Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Masaya

Mamy na Kwiecień 2017!

Polecane posty

Gość gośćAnia27lat
Lekarz przepisał Pecto Drill i Augmentin do nosa woda morska i ganiam żeby się wysmarkala a tego nie cierpi najbardziej. Też jestem przeciwnikiem antybiotyku ale ja nie jestem lekarzem to oni powinni wiedzieć jak leczyć dzieci. Choruje mi naprawdę tylko dwa razy do roku ale zawsze ostro i te bieganie od lekarza do lekarza jest bardzo męczące. W aptece to już mnie znają na pamięć :-) Przeraza mnie czytanie jakie mialyscie okropne porody aż się wzdrygam pierwszy był naprawdę szybki i bezbolesny ale już któryś raz słyszę /czytam jakie mają kobiety porody. Znajoma rodziła 20 h mówiła że bardzo się bała i każda akcja parcia kończyła się zmniejszeniem rozwarcia chyba właśnie z tego strachu ból chwilą parcia i od nowa ale urodziła sama dzidzia mała statystyczna :-) wole rodzic SN ale jeśli zajdzie potrzeba to na CC też się zgodzę chociaż z wielkim oporem ale może nie straszmy się nawzajem bo w końcu wszystkie będziemy się trzesly. A zabralyscie mężów/partnerów na porodowke? Przy pierwszym porodzie partner był do czasu aż poprosiłam żeby wyszedł wyraźnie się ucieszył :-) teraz już jako mąż będzie że mną ale myślę że też do czasu aż go pogonie :-)

Gość gośćdruga ciaza 32
U nas u lekarza zapisują to, co jest aktualnie na topie w telewizji. Pecto dril miałam, ale na infekcje drog oddechowych, na zapalenie oskrzeli ZAWSZE antybiotyk. Mój maz przy pierwszym porodze nie był, był w pracy, nie zdazyl dojechać, przyjechal na gotowe. Zreszta on miał opory przed porodem rodzinnym. Miał wtedy 25 lat, może dlatego. Jak mu opowiedzialam, co przezywalam wtedy sama na tej porodówce, jak sobie ot tak zadecydowali o porodzie sn mimo za wąskiej miednicy, jak meczylam się 12 godzin, choć dziecko było pośladkowo (wiadomo pierwszy porod, to sie najpierw pomecz), to teraz stwierdził, ze mnie nie zostawi samej w szpitalu. Zresztą sam widział opienie, ze jak jest ktoś bliski z rodzaca, to personel tez inaczej Cie traktuje. Nie wiem, czy maz będzie chciał rodzinny porod, czy bedze czekal na korytarzu, ważne aby był. Pojde jeszcze w styczniu do okulisty, to będę mogla więcej powiedzieć. Na razie moje dziecko w 20 tyg ma idealne wymiary jak na ten tydzień, wazylo 360g i nie wiadomo czy będzie duże. Rozbieznosc w terminach z usg i om jest kilka dni tylko. Z corka rozbieznosc wahala się 2-3 tygodnie (z usg zawsze szybciej termin), urodziłam ja dzień przed terminem om, ale była duza. No i nie znam plci. Lekarka najpierw powidziala, ze chłopczyk, a potem się wycofala z tej diagnozy :) stwierdzila, ze nie jest pewna i żeby się nie nastawiac, zobaczymy 15 grudnia :) Wiec teraz czekam. Kolezanka ma dla mnie odlozone 5 workow ciuszków dostala od znajomych na wydanie po jednym dziecku, ale większość chłopięcych (na pocz. miała być dziewczynka a potem okazało się ze chlopiec), dla dziewczynki trochę i tez uniwersalne.

