Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Collider

Marzę o tym, żeby dostrzeżono we mnie człowieka, a nie kobietę

Polecane posty

Gość Zuzanna Amelia ææ
Autorko - Wydaje mi sie ze juz gdzies czytalam ten tekst. Albo bardzo zblizony. Tak czy inaczej jest to problem , z ktorym boryka sie wiele kobiet. "Byc postrzegana jako czlowiek a nie jako kobieta" w praktyce czesto oznacza aby nie byc obiektem seksualnym. Myslalas o tym ?

Gość gość
jeszcze sie nie zdażyło żeby sie dziecko buntowało przeciwko poglądaom wyznawanym przez rodziców chyba, że ktos mu namieszał w głowie innym światopoglądem. tu patrz szkoła. bo przeciwko szkole łatwiej sie zbuntować niż przeciwko rodzicom. a o to nietrudno bo pełno tam róznych "zbuntowanych" jedni palą trawke drudzy piją wóde, trzeci palą trwke i piją óde są też odłamy filozoficzne.. np tacy którzy palą trawke i ćpaja proch a nawwet tacy którzy pala pija ścierwia i daja po kablach. jak spłodza potomstwo to w ramach buntu wstępuje do zakuonu. wybacz ale chromole takie bunty. a młodzieży tak czy siak ktoś musi wyłozyć jedyne słuszne zasady bo nikomu nie zalezy na tym zeby młodziez sie jakoś dłużej zastanaiała nad tym wszystkom co sie dzieje. jak sie ktoś zastanawia to jest mało wydajny

Gość gość
ale problem potrzeby bycia postrzeganym w jakikolwiek sposób to problem obiektów seksualnych z definicji. na chooj ktoś komu nie zależy na tym aby był postrzegany zalezy aby był postrzegany

Gość gość
a wymagac tego od ludzi seksualnych to juz szczyt kretynizmu. najczęscie j ten problem maja albo bardzo brzydkie którym nie odpowoada jak sa postrzegane albo bardzo ładne którym sie wydaje że jak są ładne to są róniez inteligentne. cała ten temat to jakies bredzenie nietojepanych kretynek

Gość gość
albo przejepanych. i co jeszcze? może mam na was patrzeć jak na dzieło sztuki? może jakiś porterecik albo wiersz o tym jakie jesescie mało seksualne że aż sie trzeba nad tym pochylić i was podziiać?

Gość gość
jak ci nie zależy to ci kooorfa nie zależy. zpauśc wąsy nie myj sie chodź w worku po kartoflach. c***j kogo to obchodzi

Gość gość
idx kooorfa pod monopolowy tam pełno osobników płci obojga których nie obchodzi czy ich postrzegasz jako obiekty seksualne

Gość Zuzanna Amelia ææ
Moze nie az tak dosadnie jak kolega powyzej ale skoro juz temat zalozylas to mozemy go rozwinac. Duzo kobiet nawiazuje do tego , ze nie chca byc postrzegane tylko jako kobieta/obiekt seksualny. Ale co Ty sama robisz aby tak bylo ? Kobieta , ktora nie chce byc postrzegana jako obiekt seksualny nie maluje sie , nie ubiera seksownie , nie zaklada wyskich obcasow , nie porusza sie krecac biodrami. To jest bardzo proste jesli sie tego chce. Jako czlowiek postrzegane sa te , ktore sie jako czlowiek eksponuja. Poswiecaja czas na wolontariat w domu dziecka , pomagaja staruszkom w zakupach za darmo , ewentualnie dzialaja zawodowo lub artystycznie. Pisza ksiazki , maluja obrazy. Robisz cos z tych rzeczy ? Bo jesli nie to mozna odniesc wrazenie , ze zalozylas temat , ktorego przeslanie sama nie do konca rozumiesz. Zgadlam ?

Dokładnie, kobiety zamykają się w swej spuściźnie. Na pewno biadolenie na kafeterii nie przyczyni się do tego, że ludzie będą Ciebie szanować, zacznij działać, bądź kobietą renesansu, która stawia na rozwój osobisty, a może zauważysz powody do życia i do dania kolejnego ^^

Gość gość
13:27 Niestety nie jest do końca tak jak piszesz, ubrania, makijaż i cała ta estetyczna otoczka sprawiają, że ludzie lepiej cię traktują, nie tylko jeśli chodzi o postrzeganie jako obiekt seksualny, ale także w pracy, w sklepie, w urzędzie, na spotkaniu towarzyskim. Z niechlujnym ubiorem i fryzurą skazujesz się poniekąd na ostracyzm, nie tylko nikt nie będzie z tobą flirtować, ale też przy okazji mało kogo będzie interesowała zwykła rozmowa z tobą. Na wstępie będziesz wsadzona do szufladki "nieciekawa" "nie warto gadać". Smutne, ale prawdziwe, większość instynktownie lgnie do estetyki i piękna, niezależnie od płci.

