Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zazdrośc o 500 plus jak reagować

Polecane posty

Gość gość
Zgadzam sie z osoba wyżej, w dodatku rozczeniowość niektórych jest przerażająca.

Gość gość
14;34 Dokładnie zgadzam się z panią, to potem inni mówią zazdroszczę 500, ludziom się nie zazdrości, to trzeba przeklinać pis, rząd, nie ma sprawiedliwości i tyle. Ja za 1200zl pracuje uczciwie na patologie a czemu oni wola siedzieć w domu niz pracować?

Gość gość
Pracuje z mezem, mamy jedno dziecko i wiecej miec nie bedziemy. Zyjemy normalne, stac nas na wychowanie tego jedynaka w sposob, jaki uwazamy za sluszny, jednak bogaczami nie jestesmy. Czuje nie zazdrość, ale Zlosc dlatego, ze 500+ idzie do rąk rodzicow nic nie robiacych, rodzicow zasilkowych, roszczeniowych,ktorym pracowac sie nie chce. Reszta ok, odprowadzasz podatki, korzystaj z tego. Dla mnie to program, ktory nie premiuje pracy w zaden sposób. Nie musisz pracowac, wazne, że naklepiesz sobie dzieci, a ze nie masz ich za co utrzymac, bo praca za najnizsza to zlo, a co tam..500+ bedzie. I tacy smieja sie w twarz tym, ktorzy za/p/ie/p/rz/aja na to aby sponsorowac ich 500+, a dajmy na to matka pracujaca i samotnie wychowujaca, przekroczyla o kilka zl limit do przyznania.

Gość gość
Ludzie jacy wy jesteście chorzy !Przecież te rodziny co mają czworo ,pięcioro czy sześcioro dzieci -urodziły je zanim powstał program 500 plus .Ja mam czwórkę dzieci i dawaliśmy sobie radę i bez tych 500 zł ale skoro są te pieniądze i należą się to biorę. A tak w ogóle to ja myślałam że te 500 plus będzie się należało tym dzieciom które dopiero się urodzą a nie tym które już są.

Gość gość
Nie ważne czy ktos już miał te dzieci przed programem, czy po programie, jednym dają 500 ,drugim nie dają i tyle, bo co, bo alimenty samotnej matki i dochody są brane pod uwagę? .Kazde dziecko chce jeść i nieważne z jakiej rodziny to dziecko jest, czy biednej czy bogatej ,ono tez ma żołądek. Rzad krzywdzi dzieci a podatki umia doić?

Gość gość
do gość dziś - nie pieprz, bo znam nie jedną patologię co narodziła po 3 i więcej dzieci i więcej dostawali wcześniej za darmo z mops, ksiądz, obiady jak nie jedna osoba pracująca, a teraz to się prosto w twarz śmieją z pracujących za 1200-2 tys. że są głupi i pracują za takie pieniądze. Masz nawet wcześniej w telewizji, uwaga , sprawa dla reportera, nasz nowy dom czy tp. wielodzietne zwracali się o pomoc bo są biedni, tylko, że napierdolić dzieci to umieli a pracować na nie już nie. Takie rodziny co napieprzą dzieci a nie mają za co ich utrzymać to dla mnie sa osoby chore na głowę, którym winno się zakazać rozmnażania się.

Gość gość
Tylko weź pod uwagę fakt że dzieci w rodzinach wielodzietnych są najczęściej nieplanowane nie każda kobieta chce ładować w siebie chemie a mężczyzna używać gumki.Poza tym, to są najczęściej rodziny katolickie bardzo religijne poważne wierzące i nie uznają antykoncepcji tylko stosują kalendarzyk

Gość gość
Nikt nie powinien dostawać kasy za darmo, a nie każdy kto ma dziecko powinien dostać.

Gość gość
do gość dziś - jak rodziny katolickie to wypierdalać do kościoła niech was utrzymuje z tymi napieprzonym dziećmi

Gość gość
chore zawiste s/u/k/i walcie się na ryja ja pracuje mąż też mamy dzieci i ch/u/j/ wam do tego jesteście biedne i bieda wam ryje mózgi bo normalny człowiek z kasa i klasa w życiu nie nazwał by rodzin posiadających więcej niż jedno dziecko PATOLA dla mnie te co tu piszą mamunie jedynaków to PATOLA czekająca na ciapatych do rozpłodu i poprawy niżu demograficznego żółć z was płynie :-o że rzygać się chce bo jak widzicie takie rodziny że wiecie że kasa na dzieci nie idzie to zgłaszać należy dla dobra tych dzieci a nie pisać banialuki na kafe :-o

Gość gość
A My planujemy mieć jeszcze 6 dziecko i hój wam do tego

Gość gość
To niech idą do księdza by im dał na te dzieci skoro są tacy religijni a nie że wszyscy mają robić zrzutę na tę religijność

Gość gość
A co was obchodzi na co idą wasze podatki ?przecież nie zostały podwyższone !płacicie na więźniów to może też o to szum róbcie?

