Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to cos zlego, dac dziecko...

Polecane posty

Gość gość
Na jedną noc to bym jeszcze dała ale więcej? Chyba umarlabym że strachu i tęsknoty. Wiem że to babcia i zadba o wnuczka ale 14 miesięcy to trochę mało. Cztero lub pieciolatkq to bym dała babci bo bardziej samodzielny i więcej rozumie ale mniejsze nie

Gość gość
Kupcie coś fajnego maluszkowi i bawcie się dobrze.

Gość gość
Aha czyli kobieta ma prawo do króciutkich wakacji dopiero po 4-5 latach? :O Widzę, że niektóre nie potrafią normalnie. Sama przyznałaś, że to Ty źle byś się czuła. Widocznie stałaś się kwoką. Na kolonie nie wyślesz bo komary, niedźwiedzie w lesie i jeziora, które połykają dzieci. Współczuję dziecku...

Gość gość
A nie możecie pojechać na krócej? Np. na 2 dni? Myślę że Ty byłabyś spokojniejsza a i dziecko zadowolone, jeśli już z babcią zostawało.

Autorko my zostawiliśmy syna na 4 dni z babcią jak miał 15 miesięcy. Syn ani razu nie płakał. Tyle że on z babcią często zostawał na noc, więc babcie dobrze zna. Nie przeżył żadnej traumy o której wciąż czytam (zazwyczaj piszą o niej matki które w życiu dziecka z nikim nie zostawiły). Pytanie czy ty czujesz się gotowa żeby rozstać się z dzieckiem na taki czas. PS. Jak syn miał 13 miesięcy to pojechał z tatą na urlop m.in. do dziadków na tydzień. To była pierwsza nasza rozłąka na tak długo. Ja to bardzo przezylam, syn wcale.

Gość gość
Czy Wy jesteście normalne ? Dziecko zostaje z BABCIĄ a nie przypadkowa osoba poznana w necie lub na rogu ulicy. Opamiętajcie się i nie róbcie z dziadków potworów, którzy nie poradzą sobie z wnukiem, przecież to ONI Was wychowali i jakoś żyjecie !!!

Gość gość
gość -dziś Pewnie problem jest w tym że te super mamusie nie potrafią zostawić dziecka z babcią nawet na chwilę bo będzie źle i krzywda się działa więc dziecko babci nie zna. Ostatnio był tu temat o tym jak to matka nie chce dać nawet ojcu potrzymać własnego dziecka. Wiec czemu się dziwisz że babcia jest dla nich jak obca?

Gość gość
4 dni, ale długo:O Dajcie żyć...

Gość gość
No oczywiście że nas wychowywqli ale jakies 30 lat temu i zdrowie juz nie to. Nie róbcie z dziadków tryskajacych zdrowiem i energia 30 latków bo opieką nad poltoraricznym dzieckiem wymaga sporo wysiłku i mlody moze paść na twarz po całym dniu a co dopiero stara babcia. Sama mam roczna córkę i wiem co to znaczy

Gość gość
13:44 już nie wymyślaj. Gdyby bacia nie czuła się na siłach to by się nie zgodziła.

Gość gość
gość dziś No oczywiście że nas wychowywqli ale jakies 30 lat temu i zdrowie juz nie to. Nie róbcie z dziadków tryskajacych zdrowiem i energia.. x Kobieto !!!, swoje dzieci wychowałam więcej niż 30 lat temu, PRACUJĘ zawodowo, bo tak mi każe Państwo,chodzę na siłownię, rower, basen, wyjeżdżam na wakacje (tak, tak, nawet mam siłę być w podróży po 20 godz.), chętnie na krótsze loty zabieram wnuczkę, zostaję z nią w weekendy, zabieram na wycieczki a 1 raz zostałam z nią jak miała 3 mc. , więc poluzuj kokardy i nie rób z osób 60 letnich schorowanych tetryków ;)

Gość gość
gość dziś [14:05 x brawo dla Pani i tak trzymać !

