Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o Ukraińcach w Polsce? Trochę ich dużo w naszym kraju

Polecane posty

Gość gość
16:24 Ale kto ma Cię przeprosić i jak? Bo nie rozumiem? Ty masz jakąś obsesje na punkcie tego przepraszania... A Ty za swoich "dziadków" przeprosiłaś? Za wszystkich Polaków którzy współpracowali z faszystami, za tych, którzy zabijali Żydów czy innych? Żydzi to się przecież panoszyli, więc trochę sami sobie byli winni. No tak, siebie wybielić, od innych wymagać przeprosin na klęczkach. Taka przewrotna mentalność:/ Inna sprawa, dobrze napisał gość o 16:25 Banderę czczą jakieś bojówki typu nasi narodowcy. U nas są oszołomy ze skrajnymi poglądami i nich też. Ot i cała nienawiść między narodami. xxx Winni byli ci, którzy dopuścli do tego aby żydzi w swoim państwie nie znaleźli tego, czego szukali u siebie! i jak zwykle zapłacili za to niewinni żydzi, którzy po prostu chcieli jakoś przeżyć a to najgorsze żydostwo, które do tego dopuściło, żyje sobie do teraz świetnie, jak widać... zawsze będe żałowała niewinnych ludzi, obojetnie jakiej sa nacji!!! to co robiono z żydami wtedy to nieludzkie i straszne, aż brak mi słów. Każdy wie, ze to byli zdrajcy tak były przeprosiny. Naprawde nie rozumiesz? Chodzi o to by naród przeprosił, by parlament zaakceptował to, ze to było ludobójstwo, by było to otwarcie powiedziane przez przedstawicieli narodu a wcześniej uzgodnione z ludnością - Polacy, przepraszamy was za tę tragedię, co do której wątpliwości nie ma, która się wydarzyła, było to ludobójstwo dokonane przez naszą przodkow, wszelkie ugrupowania popierające są nielegalne i potepiane przez nasz naród. tak nie jest.

Gość gość
Nie ma sensu z wami rozmawiać, brak mi już sił, ale wiem, że to walka z waitrakami, niestety. Przekonacie się już niedługo jaką przyjaźnią pałają do nas ukraińcy, już niedługo bo jest ich tu coraz więcej a wtedy sprawa jest ułatwiona. Nie zdziwcie się ak Przemyśl już niedługo Polski nie będzie. Pozdrawiam, żyjcie w niewiedzy, tak jest łatwiej.

Gość gość
16:35 Ciekawa jestem czy tak samo chętnie wspominasz zbrodnie dokonywane przez Polaków, a tez ich nie brakowało. Zapewne nie. Dla Ciebie prawdą historyczną jest tylko ta część, w której to my byliśmy poszkodowani. Zaś co do Oświęcimia: wybacz, ale nie znam żadnej zbrodni, która by w jakimkolwiek sensie była gorsza od tego co miało miejsce w Oświęcimiu. Zanim więc będziesz mówiła, że w jakimś tam sensie ten Twój rozpamiętywany Wołyń był gorszy, jedź proszę do obozów w Oświęcimiu, przekonaj się o skali zbrodni, jej zaplanowaniu, perfekcji w masowym zabijaniu, a potem porównuj Przeczytaj o tym w kontekście wydarzeń historycznych. Każde porównanie z Oświęcimiem jest nie na miejscu.

Gość gość
Masz rację, nie przekonuj nas, biegnij już na spotkanie z narodowcami i tam we własnym gronie o ograniczonych poglądach siejcie sobie nienawiść do Ukraińców. Bo czytać się tego co piszesz nie da.

Gość gość
co tak frajerki bronicie Ukraińców? jedna kobieta która zna ich język i mieszka wśród nich pisze jak jest.

Gość gość
gość dziś co tak frajerki bronicie Ukraińców? jedna kobieta która zna ich język i mieszka wśród nich pisze jak jest. X tak, tak, a świstak siedzi i zawija...

