Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego panuje przekonanie,że jak ktoś nie pracuje w korporacji to ma gorzej?

Polecane posty

brokenside87, a po co? nie mam ochoty wyrabiać sobie takiej cechy. x żeby Cię nie wyzywali od aseksualnych tygrysków:(

Gość gość
21:03 PODZIELAM TWOJE ZDANIE W 100 %. Oj jak ja Cię rozumiem. Dla mnie też kasa to nie wszystko. Mój brat pracował w korpo do niedawna. Ochrzaniły go pipcie z innego działu ze przyszedł do ich działu wypić kawę z ich ekspresu bo tamten dział miał lepszy ekspres. Tam są mega wredne pipska. Wszystkiego żałują. a to nie one za to płacą. Kurrfy

Gość gość
Jednak mają rację ci, którzy mówią że najgorzej o korporacjach mowią ci, którzy tu się nie dostali do pracy i teraz plują jadem, że w życiu by nie chcieli tam pójść. Bo przez sito wieloetapowej rekrutacji nie każdy przejdzie, a potem zaczynają się wywody w stylu "nigdy do korpo nie pojdę" smiech.gifsmiech.gif X Tak, korpoludy jednak się wywyższają i są przekonani o swojej zajebistości :)

Gość gość
21:04 męża nie "posiadam" i chyba mówisz o kimś innym bo ja w ogóle nie znam nikogo kto by w IT pracował. no może z jeden kolega, ale on pracuje 500 km stąd...

Gość gość
No chyba nie jedna, bo ja nie mam męża korpo ani nikogo innego ale z racji pracy bylam oddelegowana do pracy u klienta. Spędzalam tam normalny dzień pracy i trochę poznalam te miejca.

Gość gość
21:09 ale ona i tak zaraz Ci powie że jesteś tą co ma męża w IT albo że ja nią jestem. Ja nawet nie wiem o czym mowa :| w ogóle zadziwia mnie i osobliwym jest, ile ta kobieta musi czasu na kafe spędzać że tak kojarzy tematy o korporacjach. ja tu po raz pierwszy w zyciu dzis temat zalozylam ktory jest związany z pracą

Gość gość
Pracowałam na panstwowce, w małej firemce, dużej firmie i 3 korpo i tu mi najlepiej. Nikt nikogo do pracy w kopro nie zmusza, więc w czym problem? Ktoś się wywyzsza? No np. Pani anglistka w tym tomiku.

Gość gość
gość dziś dokładnie, nawet nie widzi że tym swoim wpisem potwierdza teorię na ich temat :) Sorry - nie da sie ukryć, ma się za lepszą. Wszyscy jej na pewno "zazdroszczą", jak ktoś krytykuje to zazdrości. Lasiuuu, czego mamy ci zazdrościć? pracy ponad siły i tego że cię wyżują, potem wywalą i na twoje miejsce wezmą kolejną co się porobi w gacie że jej dadzą wiecej niz 2000 na rękę?

Gość gość
21:11 oczywiście.jesteś tu pierwszy raz jak 90% uzytkowniczek forum, w tym ja. I dodajesz temat w dziale dla kwok.

Gość gość
21:14 nie jestem anglistką a germanistką + anglistką, to tak żeby było dokładnie i szczerze.

Gość gość
ktos wyzej ma racje. wiekszosc tych nizszych dzialow korpo robi tak ze najpierw pare lat wymeczy kogos a jak ta osoba zechce podwyzki to wywalają ją i biora studenciaka za marne grosze - czysty zysk. jemu bedzie pot po dojpie lecial i jeszcze sie bedzie cieszyl ze ma umowe o prace. to jest ta kurr.wa Polska, ROBOTA W KORPORACJI I KARTA Z DEBETEM to jest wasz majestat, jak mowi Stonoga.

Gość gość
Pracuje od 15 lat w korpo i w życiu nie słyszałam o niższych działach. Cóż to takiego?

Gość gość
nizsze działy czyli mało prestiżowe, np. call center, HR

Gość gość
Pierwsze słyszę o niższych działach. O gorszych tak, ale o niższych nie.

Gość gość
21:29 no to gorsze. Niech będzie. Pomylić się nikt nie może, przejęzyczyć? U was w korpo za pomyłkę dostaje się chłostę czy batem po premii? Kolejny raz mamy dowód że macie się za lepszych - poprawianie innych, małostkowość, ą ę, znalazła się wielka pani. Co potrafisz oprócz dzownienia po klientach i klepania w klawiaturę, uzupełniania Excela kto ile zamówił kiełbasy?

Gość gość
No, ale chyba wiadomo o co chodzi.

Gość gość
O nie,pracowalam na studiach w biurze obsługi ogolnopolskiej firmy. Ale musze byc glupim i nedznym czlowiekiem :P X A serio - im bardziej n*******lacie na te mityczne korporacje (sory, nie kazdy mieszka w Waszawie czy Krakowie gdzue tych korpo jest duzo - kupa ludzi pracuje GDZIE INDZIEJ) tym bardziej dajecie dowod na to, ze macie nierowno po sufitem i niczym sie nie roznicie od tych "wywyzszajacych" sie. Bo sie same wywyzszacie. X I nie, nie mam planu w korporacji pracowac. Po prostu smiesza mnie hipokryci, ktorzy zarzucaja innym mieszanie z blotem a sami to robia.