Gość gość
Posłowie dali sobie po 2000 zł podwyżki może o to też się czepiajcie?

Gość gość
18;24 Osoby religijne, nie religijne, ale do pracy to dwie lewe ręce maja ,aby do RUCHANIA mocni i wypoczęci i jacy to oni biedni! a osoba co tyra za 1200zl nie jest biedna i jeszcze 75km do pracy dojeżdża!

Gość gość
18 34 to ty w*********j na pustynie jak ci wszyscy przeszkadzają

Gość gość
precz z królicami

Gość gość
bogatymi królicami ;-) policz ile to w ciągu roku na 6 buźka :-)

Gość gość
To naróbcie sobie do cholery dzieci i nie zazdroście i nie biadolcie !wtedy nie będziecie musieli tyrać za 1200 tylko bedzie siedzieć w domu z dziećmi ! Tylko w ciąży się nie chce chodzić i potem rodzić co ??z tym problem! Albo nie ma faceta chętnego do zrobienia dziecka bo nie każdy mąż zgadza się na kolejne dzieci. ostatnio spotkałam koleżankę w ciąży,powiedziałam że planujemy czwarte dziecko aona do mnie "" Ale ty masz dobrego męża a mój drugiego nie chciał ale przytrafiło sie""

Gość gość
A co was obchodzi na co idą wasze podatki ?przecież nie zostały podwyższone !płacicie na więźniów to może też o to szum róbcie? Trzymanie morderców, złodziei i gwałcicieli za kratkami jest jak najbardziej w moim interesie. Nie chcę być złośliwa, ale to oczywista oczywistość i niezwykle słaby argument. A podatków nie podwyższyli JESZCZE, ale minęły dopiero 2 miesiące od wprowadzenia 500 plus, a już mówi się o owych podwyżkach.

Gość gość
18;35 Nie rozumiesz pojęcia patologia to spadaj ,patologia jest jak nikt nie pracuje ,albo jedna osoba i w dodatku chleją a do gara nie idzie co wstawić i dalej się plenia, bo maja tylko 1 cel w życiu się płodzić a nie mam nic do tych osób gdzie maz zarabia i zona pracuje i maja po 5 dzieci niech ta se maja, mogą nawet 10 mieć, niech każdy ma tyle ile chce. Druga kategoria ludzi to ci co nigdzie nie pracują tylko sie płodzą i żerują na tych co pracują, PATOLOGIA.

Gość gość
dobry maz bo zgodzil sie na czwarte dziecko?! padlam :) normalnie chodzacy ideal

Gość gość
Słyszałam że mają zlikwidować darmowe podręczniki

Gość gość
zabrać 500+ i wszystkie inne dodatki tj. rodzinne, ulga podatkowa itp. jak sobie napierdolą dzieci to ich problem, niech zaczną w końcu myśleć głową a nie tylko dupą

Gość gość
18;44 Wole za te 1200 pracować niz sie nar***** jak krolik, bo za chwile 500plus zniknie, jak ktos nie chce pracować za te pieniądze co ja, to się będzie ****ał, to proste.

Gość gość
18:56 tak dobry mąż bo mężczyźni przeważnie nie chcą mieć dzieci a jeśli już to maksymalnie dwoje bo wiedzą że będą musieli tą rodzinę utrzymać .A są tacy co w ogóle nie chcą dziecka a kobiety muszą ich prosić żeby się zgodzili. Dużo jest takich tematów na kafe.

