Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćLisa

Starania o dziecko 2016, 2017 cd.

Polecane posty

Gość KateA92
Princess takie apki są dokładniejsze z czasem - im więcej historii, więcej danych wprowadzonych tym większe prawdopodobieństwo. Według mojej apki owulacje miałam mieć w piątek a miałam w poniedzialek badz wtorek, także trzeba mieć na uwadze odchylki. Apka wskazuje tak mniej więcej dlatego najlepiej obserwować swoje ciało (sluz, temperatura, szyjka cokolwiek) i obserwacje zestawiać z apka

Gość Nela2987
Ana ja tez idę w środę na usg :)i będzie to 6t5d wiec Martyna myślę że lepszy czwartek

Gość sarita82
Witaj princess :) Też korzystam z aplikacji w telefonie ;) Mi owulacja pokryła się z wyliczeniami apki U mnie obserwacja szyjki odpada ( mam uszkodzoną po pierwszym porodzie) temperatura tym bardziej ,ze względu na pracę. Mogę się jedynie "cieszyć" że owulację mam z reguły bolesną ;) Bluebell , z tym testem to było tak , że po paru godzinach pożółkło miejsce w okienku , kontrolna kreska została jak była , a w miejscu testowej została biała kreseczka ;) Nie będę testowała ( chyba że pęknę jak wczoraj hihi) bo chcę iść na betę w czwartek rano. Za betę zapłacę 18 zl a za test wczoraj dałam dychę. powinnam wytrzymać do czwartku ;)

Gość sarita82
OO , ale jak się treraz nie uda to na przyszły miesiąc kupię na allegro testy z czułością 10 mlU/ml Kobitki sobie je chwalą , a kosztują ok 1 zł za sztukę

Gość princess_mononoke
Nana266, KateA92 - mam 29 lat a z tej apki korzystam już 2 lata. Okres zazwyczaj jest co do dnia, długość cyklu to zazwyczaj 26 dni.. Obecnie jestem w 8 dniu od początku okresu, czy myślicie, że nie jest za późno na obserwacje zmiany temperatury i śluzu w tym miesiącu? Ile czekałyście na ciążę od momentu rozpoczęcia starań? Jestem taka podekscytowana, że chciałabym już od razu -niestety słyszałam (czytałam), że nie jest tak kolorowo..

Gość Kuchcinka
Hejka ja tez od 3 lat korzystam z apki kalendarzyk Bella. Apka bazuje na danych, które w nią wprowadzisz, ale nigdy nie można sie na niej opierać w 100% przede wszystkim takie apki maja sens kiedy masz w miarę regularne cykle. Generalnie tak jak dziewczyny napisały wcześniej przede wszystkim obserwacja własnego ciała - śluz i temperatura, a apkę traktować jako dodatek :)

Gość carolune29
Moze dzis go zaskocze jakos bo uda mi się wcześnie prace skończyć mam nadzieje ze nie zaśnie :)

Gość Martka10
Carolline, zasypianie męża znam z autopsi :) najczęściej zasypia po obiadokolacji jak wraca z pracy i budzi się ok 3-4, śpi oczywiście w salonie na kanapie. Dopiero nad ranem trafia do sypialni, ale wtedy ja nie mam ochoty na przytulanie :(. Tak spędziliśmy o dziwo ostatnie 2 tygodnie, wczoraj, trafiliśmy razem do łóżka, tak spontanicznie i jak się okazało w owulację :) Jak już z tego nic nie będzie to już nie wiem ........, w poprzednim cyklu przytulaliśmy się nawet 3 razy na dobę, w sumie cały cykl był "pracowity" , tylko ciąży z tego nie ma :( Kupiłam witaminy z castagnusem , tutaj mam cały kompleks witamin z grupy B i inne w jednym. Tabletki ziołowe regulujące hormony i łagodzące objawy PMS, jeśli to nie pomoże idę po skierowanie na kompleksowe badania. Nowe "forumowiczki"witam, wszystkim życzę owocnych starań, a "zafasolkowanym " spokojnej ciąży.

Gość KateA92
Princess lepiej zacząć obserwacje pozniej niż wcale ;) ja zaczęłam mierzyć temp na 3 cykle przed staraniami.

Gość gość
Kate gratuluje synka u mnie tez bedzie chlopczyk

Gość gość
Kate a wybraliscie juz imie? Mila

Gość caroline29
Martka kiedy masz lekarza? Wyczytalam ze luteina pomaga w zajaciu w ciążę przy endometriozie. Witaj princess. Tez mam 29 lat i to jest nasz 4 cykl staran.

