Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLisa

Starania o dziecko 2016, 2017 cd.

Polecane posty

Angelowa11 to ja pisałam jako gość :) Ty już się doczekałaś 2 kreseczek?

A czy któraś z Was może, zanim jeszcze wiedziała że jest w ciąży czuła się jakby miała być chora?

Gość gość
Tak ja się czułam jakbym była chora za każdym razem czyli 3 razy. Gorączkę miałam zawsze tylko jeden dzień około 37.7 do 38.2 i najprawdopodobniej był to dzień zagniezdzania. Testy pozytywne 2 dni przed terminem om. Witam w gronie i zycze 2 kreseczek ☺Ana

Gość Afrodit
Ja tak miałam czułam' się jeden dzień jakby mnie coś grypowego rozkładało, ale czy to objaw ciąży nie wiem jeszcze kilka dnia do @

Gość Martyna1111
Dziewczyny, ja wiem, ze sa rozne sytuacje, ale ja chce ta ciaze przejsc spokojnie i nie martwic sie co tydzien, czy wszystko bedzie ok. Mam nadzieje, ze moja ciaza dobrze sie rozwija i mam nadzieje, ze tak bedzie. Slyszalam z opowiadan o dziewczyne, ktora pare tygodni przed rozwiazaniem caly czas liczyla tylko ruchy dziecka bo bala sie o dzidziusia, przez to jak tyllo przez jakis czas nic nie czula to juz biagla do lekarza, a wszystko bylo ok. Wiem, ze do konca pierwszego trymestru jest niebezpieczenstwo, ale slyszalam o poronieniach w 9,11 i nawet 14 tyg, kiedy wszystko wydawalo sie ok, wiec prosze was nie straszcie mnie, bo jesli teraz bede sie bac to juz cala ciaze przed kazdym badaniem bede sie zamartwiac :-) slyszalam o przypadkach ze cala ciaze bylo wszystko ok, a w 38 tyg nagle przestalo bic serduszko ale to nie znaczy, ze 38 tyg mam sie o to bac. Wierze swojej intuicji i chce sie cieszyc kazda chwila, mam obawy, ale nawet beta mnie nie uspokoi dopoki nie uslysze bicia serca, wiec czekam 2 tyg troszke mam obawy ale wiem, ze bedzie dobrze.

Gość Martyna1111
Jednak dziekuje za wszystkie rady :-))) i za gratulacje, wszystkie jestescie kochane!!! I wiem, ze wszystkim wam sie uda :-)

To może u mnie też to samopoczucie coś znaczy :) Chociaż nie wiem czy jest możliwe żeby udało się za pierwszym razem ;) Czekam teraz jeszcze do terminu @ i sprawdzę znowu :)

U mnie najgorsze jest to, że syn strasznie nakręcił się na rodzeństwo i ciągle opowiada co będzie jak będzie miał siostrę albo brata. Staramy się jemu tłumaczyć, że to nie takie proste, aż serce boli, kiedy patrzę na jego smutną minkę :(

Gość Martyna1111
Rozowy Kordonek, nie martw sie, bo stres w ciazy nie sluzy. Donosisz ciaze w 100 procentach, nie mysl inaczej, po prostu donosisz i tyle. Zawsze trzeba byc pozytywnie nastawionym, bo inaczej idzie zwariowac. Nie wiem, jak z ta tarczyca, ale ja na twoim miejscu faktycznie poszlabym na troche na l4, w zyciu sie jeszcze napracujesz, a zdrowie maluszka najwazniejsze. I nic sie nie denerwuj kochana, umow do lekarza a wszystko bedzie ok.

Gość Martyna1111
Nana266 zrob test za kilka dni, 9 dpo to troche za wczesnie, powodzenia :-)

Nana jestem w 17tc ,ale naleze do grupy kobiet ,ktore nie czuly nic szczególnego na tym wczesnym etapie a test ciazowy pokazal dwie kreseczki dopiero 3 dni po terminie @ Mam nadzieje ,ze u Ciebie te objawy okaza sie jednak zafasolkowaniem :) buziaki dla wszystkich.

Gość Martyna1111
Angelowa to tak jak ja :-) pierwszym najwazniejszym objawem byl brak miesiaczki rano, potem juz sie pewnie dopatrywalam :-)

Gość nana266
Wiecie dziewczyny chyba lepiej jest zajść w ciążę niespodziewanie bo wtedy nie doszukujemy się żadnych objawów tylko po prostu sprawdzamy jak nie ma miesiączki ;) no cóż pozostaje mi poczekać jeszcze kilka dni na rozwój wydarzeń :)

Gość caroline29
Martka10 trzymam kciuki żeby sie wam udało. Nie poddawajcie się tak szybko, obiecujesz ze zglosisz sie do lekarza po badania???? Kordonek nie wiem co ci poradzić miejmy nadzieje ze będzie wszystko dobrze . Naszczescie udalo sie szybko zapisać do lekarza i szybko cos zaradzi trzymam kciuki aby wszystko bylo dobrze i nie zamartwiaj sie bo to wpływa na wasze samopoczucie i zdrówko :)

Gość caroline29
Witaj nana266 jak długie masz cykle i kiedy planowany termin @ ? Trzymam kciuki aby to fasolka. Jest dużo dziewczyn co udalo sie zafasolkowac w pierwszym cyklu wiec badz dobrej myśli.