Gość gość
a Ty co? ta druga baba była mniej wiarygodna (ta co broniła Ukraińców) od tej pierwszej. jak nie masz Ty nic do dodania to nie pisz głupot

Gość gość
Zarzut usiłowania zabójstwa, usiłowania zgwałcenia, usiłowania rozboju oraz dokonania dwukrotnego rozboju usłyszał zatrzymany przez policjantów z Jabłonny 24-letni obywatel Ukrainy - informuje policja. Mężczyźnie zarzuca się zaatakowanie kilka dni temu w Legionowie trzech kobiet. Do dramatycznych zdarzeń doszło w ubiegły wtorek w Legionowie. Pierwszą zaatakowaną była 60-letnia kobieta. Podczas powrotu z pracy, została kilkakrotnie uderzona twardym narzędziem w tył głowy. Napastnik próbował również zgwałcić 60-latkę, jednak kobieta zdołała się obronić. ego samego dnia napastnik zaatakował również dwie 23-letnie kobiety. W przypadku pierwszej 23-latki sprawca dokonał pobicia, próbował również udusić kobietę przy pomocy metalowej linki. Ostatecznie okradł 23-latkę i uciekł. Kwadrans później zaatakował kolejną 23-letnią kobietę. Sprawca uderzył kobietę twardym narzędziem w głowę, a następnie próbował ją zaciągnąć do pobliskiego lasu. Uciekł, spłoszony przez nadjeżdżający samochód. Mężczyznę podejrzewanego o dokonanie brutalnych napaści zatrzymano kilka godzin od pierwszego zdarzenia. Zatrzymany mężczyzna oświadczył policjantom, że jest obywatelem Ukrainy, a w Polsce jest od czerwca bieżącego roku w celach zarobkowych. Badanie alkomatem wykazało u 24-latka 1,4 promila alkoholu w organizmie. Jak informuje policja, mężczyzna został tymczasowo aresztowany. Za popełnione przestępstwo grozi mu kara nawet dożywotniego pozbawienia wolności. Żródło: http://fakty.interia.pl/mazowieckie/news-legi onowo-brutalne-napady-na-kobiety-aresztowano-ukrainca ,nId,2244653

Gość gość
Coraz więcej ich u nas, ale Polacy też wyjeżdżają. Natomiast drażni mnie sprawa protestów organizowanych przez Ukraińców w Polsce. Protestują np. przeciwko rządom Putina przed ambasadą F.R w warszawie. Chcą pokazać jacy to z nich patrioci ale nie mają odwagi zrobić tego przed ambasadą F.R. na Ukrainie. Moim zdaniem to tacy pseudo patrioci którzy najczęściej wznoszą jedynie toast wódką za Ukrainę.

Gość gość
jest ich o wiele za dużo

Gość gość
Mnie oni nie przesKadzają. Pracują za dwóch a zarabiają połowę z tego co butni Polacy. Jako pracodawca nie widzę przeciwskazań.

Gość rasalgul
Wołyń (2016) dostępny online > http://d8x.pl/r/Fv9wolyn-2016 Ojciec Zosi postanawia wydać ją za najbogatszego we wsi wdowca z dwójką dzieci, nie bacząc na to, że córka kocha ukraińskiego chłopca. Wkrótce życie lokalnej społeczności diametralnie zmienia II wojna światowa.

Gość gość
Tyle ich jest ile Polakow w UK... Ludzie nie maja jezyka w gebie, i zamiast powiedziec cos Ukraincom, zeby nie przyjezdzali, to wola byc mili i pisac glupkowate tematy na kafe o Ukraincach :D

Gość Ukranofil
Dla mnie każdy, kto zaczyna mówić coś o Wołyniu na forume dla kobiet (i stulejarzy) jest rosyjską wtyką, próbującą skłócić dwa bratnie narody. Polecam ten styl myślenia. Pozwala oszczędzać czas, nie wdając się w niepotrzebne dyskusje.

Gość gość
Jakie bratnie narody, nic takiego nie istnieje. To że masz znajomych Ukraińców czy ludzi innej narodowości, zwyczajnie po ludzku ich lubisz nie oznacza, że są jakiekolwiek bratnie narody. Tak samo państwa, które nie mają przyjaciół, a tylko interesy

Gość gość
To zło genetyczne, zbrodniarze żyją, ich dzieci i wnuki walą do Polski, należy ich zawracać, aby nie powtórzyła się historia...

Gość gość
Spadaj, ruski trollu!

Gość gość
Zanim mnie zjedziecie, przeczytajcie uwaznie. Nie jestem ani ruskim trollem, ani ukrainskim. Jestem 26-letnia Polka, mieszkajaca na lubelszczyznie i interesujaca sie zarowno tematyka obozow jak i Wolynia. Opowiem Wam historie,ktora miala miejsce w mojej rodzinie. Jakies 23 lata temu moj wujek zenil sie z Ukrainka- u nas, w Polsce. Jego babcia mieszkala w ten czas na zachodzie Polski. Gdy dowiedziala sie, ze wnuk chce poslubic Ukrainke napisala pelen rozpaczy list do matki pana mlodego, a swej corki. Blagala, by mlodzi sie nie pobierali, bo nic nie rozumieja, bo nic nie wiedza, nie przezyli TAMTYCH czasow, a Ukrainiec w rodzinie to najwieksza hanba. Czy zwykle uprzedzenia kierowaly ta kobieta? Nie sadze. Raczej doswiadczenie czegos niewyobrazalnego. Teraz do goscia z 16:43- z racji tego, ze sie interesuje tematyka obozow (razem z moim tata) bylam w kilku: w Auschwitz, na Majdanku, w Stuthoffie. Masz racje, ze bylo to cos niewyobrazalnego. I ciezko okreslic, ktora zbrodnia byla wieksza- ta na Wolyniu czy w obozach. Jesli jednak brac pod uwage stopien okrucienstwa to bezapelacyjnie ''wygrywa'' Wolyn. Odpowiedzcie sobie sami na pytanie, gdzie wolelibyscie zginac? Ja chyba jednak od gazu w obozie, chociaz jest to tak naprawde wybieranie mniejszego zla. Nie nienawidze Niemcow ani Ukraincow, ale jako narod powinnismy walczyc o to, by nasz wschodni sasiad przeprosil. Powinnismy walczyc o to, by ludzie sie dowiedzieli. Wielu mlodych Uraincow, Polakow zreszta tez, nie ma pojecia o rzezi wolynskiej. Starsi ludzie niechetnie o tym mowia, bo ''zabijali tak, by nie tylko martwi nie mogli mowic, ale zeby pozostali przy zyciu nie chcieli pamietac...'' I jeszcze jedno. Wiele razy slysze, ze za zbrodnie na naszym narodzie powinnismy przebaczyc. Ja nieco inaczej podchodze do tego zalozenia: mysle, ze my nie mamy prawa wybaczac w imieniu pomordowanych, bo to nie nas spotkalo to pieklo na ziemi. Jak moge przebaczyc w imieniu matki, ktora patrzyla jak jej rocznemu dziecku banderowcy rozpruwaja brzuch? Albo jak 4-letniemu chlopcu (historie prawdziwe) kaza trzymac swiece i oswietlac morderstwo dokonane na jego rodzicach? Jak moge wybaczyc to, ze na koniec obcinaja mu obie nozki? Tak latwo operujemy slowem ''przebaczyc'', bo ta wypada. Nie czuje nienawisci, tylko ogromny zal, ale tego nie potrafie przebaczyc. Zyje z Ukraincami na codzien, dwie Ukrainki mam w rodzienie. I oni naprawde nie widza swojej winy i nie chca przyznac, ze UPA to byli zbrodniarze.

