Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 19

Polecane posty

Gość gość
Otulona, dałaś wczoraj w palnik? :)

Gość gaajowy
Pytam sie Ciebie,co Ciebie obchodzi czyjes prywatne zycie?

Gość gość
Otulona, Ty gumiaki sobie lepiej kup. :D

Gość gość
Otulona, a Ty tak chlasz bez opamiętania dalej? Nie boisz się, że dziecko może nagle zachorować i potrzebować pomocy? Gach w robocie, Ty nawalona. Pomyśl czasem co robisz.

Gość gość
Prezydent Andrzej Duda cieszy się poparciem 55 % Polaków. To bardzo dobry wynik mimo wscieklego ataku Targowicy która jeszcze ma wpływowe media

Gaajowy nic go nie obchodzi. Wywala swoją frustrację i nienawiść do świata. Nic więcej nie ma.

Mimo wcześniejszych zapowiedzi w 2017 roku nie zostanie zwiększony pułap dochodu wolnego od PIT, ale może to otworzyć drogę do obniżki wieku emerytalnego - poinformował przewodniczący Stałego Komitetu Rady Ministrów Henryk Kowalczyk. x Oznacza to, że rząd odstępuje od pomysłu, w którym kwota wolna miała rosnąć stopniowo, o 1 tys. zł rocznie - tak by docelowy poziom 8 tys. zł osiągnąć w 2019 r. x x A był i jest taki śmieszny facecik, twierdzący, ze to bzdurą jest to, że nie ma pieniędzy na obniżenie wieku emerytalnego i podwyższenie kwoty wolnej od podatku... Czyżby wyszedł na to co zwykle? :D

Gość gość
Spokojnie, peowcy rzadzili osiem lat i mimo to kwoty wolnej nie obnizyli.To za malo czasu ?

Nie obniżyli bo nie ma takiej możliwości. Ale wg jednego takiego to były bzdury bo możliwości są. A jak jest to widac po faktach.

Gość gość
Dla nich wszystko bylo niemozliwoscia.Ale możliwe były milionowe pensje jak ta dla Grada

Gość gość
Dla nich wszystko bylo niemozliwoscia.Ale możliwe x twarda logika pislamu :D

Gość gość
"Logika pislamu" czyli milion zlotych dla prezesa z PO za szefowanie nieistniejacej elektrowni atomowej to w porządku ? Logika leminga ☺

Gość gość
ale kto tutaj wypowiadał się o tych milionach że to w porządku ? Manipulacja pislamu. Za to tamta wypowiedź pokazuje że omamista jest kretynem nie potrafiącym logicznie mysleć.

gość dziś "Logika pislamu" czyli milion zlotych dla prezesa z PO za szefowanie nieistniejacej elektrowni atomowej to w porządku ? Logika leminga ☺ x x To logika pisalmu bo nikt nie pisał, ze to w porządku...

_iftar_ dziś Mazurek&Zalewski o Marcinkiewiczu: "To niesamowite,że ktoś jeszcze robi wywiady z tym cymbałem. Dziennikarstwo jednak strasznie zdziadziało" x x Nie nazwałbym go cymbałem bo niby za co? Ale też sie dziwię, że robi się z nim wywiady.

Gość gość
Otulona, już się nawaliłaś?

Gość gość
Gruba, Ty masz jakieś życie poza kafe i stu nickami?

Gość gość
No i co lemingi ? Zabolalo z tą elektrownia atomowa ? A takich przypadków jest setki. Po audycie jest już 300 zgłoszeń do prokuratur w całym kraju o naduzyciach PO. Wstrzeto ok 30 spraw Prokuratorzy urlopów chyba w tym roku nie będą mieli

Gość gość
Jak "Wstrzeto" to dobrze. Bo juz myslałem że może te postępowania wszczęto a to by było gorzej.

