Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Modle sie , a mimo to ciagle zaznaje cierpienia

Polecane posty

Gość gość
Znacie chociaż katole treść tego swojego Pisma Świętego? Tam jest napisane między innymi, że koleś żył w brzuchu wieloryba przez jakiś czas, o ludobójstwach, o rozstrzaskiwaniu dzieci o skałę i błogosławieniu przez boga za takie zachowanie, o odpowiedzialności zbiorowej i o tym, że jak para poczęła nieślubne dziecko to będzie przeklęty ród przez 6 następnych pokoleń i nikt z tego rodu nie dostąpi zbawienia. Nie znacie nawet treści tych zapisków z tripów na psychodelikach, a napieprzacie o bogu. Po przeczytaniu starego testamentu nie da się dalej być katolikiem, bo to taki stek bzdur, że głowa mała.

Gość gość
a ty myslisz ze wola polega na tym ze mozna wzystko robic co sie chce a to nie na tym wola polega ale na wyboze miedzy złem a dobrem albo sie jest z złem a albo z bogie trzeciej mozliwosci nie ma

A ty myślisz gościu głupi że jak nie odpowiesz na pytanie to jesteś mądry? Nie odpowiedziałeś na pytanie - dlaczego twój bóg nie może wierzyć w religie skoro może wszystko, zaprzeczasz że nie może wierzyć w religie? Przeczysz swojemu bogu?

Gość gość
23:39 Zło to element rzeczywistości. Kto stworzył całą rzeczywistość?

Gość gość
wierz dlaczego ludzie przestaja odpowiadac na twoje pytania bo nie moga z smiechu nie znasz katolicyzmy i wymyslasz bzdury stary testament nie obawiazuje katolików on jest tylko zeby wiedziec skad sie wzioł jezus i po co sie narodził Zło to element rzeczywistości Bóg zła nie stworzył twierdzenie fałszywe aniołowie sami sie zbuntowali po tym ze druga osoba ma zostac człowiekiem i ze maryja zwykły człowiek ma roskazywac im aniołom

Gość gość
czy kafeteria to forum ateistyczne czy katolickie? jezeli wiekszosc bywalców kafeteri jest katolikami to foróm automatycznie jest katolickie

"i wymyslasz bzdury" x Ja wymyślam bzdury zadając sensowne i mądre pytania? A słyszałeś takie powiedzenie że nie ma głupich pytań - są tylko niemądre odpowiedzi? A skoro twoja religia nie jest wymyślona to dlaczego nie została jedyną religia na świecie i dlaczego została napisana tak późno?

Gość gość
koncze polemike z toba trza spac jezeli lubisz filozofowac to sie dokształ n a temat katolicyzmy naturze aniołów polecam ksiazke swiety jan od krzyza dzieła tam poznasz nature Boga i co moze a co robi z człowiekiem masz wszystko wyjasnine i co czeka ciebie w przyszłosci

Gość gość
00:09 Bóg zła nie stworzył. Zakładając, że Bóg jest wszechmogący to natychmiast przy stworzeniu rzeczywistości musiał dokładnie wiedzieć, jaki będzie efekt tego, że stworzył wszystko( w tym aniołów) w taki a nie inny sposób, musiał umieścić w nich potencjał do czynienia zła, więc to on stworzył zło. Nie mogliby się zbuntować i uczynić nic złego, gdyby nie stworzył ich złymi, co ciekawsze, jeśli jest wszechmogący, to musiał wiedzieć, że to się stanie, musiał wiedzieć wszystko, że w takim a takim momencie zło, które umieścił w danej istocie się uaktywni. Tak samo musiał wiedzieć o każdym wypadku, konarze drzewa spadającym na samochód, już przy tworzeniu świata zaprogramował go tak, że w tym i tym momencie pojawiło się tsunami, czy inna klęska żywiołowa.

Gość gość
budyzm nie jest religia ale filozofia nie została jedyną religia na świecie z powodu szatan kury jest małpa boga i takze chce miec własna religie np muzułmanie alach niczym nie jest ograniczony , wszystko moze i katolik wierzy ze jest tylko jeden bóg a muzłmanim wierzy ze nie ma inych bogów oprucz alacha czyli to oznacza ze sa inni bogowie

A dlaczego nie odpowiadasz na moje mądre pytanie? Jesteś durniem, błaznem religijnym, naśmiewasz się z islamu a twoja religia jest tak samo idiotyczna i dla debili, ćwoków umysłowych. S********j.

Gość gość
00:09 nie dokonca tak jest aniołowie mieli wybór wiedzieli ci ich czeka w razie przegranej zło mozna powiedziec ze odebrało im rozum

A bóg żydów dlaczego używał zła w starym testamencie, czy zło również nie odebrało mu rozumu ty zj***e deklu, zdychaj srako j****a. Nie masz pojęcia jak raduje mnie męka twojego srakowego Janusz Citrusa. Jakim szczęściem promieniuje moja dusza gdy sobie pomyśle jak rozrywali mu flaki rozumni żołnierze Rzymscy.

Każdego dnia dziękuje sile wyższej, tej nieopisanej sile stwórczej za to że stworzyła Piłata, Heroda, żydów i Rzymian którzy wydali twojego Janusza na zdechnięcie i mękę. Każdego dnia jestem za to wdzięczny sile wyższej że stworzyła ich i sprzyjała im

Gość gość
A co Jezus odczuwał na krzyżu i co się z nim działo?

Gość gość
Poczytajcie ksiege uranti... jak tak bardzo lubicie naukowe podejscie do wiary

Gość gość
nie przejmuj się atakiem ateistów , módl się własnymi słowami do Maryi , która mówi aby modlić się sercem i Ona chcę także aby modlić o to co jest dla ciebie konieczne mimo, że tego nie znasz. Mówi do pewnej polskiej mistyczki Barbary Kloss słowa : "Za każdym razem gdy Mnie wzywacie , Ja zawsze śpieszę i przybywam, przynoszę co konieczne pociechę i ukojenie , ratunek i uwolnienie . A nade wszystko zwycięstwo Mego Niepokalanego Serca z którym się z wami dziele ... . " Jeśli chcesz poznać narzeczoną to musisz być rycerzem , który nie zna strachu ani trwogi . Proś o odwagę i pokój w sercu.

Gość gość
Zamiast sie modlic zacznij dzialac. Modlitwa to troche takie zwalanie odpowiedzialnosci na boga zamiast wziecia jej na siebie. Inna sprawa czy istniejacego czy nie.

Gość gość
Autorze zobacz na youtub kanał: Dotyk Boga x są tam świadectwa nawróconych ludzi, którzy budowali swoją wiarę i zostali wysłuchani w modlitwie we wszystkich aspektach życia w tym również uzdrowieni :) x Jest również tam zakładka: Nauczania I jest tam wiele cennych informacji jak budować wiarę w oparciu o Pismo św.

Gość gość2529
Autor napisał coś o Bogu, modlitwie i już się żarliwe katole zleciały jak muchy do govna :D śmieszy mnie to...

Gość gość2529
Martyna kiedy ty pojmiesz że tę książkę ludzie dla ludzi napisali?

Gość gość2529
gość A po wykupieniu pełnego abonamentu Bóg dorzuci jeszcze bonusa :D