Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam dość pisu! Glosowalam na nich ale 500 i darmowe mieszkania to przegiecie

Polecane posty

Gość gość
Polską od wielu lat rządzi zgraja starych obsranych dziadów roszczeniowych, którym wydaje się że rozdawnictwo jest najlepszą drogą do bogactwa :)

Gość gość
Ci którzy pamiętają o BOHATERACH, są z całą pewnością bliżej patriotyzmu, niż ci, którzy narodowych bohaterów, mają za nic nie znaczącą przeszłość. Gadać z Polakami, których wychowano na antypolaków, po prostu nie ma sensu. Część z was, nawróci się na POLSKOŚĆ. Reszta wyjedzie, lub się pogodzi, że nie ma w Polsce nic do gadania. I nie chodzi mi wcale o PiS, ale o PATRIOTÓW, którzy są w różnych ugrupowaniach i mają różne poglądy od liberalnych do socjalnych. Ale PATRIOTÓW, nie służalczych sprzedawczyków, bez kręgosłupa i szacunku do siebie.

Gość gość
Jak to możliwe, żeby pracować i nic z tego nie mieć, tkwić przy rodzicach, a jak umrą odziedziczyć mieszkanie. Potem jeszcze trzeba je sprzedać i kupić kawalerkę, bo z czynszem nie wyrobisz finansowo gdy zabraknie emerytur rodziców do wspólnej kasy. Tak żyje sporo osób, które nie mogły sobie pozwolić na kredyt i samodzielne mieszkanie, przykra sprawa. Patriotyzm patriotyzmem, ale tak naprawdę to byt kształtuje świadomość. Za co wielbić ojczyznę, która mnie ożebracza? Trzeba płacić składki na NFZ, z którego nie ma pożytku i ZUS żeby na stare lata nawet na lekarstwa nie mieć :-(

Gość gość
W najważniejszych kwestiach ekonomicznych PiS zachowuje się jak najgorsi wrogowie Polaków i nazibolszewiccy antypolscy okupanci. Co mi z tego, że jestem patriotą skoro z głodu będę szukał pożywienia na śmietniku. PiS z pewnością nie jest partią patriotyczną.

Gość gość
gość wczoraj 10-20 zł za metr to jak wysoki? Za 50 metrowe mieszkanie będzie się płacić max 1000 zł. To bardzo mało jak na Warszawę czy Wroclaw x Nie zauważyłeś(aś), że to jest czynsz. Dolicz do tego ścieki, wodę, ogrzewanie i śmieci. Powodzenia. Tyle samo zapłacę za wynajmowane mieszkanie, albo za kredyt na mieszkanie.

Gość gość
"wole by te pieniadze przeznaczyc na dofinansowanie rodzin wielodzietnych i tanszych mieszkan dla mlodych pokolen Polaków" x Młodsze tzn które? Widzisz jestem pokolenie druga połowa lat 70. I wiesz co? Za każdym razem nas coś omija. Mieszkania komunalne od miasta i mieszkania zakładowe mogli sobie za grosze wykupić nasi rodzice. Nasi rodzice też mogli wybudować się z jednej wypłaty. Ziemia była tania i materiały też. My już musieliśmy sobie mieszkania kupić na kredyt, albo wynajmować. Macierzyńskie 4 miesiące itd, głupie 500+ z reguły mamy na 2-3 lata, bo dzieci już większe. Teraz wszelakiego rodzaju oferty skierowane są do pokolenia pomiędzy 20, a 30 lat. 40latek jest za stary na pomoc od państwa, a pracować będzie do 67rż. Na każdym kroku moje pokolenie jest pominięte, albo poszkodowane.

Gość gość
Za te pieniądze 500+ to powinne powstać złobki , przedszkola, opieka lekarska dla dzieci, pomoc matkom wracającym do pracy . Dla najuboższych jest opieka socjalna dawana z rozsądkiem, no i ewentualnie zasiłek rodzinny, ale wypłacany przez zakłady pracy.

Gość gość
komu te przedszkola jak nie ma dzieci Hindusi uznali, że Polska jest idealnym krajem do otworzenia fabryki. „Posiada niezbędne przy produkcji samochodów, świetnie działające huty żelaza oraz potężną bazę – często dobrze wykwalifikowanych – pracowników, którzy będą w stanie pracować za bardzo niskie pensje” – cytuje zagraniczną prasę niewygodne.info.pl. Z przedstawionego powyżej opisu wynika, że Polska przyciąga zagranicznych przedsiębiorców wyłącznie tym, że u nas ludzie zgodzą się pracować za 500 euro miesięcznie. Dodatkowo pracownicy ci będą zadowoleni, że w ogóle mają pracę.

Gość gość
500euro teraz to 2200 zł jeśli tyle by dali na raczkę to mogę pracować na produkcji :)

Gość gość
Mieszkanie Plus oczami leminga. Platformie dostaje się nawet od autorytetów "Gazety Wyborczej". "Rozwiązania, które są w tym programie, były do wzięcia 5 i 10 lat temu. napisał na Facebooku Filip Springer, autor książki o problemach mieszkaniowych Polaków, po konferencji PiS na temat programu Mieszkanie Plus. Springer jest kreowany przez "Wyborczą" na autorytet w sprawach mieszkaniowych oraz w temacie architektury. Często publikuje w dzienniku Adama Michnika. Nikt więc nie spodziewał się chyba, że po konferencji PiS ws. programu Mieszkanie Plus autor ten uderzy w... poprzednią władzę. Tymczasem cios był potężny.

Gość gość
12:01 tylko, że w szwecji i tych bogatych krajach ludzie zarabiają krocie. Dlatego chleb tam kosztuje 12 zł (w koronach oczywiście ), ludzie ambitni,normlani zarabiają kupę kasy i stać ich na arabskie i inne pasożyty, dzięki temu maja trochę więcej ludzi, a z niektorych może nawet pożytek. Inaczej to wygląda w biednej Polsce,gdzie ludzie zarabiają grosze i ledwo im starcxa do pierwszego, a wiele osób jest bez pracy, choć pracować by chciało. I jak to widzisz? Szwecja: pracownik dostaje 10 tys zł, darmozjad na socjalu powiedzmy 2 tys czyli 1/5 tego co pracownik. Polska: pracownik 1500zl-2000zl, darmozjad 500-1200 czyli prawie tyle samo dostanie darmozjad co uczciwy pracownik. To jest twoim zdaniem sprawiedliwe?

Gość gość
PiS jest słaby z ekonomii tak samo jak PO

Gość gość
Mam dość PISU i ciężkiej , marnie opłacanej pracy z której muszę utrzymywać patologię i cwaniaczków którym się nie chce pracować . Jak pis śmie rządzić się cudzymi pieniędzmi i zmuszać ludzi do utrzymywania cudzych bachorów z których będzie następne pokolenie , które będzie jak mamusia i tatuś wyciągało łapy po cudze ciężko zarobione pieniądze. Dajcie ludziom normalne emerytury po 40 latach płacenia podatków a nie z ludzi robicie frajerów z których się ciągnie kasę .