Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to może być ciąża ?

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich ! Zmagam się z poważnym problemem. Mianowicie ze strachem przed ciążą. Moja sytuacja wygląda tak. Moje cykle trwają od 29-34 dni. Oprócz poprzedniego który trwał 41 dni. W 26 i 34 dniu cyklu współżyłam z moich chłopakiem, był to stosunek przerywany (niestety). Od około tygodnia pobolewa mnie brzuch w okolicach jajników i ogólnie całego podbrzusza, od kilku dni bolą mnie piersi, które są nabrzmiałe i większe niż zwykle, dzisiaj zauważyłam, ze są na nich bardziej widoczne żyły (czytałam o tych objawach jako o ciążowych smutas.gif ),dzisiaj piersi już mniej mnie bolą, ale wciąż jednak bolą Śluz jest niby taki jak przez większość cyklu-biały, niezbyt rozciągliwy. Dzisiaj jest 35 dzień cyklu i okresu ani widu ani słychu. Dodam także, że podejrzewam u siebie problemy z układem moczowym, ponieważ odczuwałam krótkotrwałe pieczenie oraz często oddaje mocz. Strasznie panikuje, ze mogę być w ciąży. Naczytałam się o objawach ciążowych tyle, ze głowa mała. Niby wiem, ze troszkę ponad tydzień nie można mieć objawów ciąży, ale i tak już panikuje.Mój chłopak strasznie to przeżywa, z resztą ja tak samo smutas.gif Co wy o tym sądzicie, mogę być w ciąży ? Boję się okropnie, że mogłam wpaść. Nie śpię po nocach, a w dzień na samą myśl o tym chce mi się płakać. Jestem po prostu przerażona. Na test ciążowy jest za wcześnie i chce się z nim wstrzymać, ponieważ może pokazać niepoprawny wynik. Help ludzie smutas.gif

Gość gość
w dniu spodziewanej miesiączki jak najbardziej możesz wykonać test ciążowy, jeżeli objawy, o których mówisz są skutkiem ciąży oznacza to, że hormonu gonatropiny kosmówkowej jest raczej wystarczająco wysoki poziom, aby test ciązowy go wykrył. Dla pewności możesz jeszcze wykonać test krwi beta coś tam w laboratorium, prywatnie to chyba nie jest duży koszt i on wykaże na 100 % ciąże lub jej brak, pamiętaj też, że stres może opóźnić miesiączkę, więc spróbuj się zrelaksować.