Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drugi miesiac ciazy pstrykanie w brzuchu

Polecane posty

Gość gość

Witam. Wizyte mam dopiero w przyszlym tyg, drugi raz tj. przed chwila, cos mi tak jakby pstryknelo w brzuchu po prawej stronie i to nie gazy bo przeciwna strona :) .. jakby cos peklo. wiem ze to moze smieszne ale co to moglo byc ?? to moja pierwsza ciaza i wszystko jest dla mnie niepokojace.

Gość gość
Brochów – gmina wiejska w województwie mazowieckim, w powiecie sochaczewskim. W latach 1975-1998 gmina położona była w województwie warszawskim. Siedziba gminy to Brochów. Do końca 1995 roku gmina nazywała się gmina Tułowice z siedzibą w Tułowicach.

Gość gość
Zarodek pękł

Gość gość
Ojej powaznie pytam, musicie byc wredni ?? Nie kazdy jest obeznany, zapytalabym kogos mamy, czy babci , nikogo nie mam. Wszystko mnie nie pokoi, ktos moglby mi napisac kiedy lekarz daje skierowanie na badanie prenatalne ? Wszystkim sie martwie ze bedzie cos nie tak wady jakies, bo pilam alkohol na poczatku ciazy i to sporo b urodziny.. impreza (fakt ze szybciej sie upijalam to nie bylo teg az tak wiele )gdy o nieij nie wiedzialam, palilam, pale dsalej ale ograniczylam i stopniowo chce rzucic. Boje sie bo sie odchudzalam na diecie ryzowej, teraz jem normalnie, wszystko mnie przeraza nie mam sie kogo poradzic. ..

Gość gość
i w ogole zalozylam temat nie w tym dziale...

Gość gość
Palisz fajki?! O masakra! Wiesz, że trujesz swoje maleństwo?! Jak można być tak nieodpowiedzialnym! I ten alkohol jeszcze. Koszmar!

Gość gość
A umiesz czytac ze zrozumieniem ? Rozumiem,ze tu sami abstynenci ??? PILAM gdy nie wiedzialam ze jestem w ciazy byl to 3-4 tydzien . Dwiedzialam sie w 6 ! Pale i ograniczam stpniowo palilam paczke dziennie , teraz 7 czasem mniej, chce zejsc nizej az rzucic calkowicie . Nie mozna rzucac od razu to lekarz tez powiedzial . I prosze mnie nie oceniac ani mi tu nie wyskakiwac z niedpowiedzialnoscia, bo ja swoj rozum mam i nie robilam n iczego z premedytacja, nie od pierwszego dnia sie wie, ze jest sie w ciazy prawda ??

Gość gość
ja czułam na początku takie delikatne skurcze i takie "przelewanie" się w zoladku. Może w jelitach Ci się gazy tworza, teraz będziesz musiala mniej a częściej jesc lekkostrawne rzeczy. NIE PIJ JUZ ANI NIE PAL BO TO JAK KOMORA GAZOWA DLA TEGO NIEWINNEGO CUDU W TWOIM BRZUSZKU. ja miałam zabieg na twarz u kosmetyczki kwasem salicylowym 20% a dowiedziałam się o ciąży w 4 tyg . na tym etapie lekarz powiedział ze nic nie szkodzi dziecku, gdby to był 2-3 miesiąc to już tak było by kiepsko wiec, uważaj na siebie, dbaj o maluszka i szczęśliwego rozwiązania Ci zycze :)

Gość gość
Mialam podbnie jak Ty ,ze popadałam w paranoję ale moja ciaza była zagrozona natomiast modlitwa wyblagalam u Boga Cud i dzidziulek się ladnie rozwija :) za kilka miesięcy rodze :) Sam ginekolog mi powiedział,ze nie ma kobiety która by się ni przejmowala( no chyba ze jakas zulica) ale nie możesz się zamartwiac STRES zle wpływa na dziecko.

Gość gość
No wlasnie, ja naprawde nie jestem jakas patologia. Po prostu bylam na urodzinach , naprawde popilo sie wiadomo, w tym tez czasie mial pojawic sie okres , nie mialam pojecia ze moze byc ciaza, no i popilo sie , a nawet sprobowalo uzywki, nie duzo podkreslam probowalo.. szybciej sie upijalam wiec w sumie upilam sie juz 3-4 piwami. Slyszalam ze w pierwszych tygodniach niby nic nie przenika do plodu to prawda ?? Przeciez masa kobiet nie wie ze jest w ciazy robiarozne dzieci to naprawde byloby ich wiele chorych. Teraz nie pije , nie cpam nigdy nie cpalam (raz probowalam i to jak wyzej wspomnialam) ale pale no, juz pisalam ze probowalam rzucic to pocilam sie i mialam zawroty glowy . Ale walcze z tym .

Gość gość
No i dziekuje Wam dzeiwczyny za sensowna odpowiedz, rowniez zycze duzo zdrowai dla Was i dzieci :) przepraszam za pisownie, pisze z niemieckiej klawiatury i tu sa inaczej literki.

Gość gość
Jak nie można rzucić fajek od razu? Co za konował tak Ci powiedział?! Jak się pieprzysz bez zabezpieczenia to chyba logiczne, że możesz byc w ciąży a chlałaś do zgonu, tak? Jaka patola...widać od razu, wpadka, fajki, alkohol i robol u zaborcy, brak słów.

Gość gość
14 00 nie obrazaj mnie d cholery. czy ty co miesiac podejrzewasz ze jestes w ciazy ????i w ten sposob wegetujesz, nie przemeczasz sie, nie pijesz alkoholu, bo byc moze jestes w ciazy ?? Zaraz wyskoczysz mi z zabezpieczeniem .. wyobraz sobie, ze zaszlam mimo tego PATOLO i co ??? Kretynizm

Gość gość
Nastepna glupia co mysli ze zabezpieczenie daje 100 procent pewnosci . Swieta krowa sie znalazla

Gość gość
przestań słuchać discopolo to zarodek nie będzie pstrykać w takt tej "muzyki"