Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę.. archiwum 26

Polecane posty

Gowin i Ziobro mają odrębne od PIS partie. Nie ważne czy to jest to samo co PIS w sensie mentalnym. Formalnie tworzą koalicję. My o chlebie a otulona o doopie. I słusznie. W końcu wiele w doopie ma jak sama niedawno napisała. EOT :D

Gość gość
Dla normalnie myślącego i postrzegającego, nie od dziś wiadomo, że partia Petru "Nowoczesna", to lewacki odłam PO/PSL, powołany do życia i będący na pasku rządu zdrady narodowej. Dla odwrócenia uwagi i wszelakich podejrzeń, ten twór krytykuje koalicyjny rząd i choć zasadnie, to czyni to nie z przekonania, ale żeby uwiarygodnić siebie.. To jedyna prawda o partii "nowoczesnej" Petru i pozostałego lewactwa spod znaku Zjednoczonej lewicy.

Gość precz z bandera
"Duda nie strzelił sobie w stopę lecz oddał strzał w potylice, Polityczną potylice stając w szeregu z rzeźnikami gdyż inaczej nie można określić mordowania bezbronnych starców kobiet czy małych dzieci których tragiczna śmierć nie została jeszcze dobrze upamiętniona!"

Gość gość
Tak dalej to nie bedzie drugiej kadencji i to napewno  :classic_cool: 🖐️

Gość gość
Otulina, nieźle się już nawaliłaś.

Gość gość
... dlaczego nie postępujemy po żydowsku (z szacunkiem) ? chce kupić/odzyskać działkę , proszę bardzo . ale najpierw zaplata za odbudowanie terenu , infrastruktury , podatek za 50 lat (liczony od wartości) , inne opłaty które mamy prawo wprowadzić , .... i problem prywatyzacji rozwiązany .... ale niestety to własnie żydostwo (szacunek za obrotność , cwaniactwo i potęgę izraela) chce to "odzyskać" a ich polscy bracia przemienieni nie są kompletnie zainteresowani by to powstrzymać , bo co to są polacy ? jakiś frajerski narodek który zawsze przyjmował obcych na swoja zgubę , a sam nigdy nie potrafił się rządzić (spójrzmy na poczet królów polskich ) . i tu niestety jest wiele racji ... pozdr ....

Niby tak ale w takim razie włascicielowi trzeba by zapłacić za bezumowne korzystanie z działki i wyrownac straty z tego tytułu...

Gość gość
Szanowni rządzący, osoby mam nadzieję kompetentne weźcie się za to tałatajstwo,prawo ma być jednakowe dla wszystkich a jeżeli już bardziej restrykcyjne to nie w stronę biednego obywatela tylko w stronę osób które piastują stanowiska publiczne oni powinni świecić przykładem powinni być nieskazitelni

Gość gość
Jasne - nic Hajce nie grozi - wciąż obowiązuje układ: "wy nie tykacie naszych - my nie tykamy waszych"... Reszta to igrzyska dla gawiedzi bo ciemny lud to kupi... :classic_cool: 🖐️

gość dziś Szanowni rządzący, osoby mam nadzieję kompetentne weźcie się za to tałatajstwo,prawo ma być jednakowe dla wszystkich a jeżeli już bardziej restrykcyjne to nie w stronę biednego obywatela tylko w stronę osób które piastują stanowiska publiczne oni powinni świecić przykładem powinni być nieskazitelni x x :D:D:D Ale masz marzenia...:D

_iftar_ dziś Z punktu widzenia obywateli Hannie Gronkiewicz-Waltz pod żadnym pozorem nie powinno się upiec. x x To oczywista oczywistośc jednakże pod warunkiem, że to jej wina.

Oczywiście, można Kijowskiemu nie wierzyć. Ja też nie wierzę. Ale ciekawe, jak na te wynurzenia zareagują tuptający na jego marsze szeregowi kodomici, dla których jedynym impulsem do działania – proszę poczytać ich strony internetowe, obejrzeć zdjęcia transparentów, przeczytać reportaże, co kto chce – była i jest nienawiść do, jak to publicznie wykrzyczała na jednym z owych marszy żona znanego ze smukłości Wałęsy, „kurdupla”? x x :D Nie. To pis i kurd**el chcą, żebyście w to wierzyli. Bo KOD to Komitet Obrony Demokracji bez względu na to kto owa demokrację narusza.

jego macką okazał się nawet Bank Światowy, który nieoczekiwanie ogłosił, że program 500+ przyniósł korzyści polskiej gospodarce i znacznie ograniczył w Polsce ubóstwo. x x Nie. To realne korzyści na tzw "dzień dzisiejszy". Bo prawdopodobnie już nie na jutro bo podobno zaczyna brakowac na to pieniędzy.