Gość gość
21:33 masz jakiś kompleks czy co? Weź coś na uspokojenie. Nie, nie dzwonie po klientach a excela nie za często odpalam. Pracuje w tym lepszym pionie po twojemu w wyższym.

Gość gość
"21:33 masz jakiś kompleks czy co? Weź coś na uspokojenie. Nie, nie dzwonie po klientach a excela nie za często odpalam. Pracuje w tym lepszym pionie po twojemu w wyższym." Ona wlasnie udowadnia jak to Ty (korposzczur :P ) sie wywyzszasz i pomiatasz ludzmi. Natomiast ona sama (wspanialy czlowiek z normalna praca) pokazuje klasę, uprzejmosc i empatie o której jako korpobiurwa nie masz :P :D

Gość gość
21:40 następna będzie wmawiać że kompleksy itd. jezu to już jest nudne :/ wymyśl coś lepszego...

Gość gość
* nie mozesz pomarzyc* Mialo byc :P

Gość gość
21:44 nie że wspaniały, ale przynajmniej nie mam mentalności wywyższającej się korpopindy. Bo jak ja się z tą znajomą widziałam to nigdy nie wchodziłam na tematy tego typu i nie mówiłam przy niej że korpo to zło. a ona zawsze przy mnie mówiła że nie pracować w korpo to bieda i żenada. Hah.

Gość gość
21:44 Dokładnie, wywyższa się, wytykając innym błędy stylistyczne. Wielka pani z oszklonej wieży na szczury się odezwała... ma się za lepszą i to aż bije po oczach.,,

Gość gość
"przynajmniej nie mam mentalności wywyższającej się korpopindy." Masz. I tu dalas pokaz jaka chamica jestes. Szczerze to juz lepiej mowic komus prosto w oczy co sie mysli i byc chamem zawsze niz byc takim tchórzem. Kolezance to slowa nie powiesz a na forum pogardliwie i z wyzszoscia traktujesz jakas bogu ducha winna babka z korporacji, ktora nic zlego nie zrobila. Hipokryzja.

Gość gość
20:43 CZEKAŁAM na wywód taki jak twój, dziwię się że tak póxno się pojawił smiech.gif dziecko, ja nawet tam papierów nie składałam więc twoja teoria jest invalid niestety... za to moja koleżanka dostała się z takim samym papierkiem jak mój i ten test co rozwiązywała rekrutacyjny ja widziałam i był do połknięcia przeze mnie..... Bla bla bla ... Ciebie po prostu nie można polubić albo szanować, to właśnie twoje wypowiedzi sa pełne pogardy dla innych, jakiejś niby lepszojści własnej i i wydumanego indywidualizmu. Ogarnij sie ignorantko.

Gość gość
Ona wlasnie udowadnia jak to Ty (korposzczur jezyk.gif ) sie wywyzszasz i pomiatasz ludzmi. Natomiast ona sama (wspanialy czlowiek z normalna praca) pokazuje klasę, uprzejmosc i empatie o której jako korpobiurwa nie masz jezyk.gif x No masz rację. Ja korpokrowa, korpopinda, korposzczur i inna koprognida nie mam empatii, klasy, uprzejmości itd. nie posiadam z racji pracy w okrutnym korpo, ale ona, wolny człowiek, wyzywający od "ą ę wielkich pań klepiacych w klawiaturę" klasę posiada, jest empatyczna i broń panie boże nie miesza ludzi z błotem.

Gość gość
gość dziś No widzisz. W koncu pojelas, ze czarne jest biale a biale czarne ;) I ta Wielka Dama, autorka, pierwszy raz na kafe, a jak poziomem, klasa i uprzemoscia juz jest dopasowana :D

Gość gość
22:06 szybko się uczy. Nie to co ja korpopinda.

Gość gość
A od kiedy wywyższanie się jest przypisane do konkretnego miejsca pracy? To zależy od charakteru. Zarozumiali, pogardzający innymi ludzie są wszędzie. Można być babką ze spożywczego i pomiatać ludźmi (kiedy szef nie widzi). Znam takie przypadki.

Gość gość
Mąż pracuje w korporacji międzynarodowej i jest w miare oki. Zarobki dość dobre, sporo dodatków (od sportu, po opiekę medyczną i dodatki na wakacje i wyjścia z dziećmi do teatru czy kina + samochód). Ostatnią prace miał przez 15 lat, tez w korpo i dopiero po tym okresie zmienił, więc można powiedzieć, że praca tez stabilna. Dla nas to układ idealny. Bo ja mam własna działalność i wszystko jest niestabilne... zarobki, intensywność pracy, zlecenia (czasem na zapłatę czekam i kilka m-c!). Więc choć często zarabiam więcej, bez jego pensji nie mogłabym robić tego, co lubię. Obie prace mają i plusy i minusy! I każda jest zupełnie inna, więc nie narzekajcie a wybierajcie to, co Wam bardziej pasuje!