Gość mama_last_minute
mój mąż był ze mną cały czas na porodówce i bardzo sie przydał. Nie wyobrażam sobie, gdybym była sama podłaczona do ktg i dziecku spada tętno, a możesz sobie wołać, nie ruszysz się. Dopiero jak mąż pobiegł po kogoś, to zareagowali. Sama nic bym nie zrobiła. Akurat mój przecinał pępowinę, poszedł z synem na ważenie i mierzenie (itak ani wagi ani wymiarów nie pamiętał :)), potem był z nami jeszcze 2-3 godzinki. Uważam, że mąż powinien być przez te kilka-kilkadziesiąt godzin, żadna z nas też nie jest tam dla przyjemności. Może wyjść na koniec, ale pomoże dotrwać do tego momentu. Z płcią też czekam do poniedziałku. U mnie akurat będzie czarno na białym po amnio. Ale wiadomo, ze to kariotyp będzie najważniejszą informacją. Boję się. Czekam ponad 3 tyg na wynik, a teraz naprawdę już bardzo się boję. Ciuszków mam trochę po syku, dziewczynka też może mieć niebieskie śpiochy, gorzej chyba w duga stronę. Ale w sumie, w domu, to najważniejsze, żeby czyste i wygodne było. Ostatnio słyszałam o przypadku znajomych kuzynki, którzy mieli miec córkę, a urodził się chłopiec, kilka miesięcy temu. Wszystko przygotowane na dziewczynkę, dobra opieka lekarska, duże miasto (mamy 3 szpitale). To musi byc szok.

Gość Mama po raz czwarty
Druga ciąża 32 Ja przed pierwszą ciążą ważyłam 47 kg. Mi lekarz mierzył wszystkie kości miednicy czymś co wygląda jak cyrkiel i okazało się, że wszystkie kości są sporo za wąskie. Powiedział mi lekarz, że mogę urodzić dziecko sn max do 3 kg. Usg też nigdy nie pokazuje dokładnie wagi dziecka. Byłam bardzo młoda i przypuszczam,że lekarz chciał mnie trochę oszczędzić i zdecydował o cc. Córka urodziła się 3050g. Kolejną cesarka z góry wiedziałam,że będzie cc. Miałam na skierowaniu napisane stan po cc mimo, że powód był inny. Pytali się z jakiego powodu było poprzednie cc. Zmierzyli mnie tym cyrklem i okazało się, że pomimo 8 lat które minęły nadal mam za wąskie kości. Z tego co ja słyszałam po pierwszym cc dają wybór co do rodzaju kolejnego porodu. U mnie stan po cc i nikt nic nie mówił, to samo w kolejnej ciazy. Też miałam stan po cc i nikt nic nie sprawdzał.

Gość Mama po raz czwarty
Gość U mnie sprawdza się flegamina na oskrzela. Ja mam 3 latkę i 21m i ja im daje flegamine, ale tą baby po 10 kropelek 3x dziennie i do tego wapno. Nic więcej. Tydzień i wszystko jest dobrze. U mnie nie goraczkują. Ogólnie zapalenie musi być jakiś lek wykrztusny im więcej dziecko kaszle tym lepeij flegma się odrywa i szybciej zdrowieje. Na tym polega zapalenie oskrzeli. Nie wiem po co antybiotyk na to. Dają antybiotyk i lęk wykrztusny i ja w sumie nie wiem czy takie leczenie to nie zasługa leku wykrztusne go, a nie antybiotyku.

Gość gość
GośćAnia27lat Nie znam tych leków. Ja daje Nasivin soft, ale to tylko kilka dni można podawać. Do tego aromatic żel, dla starszych plastry na piżamke. Najlepszym sposobem jest rozgnieciony czosnek zawijam go w bandaż, żeby małe nie ruszały. Wkładam im jak już spią. To naprawdę pomaga mam przetestowane na sobie jak byłam mała.

Gość druga ciaza32
Moja lekarka powiedziala, ze moge rodzic sn, jezeli dziecko bedzie mniejsze,zwlaszcza, ze miedzy porodami bedzie 9 lat. Na mierzenie miednicy za wczesnie na razie. Nic nie mowila, ze mam wybor. Zapytam na kolejnej wizycie. Ja mojemu mezowi dam wybor, bo roznie faceci reaguja, moze byc przy porodzie albo chociaz niech jest na korytarzu. Tym razem jednak ma byc w szpitalu.

