Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Gryph

Moja matka nie pozwoliła mi interesować się chłopakami

Polecane posty

Gość Gryph

Nigdy mi nie pozwoliła, mówiła, że jak nie będę się dobrze uczyć, to pójdę do gimnazjum, "gdzie 15 na 20 dziewczyn jest w ciąży."Kiedy w gimnazjum, po raz pierwszy w życiu zauroczyłam się w chłopaku, powiedziała, że jeżeli nie przestanę się na niego patrzeć, to przestanie mi płacić na korepetycje z matematyki. Kiedyś z rodzicami rozmawiałam o mojej koleżance, która się bardzo dobrze uczyła, mimo że od gimnazjum miała jakiegoś chłopaka, ojciec mi powiedział "może ty sobie jakiegoś znajdziesz?", to matka się na niego groźnie spojrzała i powiedziała "przestań!"-temat zniknął. Mówiła, żebym się dobrze uczyła, bo skończę jak ciotka (jej siostra), bo ona się dobrze nie uczyła, bo zaczęła chodzić na randki z wujkiem. Kiedy moja koleżanka nie dostała się na medycynę, powiedziała, że to dlatego, że się zakochała, ja na to "to dlaczego jej chłopak się dostał, skoro zakochał się w niej?", ona na to się uśmiechnęła i powiedziała "Aaaa, widzisz, to zawsze jest tak, że męska płeć ma przewagę. Im romanse nie szkodzą, a kobietom zawsze."Ja rozumiem, że chciała mnie chronić-od ciąży, gwałtu, pobicia, przemocy psychicznej, ale...Efekt jest taki, że mam 22 lata, a nigdy nie byłam z chłopakiem nawet na spacerze i bardzo żałuję. Nie chcę uprawiać seksu, bo nie chcę się od razu rzucać na głęboką wodę, ale chciałabym isć z chłopakiem do kina, do restauracji. Moja matka miała 23 lata, jak wyszła za mąż, kiedy jej na to zwróciłam uwagę, ona na to "tylko że ja miałam prawo jazdy i ukończone studia."Koniec dyskusji. Kiedy powiedziałam jej, że brakuje mi drugiej połówki, ona na to "Nauką się zajmuj. Na to przyjdzie czas." Tak jest, na wszystko przyjdzie czas, i tak minie 5, 10, 20, 30 lat i będę żałować, że życie mi przeciekło przez palce. Co myślicie o postępowaniu mojej matki?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować