Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o Ukraińcach w Polsce? Trochę ich dużo w naszym kraju

Polecane posty

Gość gość
2002 ależ chcą -sami Ukraińcy bo państwo ukraińskie upada i spieprzają dopóki sie ostatecznie nie zawali ...

Gość gość
Bardzo dobrze, ze jest ich duzo. Kazda nacja lepsza niz Polacy wiesniaki.

Gość gość
UKRAINA jest w rozsypce, najlepiej zeby Putin ich prygarnal :-)

Gość gość
Do tych co sie tak oburzaja ze Ukraincy nie przepraszaja za Wolyn,mowia ze to sie nie wydarzylo i wychwalaja banderowcow: Czy przeprosiliscie za zbrodnie na ludnosci zydowskiej w miasteczkach Podlasia w 1941? Zbrodnie wyjatkowe w swoim okrucienstwie typu zabijanie siekiera i palenie zywcem? Czy moze wykrecacie sie ze w rzeczywistosci zrobili to Niemcy? Czy przeprosiliscie Zydow za pogrom w Kielcach,za wyrzucenie Zydowki w 9 miesiacu ciazy z balkonu? Za morderstwo kobiet i niemowlat? Czy uwazacie ze byla to ruska prowokacja? Czy przeprosiliscie za inne wypadki mordowania Zydow wracajacych do swoich domow po wojnie - lacznie ponad 1,5 tysiaca osob? Czy wychwalacie pod niebiosa "zolnierzy wykletych"? Jesli przeprosiliscie, nie zwalacie winy na innych bo co zlego to nie my, jesli nie wychwalacie "narodowych bohaterow" NSZ i ONR to wtedy mozecie robic pretensje Ukraincom. W przeciwnym wypadku - jestescie dokladnie takimi samymi nacjonalistami, wiecznie falszujacymi historie, jak znienawidzeni przez was banderowcy. Jak pisalam w tym watku wczesniej - polscy i ukrainscy nacjonalisci to dwie strony tego samego medalu. Po tym co nawet teraz sie w Polsce dzieje mozna stwierdzic ze dorownujemy Ukraicom w dzikim, prymitywnym szowinizmie i bezkrytycznym samouwielbieniu wlasnego narodu.

Gość gość
18,29 uspokoj sie i poczytaj jakie Ukraincy mieli tortury, jak dojdziesz do nr. 50 to moze cos zrozumiesz...

Gość gość
dziś popieram, mądra wypowiedż

Gość gość
Poczytaj Miasta Smierci i powiedz ze na Podlasiu bylo lzej umierac. Jak juz chcesz sie licytowac, co jest bez sensu. Zwracam tylko uwage na to ze w czasach kiedy Polacy wybielaja sie na calego, kiedy gloryfikuja faszystow ONR i bandytow NSZ ktorzy mordowali nawet polska ludnosc cywilna, kiedy nawet minister edukacji nie jest w stanie przyznac ze Polacy dopuscili sie jakiejkolwiek zbrodni, jakie prawo masz potepiac Ukraincow za robienie dokladnie tego samego?

Gość gość
Zdajecie sobie sprawę , ze nie każdy Ukrainiec to psychopata, sadysta i morderca? Głupole

Gość gość
18:29 - jestem z toba, tez sie tu wczesniej wypowiadalam na temat polskiego nacjonalizmu, podnoszonego obecnie do rangi jedynej slusznej i - zgrozo!! - bohaterskiej historii. Poki IPN-owskie szalenstow trwa, nie mam zamiaru wytykac niczego nawet Chorwatom, Albanskim SS, ani Ukraincom. Wszystkie nacjonalizmy sa OHYDNE, i mam nadzieje na powrot odswiezonej idei internacjonalistycznej w przyszlosci! Poki tak bylo, nawet w Afganistanie zycie bylo spoko, cywilizowane, na wysokim poziomie. A prywatnie i osobiscie - znam roznych Ukraincow, a trzymam sie z tymi, ktrozy sympatyzuja z Rosja. Od pierwszej chwili widac, ze to po prostu lepsi ludzie. Polske tak samo lubia.