_iftar_ dziś W tej sytuacji – żeby już nie wymieniać dalszych pisowskich jaczejek, jako to GUS, który wykazuje najniższe w dziejach III RP bezrobocie... x x Pokazuje. Ale to nie zasługa pisu tylko PO... Nie wiem skad ten tekst ale to typowa propagandówka w stylu komuszym....:O

lewicowe „Miasto jest nasze”, które nagłośniło „reprywatyzacyjne” złodziejstwa x x Tez nie bo to co się dzieje w Warszawie nagłośniła GW...

i sama Angela Merkel, który przyjechała tu rozmawiać z pisowskim rządem, jakby nie był reżimem sowieckim i nazistowskim zarazem, tylko zupełnie normalnym rządem z demokratycznych wyborów x x A tu już Kuźniar ci odpowie... x "Kilka godzin spędziła w Warszawie niemiecka kanclerz Angela Merkel - rozmawiała z premier Beatą Szydło i szefami rządów Grupy Wyszehradzkiej. Prof. Roman Kuźniar z Instytutu Stosunków Międzynarodowych UW jest zdania, że była to wizyta grzecznościowa, bo Polska przestała się liczyć w stosunkach polsko-niemieckich. Żaden rząd po 1989 r. nie doprowadził do takiego osłabienia pozycji Polski wobec Niemiec jak rząd PiS - powiedział prof. Kuźniar w 'Temacie Dnia Gazety Wyborczej'. Jego zdaniem, Kaczyński spadł z nieba nie tylko Putinowi, ale też tym Niemcom, którym nie podoba się Polska sprzed kilku lat - idąca do przodu, rozwijająca się. "

Program 500+ miał być realną pomocą rządu dla naszych dzieci. Wystartowali prężnie, w terminie wypłacają pieniądze. Okazuje się jednak, że w przyszłym roku może nie być już tak różowo. x Obiecali nam, że program będzie stabilny. Że pieniądze w budżecie są zaplanowane. Dzisiaj mówią, że nie przewidzieli, że będzie aż tylu uprawnionych. Tylko w 2017 roku zabraknie kilkaset milionów złotych. Aż strach myśleć, co będzie dalej. x Na razie wciąż padają obietnice o kontynuacji programu niezależnie od kosztów. Jak informuje tvn24, jeśli teraz rząd wycofał by się z 500+, na pewno znacząco straciłby na poparciu. Ministrowie tłumaczą się większą, niż przewidywali, liczbą urodzeń dzieci. Ale od początku trwania programu minęło przecież dopiero 5 miesięcy, więc na pewno nie jest to wynik tego, że na drugie i kolejne dziecko wypłacane są pieniądze. x ELŻBIETA RAFALSKA Minister Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej Wygląda na to, że dzieci, które skorzystają z tego świadczeni, będzie trochę więcej niż szacowaliśmy. Ale niewiele więcej niż przewidywały nasze prognozy, które okazały się bardzo wiarygodne i zbliżone do rzeczywistego stanu.

Żeby skończyć z procederem bezczelnej reprywatyzacji, trzeba zmienić prawo. Posłowie po nocach deliberują, jak Trybunał Konstytucyjny tak ponaprawiać, żeby nie mógł działać, ale tej sprawy pies z kulawą nogą nie ruszył. Z prof. Ewą Łętowską* rozmawia Adam Leszczyński. x Adam Leszczyński: Miasto najpierw uchwala zgodę na budowę ogromnego wieżowca na działce przy Chmielnej 70, a potem oddaje tę wartą 160 mln zł działkę kupcom roszczeń, chociaż została spłacona po wojnie właścicielowi. Gdy opisujemy tę sprawę, ratusz twierdzi, że musiał ją oddać. Co za potworna bezczynność! x Ewa Łętowska: Raczej potworna bezczelność! x Pieniądz rodzi chciwość. Ona skłania ludzi do przedziwnych rzeczy. Takie słabe państwo, jakie mamy, wystarcza na socjalizm, który bywał prymitywnie opresyjny i nie rodził takich pokus. Ale nie wystarcza na kapitalizm, który kusi w sposób wyrafinowany, a złoczyńców skłania do subtelnej inwencji. x Przez ostatnie 20 lat nic nie można było zrobić w sprawie warszawskiej reprywatyzacji? x - Można było. Władze miasta są winne grzechu zaniedbania. Przy czym obecna pani prezydent weszła w coś, co już istniało. Marzyła pewnie, żeby mieć dobrych, sprawnych urzędników. No to miała. Uwalniali ją od konieczności zbyt głębokiego zajmowania się tą sprawą. x Pani prezydent mogła zrobić dużo. Wystarczyłoby wziąć parę spraw najbardziej krwawych i zrobić prostą rzecz, czyli drobiazgowe kalendarium zdarzeń: Co się działo? Jak wymieniano pisma? Jak długo to trwało? Dużo z tego można by wyczytać.

