Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123445

Przestałam wierzyć w Boga

Polecane posty

Błąkać to się może debil wyznający bożka z książki. Niech nie zapomina że nie jest pępkiem świata i że nie jego religia jest jedyna.

Oczywiście że siła wyższa istnieje - ale nie katolicka czy arabska czy grecka, rzymska, egipska. Choć skoro żydzi zgapiali od Egipcjan, w starym testamencie są takie cytaty w których jahwe chce aby jego ludzie wyglądali tak elegancko jak Egipcjanie. Od razu widać że to byli niechluje, zarośnięte i brudne dziady z pustyni smiech.gifsmiech.gifsmiech.gifsmiech.gifsmiech.gifsmiech.gif A Egipcjanie wiadomo - czyści, zadbani, saune, łaźnie, kobiety miały najróżniejsze i luksusowe kosmetyki, pachnidła, faceci ogoleni, nawet makijaż robili Faraonowie. Czy to nie żałosne że naród wybrany musiał zgapiać od obcego narodu jakby ich bożek nie mógł im tego dać swoją mocą? On kazał im grabić obce narody i okradać. Kazał im popełniać zbrodnie i na tym się bogacić - to są fakty.

Gość gość
w Starym Testamencie są takie niby cytaty? a to ciekawe, bo czytalam caly. Zacytuj. Owszem, ten testamten rozni sie od Nowego. Rozni sie znaczącą rzeczą- Nowy opisuje życie Jezusa, religie pokoju. Kogos, kogo zeslal Bog dla ratowania ludzi, a kogo potem zabili Żydzi. Wiec weź nas tu od Żydów nie wyzywaj. v w Biblii jest wzmianka o Potopie- czyli faktycznie czyms tak nierealnym i wymyslonym, że inne religie nawet o tym wspominaja (niezaleznie od siebie). Na podstawie tego mozna wiec sądzić, że wszystko to klamstwo... v a jak wytlumaczysz np. istnienie Calunu Turynskiego?

"w Starym Testamencie są takie niby cytaty? a to ciekawe, bo czytalam caly. Zacytuj" x Brzydzisz mnie. Jak żydzi faryzeusze.

Oczywiście że siła wyższa istnieje - ale nie katolicka czy arabska czy grecka, rzymska, egipska. Choć skoro żydzi zgapiali od Egipcjan, w starym testamencie są takie cytaty w których jahwe chce aby jego ludzie wyglądali tak elegancko jak Egipcjanie. Od razu widać że to byli niechluje, zarośnięte i brudne dziady z pustyni smiech.gifsmiech.gifsmiech.gifsmiech.gifsmiech.gifsmiech. gif A Egipcjanie wiadomo - czyści, zadbani, saune, łaźnie, kobiety miały najróżniejsze i luksusowe kosmetyki, pachnidła, faceci ogoleni, nawet makijaż robili Faraonowie. Czy to nie żałosne że naród wybrany musiał zgapiać od obcego narodu jakby ich bożek nie mógł im tego dać swoją mocą? On kazał im grabić obce narody i okradać. Kazał im popełniać zbrodnie i na tym się bogacić - to są fakty.

Gość gość
powiedz to muzułmanom cwaniaczku

Gość gość
jestes zalosny, bo czytalam dokladnie caly Stary i Nowy Testament. Pierniczysz glupoty, a gdy chcemy cytatów poswiadczajcych twoje slowa, to ich nie podasz. v piesn nad pieśniami jest bardzo zydowska, tak się sklada, że to ma podwójną interpretacje- milosci boskiej i milosci ziemskiej. Dokladnie to królewskiej(krola Dawida).

Gość gość
to sie ujawnij ze swoimi pogladami wśród muzulmanow, a nie taki cwnay jestes przy komputerze, a na zywo to pewnie portkami trzesiesz i boisz sie odezwac. Kazdy historyk taki jest.

Wyrzeknij się jawhe, a zostań przy Jezusie - wtedy przyznam ci rację. Jak nauczał tłumy Jezus - kazał im porzucić wszelkie pieniądze, ubrania, luksusy, oddać wszystko gdy tego chcą. Jak nauczał jahwe ludzi - kazał rabować, gwałcić, okradać, lubował się w bogactwie i luksusach, seksualnych przyjemnościach - są takie cytaty które bardzo omijacie. Więc jahwe to dla mnie bandyta, a Jezus to jego całkowite przeciwieństwo. Więc jak możesz wierzyć w jahwe i w Jezusa jednocześnie?

