Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

smutasek85

Katowice Gyncentrum i nie tylko... komu pomogli cd.

Polecane posty

Gość gość
Czy mialyscie w czasie ciąży problemy z infekcjami? Ja juz drogi raz mam problem, skończyłam pimafucin chwilę było lepiej i znowu czuje nawrót. Mam candida albicans. Co Wam pomogło i co jest bezpieczne w ciąży? Eva

Gość gość
Ja juz drugi raz - tak miało być. Te słowniki w telefonie ;) Eva

Gość gość
A ten dr Gryga przyjmował też w Gyncentrum w soboty ? Taki blondyn w okularach ?

Co za okropna wiadomość! I pomyśleć ze prawie tydzien wczesniej byłam u niego na wizycie... Lekarz z powołania, a takich mało i tak młody człowiek... Ja miałam miec kolejną wizytę 12 sierpnia. Będę tam dzwonić tam w poniedziałek. Rubineye- gratulacje ;)

Kurczę, jestem taka zawiedziona. Chciałam się umówić na histeroskopie w GC, a tu się okazuje, ze nie ma lekarzy!! No jak oni mogą takie coś dopuścic? Rozumiem, ze są wakacje, ale jeden lekarz powinien zostać, a nie ze wszyscy w tym samym czasie maja urlop!!! Mówili mi, ze histeroskopie się robi od 8-12 dc, a najbliższy termin jak będzie lekarz, to mój 14dc i dzień wcześniej mi dają znać, czy lekarz się zgodzi na ten zabieg w okresie owulacyjnym. Ręce opadają!

Czy któraś z was robiła histeroskopie na NFZ i orientuje się, czy trzeba 3 dni w szpitalu spędzić? Ja tak miałam przy HSG i juz nie chce. Wole zapłacić i po godzinie być w domu. Zastanawiam się nad histeroskopia u konkurencji, np. w provicie, albo na NFZ w szpitalu, skoro w GC nie ma lekarzy...

Peonia ja miałam histeroskopie na nfz po zabiegu lezalas ok 3 godzin i do domu..

Tylko musialabys iść najpierw do gin.po skierowanie. .nawet nie wiedziałam że się robi w danym dniu cyklu..:/nikt mi o tym nie powiedział . Ale to było jakieś 2lata temu

Gość gość
Jesli chodzi o histeroskopie to robilam w Katowicach w szpitalu na ul. Raciborskiej. Wzieli mnie ok 15 na histero. A k. 18 jechalam juz do domu. Tola

Tola, to ty byłaś cały dzień na czczo? Jak miałam punkcję, była jedna dziewczyna, która się napiła wody i nie zrobili jej histeroskopii.

A długo czeka się na NFZ na histero? Bo ja teraz nie wiem, czy sie wyrobie z czasem. A szkoda mi tego cyklu, żeby przeczekać! Jakbym wiedziała, ze taj to będzie wyglądać, to dawno bym sobie skierowanie załatwiła.

Gość gość
Aniu ja miałam mieć transfer a okazało się ze nie ma lekarzy i musieli mi przekładać w tym dniu nie było ani punkcji ani transferów nic bo lekarze wszyscy na urlopach.A jeśli chodzi o histetodkopie to tez miałam w okresie owulacji bo wyszły bakterie w wymazie i musiałam leczyć ale umawiasz się z lekarzem ze zachowasz wstrzemięźliwość i spokojnie pozwala bo tu tylko o to chodzi tak naprawdę dzień cyklu nie gra roli pozdrawiam MaBo

Gość gość
Miało być Peonia ha ha pozdrawiam Cię MaBo

MaBo, to mnie uspokoiłas! Dziękuje ci. Juz myślałam, ze będę miesiąc w plecy, a ja tu przecież marze o porodzie w maju. Muszę mieć transfer w sierpniu, żebym w maju mogła rodzic.

Peonia ja robiłam histeroskopię jak i drożność jajowodow w szpitalu miejskim w sosnowcu na zabaglowicza. Skierowanie miałam od ginekologa osiwdlowego. I czkałam krócej na termin niż w Gyncentrum !!! tak to prawda ze trzeba robic w określonych dniach cyklu . Mnie przytrzynali 2 doby w szpitalu. Ale oddział przyjemny takze dalo sie wytrzymać no. I 1500 zl zostalo w kieszeni. Dla mnie to duza kwota takze wolalam na nfz a oczywiście dostałam l4.

A po histeroskopii @ przychodzi normalnie? Pierwsza wizyta do crio musi być jeszcze przed nowym cyklem chyba, żeby mieć estrofem od 2 dc, tak?

Peonia nie odpowiem ci na twoje pytania niestety... Ale tak @ normalnie przychodzi Smutasek u mnie wszytsko ok.leci. 25 tc . Czuje sie dobrze. Na plusie mam juz 7 kg. Buuuu

dzidzia rośnie. Teraz juz jak czuje ruchy reguralnie to do lekarza nie biegam tak często

a rodzic chciałabym w Kato w szpitalu u bonifratow . ćwiczycie cos dziewczynki? Ja sobie czasem wlaczam filmiki dla kobiet w ciąży na youtube

Gość gość
Niestety bylam na czczo caly dzien. Rano zrobilam kilka lykow wody bo mi juz slabo bylo. Tym bardziej ze czekalam na swoja kolej na szpitalnym korytarzu na krzesle. Przezylam, hehe Tola

Gość gość
Peonia dziwne ze nie ma lekarza ktory by zrobil histero co wszyscy lekarze gc na urlopie?Masakra czlowiek chce im zapłacić duze pieniadze a oni nie maja zadnego lekarza ja mialam w tym tygodniu histero w gyn -dr s mi robil -od wizyty czekalam dwa dni na zabieg.Pozdrawiam Marysia

Marysia, a to przed histeroskopia jeszcze jest wizyta? Nic mi o wizycie nie wspominali. No dziwne bardzo, ze wszyscy na raz sobie na urlop pozwalają, ale liczę na to, ze w 14dc mi zrobią histeroskopie.

Marysia, a robiłaś tez scratching? Jak sie czułaś po zabiegu? Musiałaś iść na L4?

Gość gość
Peonia ja mialam usuwanego polipa endometrium bo zrobil mi sie 2 raz po criotransferze czyli jak Kasia pisala tez mi endo drasneli . Nie bralam l4 bo później tylko brzuch boli jak na okres i mam plamienia. To byla moja 3 histeroskopia w ciagu pół roku i nigdy okresu normalnie nie dostalam tylko z opóźnieniem tygodniowym. Ale jak jest po stranchingu endo to nie wiem.Pozdrawiam Marysia

O matko, 3 histero w ciagu 6 miesięcy, to wychodzi co drugi miesiąc histero. Mi zostały do zbadania jeszcze tylko te komórki nk. Badać, czy nie badać? Najchętniej bym to wszystko rzuciła czasem. Jakie my musimy być cierpliwe i wytrwale, to sie w głowie nie mieści.