Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę... archiwum 19

Polecane posty

Gość gość
Amerykańscy żołnierze płonęli żywcem na statkach w Pearl Harbor i męczono ich w obozach koncentracyjnych. Czy Japończycy powinni za to przepraszać ? Część Amerykanów uważa, że tak ale Japonia zajmuje w tej sprawie zdecydowane stanowisko.

gość dziś Amerykańscy żołnierze płonęli żywcem na statkach w Pearl Harbor i męczono ich w obozach koncentracyjnych. Czy Japończycy powinni za to przepraszać ? Część Amerykanów uważa, że tak ale Japonia zajmuje w tej sprawie zdecydowane stanowisko. x x Mam nadzieję, że Japonia też tak uważa jak Amerykanie.

Jurek Owsiak już wiele na swój temat widział i słyszał, ale nawet on jest w szoku. Przystanek Woodstock organizowany od wielu lat w tym roku nagle ma być imprezą podwyższonego ryzyka – tak twierdzi policja. To wiąże się z dodatkową profesjonalną ochroną, wieloma nakazami i zakazami. A impreza już za miesiąc. x x I to niestety prawda. Taka impreza jest impreza podwyższonego ryzyka w naszych czasach. Popieram Owsiaka ale w tym wypadku uważam, że nie ma racji.

Gość gość
_iftar_ dziś Znalezione w necie: Teściowa szuka imienia dla psa, zaproponowałem "Petru", oburzyła się że to przecież mądry pies... x buhahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahahaha :D :D :D

Gość gość
Tak samo z całkiem fajny imieniem dla pieska - Bruno. Jeśli pies mądry, to nie wypada :classic_cool:

Gość thx84delta
Owszem, Amerykanie utoczyli mnóstwo krwi na Pacyfiku. I zawsze doceniałem ich rolę w wojnie, tym bardziej, że z ich punktu widzenia, zwykłych ludzi, to była abstrakcyjna historia. Jakiś chłopak z Alabamy, Nevady, Karoliny umierał, gdzieś w Oceanie, albo na plaży pięknej wyspy... Ale patrząc na doświadczenie Japonii, to też im się nie dziwię. Dostali dwie bomby w ramach pacyfikacji (Amerykanom też się nie dziwię, mieli dużo racji, choćby z punktu widzenia swoich żołnierzy, ginących gdzieś na oceanie) i eksperymentu militarno-naukowego. I nie dziwię się z punktu widzenia taktyki i strategii. Przeprosiny w imieniu całego narodu, państwa, to przejaw słabości. To się będzie mściło, w sensie moralnym, propagandowym i w pewnych okolicznościach prawnym. Dlatego, tylko słabi, lub głupi się przyznają. Lub przyznają się, jednocześnie coś za to dostając, tak jak Niemcy od Izraela i całej diaspory żydowskiej uzyskali swoiste przebaczenie. Owszem, drogo ich to w dolarze i marce kosztowało :D Turcja do dziś gra wariata w sprawie ludobójstwa Ormian. Są silni i nikt ich nie zmusi. I mają rację, patrząc z punktu widzenia własnych interesów. Przyznanie się i przeprosiny, to byłby cios w zręby ich państwowości. Ormian oczywiście rozumiem i bardzo im współczuję. Ale taki jest świat. Jak tylko masz możliwość, to wbij nóż w plecy wrogowi. Nie czekaj, tylko pchaj ile sił. Chciałby, aby Polska, kiedyś tak pięknie wbiła nóż w plecy Rosji i Niemcom. To jest moje marzenie, od dziecka z resztą ;)

Gość fala hejtu
Ciekawe ...jak niesmaczne żarty dotyczyły Lecha Kaczyńskiego oburzeniom nie było końca... teraz wolno jednak w Państwie pisIS sobie niewybrednie żartować z kogokolwiek...z ludzi z KOD, z Petru itd. Przemysł pogardy wobec opozycji i ludzi którzy ją popierają jest faktem. I tu znów cudowna hipokryzja bo wcześniej rzekomy przemysł pogardy traktowano z absmakiem , odwoływano się do wartości chrześcijańskich itd.... teraz jak widać zwolennicy pisIS jako gorliwi katolicy , ubliżają bliźnim rechocząc i będąc zadowolonymi z siebie. Ifciu... 👄 na tę okoliczność przesyłam ci buziaka. Gorącego oczywiście. Otulona tym razem nie zasłuzyła chociaż jej nawrócenie ( nie głosowanie na dudę wg deklaracji dzisiejszej ) jest zaiste cudowne. Szkoda że jak my rok temu pisaliśmy z shatynem z kim macie do czynienia to jakoś nie chciałyście dać wiary ale warto się było samemu przekonać prawda? 1:0 dla nas... :-P żeby być w klimacie piłki nożnej.