Gość druga ciaza32
Nie wiem, czy w grudniu poznam plec, najwyzej od kumpeli wezme uniwersalne ciuszki i reszte kupie tez w uniwersalnych kolorach. Ogolnie to podopaja mi sie wszystkie kolory oprocz rozowego. Corce tez kupowalam inne kolory, rozowe to jak od kogos dostala. Mama last minute powodzenia z tymi badaniami, trzymam kciuki.

Gość gośćAnia27lat
Moja córka mówi że w brzuchu u mamy jest braciszek ona to wie i jak tu dziecku nie wierzyć :-) mamy już sporo ubran różnych Mój mąż do maja powinien być w pracy za granicą ale Z wiadomych powodów wróci pod koniec marca siła wyższa :-)

Gość Puławianka
Cześć Dziewczyny! :) moge dolaczyc?:) mam termin na koniec kwietnia, czyli polowa 5ego miesiaca. To nasze pierwsze dziecko i bardzo dużo zmian w naszym życiu. Przeprowadzamy się na koniec Polski, męża oddelegowali do innej jednostki, ja za 2 tygodnie dolaczam i przechodze na zwolnienie. Chwilowo będziemy pomoeszkiwac na piętrze u tesciow, no i sprzedalismu samochod. Hehe ale sie nie przejmuje, młody zdrowy a ja jestem coraz lepsza w rozpieszczaniu sie :D heh :) migreny mi straszne dokuczaja i potrafiew cały weekend tl Łóżku z zelko na głowie przelezec... :( bierzecie czasem apap? Niby mozna ale jednak sie boje. Hehh przyda mi sie grupa wsparcia, szczególnie jak zamieszkam z teściową, ktora chce mnie zaglaskac na smierc 0_o... Zmieniam lekarza i wszystko od nowa... Przepraszam czy moglam was zapytac ile przytyscie? Ja 3 kg... I w zasadzie wszystkie w ostainiesiacu, lekarz kazal mi sie niw rozpedzac ;/ Sciskam Was goraco i zaraz poczytam co wczesniej pisalyscke zeby byc na bieżąco.

Gość gośćAnia27lat
Witaj Puławianka :-) świetnie że dolaczylas Ja też jestem tutaj od niedawna U mnie 19 tydzień termin na 17.04 to moje drugie dziecko Jak się cofniesz trochę do naszych odpowiedzi to wszystkiego się o nas dowiesz :-) ja przytyłam ok 7 kg w piątek wizyta. Czy wiesz już kto w Tobie mieszka? :-) ja jeszcze nie wiem

Gość Mama po raz czwarty
Druga ciąża 32 Z tym wyborem porodu to tak czytałam na takiej grupie na facebooku o cesarkach. W sumie po części zależy to od lekarza prowadzącego też. Mój nawet nie zapytał mnie czy chciałabym rodzic sn. Porozmawiaj że swoją lekarka,a w razie co mozesz zmienić lekarza. Co do męża przy porodzie to u mnie w szpitalu nie ma możliwości, żeby ktoś był przy cc. Jest pokoik obok sali operacyjnej i jak dziecko się urodzi, zjadają to maluch trafia do taty do tego pokoiku i tam czekają na mnie. Jak mnie pozszywaja to razem jedziemy na salę z maluszkiem i mężem☺ Zresztą mój chyba nawet jakby mógł być na sali operacyjnej to raczej nie chciałby. Jak to facet nie lubi widoku krwi itp Nie zapomnę pierwszej cc jak sama widziałam moja krew porozlewana na meblach i wszędzie. Ciekawe co oni robili mi haha. GośćAnia27lat Ja w każdej ciazy mówiłam, że jest dziewczynka. W tej, że chłopiec. Niby lekarz wstępnie potwierdził, ale zobaczymy. We wtorek wizyta i usg połowkowe ☺ jak ja lubię te usg