Gość gość
Gazeta Wyborcza nie pisała o sprawie Brzeskiej gdy ją znaleziono w LK? To jest akurat medium które najbardziej nagłaśniało ten temat, jak i reprywatyzacji. Więc weź swoje uprzedzenia, artykuły z innych magazynów i wypiertalaj, manipulantko.

Gość gość
Przed chwila w TVN24 Maria Jackowski mówił, że sprawę pierwsza opisała GW w kwietniu tego roku.

Gość gość
B/óg Ojciec: Trzęsienia ziemi uderzą w wasze miasta >>> serduszko.gif <<< Or/ędzia Ostr/zeżenia o poniedziałek, 31 marca 2014, godz. 14.00 o Moja najdroższa córko, nadszedł czas, w którym człowiek — który tak długo gr/zeszył i plamił siebie samego w Moich Oczach — zatopi się teraz w ostatnich głębinach deprawacji, gdy będzie dążył do zniszczenia wszystkiego, co jest dla Mnie ś/więte. o Wszelkie życie pochodzi ode Mnie. Życie dus/zy należy do Mnie. Życie ciała też jest ode Mnie. Niech żaden człowiek nie ingeruje ani w jedno, ani w drugie — żeby jego własne życie nie zostało mu odebrane przeze Mnie. I jednego możecie być pewni: Każda forma życia, która wyszła spod Mojej Dłoni, zostanie pozbawiona życia rękoma nikczemnych ludzi. Odbiorą oni życie tym w łonach matek i oświadczą, że jest to wyrazem praw człowieka. Wy, Moje dzieci, nie macie prawa do niszczenia życia Moich dzieci — ani przed, ani po ich narodzeniu — a jeżeli tak będziecie postępować, to ucierpicie straszliwą karę. Bez pojednania i z powodu braku p/okuty za ten obrzydliwy gr/zech — Ja was zniszczę oraz zniszczę te kraje, które zachęcają do tego zła. Jeżeli niszczycie swoje własne życie, to Mnie obrażacie, gdyż ono nie należy do was, i wyłącznie Ja mam prawo — w ustalonym przez Mnie czasie — życie dawać i je odbierać. Manipulując życiem ciała fizycznego, ingerujecie w Moją B/oskość, a Ja nigdy nie będę stał bezczynnie i ignorował takiego uwłaczania Mojemu Stworzeniu. o Gdy odbieranie życia nie będzie człowiekowi już wystarczało, człowiek przebiegle zaatakuje życie dus/zy, przynosząc śmierć Mojemu Ś/więtemu Słowu, które będzie deptał tak długo, aż rozkruszy każdą Jego część, tak że stanie się Ono jak żwir pod jego stopami. Potem człowiek, arogancki i pełen swoich własnych, wypaczonych poglądów na temat swoich możliwości, podejmie próbę odnalezienia nowej planety, aby znaleźć nowy dom dla ludzkości, chociaż to jest niemożliwe. Dar ziemi, na której umieściłem człowieka, zostanie uznany za niewystarczający dla ludzkich potrzeb. I tak będzie postępował ten marsz w kierunku samozniszczenia. Człowiek stanie się inicjatorem swojej własnej śmierci. Będzie on systematycznie niszczył wszystko to, co jest dla Mnie ś/więte. o Dar życia, dany przeze Mnie każdemu Mojemu stworzeniu, zostanie Mi przez człowieka skradziony — bez odrobiny wyrzutów sumienia. Zaaprobuje on wszystkie swoje mordercze zamiary, ogłaszając, że odbieranie życia jest dobrą rzeczą. Śmierć przez aborcję jest największą ze wszystkich zniewag i Ja ostrzegam ludzkość, że Moja Sprawiedliwość weźmie górę, gdyż nie będę już dłużej zezwalał wam na to, abyście Mnie w ten sposób przeklinali. kwiatek.gif >>> Trzęsienia ziemi uderzą w wasze miasta i za każdy naród, który aprobuje odbieranie życia, odczujecie przypływ Mojego Gniewu, gdyż Ja uderzę w wasze ciężkie i nienawistne serca. Ci, którzy poszukują skruchy za to wykroczenie, zostaną oszczędzeni, ale wiedzcie o tym, że nie ma pomiędzy wami takiego narodu, który by tej kary nie uniknął. kwiatek.gif <<< Śmierć Mojego K/ościoła nie będzie tolerowana, gdy człowiek wraz ze swoimi przywódcami, których niewolniczo naśladuje, zniszczy S/akramenty i tak je odtworzy na nowo, że one zanikną. Zniszczę wasze ś/wiątynie i wasze k/ościoły, jeżeli będziecie nadal bezcześcić Ciało Mojego Syna. Ubiczowaliście Go, wydrwiliście Go i prześladowaliście Jego wyz/nawców, aż wreszcie — krzyżując Go — bestialsko Go zamordowaliście. I nie wyciągnęliście z tego żadnej nauki. Brak pokornego oddania z waszej strony — oddania wobec Tego, Który dał wam życie, Który przyniósł wam Odkupienie i Który obecnie usiłuje przygotować was na Wielki Dzień — budzi Moją odrazę. o Jestem przygnębiony. Jestem Zasmucony i Rozgniewany, bo udało się wam wreszcie dojść do tego, że zabijacie każdą formę życia, jaką wam dałem. Chodzi Mi tu o obie formy życia: życie ciała i życie dus/zy. Życie, które wam dałem, już wam nie wystarcza; więc Dnia Ostatniego zabiorę je z powrotem tym, którzy nim we Mnie rzucili. Podczas gdy ten wojenny akt, skierowany przeciwko Mnie, Stwórcy Świata, Stwórcy wszystkiego, co istnieje, będzie trwał nadal, Ja zezwolę, aby wasze nikczemne, niszczycielskie dokonania trwały jedynie przez bardzo krótki czas. o Daję wam teraz czas, żebyście dokładnie przyjrzeli się gr/zechom ludzkości przeciwko wszystkiemu, co jest dla Mnie ś/więte, tak abyście mogli podjąć p/okutę za gr/zechy świata. Ostatnia bitwa się rozpoczęła i wiele życia — Dar stworzonego przeze Mnie życia — zostanie zniszczone przez człowieka. I za to ześlę na świat karę. o Wasz Ojciec o B/óg Najwyższy serduszko.gifserduszko.gifserduszko.gif PS.: tekst oryginalny ze str.: ostrzezenie.net gdzie po wpisaniu po prawej stronie w "lupkę" trzęsienia ziemi wyskoczą kolejne w tym temacie objawienia