Gość Głos Rozsądku Bez Hejtu
Taa... Teraz wszyscy tacy nowocześni ateiści. Wiara w Boga i religia (jakakolwiek) jest passe, niemodna. Tylko pokażcie mi gdzie są ci wszycy niewierzący w Boga podczas katastrof czy innych przykrych zdarzeń. Wszyscy się nagle modlą i wznoszą prośby... Do kogo? A DO BOGA! Tak to jest z wami - ateistami.

Niech oni się ujawnią w moim mieście - w co wątpię - od razu dostaną cegłówką w łeb i co mi zrobią jak nawet polskiego nie znają? Komu się poskarżą? I kto mnie złapie jak wyjdę z kolegami? W takich krajach jak Polska oni siedzą w zamkniętych barakach dla imigrantów i nigdzie nie wychodzą.

Nie każdy wznosi modły do boga, poza tym może ktoś modlić się do boga niereligijnego czyli do siły wyższej. To ci nie przyszło do pustego, zakutego łba? Że bóg nie oznacza religia?

Gość gość
Największym ateistą był Marks twórca ateistycznego socjalizmu/komunizmu przez który zginęły setki milionów ludzi.

Gość gość
Nie mozemy wyrzeknac sie Boga, bo to jest Trojca Świętą- Bog Ojciec, Syn Bozy i Duch Święta. Będąca jednoczenie jednoscia. Religa gloszona dzieki Jezusowi wlasnie zmieniala to co bylo zle na świecie- mial on przyjsc po to, zeby odkupic ludzi zlych, grzesznych. Żeby zbawic ich poprzez swoją smierc, żeby dac im wskazowki jak faktycznir mają postępować, bo zaczęli błądzić. Z tego powodu dal sie zabic Zydom i wybaczyl im, mowiac, zeby Bog im przebaczyl, bo nie wiedzą, co czynią. To największe poswiecenie- poswiecenie Boga dla dobra ludzi. Jak wiec mozesz mowic, że ten Bog jest zły?

Wielka obrończyni bożka jahwe. Żydówką chcesz być? Co cię ten naród obchodzi, swoich bogów nie masz zdrajczynio? Każdy naród słowiański miał. W jakim ty kraju mieszkasz? W Izraelu? Nawet w Izraelu jest wielu niewierzących albo niepraktykujących.

Gość gość
słowianin fnw dziś Meksykańscy bandyci z pewnością nie wierzą w Boga, dlatego zabijają bez żadnych skrupułów.

Chociaż prawdę mówiąc żydzi w Izraelu czy na świecie mają całkowicie inne podejście do boga - momentami podobne do mojego. Ale co wy o tym wiecie katolicy. Żyd nie wyśle nikogo do piekła ani do nieba, żyd tak naprawdę nie wie co jest po śmierci, wierzy tylko albo w dobroć albo w złość swojego boga. To ma sens ponieważ elementy reinkarnacji i odrodzenia również pojawiają się w żydowskich odłamach, zresztą elementy te są nawet w księgach starego testamentu jako odrodzenie zmarłych.

Gość gość
Po co te nerwy?

Co ma piernik do wiatraka? A jahwe wierzył w jakiegoś boga? Poza tym ja napisałem o dobroci, a ty celowo odwracasz kota ogonem. Napisałem że skoro bóg jahwe podawał się za dobrego a zabijał to i meksykańscy bandyci podają się za dobrych i zabijają.

Gość gość
Żydzi są bardzo porządnym narodem z masą wybitnych naukowców, przedsiębiorców, polityków, ekonomistów itp Nie wiem z jakiego powodu nienawidzisz Żydów? Masz wobec nich kompleksy niższości?

Ja lubię żydów ponieważ oni nie lubią was. A ty dlaczego nie odpowiadasz na pytania? O dobroci a zabijaniu, czy można być dobrym i zabijać? Kazać zabić? Można.

Czy ludzie którzy wykonywali rozkazy boga poszli do nieba? Czy człowiek który zabijał niemowlęta i dzieci bo jahwe tak chciał jest teraz w niebie z Jezusem i matką Teresą? Chcę odpowiedzi na te pytania.

Gość gość
dziś [14:43 za swój zły los możesz winić tylko siebie, gdyby ludzie umieli sobie wybaczać, nie krytykować innych, nie obwiniać siebie i innych, nie żałować przeszłości itd, umieć wybaczyć sobie i innym, nie musieliby cierpieć. To nie Bóg jest tym złym, tylko sami ludzie, którzy Go obrażają swoją pychą, agresją, zazdrością i każdą negatywną emocją. Zmień siebie, wybacz sobie, wybacz każdemu, nie obrażaj innych, ani nie obrażaj się na swój los, a dojrzysz Boga.