Gość gość
Autorko a czy dziecko będzie spało u babci czy babcia przyjdzie na te kilka dni a dziecko nie zmieni miejsca bo to ważne. Jeśli zostanie w domu w znanym otoczeniu na pewno lepiej zniesie rozłąkę. I pomysl czy jak na pierwszy raz nie wystarczy weekend? Też można wypocząć. Może też wybierz się z mężem na cały dzień gdzieś, dziecko zostaw z babcią i po powrocie obserwuj jego reakcję i oczywiście wypytaj babcię jak się w tym czasie zachowywało. Każde dziecko jest inne, jedno dobrze zniesie rozłąkę i inne będzie płakać marudzić itp.

Gość gość
We wszystkim najlepsza równowaga! I czas dla SIEBIE i ZWiązku i dziecka! Jeśli tylko dziecko zna babcię i ona też ma na to ochotę to zupełnie nie widzę problemu. Moje córki uwielbiają w wakacje jeździć do dziadków i czasem spędzają tam prawie miesiac a my dojeżdżamy na weekendy!moja najstarsza uważa że to zawsze jej najlepsze wakacje (pomimo wspolnych wakacji, obozow i innych atrakcji! Babcia i jej tajemniczy ogrod najlepszy!) A mama odzywa w tym czasie i wiem że szczerze czeka na dziewczynki!

Gość gość
japierwszy raz syna zostawiłam jak miał 6 mscy. Pojechał wtedy z mężem do teściowej na 4 dni. Nic się ani mu ani mi nie stało. A z babcią został na (UWAGA!) tydzień gdy miał rok, a my pojechaliśmy na wakacje:) od tamtej pory syn zostawał zawsze tydzień u dziadków i tydzień z nami miał wakacje. W wieku 7 lat pojechał na kolonie i był bardzo zadowolony. Traumy żadnej nie ma:D dziwne, co?

Gość gość
no tak wyjazd na 4 dni bez dziecka jest wg was normalny ale matka idaca do pracy nie po 3 latach jak reszta nierobów tylko np po roku od narodzin dziecka to od razu zimna suuuka i karierowiczka ktora nie kocha dziecka??! jestescie zalosne. JA BYM ZABRAŁA DZIECKO!

Gość gość
Nie słuchaj się tych frustratek tutaj. Oni nie maja z kim dziecka zostawić i w głowie maja kupkę i macicę. Ludzie nie chcą dzieci, nie ze względów finansowych, tylko ze względu na presję społeczeństwa i niewolnictwo przez 18 lat. Rodzice to nie robokopy. Rok ma 365 dni, jeśli 4 z tego spędzi z babcia nic mu nie będzie. Naladujecie akumulatory, odpocznijcie. To jest potrzebne, bo inaczej idzie zwariować. Z tak małym dzieckiem nie da się wypocząć i nikt mi tego nie wmówi. Chyba, ze ktoś ma tak zawieszone dziecko, ze przez godzinę zajmie się zabawka, a matka leży plackiem na lezaku. Moja córka ma 14 miesięcy, mieszkamy na mazurach i sam spacer męczy. Wózka nie można zatrzymać, bo wpada w szał, w wózku nie uśnie, uwierz, ze nawet w kawiarni przy kawie nie możemy posiedzieć. Ostatnio wybralismy się na plaże. Chciałam zamoczyc jej stopy w wodzie. Próbując ja postawić w wodzie, nogi podkurczyla pod głowę, a kiedy zamoczylam jej ta stopę to cala płaza na momencie patrzyła na nas. Darła sie tak jakbysmy ja ze skóry obdzierali. Na piasku z zabawkami nie chciała siedzieć. I zabierając dziecko na wakacje z pewnością bym wypoczela. Córka była na 2,5 dnia u babci, oddawajac ja ryczalam jak głupia. Trochę odpoczelismy i od razu poczulismy się lepiej.