Gość gość
następnego psa nazwę Shaman :classic_cool:

Oczywiście że poznański czerwiec nie ma nic wspólnego z katastrofa smoleńską i jestem przekonany że ofiary i jednego i drugiego wydarzenia byłyby przeciwne by mieszać te dwie tragedie ze soba. Natomiast Antoni ma prywatna armię jak się okazuje i może szantażować moralnie władze Poznania. :-O >> Co do piłkarzy... smieszy mnie ten balonik ....znów napompowany do granic. Piłkarzy pokazuje się jak maupy w ZOO niczym półbogów , a oni niczego takiego znowu nie robią -poza kopaniem w kawałek baraniego pęcherza :-P Ich zarobki sa tak wysokie że niemalże jest to splunięcie w twarz tym wszystkim którzy rzeczywiście coś dla społeczeństwa robią ...np pielegniarkom itp. Nie dajmy się ogłupiać... UEFA jest skorumpowana. następne mistrzostwa w Rosji , która przecież jest agresorem w sporzez z Ukrainą. Ich reprezentacja w ogóle nie powinna brac udziału na takich imprezach. Ale wiadomo..kasa.... Polsat zakodował część meczy co jest skandalem wg mnie chociaż ja na szczęście już tak tych meczy nie przeżywam. Za to w mieście wciąz z banerów spogląda na mnie Lewandowski...w TV też Lewandowski,Petru jak widać "w odwrocie" :-P a mi robi się niedobrze. >> Dzisiejszy mecz wygramy, z Niemcami zremisujemy, z Ukrainą dostaniemy łomot. To moje prognozy 🖐️

Gość thx84delta
fala hejtu dziś Ciekawe ...jak niesmaczne żarty dotyczyły Lecha Kaczyńskiego oburzeniom nie było końca... teraz wolno jednak w Państwie x To generalnie, nie były niesmaczne żarty, tylko zinstytucjonalizowana propaganda nienawiści. Szczególnie po śmierci. Natomiast Petru, sam się podkłada, jak typowy wykształciuch i bęcwał. Natomiast Kijowski, jest typowym śmiesznym posthipisem, bez ikry i wyrazu. Też śmieszny. Po prostu role się odwracają. Była beka z katoli i niepokornych, jest i będzie beka z liberałów i demokratów i lewaków. Prawdopodobnie to się nie zmieni, przez dłuższy czas. Mam nadzieję :D Po Smoleńsku, środowiska konserwatywno-patriotyczne, dostały taką lekcję od elit III RP, że wśród nas (bo też się do tych środowisk, sam zaliczam :D nie działam nigdzie, ale mam poglądy) nie będzie zmiłowania, dla kodziarstwa. Kaczyński i jego świta, wyciągnęli wnioski i dlatego tak docisnęli gaz. I nie ma bata, Kaczyński tak długo będzie jeździł spychaczem, aż zepchnie postprl, na margines. To się może udać. Widać dość wyraźnie, że w wielu środowiskach, jest parcie na wymianę elit. Vide Zaradkiewicz. Gość chyba ma poglądy i wykalkulował, że warto wypchnąć starych trepów, jak Rzepliński. Tym bardziej, że widać, że intelektualnie, to Rzepliński Zaradkiewiczowi do pięt nie sięga. To jest szerszy proces i on będzie się toczył, bez względu na PiS. PiS postara się to wykorzystać.

Gość thx84delta
Darcie łacha, ma sens, ale trzeba mieć świadomość, że barykada ma tylko dwie strony. Albo PiS, albo PO/.N/KOD. Tertium non datur. Przynajmniej na najbliższe 4 lata. Stawiam na to, że PiS wygra najbliższe wybory co najmniej równie wysoko, lub wyżej. Stawiam też na to, że będzie miał potencjalnego koalicjanta w rodzaju postkukiza, narodowców, libertarian... Stawiam na to, że michnikowszczyzna i jej reprezentacja, czyli kodziarstwo, staną się dość zwartym wojskiem (pewnie ruch społeczny, ale z partyjną reprezentacją), ale wyizolowanym z realiów społecznych, tak jak dziś zresztą. Będą robić te swoje happeningi, ale bez zrozumienia, że ludzi to generalnie nie obchodzi, co michnikoza tak bardzo kocha. To się wyraźnie rozjeżdża. Elity III RP (rozumiane jako kodziarstwo, michnikoza, zadowolenie z III RP i na niej upasieni) i świadomość społeczna, która jest coraz bardziej pod wpływem, narracji, że III RP to nieudana Polska dla cwanych komuchów i ich kumpli. Tego się już nie zatrzyma w dłuższej perspektywie, jako pewnego faktu społecznego. Oczywiście, to może być zatrzymane, ale jeszcze teraz. Po zwycięskich dla PiS/postkukiza kolejnych wyborach, nastąpi trwałe przełamanie i elita III RP pójdzie na emeryturę i mam nadzieję, także do więzienia. Może być też wariant pośredni, czyli trwanie w zwarciu, klinczu, pomiędzy dwiema stronami. Przyznam, że tego się obawiam. Bo nie obawiam się triumfalnego powrotu III RP, jako starego układu, bezkrytycznie przyjmowanego przez Polaków.