Gość gość
Wszczęto oczywiście.Błąd przepraszam ale jednak wszczęto i boli was to że zaufaliscie bandzie cynicznych ludzi którzy jechali na was jak na kobyle. A teraz po przegranej okazali się najglupsza opozycją swiata

gość dziś Wszczęto oczywiście.Błąd przepraszam ale jednak wszczęto i boli was to że zaufaliscie bandzie cynicznych ludzi którzy jechali na was jak na kobyle. A teraz po przegranej okazali się najglupsza opozycją swiata x x Nikt normalny nie ufa politykom.

Jednym z pobocznych wątków tej rozmowy jest stosunek poety do swego szwagra. Młody Jakub poznał Andrzeja Dudę, gdy przyszły prezydent odwiedzał Agatę w domu Kornhauserów. Wspomina: x "Wydawał mi się fajny, otwarty, niesamowicie życzliwy, miał harcerski etos. Takie wrażenie sobie zbudowałem" x O dzisiejszych stosunkach z Dudą mówi tak: x "Szwagra widzę dwa razy do roku. Nigdy nie rozmawiałem z nim o polityce. Z siostrą akurat niedawno się widziałem, była u rodziców. Ale ona zawsze opowiada o rzeczach niezwiązanych z polityką. (...) x Jestem rozczarowany jego prezydenturą. Uważałem, że to jest samodzielny, racjonalnie myślący człowiek. Poglądy ma konserwatywne, ale nie zamordystyczne, wydawał mi się zawsze przedstawicielem katolicyzmu otwartego. Sądziłem, że będzie w stanie jako prezydent, który ma poważną legitymację społeczną, postawić na swoim. Ale z drugiej strony szczerze mu współczuję, bo widzę, jak on się męczy. Mam wrażenie, że został ubrany w buty, w których nie chciał się znaleźć". x A tak tłumaczył obecność na dwóch demonstracjach KOD-u w Krakowie: x "(...) to, co robi PiS z Trybunałem Konstytucyjnym, to łamanie konstytucji. To jest dla mnie jasne i przeciw temu protestuję. Nie zdziwię się, jeśli prezydent Duda stanie za to przed Trybunałem Stanu".

Łukasz Warzecha ostro zrecenzował plany Mateusza Morawieckiego na rozruszanie naszej gospodarki. Zarzuca mu, że swoimi pomysłami całkowicie zniszczy rachityczną klasę średnią. To ściągnęło na niego hejt wyznawców PiS. Tylko dlaczego w ogóle Warzecha popierał partię, skoro jego poglądy są kompletnie sprzeczne z tym, co w sferze gospodarki proponuje nie tylko Morawiecki, lecz także Kaczyński. x Niekonsekwentny jak Warzecha Dzisiaj także publicysta nie grzeszy konsekwencją. Bo dostrzega, że rzeczywistość półrocza rządów PiS nijak ma się do bajek o Dobrej Zmianie. Oczywiście wytłumaczenie będzie oczywiste: PO była gorsza. x I tu zaszła zmiana, bo jeszcze osiem lat temu Warzecha takie myślenie odrzucał. "Tylko proszę sobie darować argumenty, że Tusk byłby gorszy. Metody argumentacji "a u was biją Murzynów" sobie oszczędźmy" – pisał w płomiennej krytyce Lecha Kaczyńskiego. x Wydaje się więc, że krytyka Prawa i Sprawiedliwości w wykonaniu Warzechy, to po prostu próba pozowania na niezależnego publicystę. x Całość: http://tnij.org/sg6sk26