Gość Myrevin
Jak się traktuje Polaków i nie tylko młodych.. ? Ano, prezydent Duda jedzie na Ukrainę, wcześniej dając 4 miliardy złotych tym co uczynili bohaterem ludobójcę Polaków na kresach. Kolejny antypolski rząd mamy. Bóg jedyny widzi że PiS nie jest Polskim rządem. Działa pod dyktando służb.. jakich.. domyślajcie się.

Na logikę, 4 miliardy złotych, nie znaczy kompletnie nic we współczesnych wojnach.. ten gest ma pokazać komu służy Polska. Że nie jest w pełni suwerennym krajem.

Gość gość
lisienko zaorał się jak niejaki kuźniar, cebulak z jego patentami na zakupy w Walmart. :D:D:D:DProstactwo tego typu ludzi aż bije w oczy. Z drugiej strony jak się ma wykształcenie nie bójmy się tego słowa "humanistyczne" tak jak pan lisek uja chytrusek to nie można od niego oczekiwać zbyt szczegółowej znajomości w miarę nowych technologi. Tyle.

Gość gość
_iftar_ wczoraj W kwestii afery kamienicowej to w tym roku mieszkanie w świeżo zwróconej kamienicy kupiła córka Komorowskiego i kupiła je za gotówkę. Ta sama córka, która w spocie reklamowym płakała, że zyje na kredycie hipotecznym jezyk.gif I co w związku z tym? Skoro wiesz, że za kasę, to pewnie znasz też kwotę transakcji. Może nas oświecisz?

