ale ucieszyło i pomaga rzeczywiscie te 1500.

Gość gość
Rozbawiłas mnie bo mój jedynak chodził do przedszkola od 3r.z w tym czasie wielodzietne łaziły z grupka swoich dzieci wloczac je bez celu po osiedlu wszak bez pracy panie. Moje dziecko w zerowce nie miało najmniejszych problemów z odnalezieniem sie w grupie, a swojej pozycji nie usiłowało zdobyć przepychankami, jak nie jedno dziecko majace rodzeństwo. Tak wiec twoje teorie o niezardnej sierotce jedynaku możesz sobie wsadzić.

Gość gość
Napisałam przeciez ze nie wszyscy.Cieszy mnie ze masz tak rozsądne podejscie.Przedszkole jest super dla kazdego dziecka.Ale twz mnie nie kwalifikuj zemoje dzieci są kłotliwe i kłamliwe.Tez chodziły do przedszkole.Ja wtedy nawet na 3 zmiany jako referentka w fabryce zasuwałam.Moje dzieci i są grzeczne,i kulturalne.

Gość gość
A ja sie ciesze, ze INNI dostana 500 zl. Ja nie mam dzieci, ale moze bedzie wiecej malych Polakow :) Suuuuper, byle kasy starczylo. Potrzebujemy dzieci!

Gość gość
Tak tak kazdy jedynak jest rozpuszczony, kazda rodzina wielodzietna to patole, kazda bladynka jest glupia, kazdy ksiadz to pedofil . Nie ma to jak szufladkowanie ludzi;)

Gość gość
19;30 Maja dwójkę potem trojkę, potem czwórkę i tak dalej i tak dalej żyją z jednej pensji do tego 500plus to jest patologia czy ty tego nie wiesz czy nie rozumiesz a dzieci się ma tyle ile chce.

Gość gość
a mnie bawią wasze wpisy mam 5 dzieci urodzone w czasach bez 500 plus nie śnił mi się nawet taki program JA pracuję MĄŻ pracuje :-p no i mam super że kasa będzie superrrrr po prostu

Gość gość
co wy byście zrobiły jak byście mieszkały tu gdzie ja zasiłek jest wypłacany w ojro i na każe kolejne dziecko więcej a ludzie mają wy......e i nie skaczą sobie do oczu . ja mam jedno sąsiadka sześcioro no i co że dostaje kasy w ujj ja podziękuje a jek jej dobrze to ja mam to gdzieś ....ALE POLACZKI TO INNA BAJKA

Gość gość
Ale patola na tym dziale,szok:-O

Gość gość
Nie każdy rozumie znaczenie słowa patologia, no patola jest jak ojciec chleje, matka sprząta, grosze w portfelu liczą i czaskaja dzieci jak pomyleni a do gara nie idzie co wstawić, tutaj nawet 500 nie pomoże, bo wychowanie dzieci du zo kosztuje wraz ze wzrostem dzieci idą wydatki ,ale niech ta robią dalej i 500 biorą ,co kto chce to ma. Dla niektorych to patologia jak ktos 1300zarabia ale zarabia i woli jedno dziecko, niż biedę klepać i w tym momencie to nie patologia rozróżnijcie to.

Gość gość
A ja wam powiem tak- nie dostaje 500, jestem przeciwna temu programowi ALE jeśli juz jest to ciesze sie jeśli pieniądze trafia do rodziny gdzie rzeczywiście dzieciom bedzie lepiej, rodzice przeznacza to na edukacje, ubiór i przyjemności dzieci to jestem na TAK natomiast jak widze rodzine która dostaje ok 2000 z tego programu, dzieci poobrywane ciuchy, brudne, zaniedbane a stara idzie z papierosem juz nie z viceroyem a z davidoffem ,w siatce niesie desperadosy a dzieciom nie kupi nawet loda z automatu to krew mnie zalewa. To pieniądze na dzieciaczki a nie na przyjemności starych! A u nas wlasnie duzo jest takich jak wyżej opisałam.. Niestety... Tak mi żal takich dzieci...

Gość gość
500 plus, jakby mi ktos powiedział ze mam 500 to bym powiedziała masz problem?, machnij sobie drugie i tez będziesz miał 500 no co za problem? to ja wole zarobić w markecie 1300 mieć 1 dziecko i normalnie, godnie żyć bez 500 ale jak ktos uważa ze za 1300 nie będzie pracował, to woli dzieci klepac i biedę i 500 mieć, jego sprawa to każdego wybór, robta co chceta, ludzie to polska. Kazdy ma wybór 1 dziecko 2, albo 5 nikt za was nie zadecyduje.

Gość gość
Ale przecież te 500 zł jest płacone z podatków ludzi pracujących, czyli także z moich i rząd nie może sobie ot tak zadecydować, a reszta społeczeństwa machnie ręką. Pomoc jest potrzebna, ale powinna być przyznawana na każde dziecko to raz, a dwa dla ludzi pracujących, albo np. na wychowawczym, a nie jako kolejny zasiłek dla patoli. Był artykuł wczoraj bodajże w prasie o kobiecie, która wzięła 4.500 z programu 500+, a jeszcze się zasiłków dopomina z opieki... a całe życie na du/pie siedzi i ani złotówki nie dołożyła do kasy państwowej z podatków. Przecież to jest jawne plucie w twarz osobom, które starają się, pracują, a 500 zł nie dostaną, bo mają 1 dziecko.

Gość gość
13;51 Właśnie w takich rodzinach co opisałaś 500 jest przyznawane ,na 1 miejscu a starzy to wykorzystują na fajki ,piwa, wina. 500 jest dla dzieci ale tam gdzie sie non stop ****ają dzieci się nie liczą i nie kupią tym dzieciom loda, cukierków, przykre to. Mamy chory rząd a samotnej matce z 1 dzieckiem czasem nie dadzą bo ma alimenty naprzyklad lub za dobry dochód.

Gość gość
13;51 Właśnie w takich rodzinach co opisałaś 500 jest przyznawane ,na 1 miejscu a starzy to wykorzystują na fajki ,piwa, wina. 500 jest dla dzieci ale tam gdzie sie non stop ****ają dzieci się nie liczą i nie kupią tym dzieciom loda, cukierków, przykre to. Mamy chory rząd a samotnej matce z 1 dzieckiem czasem nie dadzą bo ma alimenty naprzyklad lub za dobry dochód.