Gość gość
ja nie znam takich rodzin gdzie nikt nie pracuje a dzieci jest dużo sama mam 5 i nie znam ani jednej takiej rodziny widocznie to jakieś inne środowiska nie pijemy nie palimy , pracujemy NIE CZUJE SIĘ ANI KRULICĄ ANI PATOLĄ i szkoda mi mam które mają niewiele i nie dostają

Gość gość
gość dziś Tylko weź pod uwagę fakt że dzieci w rodzinach wielodzietnych są najczęściej nieplanowane nie każda kobieta chce ładować w siebie chemie a mężczyzna używać gumki.Poza tym, to są najczęściej rodziny katolickie bardzo religijne poważne wierzące i nie uznają antykoncepcji tylko stosują kalendarzyk xx Istnieje jeszcze zwykła wkładka domaciczna, globulki i kapturki. Wiesz dlaczego te wielodzietne nie chcą chemii? Bo palą papierochy. Wolą klepnąć kolejne dziecko, niż rzucić nałóg. Bzdury piszesz o katolickich rodzinach i ich kalendarzykach. Takich rodzin jest bardzo mało, a wielodzietnych jeszcze mniej. Tyle co takich rodzin jak rodzina oburzonej gość 18:35, czyli tam gdzie oboje rodzice pracują i nie siedzą non stop na mopsie tak samo, jak na lekarstwo. x gość dziś No dobrze, a jak udowodnisz, ze ta kasa, za którą jest zrobiona impreza to kasa 500+, a nie zasiłek z mopsu? No jak? Jeśli jest inny dochód oprócz 500+, to nie udowodnisz. Kiełbachę, chleb i ogórki to wszystkie dzieci jedzą, a procenty z zasiłku. Nie udowodnisz! x gość dziś To prawda, bezrobotni, ukrywający dochody, i tym podobni śmieją się prosto w twarz. Sama tego doświadczyłam przy rozmowach o niesprawiedliwości tej ustawy. Od ukrywającego dochody usłyszałam, że mam sobie zmniejszyć zarobek, czyli iść do pracodawcy, żeby dał mi do ręki zamiast państwowego wora, a od koleżanki, której mąż pracuje na czarno, żebym rozłożyła nogi na 3 dziecko. Oczywiście, gdybym urodziła 3 i zrezygnowała z pracy to wyszło mi, że jestem jeszcze do przodu z finansami. Tylko jest mały problem. Ludzie tak kombinują i tak robią. Rozwodzą się, zmieniają umowy w pracy itd. i jak wiele osób tak zrobi, to nikt nic nie dostanie, pójdziemy z torbami, bo nie będzie wpływów do państwa. A jak nie będzie wpływów ze stosunku pracy, to pie/rd/lą nam podatków, mnóstwo innych podatków, żeby obdzielić głównie tą patologi, która nie pracuje, albo oszukuje państwo. Ja już odczułam podatek bankowy.

Gość gość
Przeciez to jest bardzo proste rozwiazanie.Obwarowac to min w ten sposób że wszelkie dodatki są dla osob pracujących. Jezeli jest rodzina dajemy tym ktorzy oboje pracuja badz wychowuja dzieci do lat 3.I tyle w temacie. Wiecznie stekajace gospodynie domowe siedzace na grzedzie i patologia w ten sposób odpadnie.Nie ma płacenia podatków na ten cel,nie ma kasy.

Gość gość
gość dziś To naróbcie sobie do cholery dzieci i nie zazdroście i nie biadolcie !wtedy nie będziecie musieli tyrać za 1200 tylko bedzie siedzieć w domu z dziećmi ! Tylko w ciąży się nie chce chodzić i potem rodzić co ??z tym problem! Albo nie ma faceta chętnego do zrobienia dziecka bo nie każdy mąż zgadza się na kolejne dzieci. ostatnio spotkałam koleżankę w ciąży,powiedziałam że planujemy czwarte dziecko aona do mnie "" Ale ty masz dobrego męża a mój drugiego nie chciał ale przytrafiło sie"" x I co myślisz, że jak narobimy sobie od cholery dzieci i będziemy siedzieć w domu, to za to nie zapłacimy? Zapłacimy w niskiej emeryturze, bo nie będziemy mieć lat. Zapłacimy w podatkach, bo mnóstwo kobiet będzie nie pracować, a doić kasę z państwa. Kobiety powinny chcieć i móc rodzić 2 i 3 dziecko, bez ryzyka utraty pracy czy wydania pensji na opiekunki. Na tych rodzinach powinna się skupić prorodzinność, a nie na patologi z 5 dzieci, a 6 w drodze. Najbiedniejszym, najbiedniejszym, tylko potem się okazuje, że ten najbiedniejszy jest bogatszy od tej rodziny z jednym dzieckiem i dochodem 2700 na rękę, która na żadne zasiłki się nie łapie.