Gość Mama po raz czwarty
Puławianka Witaj☺ Duże zmiany u Ciebie, ale pozytywne. Nam nadzieję, że teściowa Cie nie zamęczy. Moja na razie nic nie wie bo miałabym telefony codziennie mimo, że nie mieszkasz w Polsce. Co do migreny to ja nic nie brałam,ale mi apar nie pomaga. Ja mam migreny od wielu lat i właśnie w ciazy mi przechodzi☺ kiedyś ktoś mnie zapytał ile pije wody, a pij***ardzo malo i być może u mnie od tego te bóle. W ciazy organizm zatrzymuje wodę i może dlatego mi przechodzi. A jak z piciem wody u Ciebie? Mi pomagała na początku ciazy kawa i coś do jedzenie jeśli ból pojawiał się z rana. Jeśli chodzi o wagę to w poniedziałek zaczynam 22 tydzien i mam już 7kg na plusie. W poprzedniej było 9kg w ciągu całej ciazy, ale startowalam z wyższej wagi, więc teraz pewnie organizm sobie nadrabia. U mnie to się sprawdziło im mniejsza waga początkowa tym więcej kilogramow☺ Na poprzednich stronach jest link do kalkulatora wagi w ciazy to sobie zerknij.

Gość gośćAnia27lat
Mama po raz czwarty Ja też bardzo lubię jak robi usg widzę na monitorze tego małego skoczka :-) z corka tego nie miałam suche zdjęcia tylko jeszcze do piątku muszę wytrzymać ale nie wiem też do końca czy mi zrobi tym razem ale będzie 20 tydzień to chyba polowkowe będzie co? Na 3 D chcemy iść z mężem chyba się już zarejestruje :-) nie wiem ile będę musiała czekać

Gość Mama po raz czwarty
GośćAnia27lat Musi lekarz zrobić połowkowe bo to do 22 tygodnia,a wizyta co miesiąc. Też myślałam żeby iść na 3d bo nigdy nie miałam, ale jakoś nie jest to konieczne dla mnie. Prędzej poszła bym jak maluch bedzie wiekszy i ładniejszy☺ i tak lekarz wszystko mierzy i sprawdza na zwykłym usg. Ile kosztuje wogole takie usg? Ty chodzisz prywatnie czy na nfz bo nie pamiętam? Mnie moj gin uprzedził, że będzie 180zł za wizytę z usg połowkowym. U mnie już drugą córkę coś złapało. Starszej już przechodzi pomału. Małe zadko choruje,ale tym razem ja też złapało.

Gość gośćAnia27lat
Mama po raz czwarty U nas chyba 100zł nawet jeszcze nie wiem ja chodzę na NFZ ostatnio nie było dla mnie miejsca już i ostatnia wizytę miałam 21 października i tak mi dziwne że tak rzadko chodzę bo z corka co tydzień wizyta a teraz raz na miesiąc dziwnie dla mnie ale jest ok więc może to i lepiej na3 D to my tak z ciekawości chcemy iść zobaczyć przede wszystkim kto tam jest. Dziwne też że z corka nas nie interesowało za bardzo kogo urodze a teraz ciekawość nas zżera no ale z nią miałam mega problemy i nie w głowie nam była płeć w 8 miesiącu się dowiedzieliśmy i moment wszystko się znalazło

Gość Mama po raz czwarty
GośćAnia 27 lat Jak chodziłam na nfz w pierwszej ciazy to lekarz ustalal mi następna wizytę na za miesiąc. Nigdy nie było tak, że brakowało miejsca. W drugiej ciazy chodziłam prywatnie i mam takiego super lekarza, że jak były komplikacje to nawet w sobotę mnie przyjmował czy w dzień urlopu.