Gość gaz musztardowy
Gronkiewicz będzie kozłem ofiarnym tego co działo się od 26 lat. PIS ją rozszarpie ,ale teraz czeka na nieco więcej faktów, zaatakuje kiedy będzie czas. Gronkiewicz pewnie święta nie jest, ale różne dziwne sprawy związane z nieruchomościami działy się już wcześniej, za czasów rządów PIS w ratuszu stołecznym też. Teraz takie typki jak Jackowski z PIS udają świętych, zaś Nowoczesna wali w Gronkiewicz bo wciąż sądzi że kosztem PO coś ugra, ale przejedzie się na tym kiedy w ratuszu będzie członek PIS a nie ktoś z Nowoczesnej itp. Lepsza Gronkiewicz ze swoimi grzechami niż ktoś z PIS o czym Nowoczesna jakoś nie pomyślała. >> „Oczywiście, można Kijowskiemu nie wierzyć. Ja też nie wierzę. Ale ciekawe, jak na te wynurzenia zareagują tuptający na jego marsze szeregowi kodomici, dla których jedynym impulsem do działania – proszę poczytać ich strony internetowe, obejrzeć zdjęcia transparentów, przeczytać reportaże, co kto chce – była i jest nienawiść do, jak to publicznie wykrzyczała na jednym z owych marszy żona znanego ze smukłości Wałęsy, „kurdupla”?” >> Najciekawsze jest to że tzw. niezależni i niepokorni publicyści zauważają złe rzeczy po jednej stronie. A ja pamiętam „występy” zwolenników PIS czy Radia Maryja którzy atakowali „po chrześcijańsku” poprzez przemoc fizyczną niektórych dziennikarzy. Pamiętam transparenty na marszach pisowskich obrażające innych. A ludziom z KOD tym szeregowym zwykłym się nie dziwię. Są nazywani gorszym sortem i gorzej to może nie chce im się nadstawiać drugiego policzka ? Samo nazywanie ich „kodomitami” jest nienawistne i pełne pogardy. Pan publicysta zdaje się być zwyczajnym hipokrytą >> „Kibicować środowisku Sakiewicza, demaskującemu środowisko Karnowskich jako agenturę WSI i FSB, czy środowisku Karnowskich, sugerujących, że ludźmi Sakiewicza powoduje lęk przed ujawnieniem zbioru zastrzeżonego? A może sprzyjać samemu Kurskiemu, skoro oskarżany jest o to, że hołubi u siebie ludzi związanych kiedyś z Giertychem, a Giertych wszak dziś związany jest z establishmentem III RP?” >> Toksyczne środowisko tzw. true patriotów się kłóci ? To miód na moje serce. PIS podobnie wcale nie takim jest wielkim monolitem . Tych ludzi przy Kaczyńskim trzyma władza, posady, pieniądze. Oczywiście są też gorliwi wyznawcy jak lichocka czy inna pawłowicz ale to wyjątki. Życzę wam żebyście się pożarli na tej prawicy , pokłócili i zalali wzajemnie żółcią. Amen(t). >> Co do tej suwerenności. Który kraj w dzisiejszym świecie jest realnie w 100% suwerenny ? Może Korea Północna ? Też pewnie nie. Także utopia o nazwie kraj suwerenny jest zwyczajnie już śmieszna w dzisiejszych czasach globalnej wioski. W UE żaden kraj nie jest w 100% suwerenny i to czy duda pojechał na Ukrainę czy nie nic nie zmieni. Oczywiście mi się nie podoba że tam pojechał , ale też ciekawy jestem co ci wszyscy którzy jechali po PO mówiąc „targowica” powiedzą teraz właśnie o PIS i prezydencie. Gdzie ci wszyscy zwolennicy PIS dumni z suwerenności Polski , co teraz powiedzą o prezydencie ? Jakoś milczą tutaj na topie shatyna. Wstyd wam?

_iftar_ wczoraj W kwestii afery kamienicowej to w tym roku mieszkanie w świeżo zwróconej kamienicy kupiła córka Komorowskiego i kupiła je za gotówkę. Ta sama córka, która w spocie reklamowym płakała, że zyje na kredycie hipotecznym >> Jeżeli udowodnione będą nieprawidłowości to będzie to oczywiście skandal. Na razie podniecasz się faktem co do szegółów którego nie masz zapewne pojęcia. Taki fakt internetowy będzie już teraz żył własnym życiem tak jak historyjka o kradzieży obrazów z Pałacu prezydenckiego. Magiel. Przekupką być :classic_cool: jak uroczo >> otulona_snem 2016.08.26 >> Gooowno mnie to obchodzi :classic_cool: Jak przed wyborami w 2015 krytykowaliśmy dudę to ty zachwycona jego urodą i jego małżonkom nie chciałaś słyszeć że to chwiejny człowiek. Byłaś zmumifikowana na wszelkie racjonalne argumenty. Na szczęście nawróciłaś się ale niesmak pozostał. Tacy jak ty nam go sprezentowali na 5 lat. 🖐️

Gość gość
Do tego debila powyzej.Wpisz w google-"Minela dwudziesta" z wczoraj i sie debilu oswiec.