Gość gość
Ukraincy to najgorsze s****wa jakie sa w Europie , najgorsi barbarzyncy ktorzy na dodatek ze swojego barbarzynstwa sa dumni

Gość gość
Wiecie co? Powiedzcie to Ukraincom w trwarz. Nie powiecie, bo sie boicie, ze was zrobia z doopy jesien sredniowiecza. :D

Gość gość
W Kijowie odwolali pokaz filmu "Wołyn". Moj syn byl latem na Ukrainie widzial flagi banderowskie. Niestety, ale taka jest prawda. Nawet jest kawa : banderowka, czy jakos tak .

Gość gość
Ja zawsze mam takie rozroznienei: narod, wiekszosc, spoleczenstow, a - jednostki, moi znajomi, nawet przyjaciele. Mam znajomych i przyjaciol z Ukrainy, ktorym naprawde jest wstyd za Bandere, nienanwidza nacjonalizmu, sa otwarci na kontakty z Rosjanami, z Polakami, z marsjanami...ale to jest mniejszosc. Czy Polacy kiedykolwiek popelniali zbrodnie tak zwyrodniale jak banderowcy? Owszem - obecnie wpiera nam sie kult " zolnierzy wykletych" i nie mam tu na mysli regularnego AK, tylko BAND, ktore SWOIM wlasnym cywilom robili to co lachom banderowcy. wiec juz bym ak nie prezsadzala z potepieniem Ukraincow. Potepiam ultraprawicowe nurty w obu krajach, to zwyrodniala ideologia.

Gość gość
Do goscia z 14:06: mylisz sie, jesli myslisz, ze nie mam odwagi mowic tego Ukraincom. Rozmawialam ze swymi ciotkami Ukrainkami. I tak, jak pisalam- albo malo wiedza albo zaprzeczaja. I wielu Ukraincow nie widzi winy banderowcow. Nie boje sie ich. Zwyczajnie rozmawiam. Nie krzycze, ze sa potomkami mordercow, choc to przeciez prawda w jakims stopniu. Chce po prostu wiedziec, jak oni sie na to zapatruja. Czesto takze tlumacze znajomym, czym byl Wolyn. Ostatnio pokazalam zdjecia znajomemu, lat 29. Gdy zaoytalam, czy wie, co stalo sie na Wolyniu odpowiedzial, ze nie. Wczesniej chcialam zebraz grupke znajomych i pojechac na film do kina. Zadne nie bylo zainteresowane, nie wiedzieli, co tam sie dzialo. Stwierdzili, ze wola obejrzec najnowszego Pitbulla. Gdy opowiedzialam, co sie tam dzialo, oczy mieli szeroko otwarte ze zdziwienia... Na film pojechalam sama z mezem. Jestem gosciem z 8:46.

Gość gość
O jeju takie z was bohaterki, jakiż historyczki po tym Wołyniu się zrobiły. Wyrzucacie współcześnie żyjącym to co być może zrobili ich pradziadowie (mówię być może, bo nie wszyscy Ukraińcy mordowali Polaków, nie wszyscy byli banderowcami, a kilka tysięcy z nich straciło właśnie życie broniąc swoich sąsiadów Polaków) Jakie wy patriotki, wyzywacie Ukraińców za WASZE krzywdy, że was tam na tym Wołyniu pomordowali. A czy wam się wydaje, że Polacy to takie świętoszki? Poczytajcie sobie jaką kanalią był Piłsudski i jego kompani na Litwie. Litwini mają pełne prawo domagać się od Polaków przeprosin za ludobójstwo i słusznie stawiają go obok Hitlera. Poczytajcie sobie o sanacyjnym obozie koncentracyjnym o Berezie Kartuskiej do której mieli trafiać komuniści i nacjonaliści ukraińscy i białoruscy, a ostatecznie trafiał każdy na kogo padł cień podejrzeń, bo BYĆ MOŻE znał kogoś tam, bo BYĆ MOŻE miał takie,a takie poglądy, bo się krzywo spojrzał i w efekcie trafiały tam całe rodziny, kobiety w ciąży i dzieci i co? pokajacie się za rzeczy których nie zrobiłyście i które wydarzyły się tyle lat temu? a może polskie zbrodnie to są słuszne zbrodnie? Niedzielne historyczki hahaha Wołyń obejrzały, podjarały się i strugają mścicielki. Ja nie mówię, że zbrodni nie należy rozliczać, bo to się stało na Wołyniu to jest ludobójstwo i koniec, kropka ale nie wyżywajmy się na współczesnych, normalnych Ukraińcach (wyłączając oszołomów) bo sami też nie chcielibyśmy być postrzegani przez pryzmat polskich zbrodniarzy z przeszłości.

