Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

maz stracil praca , ciezka sytuacja

Polecane posty

Gość gość

Do tej pory maz byl jedynym zywicielem rodziny. Ja zostawalam w domu z synkiem, ktory ma 2.5 roku. Nie wrocilam do pracy, poniewaz maz zarabial bardzo dobrze i razem zdecydowalismy, ze zostane z dzieckiem. W piatek maz dostal 2 tygodniowe wypowiedzenie. Dzis rano odswiezylam moje cv mimo 4 lat pustki.. przegladalam oferty pracy i oferty, ktore znalazlam to glownie w handlu-sklep,kasa badz praca dla specjalistow. Nie ukrywam, ze skonczylam bardzo slaby kierunek(turystyka) szukalam pracy w hotelach, ale ofert jest bardzo malo. Do glowy przyszla mi praca w barze szybkiej obslugi jak mcdo czy kfc, bo mozna szybko dostac + umowa o prace. Wiem, ze to praca ponizej kwalifikacji i dla mlodych osob, ale jestem zdesperowana i chce zarobic pieniadze. Jesli macie jakies rady gdzie najlatwiej i najszybciej znalezc prace bylabym wdzieczna. Dodam, ze mieszkam w miescie studenckim...

Gość gość
I tak się kończy jak ktoś jest głupi...

Gość gość
jak dlugo maz pracowal w tej firmie i czym sie zajmowal?

Gość gość
Mysle ze warto wziac jak leci, złożyć cv w bardzo wiele miejsc bo niestety odzew jest bardzo maly często. A mąż tez niech szuka.

Gość gość
współczuję :( ciężko jest teraz znaleźć pracę bo tylko studentów biorą i osoby z grupą inwalidzką takie ciężkie życie w naszym "pięknym kraju" :((((

Gość gość
Maz pracowal w finansach. Umowe mial na czas okreslony, byla to praca, ktora zmienil 4msc temu, bo byla duzo wiecej platna od tej, ktora mial wczesniej. Teraz widzimy, ze byla to zla decyzja.

Gość gość
zła decyzja to było siedzenie na dvpie przez 4 lata (nawiasem mówiąc jakim cudem skoro dziecko ma 2,5 roku???) :o

Gość gość
W ciazy lezalam w szpitalu...., ale nie o tym watek.

Gość gość
to skoro zmienil niedawno prace to znaczy ze ze znalezieniem kolejnej nie powinien miec problemu?

Gość gość
Teoretycznie znajdzie, na stanowiska z tego szczebla, rozmowy trwaja tygodniami a nawet miesiacami. Ja chce isc do pracy, nie boje sie pracy fizycznej. W tym czasie maz szukalby pracy i zostal z dzieckiem a ja moglabym dorobic. Na razie powysylalam cv do drogeri, sklepow z artykulami do domu i odziezowek, ale obawiam sie, ze tam biora glownie studentow badz osoby majace dosw. w handlu- nawet tam umowa to pol etatu albo 3/4... . Dlatego jeszcze wstrzymuje sie z wyslanie do maka, ale cos czuje, ze bede musiala.

Gość gość
A ja uważam, że skoro on dobrze zarabiał i ma doświadczenie to on powinien się szybko gdzieś zaczepić a Ty posiedź jeszcze chwilkę, oczywiście szukaj, dziecko do przedszkola od września i startuj. Nie do Mc itp. a właśnie w turystyce. Nie wiem skąd jesteś, ale miasto studenckie więc nie małe, hotele na pewno są, przejedź się osobiście, może w biurach podróży też się pojaw. Sprawa niełatwa, ale takie życie...

Gość gość
Ja weszlam na strony wszystkich hoteli w miescie i tylko 5% z nich mialo zakladke kariera, z mozliwoscia wyslania cv. Wchodze na strony galerii, sklepow odziezowych, jysku itp i wysylam.

Gość gość
gość dziś zła decyzja to było siedzenie na dvpie przez 4 lata (nawiasem mówiąc jakim cudem skoro dziecko ma 2,5 roku???) pechowiec.gif gość dziś W ciazy lezalam w szpitalu...., ale nie o tym watek. xxx chodziłaś w ciąży półtora roku???

Gość gość
zawistna osobko nie rozumiem o co masz bol d**y?

