Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaczkadziwaczka

WIECZNE wzdęcia, wyglądam jak w ciąży, pomocy :(

Polecane posty

Gość kaczkadziwaczka

Chorowałam przez kilka lat na anoreksję. Teraz mam wagę w normie, do nadwagi mi daleko. Niestety, przez te wszystkie lata totalnie rozregulowałam sobie organizm i mój brzuch wygląda jako tako jedynie przed śniadaniem; później z godziny na godzinę jest coraz gorzej. Wygląda to przekomicznie - brzuch a'la ciąża w zestawieniu z płaskoklaciem. Oprócz tego ciągle mi się odbija, rzadko czuję głód, mam mdłości. To mój największy kompleks; nie mogę nawet kupić ubrań, które mi się podobają, bo nic na mnie nie leży. :( Próbowałam wszystkiego - różnych diet, wykluczenia glutenu, ćwiczeń, leków bez recepty. Nic nie dawały. Codziennie piję siemię lniane. Jem zdrowo, regularnie, nie spożywam laktozy i słodyczy. Jakiś czas temu poszłam do gastrologa - biorę Emanerę, Debretin, Debutir i Sulpiryd. Zero efektów... Jestem załamana; już wolałabym ważyć kilka kilo więcej, ale mieć proporcjonalne ciało, a nie takie dziwadło... Żeby łatwiej było Wam to sobie wyobrazić, dołączam zdjęcie - zrobione przed południem. Potem wygląda to o wiele gorzej. :( http://pokazywarka.pl/qpb4bk/ Może ktoś z Was borykał się z podobnym problemem? Jeśli tak, to co z tym można zrobić?

Czy badałaś może ostatnio pH moczu? Pomimo, iż norma medyczna jest bardzo tolerancyjna jego wartość powinna oscylować w okolicy 7,0. Moja siostra miała podobne problemy i poradziła sobie stosując odpowiednią kurację dietetyczną. Warunkiem było przywrócenie równowagi kwasowo-zasadowej.

Gość gość
o nie, nie mam tak w*******ego brzucha. jestem nerwusem i stresujacym sie czlowiekiem stad jelito takie, zreszta to u nas rodzinne. ph moczu 5,0 ledwie w dolnej normie sie miesci. moze robale tam siedza :D

Przy tak niskim pH trudno mówić o prawidłowej florze bakteryjnej, która jest dla nas zbawienna.

Gość gość
norma ph 5,00-7,00. to co zle ze 5,00? nie wiem czemu takie niskie, ponoc np. od jedzenia miesa albo od tego ze mam bakterie w moczu do zaleczenia

Norma normą. Należy pamiętać, że przy pH poniżej 6,8 następuje denaturacja białka. Jeżeli chcesz dowiedzieć się więcej proszę o info: mifar@op.pl