Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Strigoica

Asus Zenbook UX303 LN czy Dell Inspiron 13 7348. Pomożecie mi wybrać.

Polecane posty

Skłaniam się bardziej ku Asus-owi ale Dell ma monitor obracany i 360°. Kurcze już sama nie wiem. Parametry mają podobne. Od zawsze mialam Asusa i nie chce zdradzać tej marki... No ale ten obracany monitor.;-) Pomóżcie mi wybrać bo już sama nie wiem.

Gość gość
a po cholere ci obracany ekran ? Obydwa są mocne i prawie to jest to samo. Ja bym wziął raczej Asusa

Gość gość
zdecydowanie ASUS, chyba że potrzebny ci ten bajer obracanego ekranu aniżeli dobry sprzęt to bierz DELLa Asus minimalnie lepszy procesor na benchmarkach Asus ma lepszy ekran, wyższa rozdzielczość FullHD, Dell tylko HD Asus ma 2 razy więcej pamięci RAM Asus ma zdecydowanie lepszą grafike Nvidii, Dell tylko zwykłą zintegrowaną Asus ma szybki dysk SSD, Dell zwykły stary

Obracany monitor to fajna sprawa jak np. jesteś u lekarza lub w podróży, nie musisz rozkładać całego laptopa na kolanach. Della dzięki tej opcji można traktować jako tablet.:-)

Gość gość
to nie lepiej już wtedy kupić tablet? np Lenovo Yoga tab 2 (polecam z windoswem, sam mam:P) ma super ekran lepszy niż każdy z tych laptopów i szybki jest za w sumie małe pieniądze, wiele dobrych opinii jest o tym tablecie, bo szkoda kasy na tego DELLa tylko dlatego ze ma obracany ekran jak sprzętowo jest zdecydowanie słabszy niż ASUS

Potrzebny mi laptop do ,,papierkowej roboty" i czasem do gry.:-) Czyli uważacie że lepiej zainwestować w Asusa?

Prawda jest taka że tabletu nigdy nie miałam więc nie mam porównania. Ale zaraz po czytam o Lenovo. I chyba zrobię tak jak mówicie. Czyli Asus i jakiś tablet.:-)

Gość gość
no jak do gier to już zdecydowanie ASUS, ma o niebo lepszą karte graficzną a to do gier bardzo ważne, procek też minimalnie lepszy, ramu 2x więcej to też ma znaczenie w grach, no i szybki dysk tez ma znaczenie bo wszystko szybciej chodzi

Gry to raczej drugorzędna sprawa. Choć nie ukrywam że potrafię siedzieć do 3 w nocy i grać.:-)

Kurcze jaki ten tablet jest fajny. Gościu udusze cię za to że mi go zaproponowałeś.:-) Obawiam się że przez ciebie wydam więcej pieniędzy niż zakładałam.;-)

Wiecie co prawda jest taka że ja ni cholery nie znam się na tych wszystkich parametrach, kartach graficznych i pamięciach. Na wszystkich forach jakie widziałam porównują te pamięci i procesory a dla mnie to czarna magia. Dlatego proszę was o pomoc bo te wszystkie cyferki nic mi nie mówią.:-)

Co racja to racja Szatanie. Miałam już 2 Asusy i oba lubiły się ,,zagotować" w najmniej oczekiwanym momencie.:-)

Gość gość
no fajny jest ten tablecik, ja już ponad rok użytkuje i ciągle śmiga jak nowy :) można go w zasadzie też jako mini laptopa używać, zwłaszcza że mam wersje z windowsem, jak chcesz to jeszcze jest wersja z androidem. Można wybrać system, ale druga rzecz do wyboru to sposób łączenia z internetem, bo tańszy jest z samym WiFi, ale można dorzuć pare groszy i masz dodatkowo jeszcze wbudowany modem LTE, ja mam wlasnie taki oraz internet z sieci play i wszędzie śmiga ten internecik, a jest też jeszcze fajny nie wiele droższy już dzisiaj 13 calowy tablet Lenovo Yoga 3 (dwójka ma 10 calowy ekran) ale dodatkowo ma wbudowany projektor i można wyświetlać filmy na ścianie jak w kinie, ale to taki bajer w zasadzie, ja wolałem mniejszą wersje 10 calową bez bajerów za to z klawiaturką (która jest dodawana tylko dla tabletu z windowsem, te z androidem nie mają ale za to też są tańsze)

Gość gość
aha tego tableta używam też jako nawigacji w samochodzie:D bo ma wbudowany GPS, dokupiłem sobie tylko za pare groszy uchwyt do zamontowania w aucie :)

Gościu jak wolę Windows. No i wolała bym mniejszy bo miałam duży telefon i strasznie ciężko było pisać z racji tego że mam małe dłonie.:-) Więc jeśli już będę kupować tablet to wybiorę 2.:-)

Można kupić podkładkę chłodzącą. Ja mam starego Samsunga i nowego Dell-a i Samsung jest lepszy :) Ale też planuję coś kupić w tym roku.

Szatanie te złote fronty w HP są śliczne. Ale pewnie to cudeńko kosztuje coś około 5 koła.:-)

In proszę wybacz że ci nie odpisałam ale trochę pracy miałam i zero czasu na meile.:-( Ja teraz mam Asusa F5 (o ile dobrze pamiętam) no i pomimo podkładki chłodzącej już tak się grzeje że wentylator tego nie ogarnia.

Szatanie ja jestem zapalonym gromaniakiem, dlatego potrzebuje wytrzymałego laptopa.:-)

Do gry to Y700 15 lub 17 nie ma nic lepszego na rynku cena ok 3k - 4k zależnie od podzespołów. Nie grzeje się a to kluczowe w laptopach na co się patrzy. Bo co z tego że procesor i karta dobra jak występuje throttling .

Szatanie powiem ci że nawet nie wiem jakie wymagania systemowe ma gra w którą zawzięcie gram. (wiem... wstyd) :-)