Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest sens iść na basen w ciazy kiedy nie umiem plywac? Troche się zasiedzia

Polecane posty

Gość gość

Witajcie Kochane, Jest sens chodzić na basen w ciąży - nie umiem plywac ale przy jakimś makaroniku czy materacu dam rade się popluskać :) chciałam się jakos "poruszać" bo się trochę zasiedziałam w ciąży.

Gość gość
Mam obawy czy to,ze tak naprawdę nie umiem plywac jest tym bardziej niebezpieczne bo jednak w brzuszku mam małą Księżniczkę, nie chce jej zaszkodzić... Czy jest sens takiego "pluskania się" przy jakims materacyku, ewentualnie same przebywanie w wodzie jest ok? Nie przesiaduję w wannie odkad jestem w ciąży - biore prysznic żeby nie narazić się na żadna infekcję.

Gość gość
No właśnie. Samo pluskanie jest na pewno ok. Nawet wtedy gdy nie umiesz pływać ale martwi inna kwestia- mianowicie twoje zdrowie. Ja sama tez chciałam poruszac sie w basenie zeby sie nie zasiedziec ale gin wybił mi to skutecznie z glowy. Bedac jeszcze nie ciazy, miewalam problemy z infekcjami, chciac chronić sie przed grzybica w ciazy powinno umikac sie takich wlasnie miejsc jak basen. Obecnie jestem w 36 tc i wcale sie nie zasiedzialam (na zwoleneniu L4 od.20 tc). Wystarczy pies i spacery 3 razy dziennie po pol godzinki ;))

Gość gość
No wlasnie rozluźnia miesnie i może wywolac przedwczesny poród. Nie mam psiaka a szkoda... nie szukam wymówek ale u mnie jest tak zwana dzungla i jeski chodzi o jakiś spacert to wdycham te spaliny.. żeby zobaczyć kawal zieleni musze trochę kilometrow zrbic dlatego pomyslalam o basenie, ale wlasnie - jednak wiele osob tam chodzi, jakies grzybice na stopach, infekcje - to mnie matwi.

Co prawda od kiedy jestem w ciazy to uzywam duzo chlodniejszej wody (wczesniej mylam sie we wrzatku ;) ..ale lubie sobie czasem polezec w wannie z duza iloscia piany - to takie relaksujace :) Myje sie plynem Laktacyd, czesto zmieniam bielizne, uzywam wkladek, podcieram sie wilgotnymi chusteczkami - takze o infekcji nie ma mowy :) A co do pytania - to pewnie - idz na basen, materac, troche wody.. relaks to relaks :)

Gość gość
Ja jestem na zwolnieniu od 5 tyg.ciązy - gdyż była zagrozona, sporo siedziałam/lezalam spacery były rzadko i teraz nie wiem chciałabym się jakos rozruszać chociażby dlatego żeby porod lepiej znieść i szybciej wrocic do formy.

Gość gość
rosemja a ja slyszalam ze wlasnie wkładki często przyczyniają się do infekcji tym bardziej w okresie letnim, ja przestalam ich uzywac, nosze bawełniane majteczki... staram się uważać na każdym kroku.