Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLisa

Starania o dziecko 2016, 2017 cd.

Polecane posty

Gość Bluebell1984
Dzięki Lisa Kochana! :*

Bluebell ja w sumie nie pamiętam, nie zwracałam jakoś na to wcześniej uwagi. W ogóle dopiero teraz tak dokładniej obserwuję swój cykl ale np takiego plamienia nigdy nie miałam

Gość Różowy_Kordonek
caroline - miałam wyniki TSH, ft3, ft4 przeciwciała anty TPO, przeciwciała anty Tg i zrobiła mi USG tarczycy :) mam jeszcze zrobić witaminę d3 za miesiąc nana266 - to mój rocznik! :) Małła - czytałam, że też masz hashimoto, powiedz mi czy bierzesz coś jeszcze oprócz euthyrox? Na przykład coś na zbicie przeciwciał? Mi babka powiedziała, że nie trzeba się nimi martwic, ale dla mnie to trochę dziwne, ja będę uzupełniać hormony a one ciągle będą zżerać moją tarczyce? Myślałam, że trzeba leczyć przyczynę a nie skutki? Czy mówiłaś lekarce, że jesteś w ciąży? Ciężarne mają pierwszeństwo.. mi też proponowali terminy odległe o miesiąc a po zawiadomieniu o ciąży udało się w kilka dni. Mnie jeszcze na dniach złapało przeziębienie, kicham, smarkam, pokasłuje, gardło pobolewa, mam chrypkę i gorączkę 37 :/ w pracy ledwo na oczy patrzę a jeszcze siedzę przy mikroskopie!!! Zjadłam kanapkę z chrzanem na siłę i o dziwo katar ustąpił, choć dalej mam poczucie zatkanego nosa i jakoś lepiej się czuję, gardło ustąpiło i gorączki chyba też już nie mam.. ehh.. jesteśmy zdane tylko na domowe sposoby :( gośćLisa - hehe.. dajesz czadu z tą tabelką :D nick_________ wiek______ termin @ Martka10______35________22.06 Viola999_______29________13.06 Iwona25lat____ 25_________03.07 KasW91_______25_________15.06 Lisa___________31________4.08.ost.@ Paula_________24_________26.07 Bluebell1984___32________22-23.07 SmutnaJaa ____36 _________10.07 toska_88______28__________9.07 Małła_________29_________16.08 ost. @ Karolcia06_____25_________08.07 onaa124_______21________11.08 ost.@ caroline29______29________9.08.ost.@ Ewelina2506____30________21.07 Kuchcinka______26________11.08.ost.@ nana266_______27________21.07.ost.@ nic.................wiek.........tydz.ciąży......termin ............które dziecko Angelowa11....34................18............26.01.2017. .............1 BasiekKk.........26.................5.............19.12.2 016..............2 Kushina...........29.................4.............25.12. 2016................ KateA92...........24................20............10.01.2 017..............1 Mila..................27................13.............22 .02.2017.............2 Villemo84 ........31................6..............21.03.2017......... ....1 Afrodit..............29.................................. ..............................1 Aifoz.................33................................. 22.04.2017.............2 Nela2987...........29...............6..............15.04. 2017..............1 Różowy_Kordonek......27........8..............06.04.2017 .............1 Ana...................26................7...............1 2.04.2017.............3 Martyna1111....25........................................ ........................1 gawronkowa....25......................................... ........................1

Gość Małła
Lili nie chce iść do innego endokrynolog bo jak w czerwcu moja odwołała mi wizytę i przenieśli mnie do innego to tak mi pozmieniał dawki ze tsh skoczyło mi na ponad 5;( i teraz trudno mi zbić z powrotem do 1,9 ;( Nana mysle ze tak zwykły test 10 dni, chyba ze wcEsniej beta (cena ok 30zl) Bluebell trzymam kciuki by to było to;)

Gość Martyna1111
Mila gratulacje synka :-) ja jeszcze troche poczekam na poznanie plci :-( ktos tam pytal, czy kwietniowe mamy maja jakies objawy - ja poki co nie mam zadnych. U mnie dopiero 6 tydzien wiec zobaczymy, jak bedzie dalej :-)

Gość nana266
Wiecie dziewczyny zastanawiam się czy przez te dni pozwolić sobie na przytulanie z Mężem?

