Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 26

Polecane posty

_iftar_ dziś Gdyby nieroby latami przesiadujace w domach na utrzymaniu rodziców żon mężów zaczęły pracować i odprowadza,ac składki to kasy byłoby więcej. x x Pewnie więcej ale bez większego wpływu na cały budżet ZUSu. Bo ilu takich jest? 2-3 procent ogółu? Na całym świecie rosnie wiek emerytalny z powodu przedłużenia się ludzkiego życia a nie z powodu tego, że ktoś tam nie pracuje...

Gość gość
Dla Shatyna: Schetyna to charyzmatyczny przywódca Rzepliński- Bezstronny sędzia Kijowski- autorytet Petru-ekonomista HGW- ikona uczciwości

gość dziś Genialna myśl HGW. "Prezydent nie odpowiada za decyzje, które podpisuje. Prezydent odpowiada za decyzje, o których wie". x x Po czesci ma rację. Ale tylko po części. Bo od tego ma urzędników wyspecjalizowanych w danych kwestiach, na których głównie spoczywa odpowiedzialność.

_iftar_ dziś Wymagasz zachowań demokratycznych od tworu stworzonego przez faceta który nie pracuje i nie płaci alimentów na własne dzieci??? x x Bo to ludzie tworzą ten stwór a nie on...

Gość gość
HGW przerwała milczenie: Nie możecie mnie oskahżać Ja pierwsza wphowadziłam phogham kamienica+ Zanim to stało się modne.

gość dziś Dla Shatyna: Schetyna to charyzmatyczny przywódca Rzepliński- Bezstronny sędzia Kijowski- autorytet Petru-ekonomista HGW- ikona uczciwości x x Schetyna nie jest charyzmatycznym przywódcą Rzepliński jest bezstronnym sędzią. Kijowski nie jest autorytetem. Petru jest niezłym ekonomistą. HGW nie jest ikoną.

„gość dziś Genialna myśl HGW. "Prezydent nie odpowiada za decyzje, które podpisuje. Prezydent odpowiada za decyzje, o których wie" >> Żaden wysoki urzędnik nie może czytać wszystkich papierów jakie podpisuje. Jest to niewykonalne. Widać że z administracją nie miałeś/aś nic wspólnego. To zdanie jest bardzo inteligentne bo podpisać coś a wiedzieć to dwie różne sprawy w przypadku kogoś kto podpisuje tysiące papierków. Co innego odpowiedzialność polityczna za ludzi którymi się otaczasz a w skrajnych przypadkach kryminalna. Czy sądzisz że np. dziekan wydziału czy rektor na uczelni czyta wszystko co podpisuje? Wiesz ile oni mają dokumentów tygodniowo do przerobienia ?

_iftar_ dziś Nieroby do roboty. I tyle w temacie. x x Nie wiem czy wiesz ale w naszym państwie, póki co panuje wolność. I jak ktoś chce to pracuje a jak nie chce to nie pracuje. A twoje hasełko pochodzi z czarnych czasów komuny stalinowskiej...

_iftar_ dziś Prezydent miasta jest odpowiedzialny za swoich urzędników. I jeśli nad nimi nie panuje to powinien się podać di dymisji. Ale czego wymagać od członka po. x x Dokładnie! Tylko co w takim razie z pracownikiem kancelarii prezydenta Kaczyńskiego handlującego narkotykami?

_iftar_ dziś Przykład idzie z góry. W kodzie widać wszyscy tacy jak Kijowski. x x A w pisie wszyscy tacy jak Jarosław K.? A w PO wszyscy tacy jak Schetyna? :D

otulona_snem dziś kretynski argument,i co z tego kto oddal?moglby mu oddac zespol krasnludkow i czerwonego kapturka,to nie ma zadnego znaczenia x x No własnie. To odpowiedź dla Iftar: x "_iftar_ dziś Prezydent miasta jest odpowiedzialny za swoich urzędników. I jeśli nad nimi nie panuje to powinien się podać di dymisji. Ale czego wymagać od członka po."

_iftar_ dziś Moje hasełko jest z życia wzięte. Niepracujace nieroby to wrzody na doopie społeczeństwa. x x :D Nie. To ich wolny wybór do którego maja prawo tak samo jak ty, podejmująca decyzje o tym, że będziesz pracowac.

skoro oddana zostala na podstawieszfalszowanego przez sbeka aktu wlasnosci,ba nawet sad perlu przyznal temu racje,powinna zostac natychmiast przejeta z powrotem,a ta chciwa wiedzma pociagnieta do odpowiedzialnosci i zmuszona do oddania kasy,ktora wziela z ludzkiej krzywdy x x Tu się zgadzamy otulona w 100%.