Okazuje się, że demokrację i wolność można utracić w sposób zdumiewająco prosty. Starannie budowane mechanizmy demokratycznego państwa prawa mogą zostać przekreślone w kilka tygodni. I nie przez subtelnych prawników i przenikliwych polityków, ale przez politycznych ignorantów, którzy rozumieją tylko jedno - władzy nie możemy oddać. Dorwaliśmy się do niej i co nam zrobicie. PiS to partia typu leninowskiego, a nie partia szanująca reguły gry, rodem z zachodnich demokracji. To organizacja skoncentrowana wyłącznie na utrzymaniu raz zdobytej władzy, a nie na rozwoju kraju i pomyślności jego obywateli. x Trwa w Polsce walka o demokrację, którą utraciliśmy tak łatwo, że wielu nawet tego nie zauważyło. Znowu złudzeniem okazało się przekonanie, że wszyscy są za wolnością. Warto się zastanowić, skąd się biorą ludzie, którzy potrafią tak podle kłamać jak ci w pisowskich mediach? Skąd się biorą załgane indywidua skandujące partyjne slogany w Sejmie? Skąd ta armia zapełniająca szpalty "patriotycznych" gazet, pokazująca się w telewizjach o arcypolskich narodowych, religijnych i niezłomnych tytułach? x Całość: http://tnij.org/anjp81v

Gość gość
ike 2013.09.21 no prosz ile zaplaciłaś ifka za to żeby ktoś w końcu po tylu latach założył top o tobie? a tak swoją drogą kadarka vel ifka vel Dcośtam vel wiele pomarańczy najbrzydszą to ma duszę no ale w ostateczności to jej dusza wszyscy już wiedzą, że wielka dama Iftar lubi puszczać smrodliwe bąki w salonie i wskazywać palcem na winnego. ike 2011.08.20 pogrążając się w prawie jesiennej zadumie wzięło mnie na małą dygresyjkę tak sobie myślę iftar, że ty to chyba nie lubisz kobiet znacznie przewyższających cię intelektem czyli prawie wszystkich zresztą panów pewnie też nie dlatego wiele osób z kuchni wyprosiłaś lub zrobiłaś wszystko by poszli sobie sami pamiętam jak przerywałaś kiedyś moje rozmowy z retro bo podobno nie wpisywały się w klimat kuchni i dlatego teraz udajesz , że mnie (i innych) ignorujesz a za moimi plecami  albo na pomarańczowo  z emocji prawie robisz pod siebie i zaczynam mieć wrażenie, że pusta kuchnia bardzo c***asuje bo między rozmówcami ty bledniesz i giniesz a tak owszem twoje wpisy pogodowe są dość zauważalne no i tyle, że są Ifcia to dama a ten towarzyszący jej stale bulgot kisielu podnosi jej rangę i dodaje powagi

1. W Orlando zginęło 50 osób - to najkrwawsza strzelanina w historii USA 2. Młodzież Wszechpolska na FB komentowała tragedię, cytując Pismo Św. 3. Wg cytatu, akty homoseksualne to "obrzydliwość". "Będą ukarani śmiercią" x "Ktokolwiek obcuje cieleśnie z mężczyzną, tak jak się obcuje z kobietą, popełnia obrzydliwość. Obaj będą ukarani śmiercią, sami tę śmierć na siebie ściągnęli (Kpł 20, 13-14)". Wpis o takiej treści pojawił się na facebookowym profilu Młodzieży Wszechpolskiej tuż po tragedii. To cytat z Księgi Kapłańskiej Starego Testamentu.

Koronne dowody na to, że "Wiadomości" TVP to program nie informacyjny, lecz propagandowy, podają na tacy same... "Wiadomości". W poniedziałkowym wydaniu były co najmniej dwa. x Pierwszy. W materiale o historycznym zwycięstwie Polski w meczu z Irlandią Północną na Euro 2016 "Wiadomości" z nieukrywaną satysfakcją poinformowały, że mecz w TVP obejrzało ponad siedem milionów widzów, a na antenie Polsatu i Polsatu Sport w sumie niespełna pięć milionów. I ani słowa o tym, że to wyniki firmy Nielsen, której wojnę parę miesięcy temu wypowiedział sam prezes TVP Jacek Kurski. Czyli, jak Nielsen pokazuje, że wyniki Kurskiego są złe, Nielsen jest niewiarygodny, a jak niezłe, to godny zaufania? Dotychczas mówiło się o "filozofii Kalego", od dziś trzeba mówić o "filozofii Kurskiego". x Calość: http://tnij.org/p49ykpn x x :D:D:D