Gość gość
A ty wciąż tylko o seksie, powiedziała schylając się niewinnie, odsłoniła białe majteczki spod mini.

Gość gość
13 27 nieskumałeś

Gość Zuzanna Amelia ææ
13.40 - Ale ja nie o tym pisze. Oczywiscie , ze nalezy wygladac schludnie i czysto. Ale do tego nie jest potrzebny ani makijaz ani szpilki. Ludzie beda chcieli z Toba rozmawiac jesli bedziesz miec im cos ciekawego do powiedzenia. Na tym to polega.

Gość gość
dlaczego zależy ci na opinii innych ? Kto każe ci rodzić dzieci ? Wymyślasz problemy egzystencjonalne z nudów. Jeśli bardziej liczy się dla ciebie zdanie społeczeństwa, od własnego na określony temat, i przejmujesz się postrzeganiem innych to masz problem ze sobą. Zajmij się swoim życiem, bo oceniając matki, żony jako rozpłodowe ogniwo i nic poza tym robisz identycznie jak ludzie na których narzekasz.

Gość gość
chodziło mi że 13 40 nieskumał hahaha głupawka

Gość gość
ojeja po prostu mamy sie nie rozmnażac bo to poniża kobiety. mamy nie uprawiać z nimi seksu dlatego że sa kobietami tylko dlatego ze sa ludźmi:D to sie wszysttko ładnie domyka w filozofii demoralizacji. kobieta to człowiek dziecko to człowiek. płeć nie jest ważna a wwręcz jest poniżająca ale prawo do seksu ma kazdy ale nie może dyskryminować ludzi ze względu na płeć:D to sie tak skończy że z normalnych ludzi zrobią homofobów i faszystów a dewianci będą tworzyć nową urzędniczą kaste stojącą na strazy tolerancji.zresztą chwila. co ja mowie. przeciez już rządza europą z brukseli:D rozsiewając na terytoria podległe propagande o heteroseksualnych terrorystach, patriarchalnych faszystach i ogólnie rzadzą dzieląc. chooj z nią a raczej z tym czymś co spłodziło ten temat

Gość gość
[triggering intensifies] xDD

Gość gość
jak cie nie definiuje płeć to co cie definiuje? pozycja społeczna? etat w korporacji? przynależność partyjna? światopogląd? religia? a to wszysko jest kontrolowane przez bandyckie elity. bo tylko takie elity sa możliwe na tym świecie. całę to piertolenie to jeden wielki paradoks nie trzymający sie kupy inaczej niż za sprawą propagandy.

Gość gość
mnie definiuje feminizm, każda kobieta powinna być feministką, w przeciwnym wypadku jesteście tylko workiem na patriarchalną spermę ;-----------)))

Gość gość
mi tam be róznicy czy bedziesz workiem na sperme czy workiem na buty czy na zakupy czy jakimkolwiek innym workiem. nie zwykłem wdawać sie w dyskusje z workami. moge ich co najwyżej uywaz zgodnie lub niegodnie przenaczeniem

Gość gość
szczególna zas niechęcia darze worki na smieci szczególnie jeżeli wygądaja jak ludzie. no ale w końcu to nie moja sprawa co ci kto wkłada do łba

Gość gość
jeżeli cii to odpowiada. widocznie po to zyjesz zeby sie smieci nie walały po chałupie

Gość gość
won patriarchalny ignorancie xD nikt ci nie kaze dyskutowac, a jednak poczules sie dotkniety komciem pod jednym z wątkow wybitnego forum jakim jest kafeteria worki na smieci to jedyne sluszne worki, kazdy kto sądzi inaczej to faszysta i homofob

Gość gość
czym sie poczułem dotknięty?

Gość gość
workiem

Gość gość
od dotykania workiem to ja tu jestem

Gość gość
prawidlowo, pasja i hobby są w zycu bardzo wazne ^^ tak jak feminizm

Gość gość
prawdziw a kobieta jest asexualną feministką, wszystkie inne są niepelnowartosciowym tworem pAtriarchalnego spoleczenstwa :----)))

Gość gość
ja chcę tylko taką która lubi anal , piss , z goownem też mogę się czasem pobawić, jakieś tam wiązanie może być , biseksualna lubiąca wymianę partnerów , broszka nieogolona do końca , lizanie dupki i inne pierdoły. i żadnych bachorów !

Gość gość
dziś :D aseksualna feministka to niespełniona frustratka, która przez krzyk wściekłej macicy rości sobie prawa do nawracania kobiet. Tak naprawdę egoistyczna mózgownica tegoż osobnika spowalnia funkcje myślowe i sprowadza wszystko do wyimaginowanej wojny z mężczyznami w imię swej egoistycznej d**y. :) pozdrawia wartościowa kobieta.