Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość bez kitu

Mąż zabrania ubrać mi sukienkę na

Polecane posty

Gość gość bez kitu

Wesele. Jego zdaniem porządne kobiety na wszelakie uroczystości ubierają kostiumy lub damskie garnitury (czyt. Spodnie + marynarka). Jak wybić mu z głowy takie pomysły? Debil:-/

Gość łowcaprowokacji
3/10 na zachętę

Gość gość
Ty to zakładasz na siebie i ty decydujesz. Wszystko co potrzebujesz zrozumiec i mu przekazać zawarte w jednym zdaniu.

Gość gość bez kitu
To żadne prowo. Niestety takiego mam męża.

Gość gość
p******y koleś.. współczuję

Gość gość
Sukienka bardziej pasuje na wesele. Kostiuny, garsonki etc. są na bardziej oficjalne spotkania, np. w pracy.

Gość gość
haha nie wyobrazam sobie zeby mi maz mówił w co mam sie ubrac

Gość gość
ja miałam takiego chłopaka kiedyś :D jak założyłam sukienkę np.do szkoły to z pretensjami czemu założyłam? że moge tylko zakladac jak sie z nim spotykam!:D ale to był chory człowiek hahah

Gość gość
Porządne kobiety WKŁADAJĄ sukienki czy co tam innego. Albo SIĘ w coś ubierają. Polecam mniej wydatków na głupoty, więcej na poprawną polszczyznę.

Gość gość
O matko co za typ hehe.

Gość gość
na wesele kostium, czy wy pochodzicie z jakiś slamsów, na wesele sukienka, to normalne.

Gość gość
Fuj. Baba w kostiumie kojarzy mi się z eunuchem ! Albo walczącą lesbą ! Tylko sukienka ! Na pewno do tańca w kostiumie bym Cię nie zaprosił. Może o to chodzi Twojemu staremu ? :) Może w sukienkach jesteś zbyt seksowna a on jest niepewny siebie (lub Ciebie) ? :)

Gość gość
powiedz mu, że idziesz w samych majtkach i niech się odpieprzy

Gość gość
Haha niech da Ci swój garnitur . masakra

Gość gość
ok, założ garnitur ale on sukienkę :D

Gość gość
Trzeba było wyjść za świadka Jehowy.Nosiłabyś spódnice i sukienki

Gość gość bez kitu
Rozmawiałam dzisiaj z nim na ten temat, powiedział, że zdania nie zmieni. Uważa, że i tak daje mi dużo swobody i nie każe mi ubierać się jak kobiety w jego kraju (pochodzi z Iranu). No j*******y jakiś :/

Gość gość
Ubierasz sukienkę? Normalni ludzie ubierają choinkę, sukienki zakładają.

Gość gość
Serio? Masz 8 lat ze ktos ci mowi jak masz sie ubierac? Dorosla osoba o takich kwestiach decyduje sama. Patologiczny zwiazek -- jesli chcesz nadal w nim tkwic to sama jestes sobie winna

Gość gość
gość dziś Porządne kobiety WKŁADAJĄ sukienki czy co tam innego. Albo SIĘ w coś ubierają. Polecam mniej wydatków na głupoty, więcej na poprawną polszczyznę. x wkładają to coś do pudełka sukienki zakładają

Gość gość
Gosc z 15.07 - Nie, nie ZA ŁOŻYĆ, tylko WLOŻYC. Sparwdz w poradni językowej!!!! Nie powinniśmy więc mówić/pisać: założyć ubranie, założyć płaszcz, założyć sukienkę, założyć sweter, założyć garsonkę, założyć marynarkę, założyć buty. Niepoprawne jest także ubieranie płaszcza, czapki czy butów (wskazywałoby bowiem na ubieranie wskazanych części garderoby w kolejne). Tego typu konstrukcje są południowopolskimi regionalizmami, niedopuszczalnymi w polszczyźnie ogólnej. Poprawne są natomiast konstrukcje typu: założyć krawat, założyć okulary, założyć plecak, założyć torbę, bowiem wskazują na przedmioty, które umieszcza na sobie człowiek. Słowniki poprawnościowe wskazują, by do określania czynności ubierania się w różne części garderoby używać czasownika ‚włożyć’, np. włożyć ubranie, włożyć beret, włożyć kozaki.

Szukasz pięknej sukienki? A co powiesz na koralowy kolor? I krótki rękaw? Jeżeli to Ci odpowiada poznaj model Grazia. Produkt dostępny jest w sklepie internetowym CoZaCena – www.cozacena.pl w niskiej cenie.

Gość gość bez kitu
Do ślubu np poszłam w garsonce ecru i czólenkach. Do tego miałam kok a'la Krystyna Pawłowicz

Gość gość
To powiedz mu, że nie jesteście w jego kraju,a jedyne co może to sobie pogadać.