Gość Martyna1111
Nana266 zapewne masz racje, chociaz mi sie te nasze starania podobaly, za wyjatkiem tych dni, kiedy dostawalam okres. Pewnie mowie tak teraz, bo zobaczylam juz te deie kreski, moze gdybym tak starala sie juz rok i nic to bylabym zmeczona. A tak to jestem teraz mega szczesliwa , nie bylo to zaskoczenie tylko planowane, wiec teraz w ogole ciezko mi sie od meza odkleic, poczulam jakis przyplyw milosci :-)) non stop bym go ze szczescia calowala, nie wiem co sie dzieje :-)))

Gość caroline29
Zawsze marzyłam o wpadce małżeńskiej ale jakos się nie udalo :) tak to problem byl by z głowy a teraz mysze sie martwic czy wszystko w porządku :(

Gość KateA92
Martyna dobrze pamiętasz - ja sama na własną rękę bety nie robiłam. Zrobiłam 3 testy (akurat taki miałam kupiony trzypak 2+1gratis). Pierwszego dnia blada, następnego dnia trosze ciemniejsza a potem zrobiłam 3 dni przerwy i czwartego dnia ostatni i były już grubasne - to mi wystarczyło. Widziałam ze kreski ciemnieja to i byłam spokojna, że beta rośnie. U mnie od samego początku ciaza jest około 1-1,5tyg młodsza jakby to wynikało z ostatniej miesiączki, ale ja owulacje miałam 21-22dc wiec dlatego. Termin z om na 2 stycznia a z usg na 10 stycznia. Przez to, że owu była późno serduszko zobaczyłam dopiero w 7t2d. Na pierwsza wizyte poszłam w 6t0d i zobaczylismy tylko pęcherzyk 6mm. Lekarz trochę się martwił, bo to był jego zdaniem dość mały pęcherzyk jak na 6t0d dlatego wysłał mnie na bete która powtarzalam - przyrost był ok wiec dał mi jeszcze tydzien. Po tygodniu w 7t2d było już serduszko i do tej pory wszystko jest ok :) na chwile obecna mój maluszek ma już z 14cm i ma się dobrze :) myślę, że jak lekarz zobaczy juz serduszko to nie kieruje na bete. Także ja tam popieram Twój tok rozumowania i rozumiem czemu nie robisz bety ;) a co do tego co Ana napisała, że beta pomaga w ustaleniu terminu to z tym się nie zgodzę.. owszem można oszacować wiek ciazy ale tylko mniej więcej, beta nie pomoże w dokładnym oszacowaniu

Zgadzam sie z kate ,beta nie pomoze w ustaleniu wieku ciazy poniewaz skala wynikow jest mega rozlegla ,1wynik.moze sie miescic w dwoch czy nawet skrajnie w trzech przedzialach wiekowych .Mnie lekarz skierował na bete ,poniewaz plamilam ,podejrzewam ze gdyby nie ten fakt takze nie mualabym takiego badania robionego.Wiele kobiet robi bete ze tak sie wyraze dla siebie i to jest jak najbardziej ok ale rozumiem takze tok myslenia kolezanki ,ktora nie widzi takiej potrzeby . Kate mamy podobne terminy ,z @na 26stycznia z usg na 17,moze ,,spotkamy sie,, na porodowce:):);) buziaczki

Gość gość
caroline29 mam raczej nieregularne cykle nawet bywały do 40 dni. Ale teraz spodziewam się @ między 18 a 20 ;)

Gość nana266
caroline29 mam raczej nieregularne cykle nawet bywały do 40 dni. Ale teraz spodziewam się @ między 18 a 20 ;)

Martyna1111 gratuluję :) Mi też starania się podobają ale być może na siłę doszukuję się czegoś czego nie ma :(

