Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123445

Przestałam wierzyć w Boga

Polecane posty

"Kochani, nie odpowiadajmy tej osobie." x Jesteś moim wrogiem i nie dorastasz mi w niczym mądrością, głupota od ciebie epatuje. x "zaczelo sie od tego, że gadal, że nie ma Boga, potem wychwalal bostwo jakies jako moc, potem mowil o hinduizmie i buddyzmie, potem wychwalal Jezusa(a ganil Zydow i Boga), a teraz chwali Zydow, mówiąc, że ich religia jest mądra" x To prawda. Bo tak naprawdę wszystko ma sens po trochę.

Gość gość
faktycznie, on stosuje argumenty ad personan. Nie ma logicznych argumentów do dyskusji, więc miota sie i wyzywa innych

To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Ja chciałem odpowiedź na pytanie - dlaczego bóg rozkazywał zabijać i kraść skoro uważa że to złe? Gdyby bóg tego nie rozkazywał to nic bym nie mówił ale bóg to hipokryta, sam zakazuje a robi to. Więc pytam się czy upadł do poziomu człowieka? W gotquestion nie ma na to odpowiedzi. Nawet nie ma tych cytatów gdzie bóg to robi jakby chcieli je zatuszować. To znaczy że bóg może zabić kogoś aby jego naród się wzbogacił bo jest bogiem? Czy naprawdę mam znaleźć te cytaty i wy zamilczycie? Bo zamilczycie.

Gość gość
groobygratsch dziś Od kilku lat jestem nałogowym hazardzistą ale są tego plusy. Wygrywam i zarabiam. Chodzi o zakłady bukmacherskie na ,które to opracowałem pewne wzory matematyczne. Zdarzają się typy przegrane ale nigdy nie są to dłuższe serie. Spośród 78 miesięcy gry tylko w ciągu 2 m-cy byłem w plecy. Z roku na rok jestem jednak coraz lepszy i z coraz większym kapitałem na grę odnoszę coraz większe zyski. Właśnie kończy się Euro2016. Odbyło się zaledwie 48 meczów. Przypominam, że gdy grają ligi europejskie to 48 meczów jestem w stanie obstawic w ciągu 2 dni ( sobota i niedziela ). Na Euro zarobiłem ponad 70 tyś zł. Na koncie obracał kwotą kilku mln zł. Przy czym drugie kilka mln zł przeznaczyłem na ustawienie się i rozrywkę. Mam 35 lat i mogę pozwolic sobie na wszystko. Prawie. Czasem jednak zastanawiam się czy to na pewno dobrze. Nie ożeniłem się, nie mam dzieci. Obracam się wśród towarzyskiej śmietanki ale czy wycieczki do Australii, Nowej Zelandii czy po Europie po kilka razy w roku to rzeczywiście coś niesamowitego ? Może i na grillu za płotem można się dobrze bawic. Przy dzieciach jest dużo pracy ale te dzieci są. Są tu osoby, które są spełnione materialnie a czują, że przeholowały ?

Ja chciałem odpowiedź na pytanie - dlaczego bóg rozkazywał zabijać i kraść skoro uważa że to złe? Odpowiadajcie.

"Albo prostu robi sobie z nas żarty." x Nie ja się pytam poważnie, to twój umysł jest żartem. W dodatku słabym.

Ja was wcale nie obrażam, ja tylko pisze prawdę, przecież to prawda że jesteście głupimi moherowymi krowami. Prawda nie zawsze jest wesoła i przyjemna.

Gość gość
a mozna zapytac, skąd wiesz, że Bog rozkazywal zabija i krasc, skoro rzekomo bylo to tuszowane i nie ma tego nawet w Biblii?

"i nie ma tego nawet w Biblii" x Nie ma bo nie chcesz tego znaleźć głupie dziecko. Wszystko jest, a ja nie zamierzam szukać i podstawiać ci pod nos czegoś żeby taki hipokryta później zamilkł bo robiłem to już wielokrotnie.

Ja w swoim życiu dostaje nagrody i sram na ducha świętego. Bo to tylko litery z książki. A wy możecie lizać mu d**y i będziecie cierpieć. I dobrze, pośmieje się s was.

