Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Maturzystka97

Jakie studia wybrać,potrzebuję rady

Polecane posty

Hej! Jestem tegoroczną maturzystką i mam ogromny problem jakie wybrać studia. Jestem po liceum ,na maturze zdawałam bio i mat ,ponieważ myślę ,że w obu przedmiotach jestem dobra. Zastanawiam się jakie kierunki wybrać,myślałam o pedagogice wczesnoszkolnej i przedszkolnej ale mam obawy czy to dobry pomysł (zawsze chciałam pracować z dziećmi chociaż nie mam zdolności muzycznych ) obawiam się że nie znajdę pracy i będę żałować tej decyzji. Myślę także o ekonomii oraz FiR -matematyka to nie problem ale szczerze nie wiem na czym te studia polegają i czy po prostu nie będą nudne.Jeżeli ktoś studiuje na tych kierunkach niech opisze jak one wyglądają(patrząc oczami studenta) oraz jak wygląda 1rok :)

Gość gość
Ekonomia to fajny kierunek, ale kosztuje trochę wyrzeczeń. Rok tym kierunku wyglada jak praktycznie na każdych innych studiach. Ale najlepiej iść na taki kierunek w którym jesteś kotem. I zależy czy ma wieczorowe czy dzienne.

Gość gość
Jeśli interesuje Cię pedagogika, to idź. A jesli chodzi o rachunkowośc, to zawsze możesz zrobić kursy w Stowarzyszeniu Księgowych, bardzo konkretny i chwalony przez pracodawców ;)

Gość gość
Pedagogika teraz ciężko z praca fir to samo. Jak masz biologię na maturze to nie lepiej pielęgniarstwo, stomatologia, czy farmacja albo medycyna.