Gość Mama po raz czwarty
Czy któraś Mamusia jest ze Śląska? ☺

Gość Puławianka
Dzis zjadlam pol sloika nutelli :( wiem ze nie mozna ale powiem wam ze nie moglam wytrzymac... A teraz wlasnie boli mnie glowa. Mam celiaklie i duzo pokarmowych problemow ale w ciazy bardzo dobrze znosze nawet te produkty, ktore byly wczesniej nie do pomyślenia. Mam bardzo malo ruchu na co dzień i to tez nie jest wskazane przy migrenach. Ale Ci fajnie ze minely bole glowy w ciazy :)!!! Mam kolege w pracy, cheytal sie wszystkiego, a teraz zrobil botoks na migreny i mowi ze od miesiaca nie wie co to bol glowy... Jak tak dalej pojdzoe to po ciazy i ja botoks sobie zrobię bo przysiegam ze probowalam wszystkiego :/// podobno mamy synka :) imie wybrane ku zgrozie rodziny, zyc nam nie daja i obiecalam soboe ze wjolejnej ciazy dowiedza sie o niej w 8 miesiacu... Ile sie razy ja nasluchalam ze ciaza to noe choroba... I autentycznie musze sie tlumaczyc ludziom dlaczego przechodze na zwolnienie... Ale juz powoli ucze sie gubic uszy i robic glucha na te teksty... Z teściową będzie ciezka przeprawa. Ale jak cos wsiade w pociag i pojade do moich rodzicow, hehe z deszczu pod rynne. Dziewczynki a skad wy wiecie ile Bobcie ważą?:) Ja bede miec usg 8 grudnia, na Podkarpaciu nikogo nie znam... Pani dr podobno ok, zobaczymy. Martwi mnie fakt, ze nie mam jednego lekarza, bo bylam juz u jakichs 5... Na szczęście mam pakiet z enelmedu i nie place za wizyty. Nie biore tez witamin... Mialam od nich zaparcia straszne. :( biorę oddzielnie jod, kwas foliowy i magnez z potasem. A glukozy nie mialam robionej, jestem w 20 tygodniu, polowie, i mam wrazenie ze malo tych wszystkich badań ale z drugiej strony... Wszystko zgodnie z książeczką. Powiedzcie mi - odzywiacie sie zdrowo w ciazy? Cwiczycie itd? Ja nic kompletnie... Obiecalam sobie spacery bo swietnie działały na mnie w I trymestrze. Ale jak wracam po pracy o 17 to... Jak wy macie jeszcze dzieci w komplecie? :) Szacunek. Kazda mama to teraz taki superbohater dla mnie. :) Ok czyli to normalne ze moge szybciej tyc, tym bardziej ze w koncu musze zaczac. Jestem dosc niska i bardzo sie balam ze zostane kulka... A wiecie ja mialam przeczucie ze to coreczka i jak dowiedziałam sie ze syn to bylam dosłownie tydzien obrażona hehe :) "My babygirl has a penis"

Gość druga ciaza32
Mi teraz jak bylam w 20 tyg lekarka robila polowkowe, wage dziecka tez podala, u nas 3d kosztuje wraz z wizyta ok. 200 zl. Chodze teraz na nfz i tez co miesiac mam wizyty. Martwia mnie moje hustawki nastrojow, zwlaszcza napady zlosci.... do tego ciagle wyczekuje ruchow dziecka i sie martwie, gdy dlugo jest cisza. Normalnie nie poznaje siebie. Kolezance wyzej zycze powodzenia w mieszkaniu z tesciowa. Ja i maz mielismy epizod mieszkania u tesciow, bo mialo byc lepiej niz na wynajmie, corka wtedy rok miala i wytrzymalismy tylko a moze az rok, bo zyc sie nie dalo, ciagle wtracanie do dziecka, brak prywatnosci. Zreszta nie znam nikogo, kto bylby zqdowolony z mieszkania na kupie. Nie mniej jednak kolezance wyzej zycze powodzenia. Ja wiemi, ze maz nie moze byc przy cc, ale nie wiem, co mnie czeka, moze znowu proba sn i wtedy chce meza w poblizu. Nie boje sie cc, jesli sie ma zlecona, to wszystko jest na spokojnie i raczej powinno o ejsc sie bez komplikacji. Co innego, gdy leca biegiem ciac, bo jest zagrozenie zycia mamy czy dziecka. U mnie zaczal sie 22 tydzien. Termin z om mam na 30.03, a z usg na 04.04.

