Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy byłbym taką samą osobą,gdyby nie błędne wybory

Polecane posty

Gość gość

ale czasami się zastanawiam co byłoby gdyby pewne rzeczy potoczyły się swoim rytmem,trybem,takim jak powinny.I czy nie osiągnąłbym o wiele więcej,gdybym podszedł do różnych spraw na spokojnie,na luzie. może leżąc teraz przed tym laptopem,odpoczywając po pracy dorabiałbym wykonując zlecenia w zawodzie,do którego zawsze mnie jakoś ciągnęło,może jakaś dziewczyna w moim stylu,odpowiednia dla mnie leżałaby obok,lub zajmowała się naszym dzieckiem

Gość gość
Pewnie nie. Pewnie byłbyś inny, bo wybory życiowe i to co nam się przytrafia w zyciu, kształtuje nas. Pewnie Twoje życie byłoby inne, niż jest teraz, ale to nie oznacza, że lepsze. Zaakceptuj to, w jakim teraz miejscu jesteś, a jeśli Ci źle, to rób wszystko co się da, żeby to zmienić ;)

Gość gość
czy nawet w tych sferach do których tak usilnie dążyłem bym więcej nie osiągnął,gdybym nieco wyluzował

Gość gość
Może tak, a może nie. Nikt z nas nie ma szklanej kuli i po co w ogóle zastanawiac się nad tym, co by było, nie lepiej skupić się na dniu dzisiejszym?

Gość gość
ale czasami człowiek rozmyśla

Gość gość
Porozmyslać możesz, ale niech to nie zajmuje całego Twojego wolnego czasu.

Gość gość
Jeszcze 2-3 lata temu sam zastanawiałem się nad swoim życiem i błędami które popełniłem, dziś cieszę się że stało się tak, a nie inaczej, bo od 1,5 roku robię to co lubię i jeszcze mi za to nieźle płacą, trafiłem na kobietę która mnie kocha i którą kocham ja... gdyby nie te wszystkie błędy z przeszłości, to być może dziś wcale nie miałbym lepiej, a tak jest bardzo dobrze i perspektywy na przyszłość też są ok.

Gość gość
wybory wypływają z nas samych, są też oczywiście uwarunkowane rożnymi czynnikami. Nic nie byłoby takie samo to oczywiste. Efekt domina, czy też efekt motyla, a może po prostu życiem rządzi przypadek ?

Gość gość
chociaż na pewno byłbym inny bez szkoły życia jaką była dla mnie ta nie do końca trafna życiowa,chociaż nie tak zupełnie zła, ścieżka życiowa

Gość gość
Celem jest szczęście a dróg do niego dużo i dla każdego człowieka inna ścieżka. W labiryncie można pogubić sie tak jak w życiu, czasu nie można cofnąć tylko trzeba iść do przodu. Twoje życie, Twoje wybory, Twoje błędy, Twoje sukcesy przynajmniej czujesz, że żyjesz.

Gość gość
Nie, mysle ze byl bys innym czlowiekiem, w innym miejscu. Ale kto wie jakim? Moze lepszym,moze gorszym,moze takim samym. Ja wierze,ze zyciu nic sie nie dzieje bez powodu. Czasami sens tego co nas spotyka widac po dlugim czasie,ale w moim zyciu jakos tak jest,ze nawet upadajac na tylek,pomumo bolu,okazuje sie ze tak mialo byc .

Gość nie rozpamiętuj
Autorze masz do siebie pretensje? "dobre decyzje są wynikiem doświadczenia, doświadczenie jest wynikiem złych decyzji".

Gość gość
Co da Ci rozpamiętywanie..?Czasu nie cofniesz,po co jeszcze sobie nerwy szarpiesz?