Gość gość
ale zauwazmy ze temat jest o |Ukraincach wiec nie odbijajcie piłeczki. rozumiem ze twierdzi się ze Polacy brali udzaił tez w jakisch zbrodniach- nie nam oceniac,jesli kogos to boli-niehc załozy wlasny temat, i zeby nie było-ni jetsem autorką tego tematu ale zauwazam,ze temat jest o zbrodniach ukrainskich wiec pisanie ze Polacy byli tacy sami jest bez sensu.

Gość gość
Temat brzmi dokladnie: "Co sądzicie o Ukraińcach w Polsce? Trochę ich dużo.." Wiec ogranicze sie do wypowiedzi stricte na temat: Mam o Ukraincach dobre zdanie. Ciesze sie, ze Polska robi sie troche bardziej miedzynarodowa. Ciesze sie, ze w szkole mojego dziecka sa Mulaci, mala Peruwianka i Wietnamczycy. Ciesze sie, bo jak ja tu przyjechalam, bylam jedyna cudzoziemka w dzielnicy w duzym miescie, i wcale nie bylo mi tak do smiechu. Minelo duzo czasu zanim poczlam sie u siebie. A jestem biala, mowie slowainskim jezykiem, choc nie ukrainskim (i nie rosyjskim).

Gość gość
Polska dla Polakow !

Gość gość
Racja. Tylko Polska dla Polakow a wiec: Polacy won z UK, won z Chicago won z Niemiec itd. Jak wszycy Polacy wroca do Polski to bedzie raj.A i Anglicy/Niemcy tez odetchna bo po cholere im tyle tych roboli smiedzacych tania kielbacha.

Gość gość
Bardzo "ciekawie" trolle wekslują dyskusje z tematu wiodącego na np. Żydów itp widząc zresztą wyłącznie jedna stronę bez np. zbrodni żydowskich na Polakach czy tego co od 70 lat robią w Palestynie. Bardzo to typowe dla narracji pewnej gazety z Warszawy i jej trolli .. A temat jest o Ukraińcach .Więc tak -PO zaczęła a PiS kontynuuje politykę taniej siły roboczej co uderza w interesy Polaków -zrozumcie że NIGDY pensje w Polsce nie wzrosną:( przy hurtowym nabieraniu pracowników zza wsch granicy - i o to rządzącym chodzi .Owi 'uchodżcy:" nad którymi gdaka Szydło to po prostu bat na polskich pracowników -można ich mobbingować upadlać i zamrażać latami pobory "bo weźmiemy Ukrainców a was won na bruk " W ten sposób wciaż utrzymują sie pensje 1200-1500 a masę ludzi Ukraińcy (nie ich wina ..) wygryźli z miejsc pracy .Bije to już nawet w polskich studentów -ci z Ukrainy są tańsi...

Gość gość
Zgadza się powinno się zamknąć granice przed imigrantami wszelkiej maści!!! Potrzebne są protesty lub trzeba wziąć sprawy w swoje ręce i utworzyć obywatelską samoobronę przez tą swołoczą!

Gość gość
Jest ich za dużo i mają już swoje lobby, które jest przesadnie proukraińskie, a nam daleko do Ukrainy. To kraj degeneratów i prymitywów, po co nam oni?

Gość gość
Ukraińcy zalewają Polskę i ewidentnie chcą zasiedlić ten kraj. Wiecie, dlaczego tak dobrze im idzie i zaliczają z powodzeniem kolejne etapy planu demograficznej eksterminacji narodu polskiego? Ponieważ, ile by zalet Polakom nie przyznać nie mają jednej bardzo ważnej, która cechuje Ukraińców - nie wspierają się w każdej okoliczności, nie ma w nich solidarności ani woli wzajemnej pomocy z tytułu przynależności narodowej. Więcej, jeden Polak drugiemu oczy by wydłubał z błahego powodu, specjalnością polskiego narodu są skłócone rodziny i sąsiedztwa, podczas gdy Ukraińcy lub ludzie o takim pochodzeniu za rodzinę dadzą się pokroić lub pamiętając do czego są zdolni, pokroić. Dlatego przetrwanie polskiego narodu w odległej perspektywie stoi pod znakiem zapytania. Cóż, taka prawda.