Gość gość
Oj tam autorko jak mozesz zostawic dziecko z babcia jesli ona tego chce a dziecko jest przyzwyczajone do babci to dlaczego nie?Dziecku kontakt z babcia tez sie przydaje to tez zbliza w koncu to babcia a nie obca osoba.Ja wyjezdzalam na wczasy z mezem na dwa tygodnie i zostawialam juz 3 letnie dziecko z babcia mala sie z tego cieszyla .Wczasy czy odpoczynek bez dziecka tez jest inny my plywalismy po jaskiniach,albo zjezdzalismy na linach byl to wypoczynek czynny i nie meczylismy dziecka w upale a wieczor byl tylko nasz :)

Gość gość
14:05 U made my day :D hihihi

Gość mama i dzieci
No cos Ty, my zostawilismy nasze 16 miesieczne dziecko z babcia i dziadkiem na 3 dni i pojechalismy do rzymu. Malemu nic nie bylo a my wypoczelismy troche.

Gość gośćhgsdg
Tu na forum sa same idealne mamuski, ktore poswiecaja sie tylko dzieciom a pozniej narzekaja na swoje zycie z mezem itp. We wszystkim trzeba znalezc zloty srodek - dziecko zostaje z dziadkami a nie z obcymi ludzmi - a Wam chwila dla siebie sie przyda ! :)

Gość gość
Nic złego. my tez byliśmy nad morzem na 3 dni i jak córka miała 2 lata,my się dobrze bawilismy i córka z dziadkami również miłego odpoczynku

Gość gość
...i nie rób z osób 60 letnich schorowanych tetryków x hahaha, super podsumowanie pani Babciu :D

Gość gość
" gośćhgsdg dziś Tu na forum sa same idealne mamuski, ktore poswiecaja sie tylko dzieciom a pozniej narzekaja na swoje zycie z mezem" X Raczej na życie BEZ MĘŻA,bo najpierw 2 lata z cycem za dzieckiem latają a mąż na polówce śpi, bo przecież dziecko samo w łóżeczku nie może, przecież to TRAUMA do końca życia hahaha

Gość gość
14:31 :O nie dziwię się, że faceci zdradzają. Kobieto żyj normalnie i nie picuj. Po co szukać problemów tam gdzie ich nie ma?

Gość gość
15:21 Prawda :D Znajomych takie też nie mają bo ile można gadać o tym samym.

Gość gośćHania
I wlasnie przez takie kobiety dla ktorych dziecko jest integralna czescia matki - nie chce miec dzieci. Odwroćcie sytuacje - gdyby maz/ojciec dziecka chcial na 3 dni skoczyc na ryby itp z kolegami i dziecko zostawic z zona to OK. Ale niech kobieta napisze zeby chciala na 3 dni skoczyc do SPA z kolezankami i zostawic dziecko z mezem/ojcem to bylby krzyk. Rola matki jest podnoszona do rangi sacrum a niestety ojciec to tylko dawca spermy...

Gość gość
Oczywiście ze to nic złego a wręcz wspaniałego dla higieny związku. Dziecku nic nie będzie to tylko 4 dni a będzie miało szczęśliwych rodziców. Wypoczynek z tak małym dzieckiem - to się wyklucza zaczyna to być możliwe po ukończeniu przez dziecko 3 rż.

Gość gość
Tu autorka. Naprawde dziekuje wszystkim zyczliwym tu osobom:) corka spaka kilkakrotnie u mojej mamy ale tylko jedna noc, znosila to dobrze, dziadkow uwielbia, znaja sie bardzo dobrze. Moi rodzice sa mlodzi mama 45 lat tata 47 wiec tez nie jest zle. Zdecydowalam sie jechac i wypoczac, serdecznie pozdrawiam wszystkie spoko mamy i kobiety:)

Gość gość
Ja swoich nie zostawialam. Babcie obie daleko wiec dla dzieci to prawie obce osoby wtedy byly. Teraz maja 4 i 5 lat i pojechaly na tydzien na wakacje - teraz to juz nawet same prosily ze chca :-) a szwagierka co czesciaj sie z tesciami widziala zastawisla i 2latke na tydzien. Takze jak dla mnie zalezy od dziecka i od tego jak znosi pozostawienie z innym opiekunem.