Gość Martyna1111
GoscLisa, moglabys dopisac u mnie? 7 tydzien, termin 20 kwietnia

Gość KateA92
W mojej książce "ciężarówka przez 9 miesiecy" wyczytałam, że organizm kobiety w ciąży produkuje więcej śluzu i tyczy się to nie tylko pochwy, ale i nosa czy gardła także w ciąży często się zdaza ze kobiety mają rozpulchnione sluzuwki nosa, uczucie jego zapchania i wodnisty katar, czy też większe ilości sliny. Powiem wam szczerze, że co do śliny to nie widzę różnicy ale jeśli chodzi o nos to trochę widzę i potwierdzam to. Sory ze tak wprost ale nie będę owijac w bawełnę - co prawda nie musze co chwile wycierać nosa bo aż tak z niego nie leci ale odkad jestem w ciąży to kóz w nosie mam o wiele więcej :P także u mnie ta wydzielina chyba się osadza i podsycha i nie zdążą wypłynąć na zewnątrz. Często kobiety na początku opisują stany grypowe i właśnie narzekają na zapchane nosy i katar a to taki szok dla organizmu w pierwszym momencie a potem to się jakoś stabilizuje

Gość gość martaaaa
ja tez poprosze o wpisani na liste;)))) gość martaaa....29......6.......22.04.2017.........2

Gość Małła
Różowy w ciazy jeszcze nie jestem;) ale kto wie...liczę mocno na ten cykl;) jakbym była to bym sie wbiła w najbliższy poniedziałek nawet do tej przychodni co Pani dr przyjmuje ( problem jest taki ze jeszcze tam nie byłam i muszę czekać do końca października) Biorę jodit 1,5 tabletki i witaminę d ( 8kropel ). Jaka dawkę bierzesz euthyroxu ? Ja do tej pory 50 piec dni w tygodniu i 25 dwa razy. Ale nie mogę w ten sposób zbić :( i 1h przed posiłkiem.

Gość gość
Złe sie wyraziłam nie to ze nie mogę zbić tymi dawkami, bo udało sie zbić z 5, ale to za mało ;( bo dążę do 1,9 :)

Gość caroline29
Mila gratulacje , niech synek rośnie zdrowo :)

Gość caroline29
Bluebell i nana266 trzymam kciuki za was :) wytrzymamy z wami do poniedzialku na dobre wieści :) GoscLisa miejmy nadzieje żeby ten cykl byl do was owocny :) malla ty to naprawde masz pecha z tymi wynikami ale nie martw się uda sie i nam ten cyklbedzie tez i nasz :) ciekawe jak moje tsh ale najpierw musze iść na badanie w poniedziałek. Ewelina2605 i dodzwonilas się do tego lekarza?

Gość nana266
Caroline dzięki kochana :*

Gość Bluebell1984
Caroline, ja też dziękuję :* a co z Twoim TSH? Miałaś jakieś przeboje?

Gość Ewelina2605
Tak Caroline lekarz sam do mnie oddzwonil :) chciałam ba 30 sierpnia bo to by był 14 dc ale mam wizytę na 2 września czyli 17 dc bedzie i zobaczymy co mi powie ale mówił że z mezem mam być bo to nas dotyczy wspólnie więc on chce z nami razem porozmawiać. To mi się nawet spodobało chyba dobre podejście ale zobaczymy. Malla a ile czasu już bierzesz te euthyrox bo mi się udało zbić w 2 lub 3 miesiące. Dziewczyny trzymam kciuki za testujace za cierpliwość i oczywiście dwie kreseczki. Ile czasu my jeszcze będziemy czekały. A przyszłym mamusia duzo spokoju i zdrówka miło czytać ze jest Was coraz więcej :)

Gość Lili91
Nana ja czytałam ze jak występuje plamienie implantacyjne to lepiej sie wstrzymać z seksem na pare dni. Trzymam kciuki za Ciebie! Mała ja tez bym chciała tak do 1,9 zbić ale brałam przez ostatnie 3 mies tylko jodit i wit.d wiec troche sie obawiam. Jakos za tydzień bede robiła znowu badania... Oby dla Ciebie to był szczęśliwy cykl!