Gość gość
Najlepsze, że Polacy nie nauczą się wzajemnie popierać, nie zaczną wykazywać masowo przywiązania do patriotycznych wartości a Polki, te bez domieszki obcej głównie ukraińskiej krwi nie przestaną być zdradliwymi dziffkami za nic mającymi dobro męża i dzieci, tylko swoich gachów. Przyszlość polskiego narodu... hah

Gość gość
To dzieci i wnuki morderców, rzeźników, psychopatów. WON Z NIMI...

Gość gość
Witam wszystkich. Jestem Ukraincem, żyję w Polsce i bardzo przykro mi czytać te głupoty co tu ludzie piszą. Po pierwsze: dla większości Ukrainców ni upa ni bendera nigdy nie byli bohaterami . Po druge: Ukraincy którzy są w Polsce uczciwie pracują zarówno dla siebie, jak i dla Polskiej gospodarki w ogóle . I ostatnie : czy ktoś z państwa miał złe doświadczenia od spotkania z Ukraincem? Jestem pewien, że nie! Сieszy mnie , że większość Polaków i Ukraińców potrafią się między sobą dogadać, a niektórzy nawet są przyjaciółmi.

Gość gość
Oj nie przesadzaj bo znam Ukraińców którzy szukali już zaczepki będąc tutaj , jedna ukrainka zaczęła wyzywać Polaka w supermarkecie gdzie razem pracowali , od za przeproszeniem " niedomytych polaczkow" ale prawda nie można oceniać całego narodu po jednej osobie

Gość PawelPP
Ja nie mam styczności z Ukraińcami ale mój kolega z nimi pracuje i opowiadał mi, że pokupowali sobie dowody z offshoreidcardscom i szpanuja strasznie. A co najlepsze to podobno te dowody w ogóle nie wyglądaja jak wersje koleckjonerskie tylko jak normalne dowody z urzedu.

Gość gość
Od kilku lat nasza rodzinna firma zatrudnia Ukraińców. Nie narzekamy. Czasami trafiają nam się osoby bez doświadczenia, ale nadrabiają pracowitością i chęcią uczenia się. Wielu przyjeżdża do nas na sezon - im zależy najbardziej - chca jak najwięcej zarobić. Ale kilku mieszka już na stałe. Normalni, zwykli ludzie.

Gość gość
Ukraińcy mordercy nigdy nie zapomnimy wam ludobójstwa we Wołyniu!Paszoł won na Ukrainę, z Polski mojego kraju !Fałszywi wy nauczani w domach z dziada pradziada by mordować i nienawidzić Polaków!Powinno się zamknąć granicę całkiem przed nimi!Nie wpuszczać Ukraińców wcale do Polski!Ha ich wszędzie tempie i tępić będę zawsze bo się nie daje i nie babiore nigdy na ich fałszywość!Ja jestem Polak-lach alei siebie jestem i wyrzucać telych śmieci będę z kraju!Nie chce by w przyszłości polskie dzieci były zagrożone w Polsce Urlkrainska nacją!

Gość gość
U nas w pracy mamy 2 Ukraińców, szukamy kolejnych. Normalni ludzie. No ale ja nie należę do osób, które szufladkują ludzi ze względu na narodowość, kolor skóry czy włosów.

Gość gość
Dla mnie Ukraińcy to przede wszystkim oprawcy moich pradziadków. Nie potrafię o nich myśleć inaczej. Któraś z pan na forum pisze, ze jest żona Ukrainca od 12 lat i jakoś jej jeszcze bebechow nie rozprol. Nie stało się to bo nie zjawił się jak dotąd nowy Bandera. Uwierz mi, ze mogłabyś wtedy skonać w męczarniach. Moja prababcia była żona Ukrainca 21 lat. Zamordował ja i trzy córki- no bo upowcy tak kazali.... Ich syn przeżył bo w mieszanych małżeństwach Ukraińcem byli synowie a córki Polkami. Ta dzicz nadal jest taka sama. Fałszywi , sprzedali by cię za cukierka. Wielkie żale do wszystkich narodów maja. Pomordowali ludzi, podpalili wsie no bo to ich ziemia. Do tej pory tam nic nie ma, nic nie stoi, zadnego budynku, ulicy nic!!! Nie potrafia sami o siebie zadbać i rozwinąć się kulturowo.