Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sądzicie o Ukraińcach w Polsce? Trochę ich dużo w naszym kraju

Polecane posty

Gość gość
Ale u nas tez juz " Ogien", "Kuras", "Lupaszka" - maja okazale pomniki, dni pamieci, i nikt nikogo nie przeprasza. I tez do niedawna byl to tylko folklor skinheadow i i innych nacpanych agresywnych nacjonalistow.

Gość gość
19.11 ty kpisz czy żartujesz ? i nie podawaj się za Polaka tak na marginesie ...Ciekawe co powiesz o SS Galizien i o ukraińskich załogach obozów zagłady Treblinka czy Sobibór .

Gość Antyukraina
Jebać kurwy ukraińskie kochające Banderę, które teraz zapierdalają po 16 godzin na polskich budowach i magazynach. W wolnym czasie zostało im trzepanie konia "do zdjęć bohaterów z UPA".

Gość gość
Nie chce mi się tego wszystkiego czytac, ale tez niestety widze mega aktywna działalnosc ruskich trolli na wielu forach internetowych.. W wołyniu przydazyły się Polakom straszne rzeczy, ale nie ma sensu pisać ze Ukraińcy to jacys nasi najwięksi wrogowie, czy wrogowie w ogóle. Powinnismy z nimi stać murem, w końcu jesteśmy państwami słabszymi zagrożonymi przez Rosję... Wołyn był tylko incydentem, w porównaniu do całej II wojny swiatowej, a każdy naród ma swoje cienie i blaski... Kończyłam historię, poczytajcie sobie o Wołyniu- tam mieszkali w 70 % Ukraińcy, dopiero potem Zydzi i Polacy. Byliśmy dla nich zaborcami, jak przedtem kiedy Polskę rozebrano miedzy 3 państwa, na siłe polonizowalismy ich, zamykając szkoły i ukraińskie biblioteki...

Gość gość
co jeszcze można dodac, np. nasz Jagiełło , który jest bodajże na banknotach, i pomnikach, palił całe wsie kzyzackie z ludnością cywilna, kobiety, dzieci, itp

Gość gość
gość wczoraj Wiecie co? Powiedzcie to Ukraincom w trwarz. Nie powiecie, bo sie boicie, ze was zrobia z doopy jesien sredniowiecza. x idiotko a dlaczego Ukrainiec nie powie w twarz Polakowi co o nim mysli ?? Durny masz tok myslenia i bronisz zbrodniarzy pluje na ciebie sciero

Gość gość
20.14 a tu nadaje ukraiński troll :O Dla meritum sprawy -na Onecie (nie nie zachwalam portalu) na pierwszej stronie jest wywiad z prof. Grzegorzem Motyką (Ukraińcem) który wyjaśnie niesamowite okrucieństwo jego rodaków . Tam NIC nie wynikło z przypadku to było zaplanowane od początku do końca...

Gość gość
20.14 a tu nadaje ukraiński troll pechowiec.gif x nie jestem zadnym, trollem, nie wiem czy ukraińcy ich mają, ale nie sądze... od wielu dni czytam wypowiedzi na różnych forach tak głupie, ze włos się nia głowie jeży, pisza o Putinie- zbawcy swiata, i złej Ameryce.. Ktos zatrudnia mase ludzi i płaci im za wypisywanie bzdur, co mnie niepokoi, bo jaki jest tego cel? Ktos ostatnio pisze opętańczo o tym Wołyniu, powstal film, skąd nagle ta nagonka? Ten film przecież raczej nie powstał ot tak sobie, pewnie Ruscy chcą ruszyc dalej na Ukraine, i co potem ? Trzeba być obiektywnym, w historii jest ogrom okrucieństwa, nie do pojęcia, zarówno dawniej- np. Celtowie- byli tak okrutni, ze potrafili zabijac niemowlaki i potem je zjadac, jak i w czasach współczesnych- choćby wojna w Jugosławii... Ludnosc na Wołyniu to byli w większości prosci chłopi, analfabeci, takie osoby łatwo omotac

Gość gość
Tak wszędzie ruskie trolle -w szafie poszukaj :D . A Smarzowski nakręcił film po ogromnym oporze władz RP, odmowie finansowania itp. Wcześniej ta tematyka była de facto zakazana -odmawiano funduszy zastraszano twórców itp .Haha w "wolnej" Polsce cenzurowano zaciekle jak za PRL :( .Tym bardziej warto na film iść .

Gość gość
Też mam nie jeździć na narty do Austrii bo stamtąd był Hitler? Puknijcie się w te puste łby debile. Widać, że nie macie obycia, ciekawości innej kultury... to samo co klasa robotnicza i beneficiarze w UK, wszyscy na wschód od Berlina zabierają im pracę :D:D

Gość gość
23.24 -a co ty chciałaś przekazać wpisem -swoją pustotę ?

Gość gość
a największy przekroczony próg debilizmu ma portal zmianyna ziemi, poszukajcie art. o tym, ze zaraz będzie wojna atomowa, ponieważ Rosja zaleca wszystkim obywatelom powrót do kraju. W komentarzach ktoś napisał o co chodzilo na serio- nie chodziło o wszystkich obywateli, ale urzędników i studentów: "Niektórzy politycy z kręgów narodowych wezwali by w czasach kryzysu dać przykład i nie wydawać pieniędzy na zagraniczne uczelnie tylko studiować w kraju"... :(