Gość gość
Dziwnych znacie tych Ukraińców, bo u mnie wynajmuje mieszkanie jedna doktorantka z Ukrainy i nieraz z nią o Wołyniu gadałam. Ona doskonale wie co się tam działo i uważa, że strona rządowa oczywiście powinna uznać to oficjalnie jako ludobójstwo i oficjalnie przeprosić natomiast ona ze swojej strony nie czuje się winna w żaden sposób dlaczego miałaby kłaść uszy po sobie i chodzić ze spuszczoną głową? Ani jej dziadkowie ani pradziadkowie nie brali w tym udziału natomiast brat jej dziadka to był wołyński morderca i ona oficjalnie to mówi. Jej dziadka, a własnego brata po wojnie podpierdzielał do bezpiek, że mięcho nielegalne po piwnicach chowa, że bimbrem handluje, bo wiecie jak to było - prohibicja na wszystko a pięcioro dzieci w domu i szóste w drodze. W końcu sama bezpieka uznała że jest zbyt gorliwy, bo zaczął też na innych donosić w tym na rodziny tych bezpiekowców więc odstrzelili mu łeb i myślicie, że on w tej rodzinie czy w tej miejscowości jest bohaterem? Bohaterem to on jest dla młodocianych debili z ukraińskich bojówek, którzy g..wno wiedzą, a drą ryje, a nie dla normalnych ludzi.

Gość gość
Gosc 16:22 - brawo! Dokladnie moje mysli i moja postawa.

Gość gość
fakt za dużo Ukraińców w Polsce, ale jak już są to powinni być wynarodowieni i spolszczeni, nawet nazwiska, aby potomstwo nie czuło się tą dziczą z Ukrainy lecz Polakami.

Gość gość
Przychodzi do klasy nowy nauczyciel. - Nazywam się Arsienij Pietrowicz, jestem banderowcem. Dzieci, po kolei przedstawiajcie się tak samo jak ja. - Nazywam się Oleg, jestem banderowcem. - Nazywam się Irina, jestem banderówką. - Nazywam się Witalik, jestem banderowcem. - Nazywam się Wowoczka, jestem separatystą. - Wowoczka, dlaczego jesteś separatystą !?! - Moja mama jest separatystką, mój tata jest separatystą, moi przyjaciele są separatystami, więc ja także jestem separatystą. - Wowoczka, a jeśliby twoja mama była by prostytutką, twój tata - pedofilem, siostra - dz**ką, brat - ćpunem a przyjaciele - pedałami, to kim byś był wtedy ? - Właśnie wtedy byłbym banderowcem.

Gość gość
Jak tam wrażenia po wizycie w kinie na filmie "Wołyń ?" P.S sprawcy tych zbrodni mają na Ukrainie okazałe pomniki i są wychwalni przez władze tego kraju . Zastanawiajace że w Rosji nie ma pomników "bohaterów Katynia z NKWD" w Niemczech brak kurhanów ku czci komendantów Sobiboru czy Auschwitz a władze Chorwacji zakazały tablic ku czci najbardziej krwiożerczych dowódców Ustaszy (takie UPA/SS po chorwacku ) . A tymczasem na Ukrainie ....