Gość gość
Będzie skowyt lemingow To pewne.Naogladaja się tefalenow i Wyborcza im napiszę ze wzrośnie bezrobocie przez to.Oni mają kodowane komunikaty które bezmysnie przyjmują.Jak to lemingi

Gość fala hejtu
w tym problem że my jeszcze nie jesteśmy tak jak zachód ... wzrost bezrobocia jest murowany. Ale ideologia uber alles w przypadku obecnych rządów i sprzyjajacej im Solidarności zwyciężą. Już zamordowano in vitro i to ze względów ideologicznych anie medycznych to teraz czas na handel. Mamy słaby przyrost naturalny i in vitro to dobra metoda rozwiązywania problemów z dzietnością ale lepiej dać pińcet do ręki... już ni tylko włocławek bo i w Kamieniu Pomorskim imprezka jest na całego jak donoszą lewackie media :-P 🖐️

Gość gość
gość dziś następnego psa nazwę Shaman x lepiej tak niż Shatyn :P

Milik jest ślepy. Irlandczycy nie istnieją ale póki co nic z tego nie wynika. Ten Lewandowski to statysta jakiś czy kto???

A Szczęsny ma głupia żonę :-P. Jego poprzednia kobieta, z którą był jeszcze w ogólniaku to i ładniejsza i mądrzejszy była. Ale jak ktoś słusznie zauważył pani małżonka niech wydaje miliony Szczęsnego byle by już nigdy nie śpiewała :-D

w czym problem??? Na Zachód od Polski tak to funkcjonuje. x x A tak poza tym nie widzisz żadnych różnic? Bo ja widze. Np taka, że większość normalnych ludzi z********a w Polsce od rana do wieczora i czas na zakupy mają w soboty i niedzielę. Oczywiście to wszystko m.in. bo jest więcej spraw dotyczących handlu.

Stawiam na to, że michnikowszczyzna i jej reprezentacja, czyli kodziarstwo, staną się dość zwartym wojskiem (pewnie ruch społeczny, ale z partyjną reprezentacją), ale wyizolowanym z realiów społecznych, tak jak dziś zresztą. x x I to wyizolowanie ze społeczeństwa objawia się tym, że dziesiątki tysięcy ludzi, z własnej woli przychodzą na demonstracje KO)Du...

Jedenastu facetów pod bramką beniaminka i żaden nie trafił do środka. Idę po lody.

Gość gość
rzezają , rzezają , aż w końcu ich urzezają :O

Milik i Kapustka. Obaj się cieszą jak nie trafiają. Chyba znam inne zasady tej gry :-D

fala hejtu dziś w tym problem że my jeszcze nie jesteśmy tak jak zachód ... wzrost bezrobocia jest murowany. Ale ideologia uber alles w przypadku obecnych rządów i sprzyjajacej im Solidarności zwyciężą. Już zamordowano in vitro i to ze względów ideologicznych anie medycznych to teraz czas na handel. Mamy słaby przyrost naturalny i in vitro to dobra metoda rozwiązywania problemów z dzietnością ale lepiej dać pińcet do ręki... już ni tylko włocławek bo i w Kamieniu Pomorskim imprezka jest na całego jak donoszą lewackie media x x Dokładnie.

Shatyn mógłbyś na dwie godziny wklejac politykę gdzie indziej??? Tu się mecz ogląda.

To generalnie, nie były niesmaczne żarty, tylko zinstytucjonalizowana propaganda nienawiści. Szczególnie po śmierci. x x Nienawiści? Szczególnie po śmierci? :D Przed śmiercią był L.Kaczyński nic nie znaczącym, niezbyt udanym prezydentem wykonującym polecenia braciszka. Po śmierci braciszek usiłuje zrobic z niego świętego, ośmieszając go tym jeszcze bardziej np pochówek na Wawelu czy pomnik w Warszawie...

DKNY dziś Shatyn mógłbyś na dwie godziny wklejac politykę gdzie indziej??? Tu się mecz ogląda. x x O ile się orientuje to jest topik polityczny. Sportowe topiki są w innym miejscu a więc... No to juz wiesz...:D

Po prostu role się odwracają. Była beka z katoli i niepokornych, jest i będzie beka z liberałów i demokratów i lewaków. Prawdopodobnie to się nie zmieni, przez dłuższy czas. Mam nadzieję x x Z katoli i katolików beka jest dalej. A niepokornych? Którzy to? Ci co wykonują bez mrugnięcia polecenia Jarosława K. czy ci którzy wierzą w bzdury wydobywające sie z ust Jarosława K. czy Antoniego M.?