Gość druga ciaza32
W pierwszej ciazy przytylam 20 kg, od 46 do 66. Teraz nie wiem, ile wazylam przed zajsciem( waga mi sie wahala miedzy 53-55), w 8 tc mialam 55,5, a teraz w 20tc 59... i tak pewnie ze mnie kulka bedzie, bo jestem niska. Ale nie wazne, wazne, by z dzieckiem bylo wszystko w porzadku.

Gość gośćAnia27lat
Puławianka Masz celiakie i zaszlas w ciążę? Mam w rodzinie dziewczyne (męża bratowa) jest młoda ma 24lata ma celiakie i lekarz mówi ze jeszcze nie czas na dziecko co rok każe się wstrzymać. Jak to było u ciebie? Glowa się boli bo może za długo siedzisz w domu smaruj skronie amolem może trochę Ci pomoże. Botoks na migrene nie wiem czy to dobry pomysł. Miałam przed zajściem w pierwsza ciaze minęła sama nawet nie wiem kiedy. Ciąża to nie choroba fakt ale czasem mam wrażenie że nie jestem w ciąży tylko choruje na wszystkie choroby świata. Tesciowa też zdziwiona jak ja mogę lezec w domu a Michał sam musi pracować nie mam ciężkiej pracy to mogłam jeszcze pracować bla bla bla i tak w koło już nawet nie mowie kiedy mam lekarza bo i tak nie pyta bo ja udaje szkoda gadać nikt nigdy nie zrozumie jak tego nie przeżyję. Jem ogólnie to co lubię. Duzi mandarynek pomidorowego soku mam wstręt do mięsa śmierdzi mi ble nawet kiełbasa. Rano dziś znowu Maluszek mnie obudzil wielki stożek miałam w okolicach pempka a jak bolało. Nie wiem ile wazy internet mówi że ok 300g i jest wielkości banana :-) ale to tylko statystyka internetu już lada dzień będę wiedziała więcej. Drugaciaza32 Myślałam że tylko ja taka lekka. W pierwszej ciąży zaczęłam od 49 kg przy porodzie 64 kg a teraz zaczęłam od 50 kg i na dzień dzisiejszy 57 kg :-) ile na końcu będzie aż się boję :-)

Gość Puławianka
Oj Dziewczyny przeciez ja woem ze to krzyz pański :( moja teściowa jest we mnie zakochana i naprzykrza sie strasznie. Ale mamy tam cale pietro z oddzielna lazienka i oni ram nie wchodza bo im ciężko, sa starsi. Mamy uklad ze po urodzeniu Malego wynajmiemy moeszkanie... Zobaczymy nikt mnie tam sila trzymal nie będzie tak mysle ;p

Gość gość
Co do celiaklii to nie wiem co napisać. Pomoga mi ciaza na nia ;) staralismy sie cale 2 miesiace, drugiego miesiaca z pomoca tetsu owulacyjnego... Moj ginekolog nie mowil noc, zadnych przeciwwskazań. Jestem na specjalnej diecie od kilku lat i w zasadzie na tym polega choroba. Migreny tez sa zwoazane i z tym. Dlaczego lekarz kaze się kuzynce wstrzymywac z ciążą? Tzn kontroluje wszystko na biezaco...

Gość gośćAnia27lat
Oprócz tej celiaki ma jeszcze problemy z tarczyca i coś tam z okresem nie znam szczegółów za bardzo wiem że diety to się trzyma już z parę ładnych lat