Gość gość
Jeśli rozbieżność w terminie om a usg wynosi plus minus 2 tyg to wtedy beta jak najbardziej sugeruje wiek. A mianowicie jeśli jest w dolnych partiach zakresu co do tygodnia znaczy ze mlodsza a jak w gornych partiach znaczy ze starsza. Jeżeli beta jest w górnych granicach sugerujacych wiek z om a na usg wychodzi 2 tyg mniej to jest to sygnał dla lekarza ze ciąża rozwija się ciut wolniej i zazwyczaj lekarz daje coś na podtrzymanie dzidziuś nadrabia i jest ok. Oczywiście dzidzi może samo nadrobić ale czasami jest tak ze 5 nadrobi a 1 nie. Ja z córką miałam rozbieżność 2 tyg i byłam tak sprawdzana. U nas akurat beta była w tych granicach co usg a nie om po czym lekarz stwierdził późną owu a właściwie to 2 na pods peknietych pęcherzyków. Także teorii co do wieku ciąży na pods bety sama sobie nie wymyśliłam. Oczywistym też jest ze beta nie określi wam wieku co do dnia tak jak niektórym się wydawało po tym co napisałam wcześniej. Kate moim zdaniem u Ciebie lekarz też to zastosowal tylko skoro beta Ci ładnie rosła to już nie tłumaczył tak dokładnie Ana

Gość Martyna1111
Ja sie moze zle wyrazilam, ze szkoda mi kasy na bete - oczywiscie, ze na dzidziusia nie jest mi szkoda kasy, z tym ze dla mnie potwierdzeniem ciazy i tak bedzie moment, w ktorym serduszko zacznie bic, za wizyte zaplace pewnie 150 zl, do tego dojda badania i comiesieczne wizyty, wiec hmm no uwazam, ze 2 testy potwierdzily to co chcialam i teraz wole zaczekac , zeby dodatkowo nie wydawac :-) wybralam sprawdzenie ciazy za pomoca testow, moim zdaniem jesli ktos ma w planach robienie bety, to niepotrzebnie wydaje na testy - po prostu powinien po terminie @ isc na bete zamiast bawic sie w testy (skoro i tak ma zamiar ja zrobic). Niektore z was przeciez robia po kilka testow w miesiacu, to wtedy lepiej po prostu isc na sama bete, skoro i tak byscie ja robily, a wynik napewno wiarygodniejszy i tanszy od tych kilku testow :-) wlasnie... kiedy badanie bety cos juz wykaze? ja juz nie moge doczekac sie wizyty :-)

Gość gość
Teoretycznie 1 dzień po zagniezdzeniu beta wzrasta ale osobiście tego nie sprawdziłam. Martyna kiedy masz lekarza i który to przypada tydzień ciąży? Możliwe że mowilas ale nie pamiętam Ana

Gość Martyna1111
Do lekarza za dwa tygodnie i to bedzie 7 tydzien prawdopodobnie :-)

Gość gość
Hey kochane u mnie @ przyszła wczoraj i doszłam do wniosku ze skracają mi się cykle z 34 do 28-29.. Nowy cykl starań uważam że rozpoczęty trzymam za was kciuki kobitki ;)

Gość gość
To ja wioloochna pisze z gościa bo mi hasło wsysło

Gość Kuchcinka
Hej Wszystkim! Pisałam juz często i gęsto na innych tematach, ale chyba jednak to jest miejsce dla mnie najbardziej odpowiednie :) Z mężem staramy się o maleństwo juz od 11 miesięcy... 4 miesiące temu na chwile nam się udało, ale niestety w 5 tygodniu poroniłam. Przebadalismy się w zdluz i w szerz i moje wyniki wg lekarza nie wzbudzają zastrzeżeń mimo małych odchyleń od "normy" za to wyniki badań spermy męża owszem. Niby tragedii nie ma bo morfologia plemników bardzo dobra (14%) ale *****iwość słabiutka (A+B : 16% przy normie powyżej 36%) zaczynam się załamywać i myślec ze ta upragniona ciąża nigdy nie przyjdzie... Czy któraś z Was była lub jest w podobnej sytuacji?

Gość Martyna1111
Kuchcinka, nie martw sie, to jeszcze nic straconego, zobaczysz, ze ciaza predzej czy pozniej Cie nawiedzi, trzeba tylko w to wierzyc. Wiem ze latwo mowic, a trudniej zrobic, ale moim zdaniem najlepiej jest po prostu nie skupiac sie na tym temacie, ja np. Nie badalam ani sluzu, ani temperatury ani szyjki macicy, nie nastawialam sie co miesiac na ciaze, tylko na mieaiaczke , nie kupowalam testow ciazowych ani owulacyjnych. Jedyne co zrobilam to wlasnie badania, bralam leki, za dlugo nie musialam brac bo w tym samym cyklu sie udalo. Czasami jak czlowiek za bardzo sie na tym skupia to nie ma ciazy. Ciesz sie z tej wolnosci teraz, skonsultuj z lekarzem w sprawie tej *****iwosci plemnikow, a zobaczysz, ze w koncu sie uda. Bylas kiedys na sprawdzeniu owulacji u ginekologa? Ja raz specjalnie poszlam w mniej wiecej polowie cyklu, zeby wlasnie sprawdzic, jak tam pecherzyki.