_iftar_ dziś Po goni w piątkę. PiS też ale póki co slizga się na fali sukcesu. x x PO już raczej się nie liczy... A pis żyje bo rozdaje nie swoje...

_iftar_ dziś Mają. Jak najbardziej mają. Ale prawa głosu już nie. x x KAżdy który skończył 18 lat ma prawo głosu.

Sędzia Rzepliński nie powinien łazić tyle po mediach. Dać jeden wywiad w Rzepie na początku roku i na tym koniec. Nie podoba mi się jego zachowanie. >> „Bo od tego ma urzędników wyspecjalizowanych w danych kwestiach, na których głównie spoczywa odpowiedzialność.” >> Oczywiście, alebo oczywista oczywistość :classic_cool: >> Proste recepty w rodzaju „nieroby do roboty” i to ma niby załatwić problem finansów publicznych rzeczywiście może robić wrażenie ale na paniach z magla. :classic_cool: Takie proste recepty nigdy nie są dobrą odpowiedzią na takie problemy. Natomiast to że ekipy rządzące wszystkie od lat 90-tych doprowadziły do takiego stanu rzeczy a teraz każą płacić za to szarym obywatelom jest skandalem. Sami sobie przyznają apanaże, podwyżki itd. a ty tyraj do 67 roku życia i zdychaj w pracy.

_iftar_ dziś A co ma czerwony kapturek do odpowiedzialności hgw za swoich urzędników??? x x Spytaj otulonej bo to jej słowa na ten temat.

gaz musztardowy dziś Sędzia Rzepliński nie powinien łazić tyle po mediach. Dać jeden wywiad w Rzepie na początku roku i na tym koniec. Nie podoba mi się jego zachowanie. x x I tu się zgadzamy ale... No własnie. Gdyby nie "łaził" to sprawa nie miałaby takiego oddźwięku publicznego. A musi mieć.

_iftar_ dziś Nie bo nie spełniają podstawowych ról społecznych. Sami sobie to prawo głosu odebrali. x x Możesz powołać sie na obowiązujące prawo? Czyli prościej... Gdzie tak napisano? Bo w prawach komuszych były podobne sformułowania... Ale te juz nie obowiązują. Mowa była o nierobach, spekulantach, kułakach itp, itd...

gaz musztardowy dziś otuona usta.gif znikam na czas jakis x x No to ja też bo w końcu podobno jesteśmy tą sama osobą.

_iftar_ dziś A co ja się mam Otuliny pytać??? Nie do niej był skierowany mój post. x x BO TO SĄ JEJ słowa. O to masz pytać.

_iftar_ dziś Jak by tchórz Mazowiecki nie podpisał głupiego konkordatu to by problemu z Kościołem nie było. A tak że strachu o swój stołek podpisał i mamy to co mamy. x x :O Ło Jezu... Konkordat podpisała Suchocka (jak premier) a zatwierdził Kwasniewski (jako prezydent). Jak już wiele razy pisałem. Zanim coś napiszesz to zapoznaj się z tematem. Nigdy odwrotnie. PA

Gość gość
Po aferze z HGW po raz kolejny widać,jak ważna była porażka Bula. Wyjęto pierwszą cegłę z tego muru draństwa i cały interes zaczął się sypać

Gość gość
Iftar na rację. Nie znalazła w goglach kto podpisał konkordat.

Gość gość
_iftar_ dziś W Google tego nie podpowiedzieli.. X gość dziś Iftar na rację. Nie znalazła w goglach kto podpisał konkordat. Stąd te jej fontanny niewiedzy.

Gość gość
_iftar_ dziś Jak by tchórz Mazowiecki nie podpisał głupiego konkordatu

Gość gość
_iftar_ dziś Jak by tchórz Mazowiecki nie podpisał głupiego konkordatu to by problemu z Kościołem nie było. A tak że strachu o swój stołek podpisał i mamy to co mamy.

Gość gość
Ło Jezu... Konkordat podpisała Suchocka (jak premier) a zatwierdził Kwasniewski (jako prezydent). Jak już wiele razy pisałem. Zanim coś napiszesz to zapoznaj się z tematem. Nigdy odwrotnie.

Gość gość
_iftar_ dziś Sam się doucz ty googlowcu. Projekt konkordatu przygotował Mazowiecki i to on podjął np decyzję o wprowadzeniu religii do szkół. A podpis pod faktycznie złożyła Suchocka .