Gość Martyna1111
Caroline29 mi w czwartym cyklu sie udalo, wiec przesylam pozytywna energie :-)))

Gość Martka10
caroline, mam brać te witaminy 2 pełne cykle, jesli nic nie pomogą to mam przyjść do lekarza.

Gość Małła
Ja zalogowałam sie na ovufriend czy jakoś tak ale bardziej z ciekawości by sprawdzić czy to co ja mysle pokrywa mi sie z tym programem. Na razie mam 1 pełny cykl wprowadzony i tego kilka dni. Jutro idę do tej przychodni przyszpitalnej;( nastawiam sie na problemy w rejestracji ale kto wie, może miło mnie zaskoczą:).

u nas ciężko z dostaniem skierowania do ginekologa (u nas jest wymagane). lekarze rodzinni najpierw podają środki zastępcze, jeśli nie pomogą to wtedy dają skierowanie.

Gość TUSIA_87
Dziewczyny a czy ktoras z Was była na leczeniu duphastonem bądź clostilbegyt brała? Czy ja mogę sama w aptece kupić sobie luteine jeżeli dostane @ ? Bo wiem ze jest luteina ogólnodostępna w aptekach tylko czy na pewno powinno się brać to bez konsultacji z lekarzem? Znowu przychodzi noc a ja się zastanawiam co jest nie tak ze się nie udaje dlaczego trwa to tak długo czy lekarz nie powinien zlecić juz innych leków na wywołanie owulacji bo to chyba jest u mnie głównym problemem brak ich. Teraz gdybym dostała @ mam się zgłosić na USG między 12 a 14 dc żeby zobaczyć jak to wygląda z ta moja owulacja mam nadzieje ze da mi wreszcie coś co pomoże nam ale czuje ze to będzie kolejny stracony cykl jezeli przepisze clostilbegyt bo jego chyba bierze się jakoś na początku cyklu. I znowu będzie czekanie znowu stres później pewnie znowu usg ehh zaczyna mnie to coraz bardziej dołowac

Gość nana266
Dziewczyny a ja mam dziś 4 dzień i ani kropelki krwi. Za to przed chwila czułam kłucie jakby prawego jajnika :(

Gość gość
Hej dziewczyny - jestem tu nowa. Od 3 cykli nie zabezpieczamy się z mężem z nadzieją, co wyjdzie to wyjdzie. Pomóżcie mi, bo się martwie od kilku miesięcy - jakiś 3-4 miesięcy zauwazyłam, że skraca mi się cykl - od 28 dni do 25. troche mnie to zaczyna martwić. mam 26 lat. okres jest też mniej obfity i krótszy, nawet do 3-4 dni, wcześniej pełne 7. czy ten skracający się okres jest powodem do niepokoju? W marcu robiłam profilaktycznie hormony tsh, ft3, ft4 i w normie. Co o tym myśleć?

Gość Martyna1111
Tusia, ja nie slyszalam, zeby luteina byla ogolnodostepna, raczej tylko na recepte. A nawet jesli jest to ja nie bralabym zadnych lekow bez konsultacji lekarskiej. Gosc, skracajace sie cykle moga miec zwiazek z prolaktyna. Przebadaj ja, koniecznie z obciazeniem. Kuchcinka, fajny artykul :-) ja sama wlasnie sie dziwie, dlaczego niektore kobiety kombinuja, kiedy robic dziecko i zabraniaja mezom sie dotykac, jak przychodzi owulacja to wtedy nie daja im zyc, a pozniej tez nic, bo juz nie trzeba. Starania o dziecka nie powinny raczej przyslaniac calego swiata, mi na miejscu meza byloby przykto, ze jestem potrzebna tylko w owulacje. Nana a robilas test?

Gość caroline29
Gość cykl 25 dniowy według mnie to zbyt krotki cykl powinnaś zgłosić się do lekarza tak samo jak krwawienie które trwa 3 dni jest zbyt krótkie. Jak tam dziewczyny któraś testuje na dniach? Mila u was tez chłopczyk ? Imie wybrane?

Gość caroline29
Do do luteiny to reklamują goldluteine witaminy na oczy i jest dostępna w aptekach bez recepty :)

Gość caroline29
Martka10 tak koniecznie zglos się po skierowanie ale mam nadzieje ze nie będzie potrzebne :) a jaka nazwa tych witamin? olej z wiesiolka moze sobie kup ? Mi sie buza wygladzila zero krostek a biorę 2 tyg troszkę piersi pobolewaja ale to nic takiego.