Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamusie czy wzięłybyście mieszkanie za odstępne w prywatnej kamienicy z gwarancj

Polecane posty

Gość gość
Obyście nie odwalili remontu i nie wylecieli stamtąd. Jak jesteście pewni co robicie to bierzcie to ;)

Gość gość
jesli ta dziewczyna bedzie chciala 15 tys to takiej tragedii nie ma

Gość gość
Dokładnie. 15 tys. za to wszystko co tam jest zrobione to nie jest dużo.

Gość gość
Nie rozumiem! Autorka ma wszystko przekalkulowane, przemyślane i pyta na kafe, czy wziąć to mieszkanie i zapłacić tej lasce 17 tys? Weź się autorko nie kompromituj. Przeliczyłaś, że same meble będą wartości ok 5 tysięcy i za to faktycznie można by jej zapłacić, to po jaki uj się tutaj pytasz co zrobić?

Gość gość
bo autorka chciała się pochwalić jaką to zajeświetną ofertę znalazła, strugając przy tym zaradna bogaczkę i znawczynie wszystkiego. Autorka ma już wszystko przekalkulowane, wiec ile będzie płaciła za wszystko, wie ile co by ją kosztowało ;]

Czytałam umowę, najważniejszy zapis jest taki, że czynsz może wzrosnąć tylko i wyłącznie po ogłoszeniu tego przez wojewodę. Więc właściciel nie może sobie robić co chce z nami i dźwignąć czynszu o 100% x no ja różne głupoty na kafie czytałam ale nie aż takie . dziewczyno , co ma wojewoda do czynszów i mów pomiędzy najemcami ?:D wojewoda to może ogłosić stan klęski żywiołowej a i to po spełnieniu wielu przesłanek a nie ogłaszać podwyżki czynszu w prywatnych nieruchomościach . Ponadto - to takie super mieszkanie a wynajmujący zgadza sie tak niski czynsz ? jedno przeczy drugiemu .

Gość gość
Allium kobieto a no to ma wojewoda, ze podwyżki czynszów są odgorne. To jest właściciel należący do zrzeszenia prywatnych właścicieli i wszystko tam regulują przepisy. Czynsz może być podniesiony o jakiś procent inflacji nie pamiętam teraz dokładnie zapisu w tej umowie bo się na pamięć nie nauczyłam. Jutro bede miala podpisana swoja to Ci to przepisze. To nie jest żadna bzdura. Doinformuj się zanim następnym razem będziesz się nabijać :) to jest na tej samej zasadzie co w mieszkaniach miastowych. Kropka.

Gość gość
Za uzasadnioną uważa się także podwyżkę czynszu albo innych opłat za używanie lokalu (czyli ad. 3 – ad. 5 zgodnie z wyjaśnieniem w ostatnim rozdziale) w wysokości nieprzekraczającej w danym roku kalendarzowym inflacji za poprzedni rok (średniorocznego wskaźnika wzrostu cen towarów i usług konsumpcyjnych ogółem w poprzednim roku kalendarzowym). Inflacja jest ogłaszana, w formie komunikatu, przez Prezesa Głównego Urzędu Statystycznego w Dzienniku Urzędowym Rzeczypospolitej Polskiej „Monitor Polski”. Możemy to znaleźć na: stronie GUSu: http://www.stat.gov.pl/gus/5840_1634_PLK_HTML.htm Czyli np. czynsz wynosił na koniec 2013 roku 1.000 zł miesięcznie wraz z wszystkimi opłatami, nie licząc opłat licznikowych. W 2014 roku możemy podnieść czynsz o 0,9 % czyli tyle ile inflacja w 2013 roku, to jest do 1.009 zł. Widzimy zatem, że to raczej nie jest podwyżka, a utrzymanie wysokości czynszu w stosunku do podaży pieniądza. x Znalezione w necie. O to chodzi. I ogłasza to właśnie wojewoda dla danego województwa moja droga.

Gość gość
A mieszkanie owszem, jest super. Bo ma świetny układ :) piękną łazienkę i kuchnię :) Nie ma dużo roboty i jak sobie je zrobimy pod siebie to będzie piękne mieszkanie :) Po wakacjach ruszamy z remontem, nie duży bo nie duży, ale potrwa bo czasu mało mamy na co dzień. Właściciel nie ma co się zgadzać lub nie zgadzać na czynsz. Tak jest i koniec. Nie on o tym decyduje.

Gość gość
Dobra opcja dla biedaków.

Gość gość
to nie było mieszkanie od miasta. Naucz się czytać.

Gość AdamoGadek
W sumie trochę ciężka sprawa, bo tak naprawdę różnie może być. Ja bym na twoim miejscu zapytała notariusza, jak on się na to zapatruje. Jak mojemu synowi kupowałem mieszkanie to pani Boroń-Radoń nam pomagała ogarnąć to wszystko, może warto podpytać?

Gość gość
Według mnie w sprawie takich ofert zawsze warto się radzić kogoś, kto dobrze się na tym zna. Ja znalazłam swoje mieszkanie dzięki http://www.mpddeweloper.pl/ , bardzo dobrze mi doradzili.

Gość gość
A mam do Was pytanie czy mogę zerwać umowę na wynajem czas oznaczony bez klauzuli żadnej?plisssss może ktos wie

Gość gość
I jak się mieszka,bo też chcę podobnie?