Gość gość
to co że tylko 5% miało zakładkę kariera? gdzie ty się uchowałaś, w ciemnicy przez te 4 lata? Bierz CV i pytaj o pracę na miejscu, a nie, że pracy nie ma! Pracy jest mnóstwo, ale nie zawsze podanej na talerzu :/ popytaj jeszcze o pracę recepcjonistki w ośrodkach spa, u wziętych salonów itp itd Mc odradzam, ale jeśli nie masz wyboru to parę miesięcy przetrwasz

Gość gość
jak ktoś pisze prawdę i pyta o fakty to jest zawistny? rusz tyłek do roboty leniu! jakiejkolwiek roboty - jeszcze będzie wybrzydzać! zobaczymy czy będziesz taka harda jak nie będziesz miała co dziecku dać jeść

Gość gość
Wczesniej pracowalam w 2 hotelach i takie Cv ladowaly w koszu. Oczywiscie szukam i bede chodzic osobiscie. Licze, ze cos sensownego znajde, jednak w studenckim miescie pracodawca woli studenta bo kosztuje go znacznie taniej.

Gość gość
z takim podejściem pracy nie znajdziesz nigdzie

Gość gość
Przeciez napisalam, ze wysylam CV i jesli w oknie jest ogloszenie, ze kogos szukaja to zostawiam CV....

Gość gość
Moim zdaniem, dobrym rozwiązaniem że Ty i mąż szukacie pracy. Dwu i pól letnie dziecko można posłać do żłobka/przedszkola, zostawić z dziadkami. Kobieta zawsze powinna mieć własne pieniądze...Mogą być nawet najmniejsze, ale władne. Więc jak mąż znajdzie pracę to Ty też nie powinnaś rezygnować z tej swojej. Poza tym przebywanie z dorosłymi ludźmi przez 8h też dobrze na Ciebie wpłynie, a nie tylko dziecko i mąż. Powodzenia!

Gość gość
Jakie miasto autorko???? Pytam bobwiem gdzie szukaja do pracy w hotelu od zaraz

Gość gość
Co ty, przeciez turystyka to bardzo rozwojowa branza. Masz magisterium z turystyki? Mozesz nawet biuro otworzyc. Glowa do gory. Szukaj pracy w swojej branzy.

Gość gość
to kim jest twoj maz ze rozmowy trwaja miesiacami??? pracuje w HR od 13lat i pierwsze słyszę aby rekrutacja trwala miesiacami... maks ok 3tygodni od zakonczenia zbierania cv. A cv zbiera sie na ogol 2-3tygodnie. czyli maks 1,5 miesiaca a nie miesiacami. swoją drogą maz musiał być słabym specjalistą skoro wyleciała miesiąc po okresie próbnym :O ale skoro tak dobrze zarabiał i piastował tak znamienite stanowisko, to spokojnie możecie nawet kilka miesięcy żyć z osczednosci...A te 1300zl które zarobisz w Macu nawet na waciki wam nie wystarczy przy Waszym poziomie życia...

Gość gość
Otóz to, prowo rzeba pisac o czymś, o czym sie ma jakies pojecie. Przy swietnej pracy meza to chyba macie bufor finansowy na conajmniej rok jego poszukiwania pracy, wiec w czym problem?

Gość gość
wypada wam teraz napierdolić dzieci i dostaniecie za darmo 500+ bo zarobisz 1200-1500 zl, czy warto pracować, niech duda z szydłową zapierdalają jak za darmo rozdają

Gość gość
haha, post idealny do poczytania przez idiotki twierdzące że "ja nie muszę iść do pracy po mąż świetnie zarabia" :D:D

Gość gość
wysylaj gdzie uwazasz, ze sie nadasz. w miedzyczasie moze trafisz na cos lepszego, mozesz tez sie przebranzowic, idz na jakies studium czy inny kierunek zaocznie, maz znajdzie szybko prace, a nuz ty trafisz na cos co ci sie spodoba? glowa do gory, to nie koniec swiata :)

Gość gość
chyba raczej dvpa do góry, bo przy takiej przerwie w życiorysie to najpewniej tylko tak będzie mogła zarabiać... ciekawe co mężuś na to :D

Gość gość
tu wypowiedziały się dwie niekulturalne suczyska ,które musiały podbudować swoją nadgryzioną dupindę a reszta ok :-)

Gość gość
mam taką koleżankę co mnie pyta co u mnie jak jej opowiadam nowości jak super to kończy rozmowę ,ja wiem że ona oczekuje płaczu i zgrzytania bo wtedy można pomądralkować :-)