Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123445

Przestałam wierzyć w Boga

Polecane posty

Gość gość
jezeli bóg zabija to z miłosci zeby człowiek nie trawił do piekła

Tu jest odpowiedź - skoro czysty i nieskalany szatan wymyślił sobie zło, to dlaczego bóg by nie miał wymyślić skoro też był czysty i nieskalany? Wszyscy się skalali, bóg też jest skalany - brudny i ohydny.

Zresztą, takim jak wy tylko bóg został - jesteście przegrańcami, pasztetami, tępakami. Gdyby nie religijne książki nie wiedzielibyście w co wierzyć macie. Idźcie do swojego boga, nie wiem co wy tu na kafe robicie.

Gość gość
Ale jaki szatan ? Katole nawet nie wiedzą skąd się ta postać wzięła. Ona nie wywodzi się z chrześcijaństwa ani z judaizmu, ale więcej już nie napiszę, bo lubię się pośmiać z debili.

Oto domena ludzi głupich - kilkoma niezmiennymi formułkami religijnymi chcieliby wytłumaczyć cały świat. Człowiek mądry rozpozna kłamstwa i debilizm.

Gość gość
Ty Słowianin nie wyzywaj nie wyzywaj bo każdy wierzy w co lub Kogo chce. Ja np. Wierzę w Boga. I dobrze mi z tym. Szacunku trochę.

dziś - takie wymówki stosowali inkwizytorzy, od razu widać jaka ciemnota w tobie mieszka, jaka paskuda. Średniowiecze dalej trwa w ludziach choć dawno się skończyło. Lecz ja - wzniecam światło, ja niosę światłość w tych mrokach religijnych i zabobonach, to dlatego zwalcza się takich jak ja. Lecz mądrość mieszka w ludziach, razem zwyciężymy.

Gość Korename
martyna 33 - czy mogę Cię prosić o kontakt? Proszę napisz do mnie na adres korename@gmail.com to wyjaśnię o co chodzi. Dziękuję

Gość gościnny
123445 2016.07.02 mam problem. Zawsze byłam bardzo wierząca, ale ostatnio dopadła mnie myśl, że chyba jestem głupia. Nie rozumiem wielu rzeczy...np. Skoro bóg jest miłosierny to czego nie przebaczył pierwszym ludziom? I dlaczego istnieje takie coś jak piekło? Po swoim własnym życiu też jakoś nie widzę jego wsparcia. Czy ktoś z was może mi podać jakieś SENSOWNE argumenty, które przekonałyby mnie co do jego istnienia??? Taki problem ma większość pseudo chrześcijan którzy nie znają biblii. To nie była kwestia wybaczenia tylko sprawiedliwości, Adam z Ewą byli doskonali i zgrzeszyli przeciwko Bogu, a za grzech zgodnie z zapowiedzią jest śmierć więc jeśli mamy kogoś winić to Adama i Ewę, a tylko doskonałe życie mogło zmyć grzech z ludzi i to właśnie dla tego Bóg oddał swojego syna za nas wszystkich i dopiero jego doskonała osoba zmyła grzech pierworodny inaczej nikt nie miałby szans na zmartwychwstanie, a nie jak twierdzi wbrew temu co mówi kościół że pokrop niemowlaka wodą to zmyjesz grzech pierworodny. Co do piekła to kolejna bujda kościoła żeby trzymać ludzi w strachu przed tym co nieznane, biblia wyraźnie mówi o tym że człowiek po śmierci już nic nie może, nie czuje, nie myśli, nie planuje itd, więc jak może przeżywać katusze??? Czytajcie ze zrozumieniem i zadawajcie pytania, nie wierzcie na słowo nikomu.