Gość gość
pomijając Wołyń jako historyczne wydarzenie i film. Nie znosze Ukraińców. Są to może i pracowici ludzie i tego im nie odmówię, ale też i roszczeniowi jak tylko dostaną troszkę więcej. Z pokornych początkowo osób stają się roszczeniowi i każdy, którego znam gardzi tak naprawdę Polską jak tylko się dorobi marnego polskiego grosza:O Czy mogłabym to im powiedzieć prosto w oczy? Nie tylko mogłabym, ale i zrobiłam nie raz. Nie cierpię tego narodu, bo za dobrze ich poznałam. Jednak żeby nie było poznałam dwóch naprawdę uczciwych ukraińców, normalnych ludzi, z którymi dało się porozmawiać nawet gdy wyszli na prostą. A reszta to tragedia. Mieszkam w stolicy i jak widzę te ruskie na kasie to automatycznie przestaję być miła. Ostatnio nawet w jednym salonie fryzjerskim odmówiłam usługi, bo rusek miałby mnie ścinać, niby taki dobry i świetny fryzjer, ale ja ich nie toleruję tak po prostu i już. Mam do tego prawo. I z tego też powodu żadnej ruskiej w mojej firmie nawet do mycia kibli nie zatruniam. Ale przynajmniej nie jestem hipokrytką, bo mówię to otwarcie w realu.

Gość gość
To rusek czy Ukrainiec? Kompromitujesz się kobieto.. Ja nie mam o nich zdania, bo zadnego nie znam. Ale niestety mogę powiedzieć, ze mimo ze mieszkam w Polsce, to Polaków nie lubie

Gość gość
ukrainiec, a rusek to to samo. Weź ty się nie kompromituj:O Ukrainy jako państwa nie było, to zawsze był odpad, który Rosja "przytulała". I do dziś tak powinno zostać. Do rosjanina nic nie miałabym nigdy, ale rusek to dla mnie to samo co polaczek, różnicy nie zrozumiesz nigdy, ale tym co napisałaś wystawiłaś sobie świadectwo polaczku:O

Gość gość
Ukraincy to takie wredne bezpanskie psy , bezpanskie bo ukraina to nie panstwo , nigdy taki twor nie istnial a zaistnial przez przypadek i jak widac nie ma racji bytu , nie radzi sobie . nie cierpie ukraincow , kolomnie mieszka polak z zona ukrainka , nawet im dziendobry nie mowie

Gość gość
Moja znajoma miała gospodynie domową z Ukrainy. Nie znałam jej, ale ona nie mogła się jej nachwalić. My w pracy przymierzamy się do zatrudnienia Ukraińców. Ciekawa jestem, jak będą pracować i jak wszystko się poukłada.

Gość gość
Z pewnoscia beda mili i pracowici a w duszy udusili by was golymi rakoma i nadziali na widly

Gość gość
Duzo gorszym gownem jest " panstwo" Kosowo, ktore Polsza na hurra! popiera i wszytsko zrobi przeciw braciom-chrzescijanom z Serbii (bo to wg. was " ruscy sprzymierzency"). Wezcie sie opanujcie, bo akurta Ukraina, choc moze wkurzac, ma prawo do bycia osobnym panstwem, ich jezyk jest osobny, och kozacka historia tez jest inna niz Rosji. Natomiast gowninaie Kosowo to muslimski przyczolek w srodku Europy, studnia bez dna na euro kase, mafijne panstwo finansowane przez najniebezpiecznijeszych ludzi w Europie. No ale Europa spi, klepie o "masakrze" w Srebrenicy, tymczasem grube tysiace zmasakrowanych i zbombardowanych Serbow gowno was obchodzilo. W tym ukladzie wole Ruskich, maja honor, jak sie przyjaznia to przyjaznia, a nie noz w plery. Ukrainiec i Polak sa siebie warci.

Gość gość
Tak to jest jak ktos sie wypowiada na tematy , o ktorych nie ma pojecia Jestescie ksenofobami Nie lubicie Ukrainców, czujecie się od nich lepsi, a prawda jest taka, że niejeden Ukrainiec poprawniej pisze i umie sie wyslowic w jezyku polskim lepiej niz wy

Gość gość
Polacy prostacy, pokazujecie klase :D Pozdrawiam Ukrainców w Polsce.

Gość gość
Swoj swego pozdrawia

Gość gość
Ja sie nie dziwie, ze macie złe doświadczenia z Ukraińcami. To widać, ze ktoś jest ksenofobem i myślicie, ze taki Ukrainiec tego nie wyczuje ? :D Nie dość, ze życie na obczyźnie jest trudne to debile Polacy bez kultury i szacunku do drugiego człowieka jeszcze je pogarszają....

Gość gość
Ty Oksana z 17.41 nie wydurniaj się ! wiekszych ksenofobów od was nie ma . Bohaterami dzisiejszej Ukrainy są Stepan Bandera i Dmytro Doncow twórcy ideologii ukraińskiego nacjonlaizmu która stwierdza że na terenach uważanych za ukraińskich nacjonalistów za swoje( tj Lubelszczyzna i Podkarpacie też ) nie mają prawa żyć ludzie innych nacji .W real to wprowadzono własnie na Wołyniu . To nie były zwykłe "porachunki sąsiedzkie" a zaplanowana na zimno przez ukraińskie elity rzeż motywowana ideowo z masowym poparciem i udziałem ludności . Poczytać sobie G.Motykę (U) ks.Isakowicza -Zaleskeigo (P) to coś zrozumiecie .Jeżeli ktoś na Ukrainie od dziecka przez szkołę media rodzinę itp. ma wmawiane że UPA to samo dobro to raczej Polaków nie pokocha nawet jakby go ci złotem obsypali...

Gość gość
17:41 Dokładnie Banderowcy Buahahaha Ciekawe jak wolaja na Polaków w UK No nie wiedza, bo nie znaja jezyka :D:D:D Az wstyd sie przyznac, ze jest sie z Polski i ludzie krzywo sie patrza

Gość gość
nie znam nikogo kto chciałbym Ukraincow w Polsce.