Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiki10

Czy w dalszym ciągu opłaca sie wyjazd do uk?

Polecane posty

Gość wiki10

Witam w pl jestem 4 lata ,sytuacja rodzinna zmusiła ze wrocilam.w uk bylam 7 lat.mieszkałam i pracowałam.nie siedziałam na zasiłku.bylam z synem.mieliśmy w planach wrócić do uk.ale chyba raczej bez sens wracać tam,teraz kiedy wyszli z ue.moi znajomi ktorzy sa 10 lat tam.twierdzą ze im sie tam będzie i tak wszystko należało bo sa długo tam.wiec oni sie nie martwią a jakie jest wasze zdanie?chyba zostaniemy w pl.

Gość gość
Wyjscie z Unii potrwa minimum 2 lata a kto wie, moze dluzej. Zreszta, moze Szkocja i Irlandia odlacza sie i zostana w Unii. Albo cos wymysla i nie wyjda, juz pisza jakies petycje czy cos, wiec nic pewnego

Gość gość
Swinio trzeba bylo sie uczyc w PL hahaaaa, co za przegrywy :D

Gość gość
Naucz sie najpierw polskiego, bo widac ze nawet z ojczystym jezykiem masz problemy %%%

Gość gość
Nie opłaca się.Opłacało się przed 2004 r.

Gość gość
Teraz już jest w PL tak dobrze, że spokojnie można wracać. Zarabiamy coraz lepiej a wszystko jest duuuużo tańsze niż na zachodzie. Weź pod uwagę, że w PL są doskonale perspektywy rozwojowe. I tutaj jak ktoś ma jakąś inwencję twórczą to zajdzie bardzo daleko. Tu się lekko i łatwo żyje a rodacy zawsze są dla swoich serdeczni..

Gość gość
kuźwa! co bierzesz?? też chcę mieć taki odlot!

Gość gość
PL obecnie wiedzie świat w czołówce. Mamy fantastyczny wzrost PKB a ceny niziutkie. Żyć a nie umierać. Oby tak dalej! PiS zdał egzamin na 5+!

Gość gość
angole sa uprzejmi na pokaz, lepiej mieszkac w PL tansze mieszkania i lepsze a nie dwukurki i grzyb angielski

Gość gość
Tak! Ja też tak uważam. Trzeba budować polski dobrobyt w PL a nie włóczyć się nie wiadomo gdzie i po co! A z resztą już się nie opłaca wyjeżdżać.

Gość gość
nie trzeba dzis jezyka aby wyjechac. 99% osruów nie zna jezyka i zasuwa na tasmie lub czyszczac zabryzgane kible w uka jako tania sila robocza angoli . bardzo mnie to cieszy dzieki temu niedlugo pracodawca podwyzsza mi pensje

Gość gość
wiecie że o tej koszmarnej jakości mieszkań w Anglii to nie tylko od Polaków sie słyszy, obcokrajowcy też narzekają... i taka prawda, mieszkania są tam byle jakie, w koszmarnym stanie

Gość gość
A za to jakie drogie? Łatwiej zarobisz w PL na nowoczesne mieszkanie niż w UK, No chyba, że chodząca łajza jesteś.

Gość gość
Skoncz juz pier/dolic o tym dobrobycie w PLu :D nie ma to nic wspolnego z rzeczywistoscia

Gość gość
Jak to nie ma jak ma! Tu jest tanio i pracy jest pod dostatkiem!