Gość Puławianka
Ach przy tarczycy to faktycznie slrawa wygląda inaczej... Mam nadzieje ze sprawą.soe wyjasni i beda mogli probowac :) a i ja mam ochote na mandarynki i lody czekoladowe a do tego sushi z pieczonym lososiem i w zasadzie tylko to moglabym jesc :D Ale dziś zlapaly mnie wyrzuty sumienia i.poszlam na długi spacer, kupilam olej kokosowy bo wreszcie jest w promocji z Rossmannie :D, biala kasze gryczana i wlasnie zjadlam zdrowy obiad. Ja na razie mialam tylko dwa usg, wczesnej ciąży i test pappa. Teraz bede miec to polowkowe, a poniewaz idziemy do prywatnego gabinetu to podejrzewam, ze tam dr bedzie miala juz usg... Do tej pory dostawalam skierowanie na usg i zawsze robil mi je jeszcze inne lekarz od prowadzącego... A wiecie co jest zabawne jak nagle w przeciagu sekundy zachciewa sie siku. Hehe i to tak bardzo. Pomyslalam ze chyba mnie ktos tam naciska ;p Robie tort do pracy trzymajcie kciuki. Dziwne to robic tort zanim sie dziecko urodziale tak mi "kazali", wiec juz przyniose... Ale i tak mnie to dziwi.

Gość suffka
Hej przyszłe Mamuśki! :) Mam nadzieję, że nie obrazicie się za ten wpis, ale bardzo mi na Waszych doświadczeniach zależy. W tym roku bronię megisterki, w której zajmuję się tematem palenia tytoniu w ciąży. Sama jestem mamą i po studiach chciałabym pracować z kobietami w ciąży i niemowlętami, a także zagrożeniami związanymi z tym okresem. Mam nadzieję, że ta praca otworzy mi drzwi do dalszej kariery naukowej i pozwoli bliżej opracować dany temat. Jest to dla mnie bardzo ważne, dlatego jeśli mogłybyście poświęcić mojej ankiecie 10 minutek to wielkie dzięki <3 dla Was :* Trzymam kciuki za Was i Wasze Maleństwa! :) https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScz6yEgy-aWc-C6ifm54H59aQHB1ze9tECNne83DA_-fqpkpA/viewform

Cześć :) Chwilę mnie tu nie było, dużo do nadrobienia :D Co do humorów - czasami chodzę zła jak osa i wszystko mnie irytuje, nic tylko warczę. Biedny mój mąż. A za 5 minut - wszystko super, sama słodkość ;) Co do diety - nie mam jakichś ekstremalnych zachcianek. Zauważyłam że ogólnie nie smakuje mi mięso, zwłaszcza takie dobre, wysokiej jakości. Za to mielonka z puszki, oh my god, zaczynam się ślinić na samą myśl ;) Tak wiem. To dziwne. Chyba właśnie sama sobie zaprzeczyłam co do zachcianek ;) Zaczynałam z 54-55 kg, teraz jest 58-59, 5 kg na plusie, 19 tc. Czuję już ruchy maleństwa, od tygodnia :) Na wizycie kilka dni temu posłuchałam sobie jak bije serduszko, jeeeeej <3 <3 <3 Za 2 tyg dowiem sie, czy chłopak czy dziewczyna, nie mogę się doczekać! Chciałabym rodzić naturalnie jeśli nie będzie komplikacji, ale jeśli coś będzie nie tak, to niech mnie kroją - najważniejsze maleństwo. Z ciekawostek - podobno w Polsce jest największy w Europie procent porodów przez cc. Jeśli będę rodzić naturalnie, to nie wyobrażam sobie bez męża - wierzę, że on będzie mi tłumaczył co się dzieje, jeśli przestanie do mnie docierać ;) No zobaczymy. A jakie macie wózki dziecięce? Jakieś typy?

Też mam termin na 04-04 :) jestem po USG polówkowym. 4 D + płytka z filmem z badania i 240 zł :/ ale lekarka napomknęła o córce i w piątek lekarz prowadzący potwierdził córę :D też byłam tydzień "obrażona" bo pierwotnie miał być synuś, ale w sumie teraz juz nie ma to znaczenia. Już nawet zostala mi wpisana płeć dziecka do karty ciązy, mówił mi, że płeć jest pewna na 120 % bo się dziecko super ułożyło. I tak sceptycznie do tego podchodze ;)