Gość Ewelina2605
Caroline Ty w koncu dostalas @ po tabletkach ale dobrze że już jest zawsze to już do przodu. Kurczę wiecie co w takich przypadkach powinni położyć kobietę do szpitala i zrobic wszystkie badania od stóp do głów a nie ze musimy same wszystko robić przecież każda z nas jest ubezpieczona ojej nasza służba zdrowia

Gość Kuchcinka
Hej, widzę ze pojawił sie temat hormonów wiec mam do Was pytanie, u mnie w badaniach wszystko wychodzi "książkowo". Ginekolog powiedziała mi ze moje tsh mimo ze w normie bo 2,06 (norma 0,35-4,9) chce trochę obniżyć bo niby optymalne do zajścia w ciąże to 1,5. Od prawie dwóch miesięcy biorę codziennie pół tabletki euthyrox N25. Nie sprawdzałam jeszcze czy coś sie zmieniło, zrobię badania na początku kolejnego cyklu. Czy braliście ten lek? Miałyście jakieś niepożądane skutki? Ja mam ciagle uderzenia gorąca, przeczytałam ze może to być efekt brania leku, ale dawkę biorę maleńką więc trochę mnie to dziwi. PS. Dzięki za wpisanie do tabeli :)

Gość caroline29
Bluebell właśnie nie wiem jak moje tsh się przedstawia bo ostatnio miałam badanie 5 lat temu i bylo chyba 2 wiec aż jestem ciekawa jak teraz. robie badania w poniedziałek albo w piatek bo mam lekarza 29.08 . Ewelina2605 oby lekarz cos zaradzil i dobrze poprowadził i oby się udalo :) tak @ przyszla 48 dc mój cykl to twoje dwa :) biorę witaminy i olej z wiesiolka i w ll połowie cyklu mam luteine niby lekarz kazał brac od 14 dc ale nie wiem czy nie lepiej od 16 i przez 12 dni nie za dlugo ??? Zazwyczaj biorą 9 jak czytałam ale jak tak kazał to trzeba się sluchac :)

Gość Ewelina2605
Kuchcinka ja biorę euthyrox tylko jedną tabletkę i w sumie czasami senna byłam po miesiącu robklam wyniki i zamiast się obniżyć to wzrosło gin zwiększył mi dawkę do 1,5 tabletki i po miesiącu powtorzylam badania i spadło do 0,16 więc znowu gin mi zmniejszył dawkę do 1 tabletki i teraz już czuję się ok. Ale na początku miałam uczucie senność gorąca raczej nie kojarzę. A ile stosujesz czasu ten lęk? Caroline co do luteiny to nie wiem ale zrób tak jak mówi lekarz a za kilka dni masz kolejnego to zapytaj czy tak masz ja brać :) ja też wezmę wyniki te co wcześniej robiłam i powiem żeby na nie zetknął. W dzisiejszych czasach trzeba sprawdzać lekarzy tym bardziej ze nic nie wychodzi.

Gość nana266
Dziewczyny biedne jesteście że musicie brać te wszystkie leki :(

Gość nana266
Dzięki Lili :* Ja dziś nie mogłam spać w nocy, może przez księżyc he he Brzuch dalej pobolewa jak na @. A co tam u Was?

Gość Becik29
gość martaaaa Gratuluje :):) Aifoz Gratki :):) super :) x x Hej. A ja znów dostałam te głupie plamienie w środku cyklu.... muszę umówić się do dobrego gina żeby sprawdził czy na pewno jest wszystko ok....

Gość sarita82
Dzięki dziewczyny za przyjęcie mnie do grupy ☺️ Lisa nie wiem czemu nam to tyle zajęło, pamiętam że przymierzałam się już do badania drożności jajowodów i nie zdążyłam tego zrobić ;) miałam nawet cykl jeden stymulowany clo i betę fałszywie dodatnią po tej stymulacji (błąd człowieka) przeszłam wtedy "małe" załamanie. Po stymulacji zrobiła się torbiel na jajniku i trzeba było ją leczyć hormonami. Jakoś niedługo po odstawieniu hormonów zaszłam w ciążę.

Gość caroline29
Becik a może to dobry znak :) a bardzo dokuczają ci te plemienia? Chyba niedługo @ u ciebie?

Gość caroline29
Becik tzn termin @ :)