Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwie sie kobieta ktore nie chca miec dzieci

Polecane posty

Gość gość

przecież dziecko to największe szczęście, nie rozumie tych kobiet. Dla mnie to zycie bez sensu i bez celu...

Gość gość
Kobietom.

Gość gość
jakbym byla zdrowa, miala prace i to dziecko rodziloby sie w jakims sztucznym inkubatorze, a nie rozwalalo mojej psitki to czemu nie. po co mi dzieci, mam slodkich bratankow, tez moge sie tak realizowac - dla mnie na plus, bo nie mecze sie z nimi na co dzień. wystarczy kontakt z malymi ludzmi od czasu do czasu. a tak to cenie sobie swoj rozklad dnia i CISZE, nie chcialabym tego zmieniac

Gość gość
nie mam też w domu kozy, a przecież kozy są fajne. Nie lubię dzieci, nie chcę dzieci i nie widzę sensu życia w poświecaniu go dla kogoś

Gość gość
Ja się nie dziwię kobietom, które chcą mieć dzieci, ale i tak nie zamierzam mojego niedziwienia się obracać w czyn, bo jestem zbyt leniwa. :)

Gość gość
poki jest się młodym jeszcze to się do tego takiej wagi nie przywiazuje,a potem by się chciało dziecko, ale jest już za pozno...

Gość gość
z czegoś trzeba zrezygnować, jednak wolę zrezygnować z dzieci niż z młodości i życia

Gość gość
uu, cos we mnie peklo. musze poprosic kolege zeby mnie zasial czym predzej ,moze jeszcze zdaze

Gość gość
tez się dziwie autorko. teraz kobiety sa zbyt leniwe, teraz młode a za 5-10 lat mlodosc przeminie i zostana bez niczego, bo na dziecko za pozno..i zycie zmarnowane...

Gość gość
najlepsze jest to,ze każdy odkłada maciezrynstwo na potem, 40 stuka a tu przekiwatanie i problemy z zajściem

Gość gość
bez niczego? Rozmnażanie się to nie jedyne co można w życiu osiągnąć. Tak, młodość przeminie, ale życie to miałabym zmarnowane mając dzieci.

Gość poli33
dla mnie życie z dzieckiem to życie zmarnowane bo trzeba to życie ustawić pod dziecko...ja dzieci nigdy nie chciałam mieć,mam za to fajnego,kochającego męża...dziecko to tylko kula u nogi,zabieracz czasu i spokoju które tak sobie cenię,dziecko to też wielka skarbonka a te pieniądze wolę wydać na siebie czy męża

Gość gość
Naprawde uwazasz autorko ze celem zycia jest rozmnozenie sie? Zwierzatkiem jestes? Myslalam ze ludzie jaka ta rozwinieta rasa (podobno) maja a) szersze horyzonty b) empatie i ogolnie uniejetnosc zrozumienia ze nie wszyscy sa tacy jak on. Mylilam sie jak widac.

Gość gość
Ty przestań się dziwić innym kobietom. Lepiej weź się za słownik ortograficzny. W jednym zdaniu nawaliłaś tyle błędów , ze pełna wiocha i obciach.

Gość gość
Tak apropos kobietOM nie kobietĄ, jak ktos slusznie zauwazyl. I nie rozumieM, nie nie rozumiĘ.

Gość gość
a ja się dziwię nieukom co dawno już skończyli szkoły, a nie potrafią po polsku pisać...

Gość gość
tak one będą chciały wszystkie dzieci jak będą miały 50-60 lat, bo teraz, a to za młode, a to ze szkoda pieniędzy jak lepiej na siebie wydac. Już rozumie te kobiety które nie chcą dzieci bo nie lubia, to dobrze ze nie maja, bo szkoda dziecka jakby miało mieć taka matke. Ale tego ze woli pieniądze wydac na siebie, albo szkoda im czasu to już nie...

Gość poli33
no skoro uważam dziecko za kulę u nogi to mówi samo za siebie,że dzieci nie lubię,denerwują mnie,drażnią...i nie,nie będę chciała jak będę miała 60 lat bo od razu mi się nie odwidzi...nigdy nie chciałam dzieci,nigdy nie lubiłam dzieci...jak można chcieć i marnować sobie życie?

Gość gość
Płodzenie jest narzuconym z góry celem naszego życia. A nie pomyśleliście o tym, że bogactwa Ziemi nie wystarczą na dłuższą metę dla wszystkich?? Co z zanieczyszczonym powietrzem, masowo wycinanymi lasami i strutymi chemikaliami polami bo musimy konsumować coraz więcej??? Co będzie się działo, jak na naszej planecie będzie 12 mld ludzi, bo każdy MUSI mieć dzieci??? Ziemi potrzebna jest depopulacja bo inaczej grozi nam katastrofa na niewyobrażalną dotąd skalę.

Gość gość
To dziwne bo to łatwo zrozumieć. Jak dla kogoś lenistwo i pieniądze są ważniejsze niż posiadanie dzieci to chyba normalne, że ich nie ma.

Gość poli33
o matko powód z pieniędzmi to tylko jeden z kilku a ty się go uczepiłaś jak rzep psiego ogona :O

Gość gość
a dla mnie to bardzo dobry powód. Jestem łasa na kasę i samolubna, kiepski materiał na matkę :P

Gość gość
22.28 autorka zrobiła błąd, ale ty też! i jeszcze ją poprawiasz...żałosne, przeczytaj dobrze co napisala i o co jej chodziło

Gość poli33
hehe też lubię kasę i wygodne ,dostatnie życie :)

Gość gość
Plodzenie jest z gory narzucone przez nature a te ktore nie czuja instynktu sa wybrakowane ( no hejt donejt to dom dziecka)

Gość gość
Ja się dziwię ludziom, którzy uważają, że skoro oni tak chcą, to inni też mają chcieć. :( Mam kota, kocham koty (będę starą panną kociarą z milionem kotów) i żądam, że skoro JA kocham koty i one są szczęściem, to niech wszyscy mają koty, bo inaczej będę się tym bezkotowym dziwić i uważać, że są wybrakowani, leniwi, egoistyczni i w ogóle be.

Gość gość
Świat jest tak ogromny, wolę jeździć i zwiedzać niż siedzieć całe życie w domu i pakować wszystkie pieniądze w pieluchy, ew. wyjechać nad morze i męczyć się z ryczącym bachorem.

Gość gość
No coz autorko, tak dziala po prostu selekcja naturalna. Tylko najlepsi sie rozmnazaja. :)

Gość gość
to autorka jest chyba bezpłodna