Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wzrok po porodzie.

Polecane posty

Gość gość

Jestem 9 miesięcy po porodzie i zauważyłam, że wzrok mi się pogorszył. Mam +5 dioptrii na lewe i prawe oko i za tydz. idę do okulisty. Zdarzyła sie Wam też taka sytuacja, czy to nie ma związku z porodem?

Gość gość
Nikt nie zaobserwował u siebie problemòw ze wzrokiem po porodzie?

Gość gość
A rodzilas siłami natury? Aż się dziwię ze przy takiej wadzie nie zrobili ci cesarski.

Gość gość
Tak, naturalnie rodziłam i nikt mnie nawet nie pytał, jaką mam wadę, ani lekarz prowadzący, ani w szpitalu przed porodem.

Gość gość
Dodam jeszcze, że fazę partą miałam ponad godzinę.

Gość gość
Od razu po porodzie wzrok ci się pogorszył?

Gość gość
Ja mam -5. Po porodzie jestem dwa lata i też zauważyłam, że wzrok mi się pogorszył. Na to nic nie poradzimy. Czas na nowe, mocniejsze soczewki.

Gość gość
Nie zauważyłam, żeby było to centralnie po porodzie, ale te +5 dioptrii mam już 8 lat, więc to trochę dziwne, że przez tyle lat było dobrze, a teraz czuję, że muszę zmienić szkła.

Gość gość
Ja przed porodem miałam -5,5, ale lekarz mówił, że jak to wada od lat, to jest związana z tym , że oczodoły są za małe i że to nie jest wskazanie do cesarki, że nic się nie stanie. Ale jakoś po porodzie wada mi się pogłębiła..

Gość gość
Hmm, lepiej idź do okulisty i dobierz soczewki bądź okulary w dobrym salonie. U mnie wzrok zaczął dość szybko się pogarszać (-1 dioprii w obu oczach w jeden rok ;/) i poszłam do http://www.optycorp.waw.pl/ . Na szczęście dobrze dobrałam soczewki i ejst ok, wada się nie pogłębia.

Gość gość
Ja jedno oko mam -6, drugie -6.5. Termin mam na koniec lipca. Wczoraj bylam na konsultacji okulistycznej. Nie mam przeciwskazan do porodu naturalnego. Dno oka w granicy normy (tak napisala okulistka) Siatkowka tez niby w miare. No zobaczymy jak tam bede widzieć po porodzie, bo juz teraz jestem mega ślepa

Gość gość
Ja na waszym miejscu dziewczyny skonsultowałabym to z dobrym okulistą, np. http://www.drmichnowski.pl/. Nie ma co, ze wzrokiem nie ma żartów, nie oszukujmy się.

Gość gość
Nie ma rady, musisz dobrze dobrać sobie soczewki. Mnie ostatnio strasznie pogorszył się wzrok i dobierałam w http://www.panhilary.lodz.pl/ i wszystko jest ok.

Gość gość
Człowiek pisze o problemach a tu zaraz reklamy wpychają. Ja też mam wadę wzroku na oba oczy -6.25. Wada ujawniła mi się w wieku 16 lat i tak od -0.5 potoczyła się do takiej wielkiej. Dwa lata temu stanęła na tym -6.25. Pól roku temu urodziłam cc. Choć wada nie była wskazaniem do cesarki to miałam ją z innych względów. Mimo to, żeby nie rodziłam sn czuję, że gorzej widzę i co gorsza przeszkadzają mi soczewki kontaktowe ( do czasu ciąży nic się nie działo) wiec te zmiany u mnie to nie poród a sama ciąża wywołała.

Gość gość
Na oba oczy :D

Gość gość
18:49 Miałś dużą wadę już przed porodem, skąd przekonanie, że ciąża ma wpływ????