Gość gość
slowianin ja juz bym się bała na twoim miejscu po tych bluznierstwach :P

Chce odpowiedź na pytanie - dlaczego bóg rozkazywał zabijać i kraść skoro uważa że to złe? Bo dam cytaty i dobrze wiecie o tym że one są wy mohery zasrane. Stare i głupie.

Gość gość
to ty piszesz kłamstwa a nie prawde gdzie pisze ze nie lubil swin 1M.1,31 I spojrzał Bóg na wszystko, co uczynił, a było to bardzo dobre.

Skoro było dobre to dlaczego stało się złe? Przecież tylko głupi pozwoliłby na to by było złe. Skoro świat był dobry to po co było stwarzać szatana skoro bóg wiedzieć że nie będzie dobry? No ja bym nie pozwolił, widać jestem mądrzejszy i nie tylko ja bo wielu ludzi to dostrzega. To sprzeczność i brak rozumu tego boga z książki.

Gość gość
Jezus Chrystus i jego ojciec to fiuty, których z radością bym ukrzyżował i spalił w piecu. No to tyle na temat bóstw

Wiecie za co lubię jahwe - że wrogów pozwalał okradać i gardzić. Jestem tego samego zdania, mamy trochę wspólnych cech.

Bog jest jedyny i sprawiedliwy!!! na co zasluzysz tak masz i zyjesz!!!-proste

Ale czy naprawdę tak trudno odpowiedzieć na to pytanie, tylko jedno mam nie zadam więcej ale odpowiedzcie. Dlaczego bóg rozkazywał zabijać i kraść skoro uważa że to złe?

Gość gość
byla juz mowa o tym, że to nie Bog stworzyl szatana i pieklo. A zlo tego swiata jest wynikiem tego, że szatan omamil pierwszych ludzi, oboecujac im to, że będą tacy jak Bog. Zlamali oni przyzeczenie Boze, dlatego mimo, że ich winy zostaly odpuszczone(nie umarli), to muszą poniesc konsekwencje swoich win i pokutuja na ziemi (mają ciężkie życie itd.). Wszystko jest więc winą szatana i ludzi

fubek , ty znowu swoje ... weź Biblię do ręki , nie wyrywaj zdań i zdarzeń z kontekstu a wszystkiego się dowiesz .

Gość gość
osoba o 16:24 juz odpowiedziała ci na to pytanie. Przeczytaj to w końcu i przestań powielac to samo pytanie, na które juz dostales odpowiedz

jezeli ktos nie rozumie przekazu P.Boga ..to i odpowiedzi nigdy nie zrozumie-((((dobranoc

Gość gość
on jest jak świadkowie Jehowy. Wyrywaja tacy zdania z kontekstu, zmieniają ich znaczenie, a potem próbują zapedzic w róg. A prawda taka, że takie zdania czytane w calosci mają zupelnie inną wymowę

Jesteście złymi i obłudnymi ludźmi, dla mnie postać Jezusa nie była jahwe. To zagadkowa postać pisana jakby przez pryzmat czegoś innego. Są też ewangelie nieuznane, bardziej mądre moim zdaniem. Wiele słów Jezusa jest niejasnych np nie można dwóm panom służyć albo człowiek zły wydobywa ze swego skarbca złe rzeczy, a dobry dobre rzeczy, po owocach ich poznacie. Jakby Jezus rozumiał wiele ale jeszcze nie do końca, powiedział - większe rzeczy uczynią ode mnie ci co mnie słuchają, wskrzeszanie zmarłych nie było naprawdę - to tylko symbolika do odrodzenia duchowego - ślepi ujrzą, głusi usłyszą, chromi zaczną chodzić, musisz umrzeć w sobie aby narodzić się ponownie - sam to powiedział. Zaprzeczył też zmartwychwstaniu sugerując że jego królestwo jest pośród ludzi, a nie w niebie. Jahwe nie jest bogiem - to tylko odbicie duszy człowieka, tego jaki jest. Ci co pisali te okrutne wersety byli złymi ludźmi, ci co pisali dobre - byli dobrzy.